Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτο το δισκοπριονο οσο και να μην μου χρειαζεται ειναι φετιχ ,
όμως ελα που δεν υπαρχει πια ρανιδα χωρου για να το αποθηκευσω.

Νομίζω δεν αναφέρθηκε το λέιζερ σταυρού που έχει!λεει τίποτα??πολυ καλή η τιμή του.

το ωραιο ειναι οτι για καποια εργαλεια που δεν τραβιουνται και βλεπεις οτι τους μενουν, δυο τρεις μηνες μετα τα ξαναφερνει στα μουγκά και τα βγαζει σε προσφορα -30%
ετσι , αν δεν τα εχεις αναγκη, περιμενεις την καλη ευκαιρια.
ειχα ψωνισει κι εγω τη φρεζα, παρα του οτι δεν την χρειαζομουν στα 40. αν ηξερα τοτε το κολπο, θα περιμενα να ψωνισω τωρα. ετσι κι αλλιως μεχρι τωρα απασχολημενος με άλλα, μονο μια φορα την εβαλα μπροστα...
αυτο που κανω ειναι αν θελω καποιο εργαλειο, να παιρνω τα σετ εξαρτηματων του καποιες φορες αν ειναι ευκαιρια, γιατι οταν ξαναβγαζει το ιδιο το εργαλειο, δεν τα βγαζει και αυτα.

απλά δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα συμβει ετσι, γιατι δεν ξερεις ακριβως πόσα τους εχουν μεινει...
ετσι περιμενω τον μεγαλο γωνιακο (που και παλι τους εμεινε), τον ταινιολειαντηρα (ισως) και τον αναμικτη χρωματων (σιγουρα), μεσα στο καλοκαιρι, αρχες φθινοπωρου ισως.
δεν τα εχω αναγκη, αλλά στα 30-35 ευρω το καθενα θα ειναι μουρλια :)

τωρα, αν βγαλει και τον φ125 F5 γωνιακο, ακομα και στην ιδια τιμη των 30 ευρω, θα τον επαιρνα αμεσως!

αστεια-αστεια, οχι βεβαια για επαγγελματικο περιβαλλον, αλλά για εναν ερασιτεχνη, τα περισσοτερα εργαλεια του λιντλ ειναι οαση!
εκει που θα τα παιξει ενα ερασιτεχνικο εργαλειο, ειναι στις επαναλαμβανομενες χρησεις.
τι να δουλεψει ο F5 στα χερια ενος σιδερα? θα τα παιξει στο πρωτο τεταρτο της ωρας!

εχοντας ζησει σε ενα μηχανουργειο που ακομα και ο διδυμος τροχος ηταν τριφασικος και τα μονα εργαλεια μονοφασικα, ησαν δραπανα χειρος και γωνιακοι τροχοι, (μαλιστα ειχα ενα hitachi βαρεως, ενα γερμανικο κοκκινομαυρο που δεν θυμαμαι το ονομα του, σκυλια, και ολα τα υπολοιπα μπλε bosch τοτε που ελεγαν ακομα W.Germany.
ακομα και στα επαγγελματικα μονο τα βαρεως τυπου αντεχαν!
π.χ. απο τα δραπανα της bosch τα μπλε, μονο αυτα που ειχαν χειρολαβη που αγκαλιαζε το καρπο ηταν για σοβαρη δουλεια (πανε κανα 500 ευρω απο οτι ειδα). τα υπολοιπα ησαν για καμια τυχαια χρηση.
κι αυτο γιατι εκει δουλευουν 8-12 ωρες σερι ασταματητα. καμια φορα και 16 ωρες σερι!
τα δε τριφασικα εργαλεια, ενταξει, ησαν αλλο επιπεδο!
π.χ. θυμαμαι στα 3 δραπανα βασης που ειχα, το ενα ηταν με γραναζια! τα μικροτερα ησαν με ιμαντες. ολα τριφασικα
εκατονταδες χιλιαδες τρυπες, ισως και εκατομμυρια, χωρις να κανει κιχ!

