Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προφανώς εννοεί το σκάψιμο όχι περιστροφή και κρούση (θα το διευκρίνιζε λογικά).

Δεν το διευκρινιζει γιατι προφανως στο (προσθετο) τσοκ δεν μπορεις να βαλεις καλεμι για σκαψιμο :)

Aν θες να χρησιμοποιησεις την κρουστικη λειτουργια στο σκαπτικο, απλα χρησιμοποιεις τα περιλαμβανομενα sds bits. Δεν βαζεις το επιπροσθετο τσοκ.

Δεν το διευκρινιζει γιατι προφανως στο (προσθετο) τσοκ δεν μπορεις να βαλεις καλεμι για σκαψιμο :)

Aν θες να χρησιμοποιησεις την κρουστικη λειτουργια στο σκαπτικο, απλα χρησιμοποιεις τα περιλαμβανομενα sds bits. Δεν βαζεις το επιπροσθετο τσοκ.

'Αρα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρυπάνια μπετού με στρόγγυλο στέλεχος.
Όχι ότι θα το έκανα δηλαδή απλά έτσι πληροφοριακά...

'Αρα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρυπάνια μπετού με στρόγγυλο στέλεχος.
Όχι ότι θα το έκανα δηλαδή απλά έτσι πληροφοριακά...

Ακριβως δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις, η καλυτερα, δεν ενδεικνυται να χρησιμοποιεις την κρουση με τον ανταπτορα.

Η αποτελεσματικοτητα της κρουσης αυξανεται κατακορυφα με τρυπανια τυπου SDS.
Αρα δεν εχει νοημα σε κρουστικο δραπανο που δεχεται SDS στελεχος να βαζεις ανταπτορα για στρογγυλο η ΗΕΧ bιt για κρουση.

O ανταπτορας ομως ειναι βολικος για να χρησιμοποιησεις αν θες τα υπαρχοντα απλα bits που εχεις.
Σε δραπανα με SDS που εχω, δεν χρησιμοποιω ποτε ανταπτορα, μονο SDS τρυπανια.

Άρα καλά λέω να περάσω σήμερα να πάρω και τα ´τέρατα´τρυπάνια SDS.
Μιχάλη "ποτέ δεν ξέρεις " έτσι ???

Το καλυτερο ειναι μα προσφερεται ταχυτσοκ που μπαινει επανω στο εργαλειο και βγαινει το SDS.
Απλα εκει ξεφευγουν οι τιμες.

Τα τρυπανια και εγω δεν βλεπω τον λογο να μην ειναι καλα και να χαλασουν στην πρωτη χρηση.
Αλλα ακομη και 2 τρυπες να κανουν το καθενα τα εβγαλαν τα λεφτα τους.

Οχι, μην παρεις τερατα τρυπανια.
Αν χρειαστεις καποιο τερας, το παιρνεις μεμονωμενα για την δουλεια που θα εχεις εκεινη τη στιγμη.

Αν ειναι να παρεις για να εχεις, παρε ενα καλο 10χ400μμ, πχ. bosch ~15 ευρω. Για να μη στραβωσει, να μην καει και γενικα να μην καταστραφει στα πρωτα 10 λεπτα χρησης...:))

Συμφωνώ Μιχάλη αλλά η χρήση που πιθανώς να τα χρειαστώ (σε ήδη τελειωμένη από χρόνια μονοκατοικία) θα είναι μια-δυο φορές και αν ...οπότε ??

...τετοιου μηκους τρυπανια...δεν μπορω να φανατστω που θα τα χρειαστει ενας ερασιτεχνης...
Πλακα οικοδομης λιγοι ερασιτεχνες τρυπανε...και ΙΣΩΣ να μην επρεπε και να τρυπανε...
Ενα τετοιο επωνυμο μπορει να κοστιζει και τα διπλα λεφτα απο το σετ...ευκολα...

Συμφωνώ Μιχάλη αλλά η χρήση που πιθανώς να τα χρειαστώ (σε ήδη τελειωμένη από χρόνια μονοκατοικία) θα είναι μια-δυο φορές και αν ...οπότε ??

