Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επανερχομαι σχετικα με το κονταρο αλυσο πριονο ΡΑΗΕ 20 λι

Επειτα απο χρηση λεω τα εξης:

Ισως το πιο σημαντικο ειναι το μεγεθος της λεπιδας 20 εκ.
Αυτο επηρεαζει αρκετα το ποσο ευκολα "αρπαζεις" τα οριακα σε αποσταση κλαδια (το δουλευω και στα ορια του σε πληρη εκταση). Βεβαια σε "φτηνα" χρηματα μονο ενα black & decker ειναι με 25 εκ λεπιδα αλλα επισης με 2,5 φορες επανω στην τιμη (οπως ειπε ο Δημητρης).

Το αλλο θεμα ειναι η ακαμψια που ειναι σχετικη σε πληρη εκταση. Δουλευοντας κατακορυφα (στημενος κατο απο το κλαδι που κοβω) ειναι ολα καλα. Σε περιπου 45 μοιρες η χειροτερα σχεδον οριζοντια (λχ κοβαντας απο το μπαλκονι τα κλαρια που πλησιαζουν πολυ) νιωθει κανεις ευκολα οτι το αλουμινιο καμπτεται φυσιολογικα, η ασφαλεια λειτουργει πολυ καλα, απλα δυσκολευεται αρκεται κανεις να το κατευθυνει με ακριβεια (δεν ειμαι αρκετα μπρατσαρας) σε τετοια γωνια. Ισως ενα πιο βαρυ εργαλειο να ειχε καλυτερη ακαμψια.

Ειδαλλος για ερασιτεχνικη δουλεια ειναι οκ. 5 λιτρα βιοδιασπωμενου λαδιου (ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΔΙΑ) παει καπου στα 30 ευρω, και θα κρατησει ανετα για μπολικη χρηση. Καλο λαδι να παρετε, μην και ρητινοποιηθει (σκληρυνει μεσα στο ντεποζιτο). Εγω δεν διαπιστωσα να σταζει σε ορθια θεση φυλαξης, ισως να εχει να κανει με το συγκεκριμενο αντιτυπο (ποιοτητα παραγωγης μη σταθερη;) παντος οταν το αγορασα, βρηκα τον φορτιστη νεκρο, τον εφτιαξα (κακια κολληση στην πλακετα).

Στα υποψιν επειδη ο ταχυφορτιστης της σειρας 20xTEAM ειναι ο μεγαλος (Α2) (υπαρχει και ο Α1) καλο ειναι να μην φορτιζει τις μπαταριες μικροτερες των 4 AH γιατι ριχνει ρευμα για ταχυφορτιση των μεγαλων μπαταριων (αλυσοπριονο - δισκοπριονο) και θα σκισει ευκολα σε βαθος χρονου τις μικροτερες μπαταριες. Οσο πιο αργα φορτιζονται, τοσο μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.

Υπολογιζω οτι με μια 2η μπαταρια 4 ΑΗ και 5 λτ λαδι (40 + 30 ευρω) μαζι με το αλυσοπριονο καλυπτωμαι για περιπου 2-3 ετη ερασιτεχνικα κλαδεματα σαν αρχικη επενδυση, θεωροντας οτι δεν θα χαλασω λεπιδα η αλυσιδα και οτι δεν θα πεσω σε μουφα μπαταρια. Θα δω την μηχανικη αντοχη των πλαστικων σε βαθος χρονου.

PAHE 20-Li chainsaw pruner / Κονταροαλυσοπριονο λιντλ - lidl.

φωτογραφιες βρωμισματος απο χρηση. Το λαδωμα της λεπιδας / σωματος κινητηρα ισως ειναι αποτελεσμα της δικιας μου υπερβολης που ειχα πασαλειψει την αλυσιδα με το δαχτυλο προ χρησης.

Ct8mQHP.jpg

cdsL7vH.jpg

q527v3n.jpg

hnY2NDe.jpg

nIwkJ0G.jpg

Για όποιον ενδιαφέρεται, στα Lidl Μελισσίων έχει διάφορα εργαλεία. Το μεγάλο κατεδαφιστικό (1.500w), το πολυεργαλείο με τα εξαρτήματα, ένα κολλητήρι, μπουλονόκλειδα, το μικρό δράπανο 12v με τις δύο μύτες, τον ταινιολειαντήρα και κάποια άλλα.

Η εποξική του κόλλα αν κατάλαβα καλά είναι 15 λεπτών. Ξέρετε αν είναι καλή?

Επίσης η άλλη κόλλα η gel και η liquid τι διαφορές έχουν? Από τα specs δεν ειδα τρομερές διάφορες?

Τέλος ο σταθμός κόλλησης αξίζει? Θέλω να πω ότι διαφέρει συγκριτικά με τον άλλο που φέρνουν κατά καιρούς. Ψιλομάπα μου φαίνεται...

Κανα tip για το Parkside® Παλμικό τριβείο PPS 200 B2 ? Να το χτυπησω? Για ερασιτεχνικη χρηση παντα

Screenshot-2019-10-10-10-04-34.png

Καλός φαίνεται βέβαια δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει...
Ειδικά όταν με άλλα τόσα παιρνεις από AliExpress budget σταθμό κόλλησης.
Το ερώτημα είναι πόσο καλύτερο είναι από τον άλλο τον "ψεύτικο" που φέρνουν κατά καιρούς.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η εποξική του κόλλα αν κατάλαβα καλά είναι 15 λεπτών. Ξέρετε αν είναι καλή?

Επίσης η άλλη κόλλα η gel και η liquid τι διαφορές έχουν? Από τα specs δεν ειδα τρομερές διάφορες?

