Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Είναι μεγάλη ευκολία. Εγώ έχω άλλη μάρκα αλλά φίλος μου πήρε του Lidl. Είναι ευχαριστημένος.

σε 2 Lidl στην Πάτρα (Παραλίας + Πατρών Κλάους) δεν είχε ούτε αυτόματους ποτιστές αλλά ούτε και σίτες...

Ξέρει κάποιος αν δέχεται δίσκους bosch το φαλτσοπρίονο ή μόνο parkside?

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

φιλε προφ αυτο στο λινκ που εβαλες δεν ειναι συρομενο γιαυτο εχει διαφορα στην τιμη.

α μαλιστα σωστά ευχαριστώ. Αρα το έχει σε καλή τιμή συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

Ξέρει κάποιος αν δέχεται δίσκους bosch το φαλτσοπρίονο ή μόνο parkside?

Δεχεται οποιονδηποτε δισκο εχει τις ιδιες φυσικες διαστασεις και ειναι κατασκευασμενος για φαλτσοπριονα. Μας ειναι αδιαφορς ο ο αριθμος των δοντιων του καθως και η μορφη τους. Υποθετω οτι θες να βαλεις δισκο με πολλα δοντια για καθαροτερες κοπες.

Δεχεται οποιονδηποτε δισκο εχει τις ιδιες φυσικες διαστασεις και ειναι κατασκευασμενος για φαλτσοπριονα. Μας ειναι αδιαφορς ο ο αριθμος των δοντιων του καθως και η μορφη τους. Υποθετω οτι θες να βαλεις δισκο με πολλα δοντια για καθαροτερες κοπες.

Με ενδιαφέρει βασικά να δω τα αναλώσιμα πόσο εύκολο είναι να τα βρω.

Αν το αγορασεις θα αναρωτιεσαι γιατι δε το ειχες κανει τοσο καιρο.
Πιστεψε με.
Δεν εχεις αδικο, απο την αλλη ομως δεν δουλευω συχνα το ξυλο, ειδικα ετσι ωστε να χρειαζεται να κοβω κομματια με αυτο. Αν δεν κανω λαθος, μικρες, λεπτες και επαναλαμβανομενες κοπες με τομπαγκοπριονο γινονται περισσοτερο.

Δεν εχεις αδικο, απο την αλλη ομως δεν δουλευω συχνα το ξυλο, ειδικα ετσι ωστε να χρειαζεται να κοβω κομματια με αυτο. Αν δεν κανω λαθος, μικρες, λεπτες και επαναλαμβανομενες κοπες με τομπαγκοπριονο γινονται περισσοτερο.

Παιδιά, για τους περισσότερους το απλό φαλτσοπρίονο (60 στην Γερμανία 70 εδώ) είναι υπέρ αρκετό.
Το συρόμενο είναι για άλλη χρήση πιο εξειδικευμένη (για πέρασμα πατωμάτων κλπ) και πέραν αυτού είναι σημαντικά πιο ογκώδες και πιο βαρύ από το απλό φαλτσοπρίονο.

Τα αναλώσιμα ταιριάζουν σε όλα όπως ειπώθηκε και παραπάνω.

Ένα φαλτσοκούτι σε συνδυασμό με ένα ποιοτικό πριόνι είναι υπέραρκετό για κάποιον που δεν ασχολείται κάθε μέρα με τα ξύλα. ;-)

Ερώτηση : Αυτό το φαλτσοπρίονο θα μου κάνει καθαρή & σωστή κοπή σε προφιλ αλουμηνίου ?

Ερώτηση : Αυτό το φαλτσοπρίονο θα μου κάνει καθαρή & σωστή κοπή σε προφιλ αλουμηνίου ?
Οπα, εδω χτυπησες βλεφα επειδη στια αμεσον μελλον θα δουλεψω με σωληνες αλουμινιου...

Εγω εχω αυτου του τυπου παρα πολλα χρονια και ειναι μια χαρα. ~30 ευρουδακια. Βγαζει και η stanley ~40 euro.

faltsopriono_42641137043756151af37b9313b4.jpg

Πως το λένε τούτο το εργαλείο? Φαλτσοπρίονο χειρός ?

Το προφίλ αλουμηνίου θα το κόψει σωστά ?

Οχι δεν κανει για αλουμινια το φαλτσοπριονο χειρος, ειναι για ξυλο (και πλαστικο).

Μιας και ειπες για σωληνες, για αυτο το σκοπο εχω κυριως αγορασει το φαλτσοπριονακι της proxxon.
Ο δισκος κοπης με τον οποιο ερχεται κoβει (μη σιδηρουχους) σωληνες μεχρι μια ιντσα. Υπαρχει δισκακι και για ατσαλι.

51ektoPXVgL._SX300_.jpg

http://www.proxxon.com/us/micromot/37160.php?list

Του χειρος ειναι βαθμιδωτο στις θεσεις για κοπη συγκεκριμενων μοιρων ή αβαθμιδωτο; Δηλαδη μπορω να κοψω και 12 μοιρες ή 17;

Kαποια κλειδωνουν ανα 15 μοιρες καποια δεν κλειδωνουν και ειναι αβαθμιδωτα. Και στα δυο μπορεις να κοψεις σε οποια γωνια θελεις. Υπαρχει μοιρογνωμονιο.

Τελικά το αποφάσισα. Το φαλσιπρίονο είναι ένα εργαλείο με σχετικά σπάνια χρήση για τον ερασιτέχνη / χομπίστα που δεν κόβει συνέχεια κορνίζες και πηχάκια ή Laminate. Στην δική μου περίπτωση που θέλω να δουλέψω εντατικά για 2-3 ημέρες προφίλ αλουμηνίου, η καλύτερη λύση είναι η ενοικίαση ενός επαγγελματικού μηχανήματος. Οι τιμές είναι προσιτές και μπορείς να διαλέξεις κατά περίπτωση τους δίσκους & τα watt που χρειάζομαι. Οι συμβουλές από το κατάστημα πιστεύω ότι θα είναι εξίσου σημαντικές.

Εγω εχω αυτου του τυπου παρα πολλα χρονια και ειναι μια χαρα. ~30 ευρουδακια. Βγαζει και η stanley ~40 euro.

faltsopriono_42641137043756151af37b9313b4.jpg

Και εγώ το ίδιο έχω Μιχάλη χρόνια τώρα αλλά σε πράσινο. Και με την λάμα του έχω κόψει και προφιλάκια αλουμίνιο.

Aναλογα τη λαμα Νικο.
Αμα ειναι λαμα για ξυλο και πλαστικο, οπως ερχονται αυτα τα φαλτσοπριονα συνηθως απο τη μανα τους, και κοψεις αλουμινιο...τοτε την εκατσε η λαμα...

Καποια φαλτσοπριονα χειρος ερχονται με λαμα που μπορεις να κοψεις και μη σιδηρουχα μεταλλα, αλλα πρεπει να το τσεκαρεις. Ειναι και λιγο ακριβοτερα.