...Οποτε, επειδη εχω χρησιμοποιησει τσιπικα τρυπανια τετοιου μεγεθους, γιαυτο το λεω..τσαμπα τα λεφτα Νικο.

Αλλος λογος ειναι οτι σε αυτα τα τρυπανια ασκεις αναγκαστικα πολυ δυναμη και ζορι για να τρυπησεις, απο μονη της η κρουση δεν ειναι παντα αρκετη. Μιλαμε για τρυπες μηκους 20 και 30 εκ., οχι αστεια.
Το μεταλλο του φτηνου ειναι επιρρεπες και στο ζορι και στις θερμοκρασιες που αναπτυσονται. Προσωπικα, και μου εχει κοπει και μου εχει στραβωσει τσιπικο τρυπανι. Ευτυχως ανωδυνα και τις 2 φορες :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...τετοιου μηκους τρυπανια...δεν μπορω να φανατστω που θα τα χρειαστει ενας ερασιτεχνης...
Πλακα οικοδομης λιγοι ερασιτεχνες τρυπανε...και ΙΣΩΣ να μην επρεπε και να τρυπανε...
Ενα τετοιο επωνυμο μπορει να κοστιζει και τα διπλα λεφτα απο το σετ...ευκολα...

Ανετα τα χρησιμοποιει ενας ερασιτεχνης!!
Περυσι περασα ΝΟVA καλωδιωση στο σπιτι της αδερφης μου. Προπερσι περασα καλωδιο κεραιας απο το ενα δωματιο στο αλλο εφαπτομενο δωματιο που δεν ειχε.
Πριν πολλα χρονια, περασαμε συναγερμο με τον πατερα μου σε ολο το σπιτι. Ενδιαμεσως, εξυπηρετησα φιλους σε παρομοιες καταστασεις :))

Δεν χρειαζεται να παρεις σετ. Παιρνεις ενα μεγεθος. Συνηθως ενα τρυπανι 10 η 12 χ 400μμ ειναι υπεραρκετο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν ειναι να παρεις για να εχεις, παρε ενα καλο 10χ400μμ, πχ. bosch ~15 ευρω. Για να μη στραβωσει, να μην καει και γενικα να μην καταστραφει στα πρωτα 10 λεπτα χρησης...:))

Θυμήθηκα την ταλαιπωρία που τράβηξα με την αγορά ενός απλού τρυπανιού Φ6Χ260 για να ανοίξω τρύπες σε συρόμενα αλουμινένια κουφώματα για να τα ασφαλίσω με πύρους. Ακόμη και στα απλά κουφώματα (παντζούρι και πόρτα) είχα ανοίξει και δεύτερες τρύπες για να πετύχω την ευθεία για να μπει πύρος μήκους 10 εκ.
Καταλαβαίνετε τι έγινε με το κούφωμα με τα συρόμενα διπλά επάλληλα πατζούρια και τα διπλά επάλληλα παράθυρα, για να μπει ο πύρος των 20εκ.

Δεν ξέρω, βέβαια, αν επώνυμο τρυπάνι σε Φ6 θα τρύπαγε ευθεία και δεν θα λοξοδρομούσε.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θυμήθηκα την ταλαιπωρία που τράβηξα με την αγορά ενός απλού τρυπανιού Φ6Χ260 για να ανοίξω τρύπες σε συρόμενα αλουμινένια κουφώματα για να τα ασφαλίσω με πύρους. Ακόμη και στα απλά κουφώματα (παντζούρι και πόρτα) είχα ανοίξει και δεύτερες τρύπες για να πετύχω την ευθεία για να μπει πύρος μήκους 10 εκ.
Καταλαβαίνετε τι έγινε με το κούφωμα με τα συρόμενα διπλά επάλληλα πατζούρια και τα διπλά επάλληλα παράθυρα, για να μπει ο πύρος των 20εκ.

Δεν ξέρω, βέβαια, αν επώνυμο τρυπάνι σε Φ6 θα τρύπαγε ευθεία και δεν θα λοξοδρομούσε.