ομως και στα χερια ενος απλου ελευθερου επαγγελματια-μαστορα, ενα εργαλειο μπορει να χρησιμοποιηθει μια δυο ωρες ασταματητα. και παλι ο παρκυ θα εχει προβλημα. πιθανα θα αναψει, ή θα αρχισει τις αστοχιες λογω φθορας των γραναζιων του κλπ

ενω εμεις οι ερασιτεχνες, κανουμε 2-3 κοψιματα, πινουμε καφε, μετραμε ξαναμετραμε, αντε αλλο λιγο, και ετσι το εργαλειο δεν ζοριζεται και μας κραταει καιρο.
ειναι κουτο να πληρωσει ενας ερασιτεχνης ενα μπλε μπος 500 ευρω οταν μπορει να κανει τη δουλεια του χαλαρα με 30-40.
και κουτο ειναι να δωσει 60-80 για κατι που ειναι σαν το παρκυ των 30.

απο οτι εχω καταλαβει, υπαρχουν 3 κατηγοριες εργαλειων
μια η ερασιτεχνικη στην οποια τα parkside ειναι λογω εγγυησης, τιμων και ευκολιων, οι βασιλιαδες.

δευτερη η επαγγελματικη σε 4-5 φορες ακριβοτερα απο τα παρκ στην οποια αξιζει να πας λογω αντοχης και ακριβειας ΑΝ τα εχεις αναγκη

και τριτη η βιομηχανικη οπου εκει ουτε η επαγγελματικη δεν νιωθει ανετα...
φυσικα και η makita και η bosch και η metabo εχουν μεριδιο αγορας αλλά με μοντελα 5-6 φορες επανω απο την επαγγελματικη της...

εμεις σημερα χαμογελαμε γιατι για καλη μας τυχη λογω λιντλ μπορουμε και βαζουμε στο χερι εργαλεια, χωρις να μας βαζουν χερι στη τσεπη :firstprize:

γιατι νικολα μου, υπαρχει κανεις που αμφισβητει αυτο το σκεπτικο?
πρεπει να ειναι κατι πολυ ειδικο για να χρειαστει να παει ενας ερασιτεχνης στην επομενη κατηγορια πληρωνοντας 4-5 φορες παραπανω. αλλιως μενει στα παρκ και εχει το κεφαλι του ησυχο.
αλλο ο επαγγελματιας. εκει ναι θα πληρωσει 200 ευρω ή και παραπανω ενα εργαλειο.

θυμηθηκα ενα αστειο :)
καποια στιγμη, νεος τοτε στη βιοτεχνια, ασχετος στα εργαλεια, μου λεει ο αρχιμαστορας, νικολα πεταξου παρε ενα δραπανο, πες του νιονιου (εμπορος), να σου δωσει κατι για το μαγαζι.
εγω τοτε δεν ηξερα, δραπανα ειχα δει μονο τα (βαθυ)μπλε απο τη μουτζουρα μπος, και ενα πρασινο χιτατσι.

παω λοιπον στον εμπορο, του λεω τι το θελω και μου δινει ενα πρασινο μπος. το ηθελε μαζι ο οδηγος μηπως του τυχει να κανει κανα τρυπημα σε κανα πελατη των εργαλειων που μετεφερε.
μου αρεσε στο ματι και μου αρεσε που ηταν φτηνο. (μπροστα στα βαρεως που υπηρχαν)
το παω λοιπον με χαρα :)
το βλεπει ο αρχιμαστορας, πιανει το τηλεφωνο και λεει του εμπορου:
-"ρε νιονιο σου ειπε κανεις οτι γ@...μιομαστε εδω μεσα? :furious3:
τι ειναι τουτο που μου'στειλες?"
-μα μου'πε ο νικολας οτι ηθελε κατι φτηνο.
-και χαθηκε ρε νιονιο να του δωσεις κατι σε μπλε? στο στελνω πισω. και μενω εγω να απορω και να λεω, τι ανεμο, δεν του αρεσε το χρωμα? :)

και μιλαμε για εργαλειο που θα χρησιμοποιοταν αν και εφοσων καμια φορα. αλλά μιλαμε για επαγγελματικο επιπεδο
το ανεφερα αυτο για να πω οτι ακομα και τα πρασινα τα μπος που αλλοι τα βλεπουν και λενε ουαου, ειναι για εναν σοβαρο επαγγελματια, της πλακας!

αρα αν ειναι να παμε σε φτηνα εργαλεια, γιατι οχι τα παρκ που εχουν ολα αυτα τα προτερηματα?
ή πας σε παρκ, ή πας σε επαγγελματικο 4-5 φορες επανω. ή πας 20-30 φορες επανω σε βαρεως τυπου.
ενδιαμεσες λυσεις, τι να τις κανεις?

