Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Είμαι από τους πρώτους που έχουν μόνο καλά λόγια να πω για τα εργαλεία του λιντλ.
Φαντάζομαι πως και αυτό θα είναι καλό.
Απλά επειδή επιλέγοντας κάποιος ένα πνευματικό πιστολετο έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό του πέρα από το να ανοίξει μια τρύπα σε μπετόν πιστεύω πως είναι μονόδρομος η αγορά πιστολετου ρεύματος και όχι μπαταρίας.
Ένα bulle με 2,8 Joule ενέργεια κοστίζει 80 ευρώ.
Θα ήθελα σε κάποια στιγμή να κάναμε και ένα συγκριτικό δυνατοτήτων εργαλείων.
Νομίζω έχουμε τα μέσα δλδ τα εργαλεία.

Σε γρανιτένιο πλακάκι επαγγελματικής χρήσης πάντως, το 18βολτο GSB με καλό τρυπάνι δεν μπορούσε να ανοίξει τρύπα. Το παλιό καλό μου κρουστικό AEG (ρεύματος, εννοείται) με έβγαλε για μια ακόμη φορά ασπροπρόσωπο.

Είναι καλό να ξέρουμε μέχρι πού φτάνει το κάθε εργαλείο, ή καλύτερα για τι χρήση είναι το καθένα.

Διαφωνώ λίγο με τα λεγόμενα σου στα εξής:

1) Αν παράδειγμα θες να κάνεις δουλειά στο χωράφι ή σε χώρο που δεν τροφοδοτείται με ρεύμα αυτομάτως χρειάζεσαι κρουστικό ή πνευματικό μπαταρίας.

2) Δεν είναι μόνο η ταχεία πρόοδος στο τρύπημα που ξεχωρίζουν ένα κρουστικό από ένα πνευματικό. Το κρουστικό πολύ απλά τις περισσότερες φορές ΔΕΝ μπορεί να τρυπήσει γρανίτη και ειδικά σε περιπτώσεις που είσαι όρθιος και δεν μπορείς να βάλεις αρκετή δύναμη στο εργαλείο (για να μην πω και στις περιπτώσεις που είσαι πάνω σε σκάλα τι γίνεται). Τουλάχιστον εγώ που δοκίμασα με ένα απλό και με ένα επαγγελματικό δράπανο black and decker και τα 2 σβήνανε μόλις βρίσκανε το ζόρι της πέτρας.
Και σου το λέω γιατί έφτιαξα το μίνι εργαστήριο μου σε πέτρινη αποθήκη... ;-)

Συμφωνώ πάντως στο γεγονός ότι αν τρυπάς τοίχο ή ακόμα καλύτερα τούβλα, το κρουστικό φτάνει και περισσεύει...
Για οτιδήποτε άλλο το πνευματικό ρεύματος η μπαταρίας του lidl είναι υπέρ αρκετά!!

Βγάζει η B&D επαγγελματικά εργαλεία/δράπανα κλπ ?

Πολλά εργαλεία, όπως το καινούργιο κρουστικό της Parkside το PSBSA 18-Li A1, δεν κάνουν για διάτρηση σε πέτρα, μήπως αυτός ήταν ο λόγος που σβήνανε τα B&D ... ...

Προβλεπόμενη χρήση
Αυτή η συσκευή προορίζεται για βίδωμα και ξεβίδωμα
βιδών, καθώς και για τη διάτρηση σε ξύλο, μέταλλο,
κεραμικό και πλαστικό και για κρουστική διάτρηση
σε τούβλα, τοιχοποιία. Η συσκευή δεν ενδείκνυται για
κρουστική διάτρηση σε φυσική πέτρα
, όπως π.χ. γρα-
νίτη. Το φως αυτής της συσκευής προορίζεται για τον
φωτισμό του άμεσου τομέα εργασίας της συσκευής.
Χρησιμοποιείτε τη συσκευή μόνο όπως περιγράφε-
ται και για τους αναφερόμενους τομείς χρήσης.
Η συσκευή δεν προορίζεται για επαγγελματική χρή-
ση. Κάθε άλλη χρήση ή μετατροπή της συσκευής
ισχύει ως μη σύμφωνη με τους κανονισμούς και
ενέχει σημαντικούς κινδύνους ατυχημάτων. Για βλά-
βες από χρήση μη σύμφωνη με τους κανονισμούς ο
κατασκευαστής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.