To επωνυμο τρυπανι δεν θα σε βοηθουσε στο ευθυ τρυπημα (εκει εκανες λαθος χειρισμο) αλλα θα τρυπουσε σαφως ευκολοτερα.

Τωρα θυμηθηκα και την δικη μου λοξοδρομηση τρυπανιου (εντελως απροσεκτος χειρισμος -ηταν πολλα τα αλουμινια που επρεπε να τρυπησω:) που χτυπησα ..τζαμι! Για να περασω πυρους και γω.

Αυτο το λαθακι πονεσε. Οπως ραγισε το τζαμι, ραγισε και η τσεπη :)))

Περασα μια βολτα, ειχε αρκετο αποθεμα σε φαλτσοπριονα. Μαλλον οι μαστοροι της περιοχης ειναι καλυμμενοι απο προηγουμενες αγορες. Εντυπωση μου εκανε το μεγεθος του κουτιου. Μεγαλο εργαλειο...
Οσο για τα τρυπανια, μονο για σιδερενια στηριγματα ή αντιβαρα θα μπορουσα να τα χρησιμοποιησω. Αυτα δεν ειναι μονο να τρυπας τουβλο, αλλα στο μπετον φαινεται η αξια τους που εκει δεν θα προλαβουν να βγουν απο την αλλη. Και αν βγουν δυσκολα θα συνεχισουν.
Επισης ειχε αλφαδια αρκετα, πηρε κανεις? ο κουβας μου φανηκε στιβαρος και καλος, αλλα θα τον ηθελα λιγο ψηλοτερο. Κουβαδες ομως βρισκει κανεις σχετικα ευκολα σε οικοδομες.

Καλύτερα ένα και καλό με 15 ευρώ παρά 5 και άχρηστα...

Όχι ότι το σετ με 10 ευρώ των τρυπανοκαλεμιών είναι καλύτερο ποιοτικά αλλά λόγω του μικρού μεγέθους δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο τα μεγαλύτερα.
Μέχρι στιγμής έχω σπάσει 3-4 αλλά μέσα σε διάστημα 1.5 χρόνου και σε τρυπήματα αποκλειστικά σε πέτρα...

Τώρα αγόρασα 3 της Diager και βλέπω ότι η διαφορά στο χρόνο τρυπήματος είναι μεγάλη... Και δεν είναι καν τετράκοπα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περασα μια βολτα, ειχε αρκετο αποθεμα σε φαλτσοπριονα. Μαλλον οι μαστοροι της περιοχης ειναι καλυμμενοι απο προηγουμενες αγορες. Εντυπωση μου εκανε το μεγεθος του κουτιου. Μεγαλο εργαλειο...
Οσο για τα τρυπανια, μονο για σιδερενια στηριγματα ή αντιβαρα θα μπορουσα να τα χρησιμοποιησω. Αυτα δεν ειναι μονο να τρυπας τουβλο, αλλα στο μπετον φαινεται η αξια τους που εκει δεν θα προλαβουν να βγουν απο την αλλη. Και αν βγουν δυσκολα θα συνεχισουν.
Επισης ειχε αλφαδια αρκετα, πηρε κανεις? ο κουβας μου φανηκε στιβαρος και καλος, αλλα θα τον ηθελα λιγο ψηλοτερο. Κουβαδες ομως βρισκει κανεις σχετικα ευκολα σε οικοδομες.

Νεκτάριε, τα αλφάδια έπρεπε να τα πάρεις σίγουρα ρε συ... Είναι το Α και το Ω των κατασκευών. Εγώ βέβαια μόνο το μικρό έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής αλλά και πάλι τα 8 ευρώ που αξίζουν είναι ευκαιρία.

Nα παρει ενα αλφαδακι πολλαπλων χρησεων, με 2 ειδων λειζερ, με μαγνητικη βαση, τρυπα για τριποδο και αλλα!

nivel-bosch-pll-1-p.jpg

https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/pll-1-p-3165140710862-199931.jsp

Εχω αλφαδι μικρο και καλο. Οπως και λειζερ σταυρονημα. Μονο για το μεγαλομθα το επαιρνα το σετ, αλλα προτιμησα να δωσω 8 να παρω ενα και καλο.