Πήγα για το τροχό που ειχε τελειώσει και βρηκα την καθετη φρενα στα 29 ευρώ. Μου χρειάζεται;

Το Ρούτερ (κάθετη φρέζα POF 1200) το είχα πάρει και το επέστρεψα επειδή είχε πολυυυυυυύ τζόγο μεταξύ μοτέρ και βάσης. Ήταν το C2 μοντέλο οπότε δεν ξέρω αν το έχουν διορθώσει. Η τιμή είναι χώμα, οπότε ίσως αξίζει να το δοκιμάσεις - απλά έλεγξε κατευθείαν για τον τζόγο και αν υπάρχει επέστρεψέ το.

(Μας κοβει μεροκαματο ο Osatosas να τα γραφουμε ολα αυτα)
+1, και επιπλεον τα parkside σου δινουν τη δυνατοτητα να δοκιμασεις ενα εργαλειο, να δεις αν σου χρειαζεται, αν σου κανει, αν το χρησιμοποιεις αρκετα, ωστε να αποφασισεις να πας σε κατι πιο ακριβο.

Πάντως το τι είναι ερασιτεχνικό και το είναι επαγγελματικό σηκώνει πολύ συζήτηση. Αν βασικό κριτήριο είναι η αντοχή σε επαναλαμβανόμενη σταθερή χρήση ,τότε καλύτερα να μαζέψεις κάποια χρήματα παραπάνω και να πάρεις
κάτι καλύτερο απο parkside και σια. Ενα εργαλείο πρέπει να έχει ένα μίνιμουμ αξιοπιστίας οσαναφορά την ακρίβεια και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.Τι να την κάνω την φτηνή φρέζα όταν έχει τζόγο και οι χαράξεις βγαίνουν σαν τελικό σίγμα. Καλά είναι τα parkside για μια εισαγωγή στον κόσμο των εργαλείων ,αλλά μέχρι εκεί. Μόλις ανέβουν οι απαιτήσεις γιατί έμαθες πέντε πράματα παραπάνω τότε ζητάς και καλύτερο εργαλείο. Αρα ούτε κουτό είναι ούτε υπερβολή να θέλει κανείς να έχει καλύτερο εργαλείο ,άλλο το θέμα του κόστους.Προσωπικά προτιμώ να καθυστερήσω μια αγορά ,παρά να ψωνίσω δυο φορές.Ας κρατήσουμε λοιπόν τις αξιολογικές κρίσεις ,περί κουταμάρας κλπ, για τον εαυτό μας και ας σεβαστούμε τις επιλογές και των άλλων.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βαγγέλη!

Ειναι καλά τα Parkside για να κάνεις την εισαγωγή στον κόσμο των κατασκευών,ακομα καλύτερα τα παλαιότερα μοντέλα, αλλά σιγά-σιγά όταν βλέπεις τις ανάγκες που έχεις από μόνος σου θα κάνεις την αναβάθμιση σε κάτι καλύτερο .

Και όσο για τα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά απλα δείτε κάποια άλλα νήματα εδώ μέσα περί ηχείων προβολέων στερεοφωνικών ενισχυτών θα δείτε τι υπέρογκα ποσά ξοδεύονται για αγορά εξοπλισμού από ερασιτέχνες.
Δεν είναι κανένας επαγγελματίας του ήχου εδώ μέσα που δίνει συναυλίες κλπ .
Έτσι λοιπόν και στα μαστορέματα δεν υπάρχει διάκριση ερασιτέχνη ή επαγγελματία ανάλογα το τι κεφάλαιο έχει καποιος αγοράζει πάντα το καλύτερο.

Πάνω σε όλα αυτά να πω εγώ ότι πολλές φορές δε παίζει ρόλο καν το εργαλείο. Για εμάς τους ερασιτέχνες πρώτα και κύρια είναι η θέληση και η διάθεση.
Και το εργαλείο να μην υπάρχει με καλή διάθεση θα βρεθεί η λύση με ευρηματικότητα να γίνει χωρίς το εργαλείο.
Κανείς να μην αποθαρρύνεται λόγω έλλειψης κάποιου ή κάποιων εργαλείων.
Τέλος θα συμφωνησω ότι όλοι αγοράζουμε με βάση τη τσέπη μας και τη χρήση που κάνουμε.

Πάντως το τι είναι ερασιτεχνικό και το είναι επαγγελματικό σηκώνει πολύ συζήτηση. Αν βασικό κριτήριο είναι η αντοχή σε επαναλαμβανόμενη σταθερή χρήση ,τότε καλύτερα να μαζέψεις κάποια χρήματα παραπάνω και να πάρεις
κάτι καλύτερο απο parkside και σια. Ενα εργαλείο πρέπει να έχει ένα μίνιμουμ αξιοπιστίας οσαναφορά την ακρίβεια και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.Τι να την κάνω την φτηνή φρέζα όταν έχει τζόγο και οι χαράξεις βγαίνουν σαν τελικό σίγμα. Καλά είναι τα parkside για μια εισαγωγή στον κόσμο των εργαλείων ,αλλά μέχρι εκεί. Μόλις ανέβουν οι απαιτήσεις γιατί έμαθες πέντε πράματα παραπάνω τότε ζητάς και καλύτερο εργαλείο. Αρα ούτε κουτό είναι ούτε υπερβολή να θέλει κανείς να έχει καλύτερο εργαλείο ,άλλο το θέμα του κόστους.Προσωπικά προτιμώ να καθυστερήσω μια αγορά ,παρά να ψωνίσω δυο φορές.Ας κρατήσουμε λοιπόν τις αξιολογικές κρίσεις ,περί κουταμάρας κλπ, για τον εαυτό μας και ας σεβαστούμε τις επιλογές και των άλλων.

Αυτό με το "αγοράζω δύο φορές εργαλείο" ξαναπές το.. Και τρεις μη σου πω.. Και υπάρχει κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα εμένα προσωπικά στις κριτικές όλων των budget εργαλείων. Μου τη δίνει να διαβάζω την ατάκα "για τα λεφτά του καλό είναι". Για μισό λεπτό.Τι θα πει αυτό; Δεν υπάρχει ολίγο έγκυος.
- Κάνει σωστά τη δουλειά αλλά εύκολα καίει μοτέρ, άρα το χρησιμοποιείς με ρέγουλα; Δεκτό.
- Και καλά κάνει τη δουλειά αλλά όχι τέλεια; Δηλαδή γιατί να πάρω ένα πριόνι που κόβει στο περίπου; Να το κάνω τι; Δεν πα να είναι σκύλος μαύρος, μου είναι άχρηστο.
Τέλος πάντων η δική μου η θέση είναι πως το εργαλείο πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά. Τόσο απλά. Τώρα, αν θα το βρει ο γιός μου, δε με απασχολεί καθόλου.

Eχω την εντυπωση οτι εαν η Parkside ειχε ενα μαγαζι οπου ολα της τα εργαλεια ηταν διαθεσιμα ολο τον χρονο, θα ηταν η εταιρεια με τις μεγαλυτερες πωλησεις εργαλειων στη χωρα μας! Ισως μαλιστα να ξεπερνουσε σε ποσοτητα (αριθμο τεμαχιων) και ολες τις ερασιτεχνικες μαρκες μαζι.

Θα ηταν ενδιαφερον να βλεπαμε καποια στατιστικα με τις πωλησεις της σε Ευρωπαικο επιπεδο και πως συγκρινεται με τις υπολοιπες εταιρειες, και σε τζιρο και σε ποσοτητες.

βρε παιδια, αυτο καταλαβατε?
το σωστο το ειπε ο enduras (κυριακος)? ειπε: αναλογα το κεφαλαιο που εχει ο καθε ενας
ολοι θα ηθελαν να εχουν festool και βαρεως τυπου και εγω πανω απο ολους.

το ζητουμενο ομως για τον ερασιτεχνη ειναι το κεφαλαιο. το εχουμε?
αν οχι, παμε σε μπατζετ και εκει η παρκσαιντ υπερτερει εναντι της einhell για παραδειγμα
αν ομως το εχουμε το κεφαλαιο, κανεις δεν λεει να προτιμησουμε parkside εναντι μακιτα. μη τρελαθουμε κιολας...

ενα απλο παραδειγμα.
κρουστικο πιστολετο, σεγα, δισκοπριονο, σεγατσα (για το κηπο), ηλεκτρικο κατσαβιδι με γωνιακο εξαρτημα, κοφτη κλπ ολα μαζι 165, μαζι και τα εξαρτηματα τους, οσο κανει ενα μικρο μπλε δισκοπριονο της μπος
και λεω εγω τωρα που την βγαζω δυσκολα καθε μηνα...
να παρω μονο ενα (καλο ειναι η αληθεια) δισκοπριονο που θα το χρησιμοποιησω μια στις τοσο , ισως μονο 2-3 φορες μεσα στο χρονο ή να παρω ολα αυτα που σας ειπα και να κανω τοσες δουλιες?

τι δεν καταλαβατε?

φυσικα, αν υπαρχει το ρευστο, παιρνεις ο,τι σου κανει κεφι και κανενας δεν θα σου πει οχι.
αν δεν υπαρχει ομως, ποιος θα εδινε ολα του τα λεφτα για να παρει ενα-δυο εργαλεια μονο?

αυριο θα σπασω κατι μπετουδακια, δανειστηκα το μπλε μπος κρουστικο ενος φιλου 18j , εργαλειο του χιλιαρικου. οσο κανει ολη μου η αποθηκη με τα εργαλεια (και του κηπου) μη πω και παραπανω :)
το δε τρυπανι του (sds max) κανει μονο του πανω απο 150 ευρω! το ειχε παρει εξτρα, δεν ξερω ποσα κιλα ειναι μονο το μεγαλο του τρυπανι.
ο ανθρωπος εχει ανεση οικονομικη, εδωσε για κρουστικο ενα χιλιαρικο, εγω 55 στο παρκσαιντ. εχει ριξει χιλιαρικα στα εργαλεια του απλα γιατι του αρεσαν. του περισευαν και τα εδωσε.
θα του πει κανενας γιατι τα εδωσε? οχι βεβαια.
το εχει χρησιμοποιησει μονο δυο φορες στη ζωη του και το χαιρομαστε οι φιλοι του :)

κι εγω θα ηθελα να εχω ενα τετοιο, προτιμησα ομως να εχω 15 εργαλεια +αναλωσιμα άλλα και να κανω το κεφι μου και τις δουλιτσες μου.
μεχρι εκει εφτανα οικονομικα, οπως υποθετω οι περισσοτεροι απο εμας τους ερασιτεχνες.

πειτε μου λοιπον εσεις, πως θα επαιρνα τοσα κομματια αν αγοραζα μονο επαγγελματικα εργαλεια?
εσεις μιλατε για εργαλεια των 150-200 ευρω ισως και τα διπλα, κι εγω μιλαω για 30-40 ευρω.
ενας λοιπον ερασιτεχνης προτιμα να δωσει 30 ευρω στο δισκοπριονο και να κανει τη δουλεια του καλα και τα υπολοιπα να αγορασει ρουχα για την οικογενεια

και παλι ομως ετσι, για μενα ο φιλος εχει κανει ανοησια! θα μπορουσε να ειχε αγορασει ενα αντιστοιχο einhell αφου ηθελε τοσο μεγαλο και τα ρεστα να τα κανει κατι αλλο, ακριβως γιατι το εχει χρησιμοποιησει 2 φορες μονο μεσα στα τοσα χρονια (ανακαινιση του πατρικου του)
δεν ειναι ανοητο να δωσει κανεις τοσα λεφτα για κατι που δεν του χρειαζεται παρα μερικες φορες στη ζωη του?
ειπωθεικε για τα ακριβα ηχοσυστηματα. μα φυσικα τα ακριβα ηχοσυστηματα τα χρησιμοποιεις καθε μερα, δεν ειναι το ιδιο
αν χρησιμοποιεις καθε μερα ενα εργαλειο, τοτε δεν εισαι ερασιτεχνης αλλά επαγγελματιας και φυσικα τοτε θα πας σε ενα μακιτα κλπ

μην συγκρινετε το ηχοσυστημα ενος ερασιτεχνη που χρησιμοποιει καθε μερα , με καποιο εργαλειο του που θα χρησιμοποιησει 2-3 φορες το χρονο, δεν υπαρχει σχεση!
κατω απο αυτο το σκεπτικο, ειναι πολυ προτιμοτερο ο ερασιτεχνης να προτιμησει παρκσαιντ αντι μακιτα