Τέλος ο σταθμός κόλλησης αξίζει? Θέλω να πω ότι διαφέρει συγκριτικά με τον άλλο που φέρνουν κατά καιρούς. Ψιλομάπα μου φαίνεται...

Τo Lidl φερνει δυο ειδων εποξικες, την κοκκινη και την κιτρινη. Kαι οι δυο εναι ταχειας πηξεως με την κιτρινη να ειναι υπερ ταχειας πηξεως 4λεπτου.
Τις εχω χρησιμοποιησει και τις δυο χωρις να εχω καποιο θεμα. Οσο πιο γρηγορα πηζει η κολλα τοσο πιο αδυναμη ειναι. Αν θα αγοραζα μια θα αγοραζα την κοκκινη επειδη ειναι πιο δυνατη απο την κιτρινη.

Το πλεονεκτημα τους ειναι οτι ειναι πολυ φτηνες, σχεδον μισοτιμης απο τις κοινες εποξικες των 2 συστατικων. Πιστευω οτι ειναι καλη αγορα. Θα παρω και γω ενα σετακι.
Το οτι δεν αναγραφουν την αντοχη τους σημαινει μαλλον οτι δεν ειναι τοσο ισχυρες..

Για τις αλλες κολλες η μεγαλη διαφορα ειναι οτι η μια ειναι GEL παχυρευστη που δεν τρεχει και ειναι ιδανικη για πορωδεις επιφανειες και η αλλη ειναι η ρευστη. Και οι δυο εχουν τις χρησεις τους καθως η ρευστη εισχωρει σε ρωγμες κλπ.
Προτιμω την gel που την ελεγχω καλυτερα και δεν στομωνει ευκολα το σωληναριο σαν την ρευστη.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κανα tip για το Parkside® Παλμικό τριβείο PPS 200 B2 ? Να το χτυπησω? Για ερασιτεχνικη χρηση παντα

Ναι χτύπα το. Για τα λεφτά του πολύ καλό. Το καλοκαίρι εφέτος του ήπια τα μάτια. Έτριψε πάνω από 60 τ.μ ξύλινες ντουλάπες.....

Ποια ειναι η διαφορά αναμεσα στις 2 σεγες και ποια προτεινετε για αγορά;

Η μονη και μεγαλη διαφορα αναμεσα στις δυο αυτες σεγες ειναι η διαφορετικη εργονομια. Η μια εχει το παραδοσιακο χερουλι και η αλλη δεν εχει.

Η επιλογη ειναι εντελως προσωπικη και εξαρταται απο το πως σε βολευει να κρατας την σεγα, απο το χερουλι η απο το σωμα.
Η σεγα χωρις χερουλι (barrel grip) λεγεται οτι εχει καλυτερη ακριβεια λογω χαμηλοτερου κεντρου βαρους. Aν εχει καποιος μικρα χερια να λαβει υποψη οτι το χερουλι θα τον βολεψει καλυτερα.

Επίσης να συμπληρώσω σε αυτά που είπε ο Μιχάλης (Χιώτης) αν είδα καλά...έχει διαφορετικές γωνίες κοπής:

Parkside® Σέγα ταλάντωσης PSTD 800 B2
Ρυθμιζόμενο πέλμα, με αμφίπλευρα ρυθμιζόμενες γωνίες κοπής 0°/15°/30°/45°

Parkside® Σέγα ταλάντωσης PSTK 800 B2
Ρυθμιζόμενο πέλμα χωρίς εργαλείο, με αμφίπλευρα ρυθμιζόμενες γωνίες κοπής 0°/22,5°/45°

Την χαμηλή , πολύ πιο στιβαρή κατασκευή ειδικά στην βάση , πιο εργονομική και σε συνδυασμό δύναμης μοτέρ και στιβαρής βάσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλες λάμες για μεγάλο εύρος κοπών .

Την χαμηλή την αποφεύγουν πολλοί γιατί δε βολεύει στο κράτημα. Είναι στα γούστα του καθενός η επιλογή. Πέρα από αυτό όλες οι σέγες θέλουν κάποιον οδηγό για να κόψουν πιο ίσια.

Εχω και τους δυο τυπους σεγας.
Την χαμηλη, την σεγα βαρελακι, δεν την εχω βολευτει ακομα οσο την κοινη σεγα με το χερουλι. Ομως πιστευω οτι ειναι θεμα συνηθειας.

Aν ομως μου ελεγαν οτι επρεπε να εχω μονο μια σεγα, θα προτιμουσα (να συνηθισω) την χαμηλη καθως εχω δει μπορω να εχω καλυτερη ελεγχο και μεγαλυτερη ακριβεια στο κοψιμο.
Μπορεις επισης να πιασεις και να καθοδηγησεις ακομα καλυτερα την σεγα χρησιμοποιοντας και τα δυο χερια, όποτε βολευει και αν χρειαζεται.

Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας, αν κατάλαβα καλά μια δοκιμη ειναι σημαντική πριν αποφασίσω.

Εγω πάντως την χαμηλή την σεγα την έχω βολευτεί με το παραπάνω..
Μπορείς να κεντραρεις καλύτερα,το βάρος είναι όλο πάνω στην κοπή και εγω προσωπικα αισθάνομαι ότι γίνεται ομαλότερη και καλύτερη κοπή....
Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός είναι χρήσιμος....

Καλημέρα παίδες!!! Κάντε τα κουμάντα σας το ΣΚ γιατί προβλέπω από Δευτέρα να το χαλάσουμε το 50 !!!
Όσο για την σέγα έχω την χαμηλή κ με βολεύει παρά πολύ. Δηλαδή όπως βλέπω την άλλη έχει ψηλά το χερούλι κ δεν θα με βόλευε προσωπικά εμένα. Καλημέρες κ καλά ψώνια!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk