Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μια χαρα ειναι μεχρι αυτο το νουμερο...αστα γιατι τελευταια εχω δωσει τα 20 ευρω σε τρυπανια σιδηρου σε κατι δουλειες που χρειαζομουν...:motz:

Η λογική που πλέον δεν πουλάνε εργαλεία στα lidl είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός,δηλ ότι απαγορευεται τα καταστήματα να πουλάνε λιανική,άρα είναι κλειστά για πελάτες λιανικής.
1)Άρα δεν θα έπρεπε να κλείσουν κ τα e shop γιατί με κλειστά καταστήματα λιανικης δημιουργηται κ πάλι αθέμιτος ανταγωνισμός;
2)Από την στιγμή μπορείς να πάρεις εργαλεία από φυσικά καταστήματα με τιμολόγιο,δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να μην μπορώ να πάρω με τιμολόγιο από τα lidl;

Μανο ειναι διαφορετικο πραγμα να πουλας μονο εργαλεια απο το να πουλας και εργαλεια...εκει στηριζεται το ολο story της καταστασης...

Παιδες μην το ψαχνετε, εδω μιλαμε για παρανοια με απιστευτες διαταξεις απο τους πιο γελοιους και νοσηρους κρατικοδιαιτους εγκεφαλους που υπαρχουν παγκοσμιως. Απλα περιμενουμε να περασει η μπορα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η λογική που πλέον δεν πουλάνε εργαλεία στα lidl είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός,δηλ ότι απαγορευεται τα καταστήματα να πουλάνε λιανική,άρα είναι κλειστά για πελάτες λιανικής.
1)Άρα δεν θα έπρεπε να κλείσουν κ τα e shop γιατί με κλειστά καταστήματα λιανικης δημιουργηται κ πάλι αθέμιτος ανταγωνισμός;
2)Από την στιγμή μπορείς να πάρεις εργαλεία από φυσικά καταστήματα με τιμολόγιο,δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να μην μπορώ να πάρω με τιμολόγιο από τα lidl;

1. eshop μπορει να εχει οποιοσδηποτε (και τα κλειστα λιανικης), αρα δεν υπαρχει τιποτα αθεμιτο. Οταν ομως κλεινεις καποιους δεν μπορεις να εχεις φυσικη πωληση τα προιοντα τους σε αλλα καταστηματα επειδη αυτα ειναι ανοιχτα για πωλησεις πρωτης αναγκης.
2. Δεν νομιζω οτι μπορεις να αγορασεις εργαλεια με φυσικο τροπο, μονο με eshop.

Το καταστημα λιανικης μη αναγαιων προιοντων εκλεισε για να μην μαζευεται ο κοσμος εκει. Αρα με την ιδια λογικη δεν θελουν εσυ να ξεκινησεις να πας στο lidl να αγορασεις τροχιστηρι τρυπανιων γιατι εν μεσω covid ας μην τροχισεις. Ο σκοπος ειναι να μειωθουν οι μετακινησεις. εχει μια λογικη.

Υπομονή παιδιά, κι εγώ ήθελα να αγοράσω από τα Lidl κάτι αύριο, αλλά μάλλον θα το αναβάλω για μετά την καραντίνα.

Θα μας μείνουν και τα χρήματα στην τσέπη. το αναλογιστήκατε αυτό ; μετά τη λήξη βέβαια θα τα δώσουμε μαζεμένα !!

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παιδες μην το ψαχνετε, εδω μιλαμε για παρανοια με απιστευτες διαταξεις απο τους πιο γελοιους και νοσηρους κρατικοδιαιτους εγκεφαλους που υπαρχουν παγκοσμιως. Απλα περιμενουμε να περασει η μπορα.

σωστοοοοοος!!
το ωραιο ειναι οτι το φεκ δεν αναφερεται σε καδ εργαλειων και απορω γιατι τα λιντλ το δεχτηκαν να μην πουλανε εργαλεια. ουτε καν ο ορος "ηλεκτρικες οικιακες συσκευες" μπορει να τα συμπεριλαβει.
ελληνικη πρωτοβουλια εν αγνοια των γερμανων?
και επιπλεον , δηλαδη ενας επαγγελματιας μπορει να παει να αγορασει εργαλεια που υπαρχουν τωρα στα καλαθια του λιντλ κοβωντας τιμολογιο? λογικα ναι.

δεν ξερω , μου φαινεται παραξενο οταν μαλιστα, απο οτι ολα δειχνουν, η καραντινα θα συνεχιστει και τον δεκεμβριο και τα εσοπ θα πουλησουν κανονικα την μπλακ φραϊντεη.

Καλησπέρα σε όλους....

Ενδιαφέρεται ένας γνωστος να αγοράσει μια πριονοκορδελα.

Μετάνιωσε που δεν πήρε το καλοκαίρι την Parkside που είχαν βγάλει σε προσφορά τα Lidl και τώρα ψάχνεται.

Αν κάποιος έχει προς πώληση η γνωρίζει κάτι, παρακαλώ ας ενημερώσει.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα σε όλους....

Ενδιαφέρεται ένας γνωστος να αγοράσει μια πριονοκορδελα.

Μετάνιωσε που δεν πήρε το καλοκαίρι την Parkside που είχαν βγάλει σε προσφορά τα Lidl και τώρα ψάχνεται.

Αν κάποιος έχει προς πώληση η γνωρίζει κάτι, παρακαλώ ας ενημερώσει.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Εγώ έχω προς διάθεση την μικρή BASA1.

Θα διαφωνήσω συγκεκριμένα για τα σούπερ μάρκετ :)
Το μαγαζάκι της γειτονιάς που πουλάει κατσαβίδια/βίδες/λάμπες κλπ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κλειστό.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ λοιπόν δεν μπορούμε να αγοράσουμε κάτι απο αυτό για μία άμεση ανάγκη (μία λάμπα).

Το να μένουν 2-3 καταστήματα ανοιχτά μόνο και να μπορούν να παίρνουν όλη την πίτα της αγοράς είναι για μένα εγκληματικό.
Πάλι καλά που το έκαναν.

Εναλλακτικά να άνοιγαν όλα τα καταστήματα για μία ώρα/ημέρα ή κάτι παρόμοιο που όμως είναι δύσκολο.
Δεν πειράζει να περιμένουμε λιγάκι.

Όσο για το ε-σοπ του λιντλ καλό θα ήταν να υπήρχε για να μπορούμε να αγοράζουμε ότι θέλουμε όποτε θέλουμε αλλά μάλλον θα έχαναν άλλες πωλήσεις γιατί πχ εγώ δεν πατάω το πόδι μου εκτός αν έχει κάποιο εργαλείο που θέλω. Ε, μπορεί να αγοράσω και κανένα πακέτο χαρτομάντιλα μαζί :flipout:

Εαν πιστευαν οτι οντως θα εχαναν σε πωλησεις δεν θα ανοιγαν e-shops στις μεγαλυτερες αγορες τους!!
Προφανως αλλος ειναι ο λογος που σε καποιες χωρες δεν εχουν ανοιξει (ακομα) e-shops.

Για την απαγορευση πωλησεων στα σουπερ μαρκετ τι αλλο να πω, η γελοια αυτη υποθεση μου θυμιζει ολιγον την ιστορια με την κατσικα του γειτονα.
https://www.logiosermis.net/2013/07/blog-post_6126.html

εγω να συμπληρωσω οτι ολα σχεδον τα μικρο-μαγαζια (ειτε ρουχων, ειτε εργαλειων, ειτε αλλων ειδων κλπ) ιδιαιτερα στην επαρχια, δουλευουν παρανομα εν μεσω καραντινας οπως εγινε και την προηγουμενη φορα.
πουλωντας λαθραια χωρις να κοβουν αποδειξεις φυσικα αφου δεν μπορουν, ετσι κι αλλιως δεν τριγυριζουν και κλιμακια της εφοριας εν μεσω καραντινας.
και αυτο που λεω οτι τα περισσοτερα μαγαζια λειτουργουν, το γνωριζω πολυ καλα.

το σκεπτικο ειναι οτι και καλα κανουν ανακαινισεις ή καταγραφες και παραμενουν ιδιοκτητες ή/και υπαλληλοι μεσα στο καταστημα.
ετσι ο πελατης μπορει να μπει αλλά θεωρητικα οχι να αγορασει κατι, αλλά να ρωτησει κλπ.
συνηθως οι πελατες αυτοι ειαι γνωστοι τους, παλιοτεροι πελατες, ή "μιλημενοι"

ο λογος του μετρου του να αποκλεισουν τα ειδη αυτα απο τα σ/μ, ειναι καθαρα ψηφοθηρικος καθως η οποια κυβερνηση προσδοκα στο να εχει καπου ευχαριστημενους τους πολλους μαγαζατορες που τουτες τις μερες ειναι κλειστα. ετσι κι αλλιως δεν θα χασει ψηφους υπαλληλων των σ/μ απο αυτο το μετρο. επιπλεον δειχνει οτι νοιαζεται για την δημ. υγεια στους δημ.υπαλληλους και το μεσο ψηφοφορο.

