Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν εχουν καμμια αναγκη τα Parkside, δεν υπαρχει καμμια ανησυχια ουτε για το παρον τους ουτε για το μελλον τους, θα ειναι παντα στην πρωτη γραμμη των ερασιτεχνικων εργαλειων!

Δεν ειναι τυχαιο οτι το συγκεκριμενο νημα ειναι απο τα μεγαλυτερα και τα πιο ενεργα νηματα ειδικου ενδιαφεροντος που υπαρχουν γενικοτερα στην πιατσα. Κατι λεει αυτο απο μονο του για τα συγκεκριμενα εργαλεια!

Απο την αλλη, ως ενεργο και δημοφιλες νημα ειναι λογικο να γινεται πολος αντιπαραθεσεων και αυτο ειναι απολυτως θεμιτο, μην πω οτι αυτο ειναι ακριβως και το ζητουμενο!

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα που φερνει τετοια τρυπανια.
Δυστυχως μονο εαν τα δοκιμασει κανεις σε σχεση με καλα τρυπανια ξυλου και με τα αντιστοιχα multiconstruction CYL9 της Βοsch, κανει μπορει να εκφερει εγκυρη αποψη.

Εαν ηταν αλλο προιον ισως να το αγοραζα και θα το δοκιμαζα. Τα συγκεκριμενα λεω να μην τα δοκιμασω καθως μου φαινονται πολυ φτηνα για να ειναι καλα.
Τα καλα τρυπανια θελουν καλο ατσαλι και αριστη γεωμετρια/κατασκευη πραμα που με 7 ευρω το σετ δεν γινεται, ιδιως εαν περιλαμβανει η σειρα και μεγαλα τρυπανια (10,12μμ)!

Ειναι αληθεια οτι τα αναλωσιμα του Lidl γενικως δεν αξιζουν. Ομως καθε κανονας εχει την εξαιρεση που τον επιβεβαιωνει. Μακαρι τα τρυπανακια αυτα να ειναι η εξαιρεση.

Η αληθεια ειναι οτι οσα τρυπανια lidl εχω δοκιμασει μεχρι τωρα ηταν για πεταμα. Καμια σχεση με τα μηχανηματα τους (παντα για την ριμη τους). Τα τρυπανια θα επρεπε να ειχαν κατω απο 1 το σετ για να ειναι vfm (και παλι παιζεται).
Μακαρι αυτα να ειναι εξαιρεσημ
Και, βεβαιως, μακαρι να ειναι τα brushless καλο vfm.

Η αλήθεια είναι αυτή και μάλιστα χαμηλότερη των προσδοκιών όσο αφορά τα τρυπανια...
Από την άλλη εαν δεν δοκιμάσεις ,κατι που ειναι και καινουργιο,δεν μπορεί να πείστεις μόνο ακούγοντας το...

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Πάντως στην γερμανική σελίδα του LIDL, βλέπω τα συγκεκριμένα τρυπάνια έχουν μέσα καλές κρητικές.. ---> https://www.lidl.de/de/parkside-per...lig-mehrzweckbohrer-pmb-7-a1-7-teilig/p259849

Ίσως να αγοράσω το σετάκι με τα τρυπάνια ξύλου της Parkside, για τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων θα αγοράσω καλύτερα τα "cyl-9" της Bosch, που μου είχατε προτείνει την προηγούμενη φορά. Αν όμως αγοράσω τα τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων της Parkside, τότε θα τα συγκρίνω κάποια στιγμή με τα ανάλογα τρυπάνια της Bosch (cyl-9), και θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου..

Το γεγονός ότι η lidl έφερε στην Ελλάδα τα brushless μόνο θετικό είναι. Μην ξεχνάμε τι γκρίνια είχε παίξει όταν βγήκαν αυτά τα εργαλεία και δεν είχαν έρθει ακόμα εδώ. Τώρα όσον αφορά τις τιμές είναι τζάμπα..... ΤΖΆΜΠΑ. Απλά η σύγκριση τους πρεπει να γίνει με ανάλογων χαρακτηριστικών εργαλεία και όχι με τις απλές σειρές του lidl.

Μένει να δούμε στην πράξη πόσο καλά είναι.

