Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φυσικα και ειναι υπερβολη. Τι θα κοψεις 20 και 30 εκατοστα πλατος? Και ποσο συχνα?
Εδω και το νορμαλ φαλτσοπριονο το θεωρω αχρειαστο αφου αναπληρωνεται ανετα απο αλλα εργαλεια.

Αν θα επαιρνα ποτε φαλτσοπριονο θα επαιρνα με ~70ευρω το skil.

8951_skil_1131_2.jpg

Σίγουρα δεν κάνει για όλους αλλά αν θες κοπές ακριβείας και σε σύντομο χρόνο (για μεγάλες κατασκευές) χωρίς φαλτσοπρίονο δεν πας πουθενά.
Για συρόμενο φαλτσοπρίονο συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι απαραίτητο για τους περισσότερους...

Εγώ παράδειγμα έχω και χειρός για κοπές με μεγάλο μήκος και το φαλτσοπρίονο για τις μικρότερες.

Ο ιδανικότερος συνδυασμός κατ εμέ είναι το συρόμενο φαλτσοπρίονο και το επιτραπέζιο δισκοπρίονο αλλά αυτά είναι κυρίως για επαγγελματίες...
Άσε που το δεύτερο είναι και πολύ επικίνδυνο...

Εγώ δεν θεωρώ το συρωμενο υπερβολή...
Απλά ένα ακόμα οριακά ερασιτεχνικό εργαλείο...
Εξαρτάται όμως με τι καταπιάνεται ο καθένας...
Εγώ δεν έχω χώρο να το βάλω σταθερά...αν έχεις χωρο τότε θα το έπερνα

Εγώ δεν θεωρώ το συρωμενο υπερβολή...
Απλά ένα ακόμα οριακά ερασιτεχνικό εργαλείο...
Εξαρτάται όμως με τι καταπιάνεται ο καθένας...
Εγώ δεν έχω χώρο να το βάλω σταθερά...αν έχεις χωρο τότε θα το έπερνα

Καλά σίγουρα, απλά είναι και ο καθένας τι κάνει...
Αν έχεις πάντως ήδη φαλτσοπρίονο (όπως καλή ώρα εγώ) δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το συρόμενο εκτός και αν θες να περνάς πατώματα ή να φτιάχνεις ράφια και τέτοια...

Ανάλογα τι συνηθίζει ή έχει σκοπό να κάνει ο καθένας, τι χώρο έχει κλπ. Προσωπικά για ερασιτεχνική χρήση, θα έπαιρνα το απλό parkside. Για ακόμη περισσότερες δυνατότητες, θα κοιτούσα κάποιο με άνω πάγκο για να κόβω και σε πλάτος. Πάντα όμως θα αναλογιζόμουν αν το κόστος αξίζει, σε σχέση με το να παίρνω πχ έτοιμα κομμένα τα ξύλα στα μέτρα μου από κάποιο DIY κατάστημα.

Ανάλογα τι συνηθίζει ή έχει σκοπό να κάνει ο καθένας, τι χώρο έχει κλπ. Προσωπικά για ερασιτεχνική χρήση, θα έπαιρνα το απλό parkside. Για ακόμη περισσότερες δυνατότητες, θα κοιτούσα κάποιο με άνω πάγκο για να κόβω και σε πλάτος. Πάντα όμως θα αναλογιζόμουν αν το κόστος αξίζει, σε σχέση με το να παίρνω πχ έτοιμα κομμένα τα ξύλα στα μέτρα μου από κάποιο DIY κατάστημα.

Αυτό που λες ισχύει και ειδικά σε ξύλα με τα οποία κάνεις κάποια επιφάνεια (πχ τραπέζι, ράφια κλπ).

Μην ξεχνάς όμως ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε τέτοιο κατάστημα και πολλοί στην επαρχία σου χρεώνουν και το κομμάτι που πετάνε (σε αντίθεση με τα DIY καταστήματα που σου χρεώνουν μόνο ότι πραγματικά παίρνεις).
Επίσης όταν κάνεις σύνθετες κατασκευές ή δεν ξέρεις τι να κάνεις ακριβώς (ή εν πάσει περιπτώση θες να κάνεις κάποιες αλλαγές) δεν γίνεται να έχεις ήδη κομμένα δοκάρια.
Θα μου πεις βέβαια ότι υπάρχουν και οι σέγες, δισκοπρίονα κ.λπ γι αυτόν τον λόγο αλλά και πάλι δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα...

Παιδιά ότι και να λέμε το να μπορείς να κόψεις ένα ρετάλι ή ότι θέλεις είναι ευκολία..
Για εμένα που δεν έχω χώρο τότε είναι ανούσιο να το έχω στο κουτί του και όταν το χρειαστώ να θέλω 1ωρα για να αρχίσω να κόβω...

