Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος αν την λίστα με performance brushless motor βγάζει και το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι - ροποκλειδο ;
Η βγάζει μόνο την βασική έκδοση όπως αυτήν την εβδομάδα σε brushless motor ;

Επίσης όποιος πραγματικά γνωρίζει θα ήθελα να μου εξηγείση την διαφορά δύναμης και χρήσης των παρακάτω επαναφορτιζόμενων...
Παλμικό
Ηλεκτροκλειδο
Ροποκλειδο
Τα έχει φέρει όλα το lidl από όσο έχω δει και παρατήρησει.

Στην διάθεσή μου έχω 2 επαναφορτιζόμενα κρουστικά την 20 βολτ ομάδας και είμαι πολύ ευχαριστημένος το ένα για τρύπημα και το άλλο για βιδωμα. Απλά θα ήθελα και περισσότερη δύναμη μερικές φορες για βιδωμα- ξεβιδωμα κάτι το οποίο μειονεκτω με τα κρουστικά - δράπανο κατσαβίδια που έχω αυτήν την στιγμή. Ποιο μου προτείνεται ;
(Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σειρά brushless)

Last edited by a moderator:
Προς ωρας και απο αυτο που φενεται στο γερμανικο σιτε,που θεωρω και το πιο αξιοπιστο σαν πηγη,ειναι οτι βγαζει και κρουστικο που ειναι δυνατοτερα απο την κλασικη σειρα.....για παλμικο η μπουλονοκλειδο δεν αναφερεται κατι....μιλαω για την σειρα performance...

https://www.lidl.de/de/parkside-x-20-v-team/c19968#theme3

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος αν την λίστα με performance brushless motor βγάζει και το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι - ροποκλειδο ;
Η βγάζει μόνο την βασική έκδοση όπως αυτήν την εβδομάδα σε brushless motor ;

Επίσης όποιος πραγματικά γνωρίζει θα ήθελα να μου εξηγείση την διαφορά δύναμης και χρήσης των παρακάτω επαναφορτιζόμενων...
Παλμικό
Ηλεκτροκλειδο
Ροποκλειδο
Τα έχει φέρει όλα το lidl από όσο έχω δει και παρατήρησει.

Στην διάθεσή μου έχω 2 επαναφορτιζόμενα κρουστικά την 20 βολτ ομάδας και είμαι πολύ ευχαριστημένος το ένα για τρύπημα και το άλλο για βιδωμα. Απλά θα ήθελα και περισσότερη δύναμη μερικές φορες για βιδωμα- ξεβιδωμα κάτι το οποίο μειονεκτω με τα κρουστικά - δράπανο κατσαβίδια που έχω αυτήν την στιγμή. Ποιο μου προτείνεται ;
(Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σειρά brushless)

για πιο δυνατο βιδωμα / ξεβιδωμα θες ενα παλμικο

με το ροποκλειδο ή δυναμοκλειδο ρυθμιζεις εξ αρχης και με ακριβεια την ροπη που θες να ασκησεις σε μια βιδα

https://youtu.be/UCkQ9C1dDgo

Προσωπικά δε βλέπω καμιά επιπλέον διαφορά σε δύναμη λόγω brushless κινητήρα στον performance σε σχέση με τον απλό τροχό (για να μη πω ότι ο απλός με γεμάτη μπαταρία φαίνεται σε αρκετά σημεία πιο γκαζιάρης). Στα σημεία που άρχιζε ο απλός να κάνει διακοπές και να καθυστερεί ήταν γιατί ψόφαγε η μπαταρία (έχω δύο και τους γνωρίζω καλά γιατί τους έχω σκίσει κανονικά ). Σίγουρα ο performance έχει καλύτερη αυτονομία, όχι όμως τίποτα το συνταρακτικό. Γενικά από την εμπειρία μου βλέπω ότι οι μπαταρίες της parkside είναι ψιλοψοφιες σε σχέση με άλλες επώνυμες (και πανάκριβες φυσικά, να τα λέμε κι αυτά ). Στον performance πάντως έβαλαν κανονικό προφυλακτήρα ενώ στον άλλο έχουν τον "πολιορκητικό κριό" (για να σπας τζάμια) που θέλει κοπτική-ραπτική για να τον συμορφώσει κάποιος.

Ρε παιδια τι να λεμε, η ρύθμιση στροφων του απλου ειναι το κορυφαίο χαρακτηριστικο.

Και μαλιστα ΜΟΝΑΔΙΚΟ καθως απο οσο ξερω καμια μαρκα επαναφορτιζόμενων δεν εχει κατι τετοιο στην γκαμα της.

Έχεις απόλυτο δίκιο και μου είχε κινήσει την περιέργεια μάλιστα το ότι δεν έβλεπα κάποιον επώνυμο με ρύθμιση στροφών. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να είναι ελεγχόμενος ο τροχός.

Nαι, ετσι ειναι!

Και εγω εχω 3-4 διαφορετικες μεγγενες powerfix και ολες κανουν αριστη δουλεια. Ιδιως η βαρεως τυπου ειναι VFM!