(το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως βγάζει τόσο φθηνή 4αρα μπαταρία, τι στο καλό στοιχεία έχει μέσα)

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν κατηγόρησα τα parkside. Κάθε άλλο. Θα έλεγα μάλιστα ότι τα υποστηρίζω θερμά γιατί αυτά (Και όλα τα παιδιά του φορουμ) μου κόλλησαν το μικρόβιο των κατασκευών και του diy.
Έχω 6 εργαλεία της 20ν σειράς και 3 της 12ν και είμαι ευχαριστημένος έως πολύ ευχαριστημένος απ όλα. Και τα συστήνω σε κάθε ερασιτέχνη που θέλει να χτίσει μια σειρά εργαλειων, ως η καλύτερη vfm επιλογή της αγοράς.
Όμως εδώ είναι και το θέμα, που για κάθε έναν είναι προσωπική επιλογή και στάθμιση παραγόντων
Πχ. Έχει τον brushless τροχό στα 99 . Φανταστική τιμή όταν ο bosch αντίστοιχος 125 brushless πάει στα 215. Όμως όταν μου τον δίνει με μπαταρία και φορτιστή, για εμένα που έχω 7 μπαταρίες parkside εξ ων 2 4αρες, και 7 φορτιστές, είναι δώρο άδωρον. Δεν μ' ενδιαφέρει αυτή η παροχή. Το καλοκαίρι έβγαλε μια προσφορά η dewalt για τον 125αρι brushless με βαλιτσάκι στα 140 . Ε προτίμησα αυτόν. Γιατι; μα γιατί η διαφορά είναι 40 .
Μα ο ένας έχει μπαταρία και ο άλλος όχι.
Ε και? Από την στιγμή που η επιπλέον παροχή μου είναι άχρηστη (ή αδιάφορη) το μετράω το σύνολο του κόστους που θα βγει από την τσέπη μου και εκεί η διαφορά πέφτει στα 40 , μιας και ούτως ή άλλως έχω 2 4αρες και 2 2αρες dewalt.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν το Λιντλ πρόσφερε έστω την σειρά brushless και με επιλογή χωρίς μπαταρία στα 70-75 ( Κάτι που ήδη κάνει στην Γερμανία) τότε ναι. Θα το σκεφτόμουν σοβαρά για τον τροχό ή το πιστολέτο. Όμως τώρα με μια dewalt φτασμενη και καταξιωμένη στα επαγγελματικά εργαλεία να δίνει τιμές 40-60 παραπάνω, θα σκεφτώ 2 και 3 φορές να προτιμήσω τα brushless parkside.
Αν μετά από 2-3 χρόνια καταξιωθεί και αυτή ως αξιόπιστη επαγγελματική σειρά, οκ.

Δεν εχουν καμμια αναγκη τα Parkside, δεν υπαρχει καμμια ανησυχια ουτε για το παρον τους ουτε για το μελλον τους, θα ειναι παντα στην πρωτη γραμμη των ερασιτεχνικων εργαλειων!

Δεν ειναι τυχαιο οτι το συγκεκριμενο νημα ειναι απο τα μεγαλυτερα και τα πιο ενεργα νηματα ειδικου ενδιαφεροντος που υπαρχουν γενικοτερα στην πιατσα. Κατι λεει αυτο απο μονο του για τα συγκεκριμενα εργαλεια!

Απο την αλλη, ως ενεργο και δημοφιλες νημα ειναι λογικο να γινεται πολος αντιπαραθεσεων και αυτο ειναι απολυτως θεμιτο, μην πω οτι αυτο ειναι ακριβως και το ζητουμενο!

Θα συμφωνήσω απολυτως...Ότι γραφεται εδώ μέσα μόνο προς όφελος όλων γίνεται...με τα καλώς και κακώς κείμενα...

