Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Γιαυτο ρωταω και εγω. Αλλα ποτε θα το ξαναβγαλει ειναι η υποθεση....

Καλημερα παιδες. Το φαλτσοπριονο παγκου το εχει κανεις?
Λεω να το παρω σημερα, αλλα λεω να ακουσω μια γνωμη ακομα.
Ευχαριστω.

Εγώ πήρα το απλό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επιτέλους κάνω κοπές ακριβείας και όλες οι κατασκευές μου βγαίνουν ολόσωστες!

Σίγουρα αξίζει και το συρόμενο αλλά αν δεν κάνεις πολλές κατά μήκος κοπές δεν θα το σύστηνα γιατί είναι πολύ πιο ογκώδες και βαρύ από το κλασσικό.
Επιπλέον σε έκτακτες ανάγκες και με ένα δισκοπρίονο χειρός μπορείς να κόψεις κατά μήκος πολύ εύκολα και με καλή ακρίβεια.

Επίσης υπολόγισε ότι έχει 30 ευρώ διαφορά στην τιμή το απλό από το συρόμενο (η ισχύς αν δεν κάνω λάθος είναι ίδια).

Το απλό πάντως κόβει μέχρι 12 cm σε μήκος και αν δεν χρειάζεσαι παραπάνω τότε πάρτο με κλειστά μάτια.
Αν το μετανιώσεις το πας πίσω!! :)

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Το συγκεκριμένο εμφανίστηκε σήμερα στο Γερμανικό Lidl.
Με μία μικρή επιφύλαξη, όσοι από εσάς δεν αρκείστε στο να τρυπάτε τοιχοποιία (τούβλα και μπετόν) και θέλετε πιο πολύ δύναμη (πέτρα κλπ) και πιο ξεκούραστη εργασία, μην πάρετε το κρουστικό μπαταρίας της Δευτέρας αλλά περιμένετε αυτό:
http://www.lidl.de/de/parkside-2-gang-akku-bohrhammer-pabh-18-li-a1/p95097
Αν θυμάμαι καλά εδώ πωλείται γύρω στο 80άρι αλλά και πάλι καλά είναι σε σχέση με κάτι άλλα ερασιτεχνικά με διπλάσια και βάλε τιμή.
Όταν μου περάσανε την Nova στο σπίτι ήρθε ένα τύπος με ένα τέτοιο και με ένα τρυπάνι τοίχου (τουλάχιστον 8-10 mm διάμετρος και μήκος 400 + mm) και έπαθα πλάκα πως τρύπησε πανεύκολα τον τοίχο και με σχετική άνεση...
Όταν τον ρώτησα γι αυτό μου λέει ότι θα έπαιρνε άνετα και δεύτερο και το περιμένει πως και πως (πέρασε ένας χρόνος από τότε σχεδόν και το lidl δεν το ξαναέφερε).
Επαγγελματίας ήταν, οπότε καταλαβαίνετε ότι έφαγε και τρώει ζόρι το εργαλείο...
Και με 3 χρόνια εγγύηση που μόνο μερικές επαγγελματικές σειρές δίνουν, πιστεύω ότι για το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ότι πρέπει.

10 μέρες μετά, ο diabolic δικαιώνεται: (ΤΗν Δευτέρα 9/3 για την ακρίβεια)
Στα 80 ευρώ SDS PABH 18 LI A1
73384_01_f.jpg

Ενα Link για το τσοκ από SDS σε απλές μύτες τρυπανιού κάποιος να δώσει...

Eχει ανταπτορακι μεσα στη συσκευασια.
73384_02_f.jpg

Μιχάλη, αυτός είναι αντάπτορας με εξάγωνη υποδοχη, εγώ εννούσα κάτι τετοιο...
Αυτό λύνεται εύκολα μ´έναν αντάπτορα
711099_chuck_adaptor.jpg

Κουφαλες το χτυπησα το φαλτσοπριονο...εντυπωσεις απο βδομαδα που θα ξεκινησω να φτιαχνω τον παγκο εργασιας.

δεν φαντάζομαι να παίρνει τις ίδιες μπαταρίες με τα εργαλεία που exe την προηγουμενη εβδομάδα...

Τι κερδίζω? :BDGBGDB55:
Την αγάπη μας.
Να ρωτήσω εγω κατι τωρα, το δράπανο αυτο έχει συμβατά τρυπάνια στο εμπόριο έξω σε όλες τις διαστάσεις και τα νούμερα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν φαντάζομαι να παίρνει τις ίδιες μπαταρίες με τα εργαλεία που exe την προηγουμενη εβδομάδα...

Απο τι φωτογραφία αν κρίνω η μπαταρία του ειναι διαφορετική.

Η μπαταρία είναι σίγουρα διαφορετική (δυστυχώς για εμάς).

Παίρνει όλα τα SDS τρυπάνια της αγοράς, συν τα σπάνια πλέον εξάγωνα (30 ευρώ κασετίνα της Bosch παραγγελία για φίλο από Κέντρο βίδας την προηγούμενη εβδομάδα) και τα κανονικά στρόγγυλα (με αντάπτορα).

Συνήθως αυτό το εργαλείο μόνο για σκάψιμο σε τοίχο έχει νόημα άντε και για καμιά οπή σε ξύλο οπότε προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο κάποιος να χρησιμοποιήσει στρόγγυλα τρυπάνια...

Να πω και την δική μου άποψη.

