Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νεκταριε ειναι ευκολια μεγαλη.. αλλο αν δεν εχουμε λεφτα.. :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κανα 500αρικο..? αν κερδισω κανα jocker το βλεπω..:D

το μπλε κοστίζει (2*500)*1,10 ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Nαι, τα εξαρτηματα απο το dremel ταιριαζουν στο αντιστοιχο parkside. Το στελεχος των bits εχει το ιδιο παχος.

Ευχαριστω μιχαλη !!

Καλησπέρα παίδες παρακολουθώ απο καιρό αυτο το θέμα και έχω εντυπωστιαστή με την βοήθεια που προσφέρει.
Επειδή μου άρεσε αυτο το πολυεργαλείο σασν dremel που θα φέρει το έχει πάρει κάποιος να μας πει απο θέμα χρημάτων αν αξίζει ? Η ισχύς του είναι εντάξει γιατί 160 watt μου φένονται λίγα ? μπορείς να βάλεις κάποιο bit που θα κόψεις και μια ψιλή λαμαρινα ή είναι μόνο για ψιλοδουλειές και τρίψιμο? έχει ένα μέγεθος bit ή μπορείς να βάλεις και κάποιο μικρό τρυπανάκι όπως 1mm, 2,3 ?
ΑΝ γνωρίζει κάποιος θα παρακαλούσα να βοηθήσει στις ερωτήσεις και συγνώμη γιατί είναι πολλές....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ.
(Πρίν απο λίγους μήνες είχε πάρει το μάτι μου και ένα παρόμοιο στο merlin μ'άρκας dexter αν γνωρίζει κάποιος και για αυτό ας γράψει τις απόψεις του)

Το έχω το ντρεμελοειδες αυτό και κάνει όλα όσα περιγράφεις!
Ειδικά με την χρήση του εύκαμπτου βραχίονα κάνεις τα πάντα εύκολα.
Τα watt μη τα φοβασαι. Δεν κολωνει πουθενά.

Απο θέμα βάρους ? Είναι εύχρηστο ?
Πόσο καιρό το έχεις , πόσο το δούλεψες ?
Σε ευχαριτώ για την άμεση απαντησή σου

το τσόκ μέχρι πόσσα χιλιοστα τρυπανάκι παίρνει ?

Εγώ πάντως σκεφτομαι να το πάρω γιατί το παλιό που είχα τα τίναξε...
Το θέλω πιο πολύ για να ακονίζω αλυσίδες από αλυσοπρίονο, μαχαιράκια και για μικρές λεπτομέρειες.
Στα 25 ευρώ και με εγγύηση 3 χρόνια νομίζω είναι αρκετά καλή τιμή, όταν το αντίστοιχο Dremel (με μικρότερο συνοδευτικό εξοπλισμό) κοστίζει 65+ ευρώ...
Βέβαια δεν είναι το ίδιο, ωστόσο εγω θα το πάρω δοκιμαστικά και αν δεν μου αρέσει θα το επιστρέψω...

Για δείτε κάτι πολύ ωραίο για ψιλοδουλειές στο σπίτι:
http://www.lidl.de/de/parkside-batterie-schraubendreher-psdb-6-0-a1/p196418

Παίρνει αλκαλικές μπαταρίες...
Απλά δεν είναι για πολλά πολλά λόγω χαμηλής ροπής αλλά για την τιμή του είναι τέλειο!

Μετά από τόσο ενδιαφέρον, για το συγκεκριμένο, αναρωτιέμαι 1) από ποια ώρα πρέπει να βρεθούμε σε κατάστημα Lidl το επόμενο ΣΑ και 2) αν έχει προβλέψει η επιχείρηση να φέρει τόσα κομμάτια ώστε να ικανοποιηθούν όλοι;

Άνοιξε, προ ολίγου, νήμα και στο insomnia, για το αν αξίζει ή όχι η αγορά του (!!!)

Μπα δεν παίζει θέμα διαθεσιμότητας πιστέυω. Από αυτά φέρνουν το λιγότερο καμιά 30αριά το κάθε κατάστημα!!!

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα παίδες παρακολουθώ απο καιρό αυτο το θέμα και έχω εντυπωστιαστή με την βοήθεια που προσφέρει.
Επειδή μου άρεσε αυτο το πολυεργαλείο σασν dremel που θα φέρει το έχει πάρει κάποιος να μας πει απο θέμα χρημάτων αν αξίζει ? Η ισχύς του είναι εντάξει γιατί 160 watt μου φένονται λίγα ? μπορείς να βάλεις κάποιο bit που θα κόψεις και μια ψιλή λαμαρινα ή είναι μόνο για ψιλοδουλειές και τρίψιμο? έχει ένα μέγεθος bit ή μπορείς να βάλεις και κάποιο μικρό τρυπανάκι όπως 1mm, 2,3 ?
ΑΝ γνωρίζει κάποιος θα παρακαλούσα να βοηθήσει στις ερωτήσεις και συγνώμη γιατί είναι πολλές....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ.
(Πρίν απο λίγους μήνες είχε πάρει το μάτι μου και ένα παρόμοιο στο merlin μ'άρκας dexter αν γνωρίζει κάποιος και για αυτό ας γράψει τις απόψεις του)

Καλησπερα και καλως ηλθες στην παρεα!

Το εργαλειο parkside ειναι μια παρα πολυ καλη αγορα. Τα 160w ειναι αρκετα σε συνδυασμο με τις 35,000 στροφες του εργαλειου.
Μπορεις να βαλεις μπιτ και να κοψεις λεπτη λαμαρινα. Υπαρχουν φτηνοι διαμαντοτροχοι απο το ιντερνετ με λιγα ευρω.
Πρεπει ομως να κατανοησεις οτι προκειται για εργαλειο 'hobby', οπως τα dremel, και οι κοπες θα πρεπει να γινονται αργα. Οι απαιτησεις δηλαδη πρεπει να ειναι λογικες.

Το εργαλειο ερχεται με 2 φωλιες που παιρνουν bits με στελεχος 3.2 και 2.4μμ. Mπορεις ομως να αγορασεις και αλλες φωλιες που σου επιτρεπουν να βαλεις τρυπανακι 1μμ που λες.
Νομιζω οτι το ρυθμιζομενο τσοκ που φοραει το dremel μπαινει και σε αυτο και καταργει τις φωλιες.

Mε λιγα λογια δεν υπαρχει κατι καλυτερο στην αγορα σε αυτη την τιμη.

Εγω θα ακολουθήσω την γνωστή μου τακτική...8μπαινω στο κατάστημα 8:05 βγαίνω απο το κατάστημα με το δωράκι μου στα χέρια...
Ασε που ειναι εδώ και κατι μέρες ενα σηρωμενο φαλτσοπροιονο που με γλυκοκοιτάζει...και λεω να ενδώσω...

Εγω θα ακολουθήσω την γνωστή μου τακτική...8μπαινω στο κατάστημα 8:05 βγαίνω απο το κατάστημα με το δωράκι μου στα χέρια...
Ασε που ειναι εδώ και κατι μέρες ενα σηρωμενο φαλτσοπροιονο που με γλυκοκοιτάζει...και λεω να ενδώσω...

Σωστό σε βρίσκω.
Αν ασχολείσαι με ξυλοδουλειές το συρόμενο είναι must have!

Στο dremelοειδές λεει για προεγκατεστημένα τσοκ 2.4 και 3.2. Το ενα πανω στο εργαλείο και το αλλο στην προέκταση ; Η προέκταση αλλάζει τσοκ; Παίρνει 3,2 εξαρτήματα;

Δεν το εχω δει απο κοντα, αλλα για να παιρνει φωλια 2.4μμ, πρεπει να παιρνει και αντιστοιχες φωλιες αλλων διαμετρων.

Ωραία . Θα φτιάξω και μια βάση και θα αντικαταστήσει το 20 watt parkside που χρησιμοποιώ τωρα http://www.bishopcochran.com/Dremel 300.html
Dremel%20300%20Front%20web.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σε ευχαριστώ με βοήθησαν πολύ αυτά που έγραψες...
Άλλη ερώτηση άν γνωρίζετε βέβαια θα το φέρουν όπως είναι στο βίντεο σε βαλίτσα ?

Καλησπερα και καλως ηλθες στην παρεα!

Το εργαλειο parkside ειναι μια παρα πολυ καλη αγορα. Τα 160w ειναι αρκετα σε συνδυασμο με τις 35,000 στροφες του εργαλειου.
Μπορεις να βαλεις μπιτ και να κοψεις λεπτη λαμαρινα. Υπαρχουν φτηνοι διαμαντοτροχοι απο το ιντερνετ με λιγα ευρω.
Πρεπει ομως να κατανοησεις οτι προκειται για εργαλειο 'hobby', οπως τα dremel, και οι κοπες θα πρεπει να γινονται αργα. Οι απαιτησεις δηλαδη πρεπει να ειναι λογικες.

Το εργαλειο ερχεται με 2 φωλιες που παιρνουν bits με στελεχος 3.2 και 2.4μμ. Mπορεις ομως να αγορασεις και αλλες φωλιες που σου επιτρεπουν να βαλεις τρυπανακι 1μμ που λες.
Νομιζω οτι το ρυθμιζομενο τσοκ που φοραει το dremel μπαινει και σε αυτο και καταργει τις φωλιες.

Mε λιγα λογια δεν υπαρχει κατι καλυτερο στην αγορα σε αυτη την τιμη.

Ερώτηση παίδες τελευταίος ασχολούμαι με παλετο έπιπλα και γενικά ξύλο. Επείδη ακόμα έχω low buget πορτοφόλι τι μου προτείνεται να πάρω για να κάνω ποιο έυκολα τις εργασίες?
1 Φαλτσοπρίονο
2 Ρούτερ
3 Δισκοπρίονο

Να σημειώθει οτι έχω τα βασικά ηλεκτρικά εργαλεία όπως τρυπανι, τροχός 125mm, παλμικο ορθωγωνιο, σέγα 650 watt ή οποία πιστευω οτι δεν θα αντέξει πολύ γιατί την έχω σκίσει στην κυριολεξία...
Έχω σκεφτεί να βάλω στο τροχό δίσκο για ξύλο και στην ουσία να μετατραπή σε δισκοπρίονο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει..

Last edited:
Δισκο για ξυλα σε τροχο μην το κανεις αν θες να εισαι ασφαλης. Ειναι πολυ επικυνδυνο!
Τωρα για τα αλλα, αν δουλευεις μονο παλετες και καδρονια θα ελεγα φαλτσοπριονο. Αν δουλευεις και επιφανειες ξυλου, δισκοπριονο. Το καλυτερο ειναι φυσικα ενα παγκοπριονο που μπορεις να κανεις τα παντα αλλα θελει χωρο.