Επισης ξεχνούμε πολλοί εδώ μέσα ότι μόνο ερασιτεχνικά δεν είναι το συγκεκριμένα εργαλεία αφού αρκετή μαστορατζα τα έχει ως κύρια εργαλεία...
Προσωπικά πριν από 2 χρόνια είχα το 18ν κρουστικο δραπανοκατσαβιδο ως κύριο βιδολογο...
Τα parkside, κυριως τα εργαλεια ρευματος και μπαταριας, εγώ προσωπικα με βαση την επαγγελματική μου ιδιότητα τα βλεπω σαν βοηθητικά εργαλεία που θα πλαίσιωσουν το ευρος των εργασιών μου...
Ο ερασιτέχνης αμην τι άλλο μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι...

Έτσι μου έρχεται να το "χτυπησω" το 18ν κρουστικο...παρότι υπάρχουν 2 ρεύματος και ενός αλλου 18νμπαταρίας....ετσι για το sper εργαλειο.. Αλλά η λογική λέει συγκρατει σου..!!!

Κωστη σωστα ελάλησες, που λενε και οι φιλοι μας οι Κυπριοι!

Τωρα μαλιστα που το ξανασκεφτομαι, πιστευω οτι με βαση την ερασιτεχνικη μου ιδιοτητα, τα Bosch τα Makita και τα Dewalt που διαθετω πρεπει να τα βλεπω σαν βοηθητικα επαγγελματικα εργαλεια τα οποια συμπληρωνουν τα Parkside στις ερασιτεχνικες μου ανησυχιες και μαστορεματα! Αυτο ειναι, μου αρεσει αυτη θεωρηση των πραγματων και πολυ μαλιστα! :))

Σχεδόν την ίδια λογική έχω κ εγώ,το lidl με βοήθησε σχετικά φθηνά να φτιάξω μια συλλογή με εργαλεία,να κατασκευασω πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι μπορώ κ κυρίως να "πειραματιστω"με το κάθε εργαλείο.Ειναι κάποιο εργαλείο που το δουλεύω πολύ συχνά?Το αγοράζω σε επώνυμο,που είναι πιο δυνατό,πιο ελαφρύ κτλ.Βλεπω ότι ένα εργαλείο το χρησιμοποιώ σπανια?Μια χαρά είναι του lidl.Ετσι τα λεφτά μου πιάνουν πιο πολύ τόπο.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μάστορας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης που να μην έχει στη συλλογή του κάποιο εργαλείο Parkside.
Όποιος ξέρει τι αγοράζει, το είδος της κάθε εργασίας και πόσο απαιτητική είναι, πόσο συχνά θα το δουλεύει και μέχρι που φτάνουν τα όρια αντοχής του κάθε Parkside δεν θα έχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα θα προκύψει όταν με το που θα το δουλέψεις σου κάνει τσαφ. εκεί θα το σιχτιρίσεις και θα βλαστημάς την τύχη σου και την επιλογή που έκανες.
Εκτός και αν είσαι γείτονας με το κατ/μα και το επιστρέψεις..

Εκτός και αν είσαι γείτονας με το κατ/μα και το επιστρέψεις..
Είναι πολύ πιθανό να έχεις κάποιο lidl σχετικα κοντά σου(Στην Κρήτη πχ έχει σχεδόν παντου) κ να το επιστρεψεις,μπορείς να το γυρίσεις μέσα σε 3 μήνες,να το πας σε άλλο κατάστημα από αυτό της αγοράς.Για να μην πω κ εγω για την ευκολία με το σερβις-εγγυηση.Αυτά για μένα είναι τεράστια συν.

