Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

θα το παρω κι εγω.
δεν εχω αλλο, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα σεγα και γωνιακο τροχο σε βαση με δισκο ξυλου, γιατι εκοβα πηχακια περισσοτερο.
το συγκεκριμενο ειναι τσαμπα στα 30 ευρω, αν σκεφτεις επιπλεον και το λειζερ και τη ρυθμιση στροφων.
μια στις τοσο που θα χρειαστει, δεν φανταζομαι κατι καλυτερο. αρκει να το βρουμε...

Το συγκεκριμενο ειναι απο τα μεγαλα δισκοπριονα Νικολα με βαθος κοπης τα 65μμ (190μμ δισκο).
Το lidl βγαζει και μικροτερα κατα καιρους, πιο μανιτζεβελα δισκοπριονακια με βαθος κοπης εως 25μμ, αλλα και παραπανω που ισως να ταιριαζουν καλυτερα στις αναγκες σου.

Ειναι οντως φτηνο αλλα μηπως πανε χαμενα τα λεφτα εαν δεν το χρησιμοποιεις?

φιλε χιωτη, δεν εχεις αδικο, αλλά ειναι η χαρα του παιδιου που ξυπναει μεσα μου, οπως και σε ολους τους ερασιτεχνες φανταζομαι :)
ειχα επι χρονια ενα μηχανουργειο-βιοτεχνια απο το πατερα μου, (ηταν εφευρετης και ζουσε απο αυτο), που καποια στιγμη το εγκατελειψα και η βιοτεχνια διαλυθηκε
αν και δεν υπηρξα ποτε μηχανουργος, (αν και εχω τελειωσει μηχανικος παραγωγης στο πολυτεχνειο) παντα μου αρεσαν οι ψιλοκατασκευες-ιδιοκατασκευες.
με ξυλο δεν εχω ασχοληθει ποτε, στα σιδερα ομως περασαν απο τα χερια μου μηχανηματα πανακριβα (για την εποχη τους), επαγγελματικα, απο τα οποια δεν εχει μεινει τιποτα δυστυχως
ετσι τωρα που δεν εχω τι να κανω, (ανεργος για την ωρα και αμεα) τα εργαλεια, εστω και αυτα τα φτηνα, απλα με κανουν και ξεχνιεμαι...

Εγω το πηρα περυσι, σε τρελο timing: Ηθελε ο πατερας μου να κοψει κατα μηκος ενα παχυ τραπεζι μελαμινης, μηκους 2μ+. Την ιδια βδομαδα το βγαζει το lidl!!!
Ε, ηταν σα μηνυμα εξ ουρανου να το παρω 😁
Το πηρα, εκοψα το τραπεζι like a pro, με καμια 10αρια νοματαιους να με κοιταζουνε (ξαδερφια, θειοι, ανιψια) και να αναρωτιουνται ποτε...σπουδασα ξυλουργος 😁
...Και απο τοτε δεν το εχω ξαναβγαλει απο το κουτι.
Αλλα, για τη μια αυτη φορα, αξιζε. Και προσβλεπω και στις επομενες.
Με την ελαχιστοτατη αυτη εμπειρια, μια χαρα ευχαριστημενος εμεινα. Εκοψε 2-2,5cm μελαμινη σα βουτυρο, στις δυο ακριες μαζι με πηχακια ξυλινα άλλα 3cm...και οταν βρηκε μια βιδα, δε μασησε και πολυ. Η κοπη ευθεια σχεδον τελεια (μετρησα 1-2mm αποκλιση στα 2μ). Ολα καλα.
Παρτο, για τις 2-3 φορες :)

Νικολα θα σου λυσει τα χερια για ευθειες κοπες, ειτε μικρες ειτε μεγαλες
επισης μπορεις να φτιαξεις και jig με τοποθετηση απο πανω ή να το κανεις παγκοπριονο οπως το εχω κανει κι εγω

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

φιλε χιωτη, δεν εχεις αδικο, αλλά ειναι η χαρα του παιδιου που ξυπναει μεσα μου, οπως και σε ολους τους ερασιτεχνες φανταζομαι :)
.

Τα ειπες ολα σε μια προταση Νικολα, δεν εχω τον παραμικρο αντιλογο, το ελαχιστο επιχειρημα να σου αντιταξω :grinning-smiley-043

Νικόλα ...πάρτο αγόρι μου και ότι θέλεις τον ξέρεις τον δρόμο το εργαστήριο είναι πάντα ανοιχτό ... Έχει και 2 δίσκους μέσα ...Μπράβο...με 30 !!!!