Διαφωνώ λίγο με τα λεγόμενα σου στα εξής:

1) Αν παράδειγμα θες να κάνεις δουλειά στο χωράφι ή σε χώρο που δεν τροφοδοτείται με ρεύμα αυτομάτως χρειάζεσαι κρουστικό ή πνευματικό μπαταρίας.

2) Δεν είναι μόνο η ταχεία πρόοδος στο τρύπημα που ξεχωρίζουν ένα κρουστικό από ένα πνευματικό. Το κρουστικό πολύ απλά τις περισσότερες φορές ΔΕΝ μπορεί να τρυπήσει γρανίτη και ειδικά σε περιπτώσεις που είσαι όρθιος και δεν μπορείς να βάλεις αρκετή δύναμη στο εργαλείο (για να μην πω και στις περιπτώσεις που είσαι πάνω σε σκάλα τι γίνεται). Τουλάχιστον εγώ που δοκίμασα με ένα απλό και με ένα επαγγελματικό δράπανο black and decker και τα 2 σβήνανε μόλις βρίσκανε το ζόρι της πέτρας.
Και σου το λέω γιατί έφτιαξα το μίνι εργαστήριο μου σε πέτρινη αποθήκη... ;-)

Συμφωνώ πάντως στο γεγονός ότι αν τρυπάς τοίχο ή ακόμα καλύτερα τούβλα, το κρουστικό φτάνει και περισσεύει...
Για οτιδήποτε άλλο το πνευματικό ρεύματος η μπαταρίας του lidl είναι υπέρ αρκετά!!

Δεν νομιζω οτι στην ουσια διαφωνουμε :)

Απλα, οταν εχεις ενα πνευματικο μισο joule σαν τον uneo 10.8, ειτε 1 joule σαν το parkside, καταλαβαινουμε οτι υπαρχει οριο στις απαιτησεις σε σχεση με τα ηλεκτρικα.

Κανεις απο την αλλη δεν μπορει να αμφισβητησει τις δυνατοτητες του ηλεκτρικου πνευματικου. Οπως και των ηλεκτρικων δραπανοκατσαβιδων φυσικα.
Απλα τα εργαλεια μπαταριας σου προσφερουν αφανταστη ευκολια σε (παρα) πολλες περιπτωσεις. Ποτε (ακομα) βεβαια δεν θα αντικαταστησουν ολοκληρωτικα τα ηλεκτρικα.

Νομιζω οτι τα πνευματικα εργαλεια μπαταριας δικαιολογουν ανετα την υπαρξη τους αρκει να μην γινεται η ανιση συγκριση με τα αντιστοιχα ρευματος.
Ολα εξαρτωνται απο τις αναγκες του καθενος. Τις δικες μου αναγκες (σε μπετον) τις καλυπτει ανετα το 10βολτο που εχω.

Χαίρομαι!!!! :)

Επαγγελματικό δραπανοκατσάβιδο ρεύματος Black and decker 650 watt μπλε, made in England με τσοκ ROHM.
Πρέπει να είναι αγορασμένο πριν το 2000 και πολύ βαρύ...

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Βρε παίδες, έχω καταμπερδευτεί με το πλυστικό. Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι βασικα το εξαρτημα που μπαινει για πλύσιμο σε δάπεδο.
Εχω ήδη το KARCHER X-Range K 7.350, και το μηχάνημα μα καλυπτει πλήρως, αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε κατι για να καθαρίζω το δάπεδο της αυλής από πετρα. Ειναι περιπου 400 τετραγωνικά.
Το εξαρτημα από την KARCHER έχει 80 ευρω, με τα μεταφορικά παει 85-90. ΟΛΟ το πλυστικο και το εξαρτημα από τα lidl έχουν 120 ευρω. Τι διάολο να κάνω; Πειτε καμια ιδέα.

Βρε παίδες, έχω καταμπερδευτεί με το πλυστικό. Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι βασικα το εξαρτημα που μπαινει για πλύσιμο σε δάπεδο.
Εχω ήδη το KARCHER X-Range K 7.350, και το μηχάνημα μα καλυπτει πλήρως, αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε κατι για να καθαρίζω το δάπεδο της αυλής από πετρα. Ειναι περιπου 400 τετραγωνικά.
Το εξαρτημα από την KARCHER έχει 80 ευρω, με τα μεταφορικά παει 85-90. ΟΛΟ το πλυστικο και το εξαρτημα από τα lidl έχουν 120 ευρω. Τι διάολο να κάνω; Πειτε καμια ιδέα.