Ολα αυτα, και μην ξεχναμε και το αλλο:
Εδω μεσα υπαρχουν μελη και επισκεπτες με τελειως διαφορετικα (μαστορικα, αλλα και οικονομικα προφιλ).
Εχουμε επαγγελματιες. Εχουμε ερασιτεχνες που δουλευουν διαφορα μηχανηματα πιο πολυ επαγγελματιες. Εχουμε απλους ερασιτεχνες που ολο και κατι μαστορευουν. Εχουμε "ιδιωτες" ερασιτεχνες που θελουν ενα εργαλειο για μια στο τοσο. Εχουμε....μαστροχαλαστες που δεν εχουν ουτε εργαστηριο, ουτε χρονο, ουτε γνωσεις, αλλα το παλευουν. Ε, εχουμε και "συλλεκτες" (εσενα κοιταω Χιωτη), που εχουν μαζεψει ενα ανατρεπομενο εργαλεια.
Ταυτοχρονα, ολοι οι παραπανω εχουν διαφορετικη οικονομικη ευχερεια και ο καθενας προσπαθει να παρει το καλυτερο που μπορει, αναλογα με τις αναγκες και την τσεπη του.
Θα ηταν τουλαχιστον περιεργο για οοολους αυτους, το ιδανικο εργαλειο να ηταν το ιδιο.
Κι εγω, αν πλανιζα ξυλα ολη μερα, δεν θα ειχα την πλανη parkside, που μια φορα την ανοιξα, πηγα να γκρεμισω την αποθηκη μου και την ξαναβαλα στο κουτι της...για το μελλον. Θα ειχα παρει μια bosch/makita/dewalt η ο,τι αλλο και θα εκανα δουλεια μου. Ή μαλλον, θα ειχα παρει εκεινο το κουτι που τα βαζεις μεσα και βγαινουνε λαμπικο (καποιος το εχει εδω μεσα και πολυ τον ζηλευω 😛).
Αλλα, με τα σημερινα μου δεδομενα, μια χαρα ειναι τα parkside. Ταυτοχρονα, κατανοω εκεινους που λενε "παρε ενα ...., που ειναι αργαλειο". Απλως δεν σκεφτονται, καμια φορα, σε ποιον απευθυνονται.
Σαν να σε ρωταει ο μικρομεσαιος οικογενειαρχης τι αμαξι να παρει για να πηγαινει την οικογενεια στο χωριο, μια φορα το χρονο, και να του λες "παρε μια φεραρι που ειναι αργαλειο, ή εστω, παρε μια mercedes S600, αφου σωνει και καλα θες και μεγαλους χωρους, ή (αντε) παρε ενα βανακι 15θεσιο που χωραει παπαδες, με το μοναστηρι μαζι".
Ενω, η σωστη απαντηση, για τις αναγκες ΚΑΙ τα οικονομικα του, ειναι να παρει π.χ. το skoda το octavia, σε λογικη τιμη που την αντεχει και θα κανει και δουλεια του.
Χωρις παρεξηγηση προς κανεναν, ετσι; Κουβεντα κανουμε.

Ο Άγγελος το έθεσε σωστά....Η τσέπη είναι ο κινητήριος μοχλός...
Τουλαχιστον εαν σου χαλάσει το parkside ναι μεν θα χαλαστεις,εκτος και εαν εισαι εντος εγγυησης η 3 μηνης αγορας,αλλα απο την αλλη δεν θα έχεις δώσει μια περιουσια...!!!

Η δικη μου ενσταση με τα Parkside ειναι οψιμη, δεν ειχα κανενα θεμα παλαιοτερα, και εχει να κανει με τα αυξανομενα ποσοστα των ελλατωματικων εργαλειων που αρχισαν να παρουσιαζονται τον τελευταιο χρονο και κατι.
Και αυτο παρατηρειται δυστυχως σε ολη σχεδον την γκαμα των εργαλειων, οπου σε παλαιοτερες εκδοσεις, τα ιδια εργαλεια δεν ειχαν κανενα ιδιαιτερο θεμα. Ειναι απαραδεκτο να γυρνας ενα εργαλειο πισω 2 και 3 φορες για να σου κατσει καποιο καλο.

Επισης δεν με ικανοποιει η εγγυηση των Parkside, που οντως ειναι αριστη, καθως αυτη θα επρεπε να εφαρμοζεται μονο σε εξαιρεσεις ελλατωματικων εργαλειων και οχι να χρησιμοποιειται απο την Parkside σαν μεσο προωθησης πωλησεων. Δεν ειναι ουτε σωστο ουτε υγιες.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σχεδόν την ίδια λογική έχω κ εγώ,το lidl με βοήθησε σχετικά φθηνά να φτιάξω μια συλλογή με εργαλεία,να κατασκευασω πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι μπορώ κ κυρίως να "πειραματιστω"με το κάθε εργαλείο.Ειναι κάποιο εργαλείο που το δουλεύω πολύ συχνά?Το αγοράζω σε επώνυμο,που είναι πιο δυνατό,πιο ελαφρύ κτλ.Βλεπω ότι ένα εργαλείο το χρησιμοποιώ σπανια?Μια χαρά είναι του lidl.Ετσι τα λεφτά μου πιάνουν πιο πολύ τόπο.

Αυτό προσπαθώ αγαπητοί μου να τονίσω χρόνια τώρα σε αυτό το νήμα ....το ξεκίνημα και τις ανάγκες καθενός ... και το πόσο περισσότεροι θα μπουν άνετα στον μαγικό κόσμο της ιδιοκατασκευής.
Και βάζω τις ανάγκες (για εμένα τουλάχιστον)σαν πρώτο και μετά το οικονομικό. Και να το εξηγήσω:
Εγώ χωρίς να πιεστώ ιδιαίτερα οικονομικά θα μπορούσα να αγοράσω Milwaukee - Festool-ακόμα και Hilti ... οι ανάγκες μου όμως μέχρι ώρας καλύπτονται άνετα με Parkside για ποιο λόγο λοιπόν να πετάξω λεφτά για κάτι που (ακόμα) δεν μου χρειάζεται.

Αυτό που λες Μιχάλη για την συχνότητα των ελαττωματικών μετά δυσκολίας μπορούμε να το αποδείξουμε στατιστικά. Ναι μεν παρουσιάστηκαν κρούσματα εδώ μέσα αλλά μην ξεχνάμε ότι οι αγοραστές είναι χιλιάδες.
Δεν ξέρω αν θα γίνω πιστευτός ... βασικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ ...αλλά το παγκοδράπανο το περιστροφικό τριβείο και η ηλεκτρική σέγα που πήρα τελευταία ...δεν έχουν κανένα ελάττωμα, για τα παλαιότερα νομίζω είπες την γνώμη σου.
Πάμε λοιπόν για την συνέχεια ...και ότι ποθεί και χρειάζεται ο κάθε ένας ... -bye-

Εγώ χωρίς να πιεστώ ιδιαίτερα οικονομικά θα μπορούσα να αγοράσω δωρο για τον Μαστροχαλαστη μερικα εργαλεια μαρκας Milwaukee - Festool-ακόμα και Hilti ...

Να στειλω λιστα; 😁 😁 😁

Mπορει να μην λεει τιποτα το γεγονος οτι 4 στους 4 ευθεις λειαντηρες μελων ειχαν θεμα, η που ολα τα πολυμετρα ειχαν θεματακι με την οθονη αλλα απο την αλλη δεν νομιζω οτι πρεπει να αξιολογουμε και ως θετικο το γεγονος οτι εχουμε αγορασει parkside τα οποια λειτουργουν!! :))

Επειδη ομως ειμαι και εγω απο τους παλαιοτερους fan των εργαλειων Parkside, ελπιζω οτι τα εργαλεια αυτα θα συνεχισουν να πρωταγωνιστουν σαν VFM και θα βελτιωνονται σε καθε νεα εκδοση.

Τωρα αναφορικα με την νεα σειρα Performance με τα brushless, αν και καλοδεχουμενη, αρχισαν με φαουλ απο τα αποδυτηρια αλλαζοντας παλι το συστημα μπαταριων και επιβαρυνοντας αδικα τον πελατη.
Θα μπορουσαν να δινουν τα εργαλεια αυτα και σε εκδοση solo για οσους το επιθυμουσαν, μειον την τιμη της μπαταριας και του φορτιστη, ενα 30αρι ευρω δηλαδη κατω απο την τρεχουσα τιμη.

Αρα, τελικα, δεν κανουν οι παλιες μπαταριες στα performance, ουτε των performance στα παλια εργαλεια;

Aπο που βγαινει αυτο συμπερασμα Αγγελε...;
Εγώ είδα ότι και τα 5 στα spec τους γράφουν ότι ταιριάζουν με το σύστημα μπαταριών "PARKSIDE X 20V"...

Απο ανθρωπους στο εξωτερικο που τα εχουν αγορασει και εχουν διαπιστωσει οτι οι παλιες 18βολτες δεν ειναι ιδιες με τις 18βολτες των Brushless.

Aυτα διαβαζω σε ξενα forums.