επισης δεν βαζουμε την κρουση οταν εχουμε το τσοκ πανω
Προφανώς εννοεί το σκάψιμο όχι περιστροφή και κρούση (θα το διευκρίνιζε λογικά).
Δεν το διευκρινιζει γιατι προφανως στο (προσθετο) τσοκ δεν μπορεις να βαλεις καλεμι για σκαψιμο
Aν θες να χρησιμοποιησεις την κρουστικη λειτουργια στο σκαπτικο, απλα χρησιμοποιεις τα περιλαμβανομενα sds bits. Δεν βαζεις το επιπροσθετο τσοκ.
'Αρα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρυπάνια μπετού με στρόγγυλο στέλεχος.
Όχι ότι θα το έκανα δηλαδή απλά έτσι πληροφοριακά...
Συμφωνώ Μιχάλη αλλά η χρήση που πιθανώς να τα χρειαστώ (σε ήδη τελειωμένη από χρόνια μονοκατοικία) θα είναι μια-δυο φορές και αν ...οπότε ??
...τετοιου μηκους τρυπανια...δεν μπορω να φανατστω που θα τα χρειαστει ενας ερασιτεχνης...
Πλακα οικοδομης λιγοι ερασιτεχνες τρυπανε...και ΙΣΩΣ να μην επρεπε και να τρυπανε...
Ενα τετοιο επωνυμο μπορει να κοστιζει και τα διπλα λεφτα απο το σετ...ευκολα...
Αν ειναι να παρεις για να εχεις, παρε ενα καλο 10χ400μμ, πχ. bosch ~15 ευρω. Για να μη στραβωσει, να μην καει και γενικα να μην καταστραφει στα πρωτα 10 λεπτα χρησης...)
Θυμήθηκα την ταλαιπωρία που τράβηξα με την αγορά ενός απλού τρυπανιού Φ6Χ260 για να ανοίξω τρύπες σε συρόμενα αλουμινένια κουφώματα για να τα ασφαλίσω με πύρους. Ακόμη και στα απλά κουφώματα (παντζούρι και πόρτα) είχα ανοίξει και δεύτερες τρύπες για να πετύχω την ευθεία για να μπει πύρος μήκους 10 εκ.
Καταλαβαίνετε τι έγινε με το κούφωμα με τα συρόμενα διπλά επάλληλα πατζούρια και τα διπλά επάλληλα παράθυρα, για να μπει ο πύρος των 20εκ.
Δεν ξέρω, βέβαια, αν επώνυμο τρυπάνι σε Φ6 θα τρύπαγε ευθεία και δεν θα λοξοδρομούσε.
το συμπέρασμα λοιπόν ειναι οτι το πολύ φθηνό κοστίζει..
Περασα μια βολτα, ειχε αρκετο αποθεμα σε φαλτσοπριονα. Μαλλον οι μαστοροι της περιοχης ειναι καλυμμενοι απο προηγουμενες αγορες. Εντυπωση μου εκανε το μεγεθος του κουτιου. Μεγαλο εργαλειο...
Οσο για τα τρυπανια, μονο για σιδερενια στηριγματα ή αντιβαρα θα μπορουσα να τα χρησιμοποιησω. Αυτα δεν ειναι μονο να τρυπας τουβλο, αλλα στο μπετον φαινεται η αξια τους που εκει δεν θα προλαβουν να βγουν απο την αλλη. Και αν βγουν δυσκολα θα συνεχισουν.
Επισης ειχε αλφαδια αρκετα, πηρε κανεις? ο κουβας μου φανηκε στιβαρος και καλος, αλλα θα τον ηθελα λιγο ψηλοτερο. Κουβαδες ομως βρισκει κανεις σχετικα ευκολα σε οικοδομες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.