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πνευματικό δεν είναι κρουστικο με δύναμη κρούσης 1 joule.
Αν δεν μπορείς να κάνεις την τρύπα με το κρουστικο 18αρι τότε βγάλε το πνευματικό ρεύματος!!!!!!
Το οποίο θα κάνει και καλεμισμα και πολλές εργασίες καθώς θα έχει την δύναμη.
Μην περιμένετε παπάδες από ένα πνευματικό μπαταρίας Ακόμη και από μάρκες μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Aν καποιος εχει κρουστικο 18βολτο, γιατι να θελει να αγορασει και πνευματικο 18βολτο?
Προφανως διοτι τα τρυπηματα σε πετρα και μπετον ειναι σαφως ευκολοτερα/γρηγοροτερα με πνευματικο εργαλειο.

Αν ομως το τρυπημα σε μπετον και πετρα γινεται αραια και που, τοτε δεν αξιζει η αγορα του πνευματικου.
Διοτι με λιγο χρονο παραπανω κανεις τη δουλεια σου με το κρουστικο και ενα καλο bit.

Εχω ενα πνευματικο μπαταριας bosch uneo 10βολτο και οι τρυπες σε μπετον γινονται σαφως γρηγοροτερα απο το 10βολτο κρουστικο.
Οπως επισης γινονται τρυπες σε μπετον μεγαλυτερης διαμετρου απο το αντιστοιχο 10βολτο κρουστικο bosch PSB. (10μμ vs 6mm)

Aρα η επενδυση στο 18βολτο πνευματικο parkside αξιζει οταν καποιος θελει μεγαλυτερης διαμετρου οπες σε μπετον απο το αντιστοιχο κρουστικο, ειτε γρηγοροτερο τρυπημα που σημαινει οτι οι εργασιες σε μπετον/πετρα ειναι συχνες.

Ειτε βεβαια οταν καποιος θελει πνευματικο μπαταριας, ετσι για να υπαρχει...ονοματα δε λεμε...:)))

Aν καποιος εχει κρουστικο 18βολτο, γιατι να θελει να αγορασει και πνευματικο 18βολτο?
Προφανως διοτι τα τρυπηματα σε πετρα και μπετον ειναι σαφως ευκολοτερα/γρηγοροτερα με πνευματικο εργαλειο.

Αν ομως το τρυπημα σε μπετον και πετρα γινεται αραια και που, τοτε δεν αξιζει η αγορα του πνευματικου.
Διοτι με λιγο χρονο παραπανω κανεις τη δουλεια σου με το κρουστικο και ενα καλο bit.

Εχω ενα πνευματικο μπαταριας bosch uneo 10βολτο και οι τρυπες σε μπετον γινονται σαφως γρηγοροτερα απο το 10βολτο κρουστικο.
Οπως επισης γινονται τρυπες σε μπετον μεγαλυτερης διαμετρου απο το αντιστοιχο 10βολτο κρουστικο bosch PSB. (10μμ vs 6mm)

Aρα η επενδυση στο 18βολτο πνευματικο parkside αξιζει οταν καποιος θελει μεγαλυτερης διαμετρου οπες σε μπετον απο το αντιστοιχο κρουστικο, ειτε γρηγοροτερο τρυπημα που σημαινει οτι οι εργασιες σε μπετον/πετρα ειναι συχνες.

Ειτε βεβαια οταν καποιος θελει πνευματικο μπαταριας, ετσι για να υπαρχει...ονοματα δε λεμε...:)))

Διαφωνώ λίγο με τα λεγόμενα σου στα εξής:

1) Αν παράδειγμα θες να κάνεις δουλειά στο χωράφι ή σε χώρο που δεν τροφοδοτείται με ρεύμα αυτομάτως χρειάζεσαι κρουστικό ή πνευματικό μπαταρίας.

2) Δεν είναι μόνο η ταχεία πρόοδος στο τρύπημα που ξεχωρίζουν ένα κρουστικό από ένα πνευματικό. Το κρουστικό πολύ απλά τις περισσότερες φορές ΔΕΝ μπορεί να τρυπήσει γρανίτη και ειδικά σε περιπτώσεις που είσαι όρθιος και δεν μπορείς να βάλεις αρκετή δύναμη στο εργαλείο (για να μην πω και στις περιπτώσεις που είσαι πάνω σε σκάλα τι γίνεται). Τουλάχιστον εγώ που δοκίμασα με ένα απλό και με ένα επαγγελματικό δράπανο black and decker και τα 2 σβήνανε μόλις βρίσκανε το ζόρι της πέτρας.
Και σου το λέω γιατί έφτιαξα το μίνι εργαστήριο μου σε πέτρινη αποθήκη... ;-)

Συμφωνώ πάντως στο γεγονός ότι αν τρυπάς τοίχο ή ακόμα καλύτερα τούβλα, το κρουστικό φτάνει και περισσεύει...
Για οτιδήποτε άλλο το πνευματικό ρεύματος η μπαταρίας του lidl είναι υπέρ αρκετά!!

Εγώ ξαναλέω καλύτερα να επενδύσει κάποιος σε ένα πνευματικό ρεύματος.
Απόψεις απόψε.
;)

Πνευματικός ανθρωπος... -bye-

Εγώ ξαναλέω καλύτερα να επενδύσει κάποιος σε ένα πνευματικό ρεύματος.
Απόψεις απόψε.
;)

Συμφωνώ τα μάλα. Πνευματικο ίσον ρεύματος.

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

και γω συμφωνω πνευματικο = ωμη δυναμη + διαρκεια = ρευμα .

Τα λέτε αυτά γιατί δεν έχετε δει το πνευματικό μπαταρίας σε δράση...