σωστα το λετε παιδια! μια στις τοσο να χρειαστει, περισσοτερο θα στοιχιζε μια επισκεψη σε ψυχολογο τουτο το καιρο που ολοι τα εχουν παιξει απο λιγο ως πολυ :)
χαχα ναι, ενω με τα εργαλειακια τα φτηνα, σου βγαινει και μια δημιουργικοτητα και απασχολεισαι και ευχαριστα!

σωφρον, το παγκοπριονο ειναι το μονο εργαλειο που φοβαμαι. με χαλαει η ιδεα της γυμνης λεπιδας κοντα στα χερια μου, ανοιχτη απο παντου.
δυστυχως ή ευτυχως, ο μακαριτης ο πατερας μου, δεν ηθελε να ασχολουμαι με τα εργαλεια στη πραξη.
φοβοταν μη συμβει κανα ατυχημα και ισως καπου μου περασε ενα φοβο για το παγκοπριονο και το γωνιακο τροχο. το φοβο του του τροχου τον ξεπερασα, αλλά στο παγκοπριονο δισταζω.
και αν και ειχαμε στο μηχανουργειο ενα παγκοπριονο με δισκο αν θυμαμαι καλα Φ450 ή Φ500 (!) μηπως και χρειαζοταν κανα ξυλο, δεν το δουλεψα ποτε.

θυμαμαι ομως κατι ασχημο, με ενα δισκοπριονο σιδηρου, ξερεις με αργες στροφες, βουτηξε μια μερα το μανικι ενος μαστορα (χειμωνας, το δισκοπριονο κατω απο χαγιατι, εξω απο το μαγαζι, κρυωνε και φοραγε μπουφαν) και τον ετρεχα απο την ηλεια στο κατ γιατι του εκανε το καρπο φυτιλια. και ηταν εμπειρος!
το εσωσε, αλλά του εμεινε μια μονιμη παραμορφωση στο χερι.
και ο αρχιμαστορας ο τορναδορος μου, ειχε χασει το ενα ματι του παλια απο γρεζι!
για αυτο παιδια ακομα και το πιο φαινομενικα αθωο μηχανημα, επειδη κρυβει κινδυνους παντα, να εχουμε μετρα προστασιας.
ακομα και για το δισκοπριονο χειρος, προσεξτε τα μανικια...

Νικόλα ...πάρτο αγόρι μου και ότι θέλεις τον ξέρεις τον δρόμο το εργαστήριο είναι πάντα ανοιχτό ... Έχει και 2 δίσκους μέσα ...Μπράβο...με 30 !!!!

αϊ λοβ γιου νικολα!! :)

Last edited by a moderator:
Το δισκοπριονο phks1350c2 που έχει την Πέμπτη 21/5/2020 στα 30euro αξιζει για καθαρά ερασιτεχνική περιστασιακή χρήση;
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς στο παρελθόν;
Το έχω εγώ...
Μια χαρά είναι,μην πω και υπερβολικό για περιστασιακή χρήση,έναν δίσκο με περισσοτερα δοντια να βάλεις αργότερα και θα καλύπτεις μαζι με αυτους που δινει μεγάλο φάσμα δουλειων...
Από 2-3 φορες που το έχω χρησιμοποιήσει(πάγκο κουζίνας,μοριοσανιδα και 2.5αρη mdf)Δεν έχω παράπονο.
Με 30 ευρώ δεν βρίσκεις ανάλογω εργαλείο...Και είναι καλό το συγκεκριμένο...

Μια χαρά είναι το δισκοπριονο για τα λεφτά του. Το έχω εγώ και το έχω δουλέψει αρκετά, στιβαρό εργαλείο. Να το πάρεις.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν το φέρει Ελλάδα εφιγα να περιμένω έξω από τα Lidl να περιμένω να ανοίξουν... Αν και εδώ στη Ρόδο δεν νομίζω να το πάρει και κανείς εκτός από εμένα