αυτοι που πληρωνουν τη νυφη στην ολη φαση, ειναι οσοι προσπαθουν να ειναι νομοταγεις και περισσοτερο τα μικρομαγαζα της αθηνας και των μεγαλων αστικων κεντρων οπως επισης και τα μεγαλα μαγαζια στυλ πρακτικερ, ζαρα κλπ. καθως και αυτα που ειναι μεσα σε μεγαλα σ/μ και mall και τετοια

βεβαια το κακο για εμας ειναι μικρο, θα μας μεινει και κανα φραγκο για αργοτερα :)
ειναι ομως ενδεικτικο του οτι οι ανθρωποι που παιρνουν αυτα τα μετρα εχουν αγνοια της αγορας και του τι συμβαινει.
σιγουρα αυτο που γινεται ειναι μια επιπλεον διαστρεβλωση στην ετσι κι αλλιως στραβωμενη λειτουργια της αγορας.
το που θα καταληξει, κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος ιδιαιτερα αν η καραντινα παραταθει για αρκετο διαστημα ...

Νομίζω ότι κάπου υπάρχει παρανόηση, μπορεί κ από εμένα.Κατ 'αρχην να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για εργαλεία,όχι ρούχα,παπούτσια κτλ.ΔΕΝ έχουν κλείσει τα καταστήματα λιανικής.Απαγορεύεται η πώληση λιανικής,δηλ η πώληση με απόδειξη. Με τιμολόγιο αγοράζεις κανονικα.Άρα,γιατί δεν μπορώ λοιπόν να πάρω από το κάθε μαγαζι τύπου lidl εργαλεία με τιμολογιο;Τα e-shop πουλάνε κανονικά λιανική,γι αυτό μίλησα για αθέμιτο ανταγωνισμό.Πολύ σωστά λένε τα παιδιά παραπάνω,ότι καταλήγει όποιος θέλει κάτι κ δεν μπορεί να κόψει τιμολόγιο, να το παίρνει χωρίς απόδειξη.Τώρα το τι παίζει κ τα lidl απέσυραν τα εργαλεία,αυτοί ξέρουν.Ακόμα κ αν δεχτούμε ότι τα ηλεκτρικά εργαλεία είναι οικιακές συσκευές,τα μπαταρίας,τα χειρός, τα αναλώσιμα δεν είναι. Θα δούμε την Πέμπτη αν υπάρχει τελικά κάτι στα ράφια.

Εαν πιστευαν οτι οντως θα εχαναν σε πωλησεις δεν θα ανοιγαν e-shops στις μεγαλυτερες αγορες τους!!
Προφανως αλλος ειναι ο λογος που σε καποιες χωρες δεν εχουν ανοιξει (ακομα) e-shops.

Για την απαγορευση πωλησεων στα σουπερ μαρκετ τι αλλο να πω, η γελοια αυτη υποθεση μου θυμιζει ολιγον την ιστορια με την κατσικα του γειτονα.
https://www.logiosermis.net/2013/07/blog-post_6126.html

Δεν έχουμε την ίδια άποψη για τα Lidl οι Έλληνες με τους Γερμανούς και λοιπούς.
Έρχεται Γερμανός τουρίστας Ελλάδα και πρώτη κίνηση μετά το check-in να πάει στο lidl! :worshippy:
Εγώ πάντως όποτε πάω στο εξωτερικό αγοράζω απο ανοιχτές αγορές τοπικά προϊόντα για να δοκιμάσω και κάτι καινούργιο :)

Το σίγουρο είναι ότι αν ήταν προς το συμφέρον του θα το είχαν κάνει. Ειδικά το lidl σε αυτά τα θέματα είναι τοπ :)

Απο εκεί και πέρα το λιανεμπόριο έχει κλείσει εκτός απο τηλεφωνικές/ηλεκτρονικές παραγγελίες για delivery
https://www.tanea.gr/2020/11/05/gre...provlepetai-gia-metakiniseis-kai-lianemporio/

Ή θα κάνεις το ίδιο σε όλους ή αλλιώς δεν είναι δίκαιο.
Μπορεί να διαφωνώ με τα περισσότερα της κυβέρνησης αλλά αυτό το θεωρώ δίκαιο.
Και δεν μένω μόνο στα λιντλ αλλά και στα σούπερ μάρκετ που ξαφνικά απέκτησαν όλη την πίτα της αγοράς σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Για τα παράνομα δε θα διαφωνήσω αλλά είναι διαφορετικό θέμα.

Έρχεται Γερμανός τουρίστας Ελλάδα και πρώτη κίνηση μετά το check-in να πάει στο lidl! :worshippy:
Το περίεργο που ειναι;Πάει καρφί στα lidl,γιατί βρίσκει τα εργαλεία σε καλύτερες τιμες απ'οτι στη χώρα του αλλά βρίσκει κ εργαλεία που στο εξωτερικό δεν κυκλοφορούν.