ωραία θα βολευτώ με το χειρός και αργότερα βλέπουμε.. Εξάλου επαγγελματίας δεν είμαι . Κανένα τραπεζάκι ραφάκι κτλ να φτιάξω ..
Αν βγάλει το μικρό ισως το πάρω αν και το skil που συμπαθώ πολύ σαν μάρκα εχει ενα 10αρικο πάνω απο το απλο parkside.

Αυτα τα DIY καταστήματα ποια είναι; Δεν έχω δει κανένα προς τα μέρη μου.

Αν συγκρίνω μεταξύ απλού και συρόμενου...χωρις συζήτηση θα επέρνα το συρόμενο...
Η διάφορα ειναι μικρή για ενα εργαλειο που θα εχεις μια ζωή...

Αν συγκρίνω μεταξύ απλού και συρόμενου...χωρις συζήτηση θα επέρνα το συρόμενο...
Η διάφορα ειναι μικρή για ενα εργαλειο που θα εχεις μια ζωή...

Για 3 χρόνια το λιγότερο σίγουρα... Από εκεί και πέρα δεν νομίζω να την βγάλει μια ζωή αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Αύριο το lidl έχει προσφορά 50 ευρώ το παρακάτω πνευματικό δράπανο ,τό έχει κάποιος συμφορουμίτης να μάς πεί άν αξίζει για τα χρήματα του ? Και αν λειτουργεί σωστά σαν σκαπτικο σε μπετόν (για ελαφρά χρήση σαφώς)

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=32230

Αύριο το lidl έχει προσφορά 50 ευρώ το παρακάτω πνευματικό δράπανο ,τό έχει κάποιος συμφορουμίτης να μάς πεί άν αξίζει για τα χρήματα του ? Και αν λειτουργεί σωστά σαν σκαπτικο σε μπετόν (για ελαφρά χρήση σαφώς)

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=32230

Αν δεις γράφω παραπάνω πόσο σκυλί είναι.
Όχι απλά μπετόν αλλά πέτρα...
Φυσικά αντέχει και σε βαριά χρήση αλλά όσο πιο ελαφριά τόσο καλύτερα!

Mια χαρα ειναι το σκαπτικο δραπανο το εχω και γω, αξιζει τα λεφτα του. Εχω ποσταρει παλαιοτερα και φωτο με σπασιμο τσιμεντου για επιδιορθωση σωληνα θαμενου στον κηπο.

Ευχαριστω Diabolic και Χιώτης γιά τήν άμεση απάντηση.
Φίλε Μιχάλη (Χιώτης) θά μέ υποχρέωνες άν μου έδινες το λινκ του post σου με την φωτό απο το σπάσιμο τσιμέντου (επειδη ειναι 262 σελίδες γιά να ψάχνω,η περίπου την ημερομηνία που το έβαλες το θέμα)
Ευχαριστώ

ΥΓ: Παντως γιά τα χρήματα του 50 ευρώ είναι ευκαιρία (λόγο καί αξιοπιστίας parkside),κοίταγα πνευματικά πιστολέτα και ξεκινάνε τα black&deker 70-80 ευρω και ειναι 600 watt ,και 1 καί κάτι joule μόνο .

Ρε όσοι δεν έχετε πνευματικό κρουστικό πάρτε το. Εκναι δυνατό και για 59€ ούτε συ παπα. Εδώ αλλά κινεζικα και με ερασιτεχνικη σκληρή χρήση κρατανε δεκαετία και βάλε.

Eδω ειναι, φρεσκο φρεσκο στην πρωτη του χρηση!!
Το προτζεκτακι ηταν να σκαψω το τσιμεντο και να βρω τον σωληνα που εσταζε.

9716071745_323a507420_b.jpg

9740808305_e03fd1ec98_b.jpg

Δυνατότητα απενεργοποίησης μηχανισμού κρούσης για εργασίες διάτρησης σε ξύλο ή μέταλλο

Γράφει στην περιγραφή.

Αυτο σημαίνει οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τρυπάνι σε τοίχο - ξύλο κτλ ;

Δυνατότητα απενεργοποίησης μηχανισμού κρούσης για εργασίες διάτρησης σε ξύλο ή μέταλλο

Γράφει στην περιγραφή.

Αυτο σημαίνει οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τρυπάνι σε τοίχο - ξύλο κτλ ;

Ακριβώς. Απλά περιστρέφεται σαν κανονικό δράπανο.

Είναι μηχάνημα 3 εργασιών. Διάτρηση και Κρούση μαζί, Διάτρηση χωρίς κρούση και Σκάψιμο (μόνο κρούση χωρίς περιστροφή).

Βίντεο: http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=32230

το πιστολέτο του λιντλ είναι καλό και πολύ δυνατό
όμως, αν το δουλεύεις συνέχεια και δεν το αφήνεις να κρυώσει χαλάει το σφυρί, μπορεί να χαλάσει ακόμα και την πρώτη μέρα αν το πας χωρίς ανάσα.
αν το αφήνεις να κρυώνει, απλά δεν χαλάει και θα το έχεις για χρόνια