εχει μονο την βουρτσα με 19.99 αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει στο KARCHER.

Μα, ο προβληματισμός του nutsis είναι εάν είναι σωστή κίνηση (και απόφαση) να αγοράσει το σύνολο πλυστικό + εξάρτημα στα 120 σε σχέση με τα 85-90 που στοιχίζει το αντίστοιχο εξάρτημα της Karcher.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ΝΑΙ, γιατί με το συνδυασμό αυτό έχεις ένα (αξιόλογο) πλυστικό ακόμη και το εξάρτημα που θέλεις με λίγα χρήματα παραπάνω.
Στη θέση σου, θα βρισκόμουν αύριο το πρωί στις 07.50 έξω από το κοντινότερο μαγαζί Lidl (όπως θα το κάνω την επόμενη ΔΕ, για να μην χάσω πάλι τα γερμανοπολύγωνα με καστάνια).

Τελικα η διαφορά ειναι 25 ευρω. Το εξάρτημα της Karcher με μεταφορικα πάει 95 ευρω, και του lidl 100+20.
Θα πάω αυριο με την ησυχία μου, θα ελέγξω το εξάρτημα και αν μου γεμιζει το ματι, θα τα πάρω. Πάντως 95 ευρω για μια περιστρεφόμενη βουρτσα, ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ, ας ειναι και porche. Τα μισα, ναι.
Ασχετο, αλλα με 100 ευρω παίρνω rotary για την καφετιέρα, και να δωσω τόσα για μια βούρτσα; Ουτε ο Θεός δεν το θέλει.

Όχι Βασίλη δεν είναι καλύτερο.

Εγώ θα πρότεινα να αγοράσεις το Parkside και να το δοκιμάσεις.
Η σειρά 7 της Karcher είναι κορυφαία και αξίζει να επενδύσεις εκεί.
Έχω γνωστό στο μαγαζί του Πειραιά αν θέλεις να ρωτήσω τιμή στείλε μου κωδικό ανταλλακτικου.

θα πάω αυριο να τα δω από κοντα, μπορεί να ειναι δυνατη και καμια πατεντα με το συνδεσμο της βουρτσας. Θα το δω από κοντα, ειναι και υπερβολή να έχω συλλογή απο πλυστικά.
Δεν μπορω να το βάλω σε ένα ραφι, ουτε στο παταρι. Ειλικρινά, νιώθω ότι το πράγμα αρχίζει και ξεφεύγει, αν κόψει καπίστρι το θεμα με τα εργαλεία αντε να το μαζέψω μετά.
Θα έχω θεμα και με άλλα μετά. Θα αρχισει να θυμάται τα παλιά πάλι.

Κυριακο σιγουρα κατι θα ξερεις για να το λες αλλα θεωρω οτι η nilfisk ειναι πιο εξειδικευμενη στο θεμα πλυστικων απο την parkside και η τιμη ειναι σχεδον ιδια.

Συγγνώμη που επαναλαμβανομαι αλλά nilfisk και μόνο. Σήμερα ειδικα το ελιωσα πάλι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακόμα και η σειρά C.

Η Nilfisk είναι πολύ καλή εταιρία!
Απλά το Parkside στα 150 μπαρ και με lt/hr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

450 δεν μπορεί να συγκριθεί με το μικρό Nilfisk

Πριν 2 χρόνια πήρα, με 110 ευρώ, το Nilfisk C120 3-6 PAD Big Accessory σε προσφορά από το αγγλικό (την καλή εποχή με δωρεάν μεταφορικά), με μοτέρ 1650W, 120 bar και 520 lt/h maximum water flow rate.

Το μηχάνημα λειτουργεί ασταμάτητα για διάστημα μεγαλύτερο των 2 ωρών, με φοβερή αποτελεσματικότητα, σε καθάρισμα "μαλλιού" και στριδόνας σε γάστρα και μηχανές.

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Χθες αγόρασα το πρώτο θέμα και είχε ενα 24σέλιδο διαφημιστικό της KΑ„RCHER (Καταλογος 2015) με όλα τα μοντέλα της και όλα τα διαθέσιμα ανταλλακτικά.