Αυτην, με την μπιλια, δεν την εχω παρει. Μια αντιστοιχη που εχουν τα leroy, δεν μου πολυγεμιζει το ματι. Ok, για ελαφρια συγκρατηση και χρησεις οπως του Νικου (ωραιος! 😁 ) λογικα θα ειναι ενταξει. Αλλα, αντεχουν κατι τετοιες πιεσεις, κοπανηματα κτλ;
Την βαρεος τυπου, αν λεμε την ιδια Μιχαλη, που μαλλον την ιδια λεμε, την ειχα παρει στον πατερα μου για το εξοχικο. Οντως αντεχει καλα, στερεωνεται καλα και φαινεται γερη.

Αντεχει η μπιλια για αυτο και την εχω πανω στο παγκο μου απο τοτε που την αγορασα. Αντεχει σε ολα μου τα μαστορεματα χωρις κανενα προβλημα.

Αν δεν εκανε δουλεια θα την ειχα παροπλισει ηδη, χωρις δευτερη σκεψη.. ειτε θα την ειχα μετατρεψει σε καποιο ειδος χρησιμου σφιγκτηρα :)

Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα την σεγα μπαταρίας αλλα την άνοιξα σήμερα.
Βλέπω η ασφάλεια δεν έχει θέσεις και πρέπει να την πατάς συνεχεία για να δουλέψει. Εκεί που είναι δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι είναι πρόβλημα κατασκευής και οχι safety future

Μπορει κάποιος που την έχει να το επιβεβαιώσει;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα την σεγα μπαταρίας αλλα την άνοιξα σήμερα.
Βλέπω η ασφάλεια δεν έχει θέσεις και πρέπει να την πατάς συνεχεία για να δουλέψει. Εκεί που είναι δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι είναι πρόβλημα κατασκευής και οχι safety future

Μπορει κάποιος που την έχει να το επιβεβαιώσει;

Δεν ξερω πως ειναι στα μπαταριας, στην ρευματος που εχω πατας την ασφαλεια και μετα σε αφηνει να πατησεις την "σκανδαλη" . Η ασφαλεια μενει πατημενη οσο κρατας την σκανδαλη. ΑΝ την αφησεις πεταγεται εξω και την μπλοκαρει παλι. Εσενα δεν μενει μεσα η ασφαλεια και μπλοκαρει την σκανδαλη συνεχεια;

ναι, δεν μένει σταθερή, γυρίζει στη θέση της και μπλοκάρει την σκανδάλη.

Αν χρειαστεί, μπορεί να πατηθεί με το ένα χέρι μαζί με την σκανδάλη αλλά δεν νομίζω να είναι σωστό

====

Τελικά έκανα αυτό που έπρεπε να εχω κάνει από την αρχή: RTFM

το σύστημα είναι έτσι by design. Πρέπει να πατάς ταυτόχρονα και την ασφάλεια και την σκανδάλη. Είναι σχεδιασμένο εργονομικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή τον δείκτη ή τον αντίχειρα, ότι βολεύει.

Αν δουλεύει σωστά, θα το δούμε στην πράξη, δυστυχώς όχι σύντομα.

Α. το επιβεβαίωσα και περνώντας στον γυρισμό από ένα κατάστημα και είδα και άλλες σέγες.

Last edited by a moderator:
Εκει που δεν χρειαζομουν να αγορασω τιποτα απο τα σημερινα εργαλεια και αναλωσιμα του Lidl, φιλος γειτονας που δουλευει κοντα σε Lidl με πηρε τηλεφωνο να με ρωτησει αν θελω κατι...

Ε, για να μην τον προσβαλλω του ειπα να μου παρει ενα σετακι απο τα ξυλοτρυπανα μονο και μονο για να τα συγκρινω με τα φτηνα bosch, τα Dexter του Λεροϊ και τα αυστριακα Αlpen :)

Για τη σπαθοσεγα της Δευτέρας επειδή την έχω. Είναι σκυλί δεν καταλαβαίνει τπτ δεν χαλάει, αλλά αν την ζορίσεις πολύ πετάει την λάμα (οκ λογικό) και έχει πάρα μα πάρα πολλούς κραδασμούς, μετά από λίγη ώρα χρήσης νομίζεις πως θα σου ξεκολλήσουν τα σφραγίσματα.

Μιλάμε βέβαια για 40 ευρώ οπότε αξίζει.

(την είχαμε πάρει στην δουλειά για να κόβουμε δεξαμενές πετρελαίου να δούμε αν θα βολέψει, βόλεψε και μετά πήραμε μια μακιτα καμία σχέση αλλά και η τιμή καμία σχέση).

Όποτε για ερασιτέχνες μια στο τόσο ναι για επαγγελματίες όχι εκτός και αν είναι για μια στο τόσο αλλά και για λίγη ώρα. Ο ερασιτέχνης αν κουραστεί θα αράξει ο επαγγελματίας έχει δουλειά να βγάλει.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και δεν έχει σχέση με τα εργαλεία ... Ξέρεις κάνεις αν το λάδι σιλικόνης που θα βγάλει στις 13 κάνει για κύβο του rubik; δε θέλω να μου διαλύσει τα πλαστικά .

Τώρα στην καραντίνα λέω να το πιάσω πάλι αλλά είδα ότι έχει στεγνώσει από λιπαντικό .

To παιδι εδω το δοκιμαζει και του βγηκε ελλατωματικο και καηκε, οκ μπορει να ετυχε

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.