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δοκιμασα τις προαλλες το κασετινακι με τις performance κατσαβιδομυτες της Parkside.
Με χρηση στο παλμικο, τα pz2 και pz3, και περισσοτερο σκληρη χρηση το hex25.
Ως μυτες φαινονται καλες, το hex ειδικα, που εφαγε μπολικο ζορι, φανηκε να αντεξε (δεν το κοιταξα με τον μεγεθυντικο). Στην αντοχη στο χρονο, βεβαια, θα δειξουν την αξια τους.
Παντως, το στελεχος/ανταπτορας για δραπανο/παλμικο, με απογοητευσε: Το δικο μου, τουλαχιστον, δεν κραταει σταθερα τις μυτες, με αποτελεσμα να φευγουν σχετικα ευκολα, ακομα και με τη βαρυτητα καποιες στιγμες.
Εχει ενα συστηματακι, που το κανει "διπλο", και για μυτες και για καρυδακια (πιεζεις και βγαινει απο μεσα ο ανταπτορας). Ισως να φταιει και αυτο.
Επισης, το συστημα αυτο, τον κανει ακομα πιο μακρυ, απο αλλους, τον ανταπτοραμε ο,τι αρνητικο αυτο σημαινει.

αν και με το ανοιγμα, εξαφανιστηκαν ολα τα δισκοπριονα, πετυχα ενα τελευταιο αλλα ειχε πειραχτει το αυτοκολητο του.
δυστυχως η βαση του παιζει ενα μικρο τζογο, τοσο ωστε να χαλαει την καθετοτητα εστω και λιγο. υποθετω οτι αυτο δεν πρεπει να συμβαινει.
αρκει ομως που το βρηκα :) ελπιζω να μου το αντικαταστησουν συντομα.

Ειχε πολλα το πρωι στη Μεταμορφωση Χαλανδριου, οπως και σφιγκτηρες που τσιμπησα το σετακι με τους 4

Σήμερα στη Λάρισα πήγα σε 3 από τα 4 καταστήματα και το δισκοπριονο ήταν τελειωμένο. Μάλιστα πέτυχα και έναν που ήρθε από Κατερίνη. Ψιλό χαμός έγινε.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

λογικο ειναι να εγινε χαμος!
το einhell στα 70 Ε , με ρυθμιζομενες στροφες, ειναι χωρις λειζερ και με βαση της πλακας.
η βαση του parkside ειναι πολυ στιβαρη ασχετα αν στο δικο μου εχει ενα μικρο τζογο που προερχεται απο τα σημεια που δενει με το δισκοπριονο και οχι απο την ιδια τη βαση.
αν παλι διαλεξεις καποιο αλλο, με λειζερ θα βρεις αλλά χωρις ρυθμιζομενες στροφες και θα παρεις παλι με βαση της πλακας και παλι θα θες κανα εξηνταρι + μεταφορικα
αρα το συγκεκριμενο ειναι μονοδρομος αν σε ενδιαφερει το λειζερ, οι ρυθμιζομενες στροφες και βασικα στιβαρη βαση...
λογικα στα 30 ευρω και με δυο δισκους Φ190 μεσα και 3 χρονια εγγυηση, θα επρεπε να φερει το λιντλ χιλιαδες κομματια για να καλυψει τη ζητηση!
σιγουρα ειναι το πιο vfm εργαλειo της parkside, περισσοτερο ακομα και απο τη σεγα του!

νικολα μου εσυ εισαι το βαρυ πυροβολικο!
μη νομιζεις, αν ημουν πατρα, τωρα θα σε ειχα βαλει ηδη να φτιαχνεις τον εκλεκτο σου καφε :Banane0:
αλλά μιας και ειμαι ηδη στο χωριο και για τις επομενες 12-15 μερες (χαλια, μερεμετια, καθαρισμα αποθηκων κλπ) θα σου φερω τον αντικαταστατη που ελπιζω να στειλουν συντομα, να του ριξεις μια ματια μηπως θελει καμια βελτιωση.

μαλιστα η πρωτη βελτιωση που εχω σκεφτει, ειναι να γινει μια πατεντουλα στυλ festool στο σημειο κοπης.
οπως και με τη χαρτοταινια που βαζουν πανω απο τη γραμμη κοπης και κανει δουλιτσα για καθαρες κοπες, η festool εχει ενα προσθετο πλαστικο που γλυφει το δισκο και δεν τον αφηνει να ξεσκιζει την επιφανεια εξοδου των δοντιων.
με στιβαρη βαση, ρυθμιζομενες στροφες, δισκο 48αρι και ενα τετοιο μπιμπλικι, ο πάρκυ θα πεταει!!
αρκει να εξασφαλισουμε μηδενικο τζογο των σημειων εδρασης στη βαση.

Last edited by a moderator: