Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

orck

AVClub Enthusiast
21 July 2006
900
Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σου έχει γυρίσει το χέρι με παλμικό Μιχάλη ?
Δεν υποτιθεται οτι δεν σου γυρναει το χερι λογω της μεγαλης ροπης που εχει; Η το καταλαβα λαθος;

Προσφατα πηρα ενα σετακι DeWalt με 107Νm ροπη, πηρα και ενα προσαρμογεα Makita Impact Gold που υποτιθεται δεν σπαει τις μυτες (ελπιζω να κανει κατι και για να μην σπαω τα κεφαλια απο τις βιδες. Δοκιμασα να σφιξω βιδες allen σε ενα κραβατι διπλο (κουκετα) απο ΙΚΕΑ και φοβηθηκα μην μου σπασει τις βιδες. Φανταζομαι το 180Nm τι θα κανει.

product_detailed_image_5075_4707.png

Μου περναει απο το μυαλο να πουλησω το σετακι DeWalt και να παρω το Parkside. :ernaehrung004:

amsen

AVClub Addicted Member
1 November 2014
1,867
Αθηνα
Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για το σπίτι καλά είναι... Τι το θές το μπουλονόκλειδο, έπιπλα του ΙΚΕΑ μοντάρεις... :ROFLMAO:

Φίλτατε Μπάμπη που σου αρέσει να με πειράζεις, σου λέω ότι για τα του ΙΚΕΑ έπαιρνα υπάλληλο ΙΚΕΑ για να μου τα μονταρει, οπότε δεν χρειαζόμουν μπουλονοκατσαβιδο... :firstprize::firstprize:

Lyngas

AVClub Addicted Member
22 January 2011
1,470
Αθήνα, Πύργος
Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα 180 Nm θέλουν πολύ προσοχή, αν δεν προσέξεις πολύ κι αν δεν έχεις "μαλακό" δαλχτυλο, μπορεί αντί για καλό να κάνεις ζημιά. Εκτός αν κάνεις σιδεροκατασκευές και βιδώνεις μπουλόνια.

H διαβαθμιση που εχει πανω δεν το ρυθμιζει αυτο..?

Mr_Kenzo

AVClub Addicted Member
30 May 2015
2,034
Yπαρχουν και τρυπανια με εξαγωνη βαση.
Dewalt-Impact-Drill-Bits.jpg
Πολυ βολικά ...
Με ενα δραπανοκατσαβιδο και έναν καλο ανταπτορα "φεύγει" πολλή δουλεια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη αυτό που έρχεται δεν εχει διαβαθμιση , το παλιό είχε .

amsen

AVClub Addicted Member
1 November 2014
1,867
Αθηνα
Με αυτο Που έχω,έχω τρυπήσει με φτερου (αν και του φτερου με hex δεν ενδεικνυονται για impact drivers), με τρυπανια μετάλλου, ακόμα και με το κωνικο βαθμιδωτο 3χιλ!!! λαμαρίνα (Και χωρίς λάδι και με τέρμα τις στροφές), και στο extra Τσοκ που έχω πάρει έχω βάλει και ποτηροτρυπανο ξύλου. Στο τελευταίο ήταν το μεγαλύτερο ζόρι γιατί δεν το είχα στηρίξει καλά το κομμάτι του ξύλου και με πήρε στις ροπές. Σκυλί και μάλιστα αγριεμένο. Αν ξέρεις την δυναμη Και αντοχή του εργαλείου σου Μην το φοβάσαι...Και επειδή είμαι λίγο Ταλιμπάν στα εργαλεία που δουλεύω για αυτό φοβάμαι να πάρω και χρησιμοποιήσω δισκοπριονα. Δεν έχω την σύνεση και την υπομονή ίσως....

Δημήτρη τα παλμικα/impact κατσαβιδια δεν έχουν διαβάθμιση. Ότι κανεις το κάνεις με την σκανδάλη και την εμπειρία.

Mr_Kenzo

AVClub Addicted Member
30 May 2015
2,034
...Και επειδή είμαι λίγο Ταλιμπάν στα εργαλεία που δουλεύω για αυτό φοβάμαι να πάρω και χρησιμοποιήσω δισκοπριονα. Δεν έχω την σύνεση και την υπομονή ίσως....
Ολα τα εργαλεια θεμα εξάσκησης και εμπειρίας ειναι , ξεκινά απο ενα δισκοπριονο χειρός που εχει την μεγαλύτερη ασφάλεια . Ολα μεσα στο μυαλο ειναι , δεν σε φοβάμαι...

orck

AVClub Enthusiast
21 July 2006
900
Παρακαλω ολους μας οταν αναφερομαστε σε ενα εργαλειο να λεμε τον κωδικο του. πιστευω οτι εχουμε μπλεξει δυο διαφορετικα πραγματα εδω.

Αυτο εδω, PABSW 10,8 B2 ειναι δραπανοκατσαβιδο 10,8V με 1,3mAh μπαταρια, τιμη 40ευρω και ροπη 20Νm, εχει την κλασικη καστανια με 17 (περιπου) διαβαθμισεις δυναμης και εχει το μοναδικο χαρακτηριστικο οτι το αυτοματο βιδωτο τσοκ που πιανει τρυπανια αφαιρειται χωρις εργαλεια για να αποκαλυψει το τσοκ 1/4, μοιαζει αλλα ΔΕΝ ειναι παλμικο. Το ειχε περισυ τετοια εποχη (πηρα την εκδοση Β1) ακομη να το ξαναφερει.
Βολευει πολυ οταν θελουμε σε μια δουλεια να κανουμε προτρυπημα και βιδωμα βιδας γιατι βγαζεις το τρυπανι μαζι με το τσοκ με μια κινηση.
ΑΣΤΕΡΙ ειναι
parkside-akku-bohrschrauber-pabsw-10-8-b2-gruen-rot--3.jpg

Αυτο εδω, PDSSA 18 A1 ειναι παλμικο κατσαβιδι, οπως σχεδον ολα τα πλαμικα δενε χει καμια ρυθμιση δυναμης, γυρναει μεχρι να σπασει την μυτη η την βιδα. 18V 1,5mAh τιμη 60ευρω και ροπη 180Nm. Δεν το εχουμε δει ακομη, θα το εχουν την Δευτερα 22/06.
104449_01_f.jpg

amsen

AVClub Addicted Member
1 November 2014
1,867
Αθηνα
Ολα τα εργαλεια θεμα εξάσκησης και εμπειρίας ειναι , ξεκινά απο ενα δισκοπριονο χειρός που εχει την μεγαλύτερη ασφάλεια . Ολα μεσα στο μυαλο ειναι , δεν σε φοβάμαι...

Ηλία έχω ένα (ουσιαστικά του πατέρα μου) μια φορά το έχω δουλέψει. Προτιμώ να δουλεύω με το επικίνδυνο, όπως λένε, τροχό με δίσκο ξύλου παρά με το δισκοπριονο. Η αλήθεια είναι ότι ζαχαρωνω ένα Makita αλλά το σκέφτομαι. Έχω βέβαια και τον φόβο/τρόμο, πατέρα φίλου μου -στα πιτσιρικατα μου (δεκαετία 70)- που ήταν ξυλουργός και έχασε το δάκτυλο του από την πριονοκορδελα. Ίσως είναι ψυχολογικό... Θα μου πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο, αλλά....

Lyngas

AVClub Addicted Member
22 January 2011
1,470
Αθήνα, Πύργος
Δημήτρη αυτό που έρχεται δεν εχει διαβαθμιση , το παλιό είχε .

Δημήτρη τα παλμικα/impact κατσαβιδια δεν έχουν διαβάθμιση. Ότι κανεις το κάνεις με την σκανδάλη και την εμπειρία.

Παρακαλω ολους μας οταν αναφερομαστε σε ενα εργαλειο να λεμε τον κωδικο του. πιστευω οτι εχουμε μπλεξει δυο διαφορετικα πραγματα εδω.

Αυτο εδω, PABSW 10,8 B2 ειναι δραπανοκατσαβιδο 10,8V με 1,3mAh μπαταρια, τιμη 40ευρω και ροπη 20Νm, εχει την κλασικη καστανια με 17 (περιπου) διαβαθμισεις δυναμης και εχει το μοναδικο χαρακτηριστικο οτι το αυτοματο βιδωτο τσοκ που πιανει τρυπανια αφαιρειται χωρις εργαλεια για να αποκαλυψει το τσοκ 1/4, μοιαζει αλλα ΔΕΝ ειναι παλμικο. Το ειχε περισυ τετοια εποχη (πηρα την εκδοση Β1) ακομη να το ξαναφερει.
Βολευει πολυ οταν θελουμε σε μια δουλεια να κανουμε προτρυπημα και βιδωμα βιδας γιατι βγαζεις το τρυπανι μαζι με το τσοκ με μια κινηση.
ΑΣΤΕΡΙ ειναι

Αυτο εδω, PDSSA 18 A1 ειναι παλμικο κατσαβιδι, οπως σχεδον ολα τα πλαμικα δενε χει καμια ρυθμιση δυναμης, γυρναει μεχρι να σπασει την μυτη η την βιδα. 18V 1,5mAh τιμη 60ευρω και ροπη 180Nm. Δεν το εχουμε δει ακομη, θα το εχουν την Δευτερα 22/06.
104449_01_f.jpg

Οπα. Σωστα. Δικο μου λαθος. Δεν εχει διαβαθμιση το 18βολτο.

Last edited:

Mr_Kenzo

AVClub Addicted Member
30 May 2015
2,034
Ηλία έχω ένα (ουσιαστικά του πατέρα μου) μια φορά το έχω δουλέψει. Προτιμώ να δουλεύω με το επικίνδυνο, όπως λένε, τροχό με δίσκο ξύλου παρά με το δισκοπριονο. Η αλήθεια είναι ότι ζαχαρωνω ένα Makita αλλά το σκέφτομαι. Έχω βέβαια και τον φόβο/τρόμο, πατέρα φίλου μου -στα πιτσιρικατα μου (δεκαετία 70)- που ήταν ξυλουργός και έχασε το δάκτυλο του από την πριονοκορδελα. Ίσως είναι ψυχολογικό... Θα μου πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο, αλλά....

Αυτό με τον τροχό ειναι πιο κανιβαλο και μασάς στο δισκοπριονο ; Με εστειλες...
Είχα το ίδιο θέμα για πολλα χρονια με τον γωνιακό τροχό που είχα δει να τρώει το χέρι του συγχωρεμενου του πατέρα μου . Ξεκίνησα να χρησιμοποιω τροχό πάλι πανω σε βαση και σιγα σιγά εκτός βάσης . Τωρα λέω τι σκατα κόλλημα είχα φάει και δεν τον δούλευα... Το μυαλό...

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,779
Πάτρα
Αρκετά κατατοπιστικό Παναγιώτη...βασικά όχι οι κωδικοί αλλά οι εικόνες με βάλανε σε κάποια τάξη.
Για το πρώτο PABSW 10,8 B2 που το περιγράφεις ωραία ...με μια κίνηση βγαίνει το τσοκ με το τρυπάνι...να τολμήσω μια ερώτηση ??
Από μέσα υπάρχει 'ήδη καρφωμένο το bit με το σταυροκατσάβιδο ή πρέπει να το βάλεις ??

Ωπ μιλάω για το post 3668

Last edited:

Lyngas

AVClub Addicted Member
22 January 2011
1,470
Αθήνα, Πύργος
Δεν ειναι Νικολα.. το βαζεις ευκολα, μια κινηση ειναι.. παντως με τα τρυπανακια με τις εξαγωνες βασεις θα ειναι πολυ πιο ευκολο..

Mr_Kenzo

AVClub Addicted Member
30 May 2015
2,034

ΑΣΤΕΡΙ ειναι

104449_01_f.jpg

Παναγιώτη υπάρχει και το Parkside PABS B4 που ειναι 18αρι δραπανοκατσαβιδο και εχει διαβαθμιση .
http://offers.kd2.org/en/gb/lidl/pyPm/

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,779
Πάτρα
Ηλία ....χωρίς εικόνα ...δεν μετράς ...βάλε εικόνα
-----------------------------
Συγνώμη ...τώρα είδα το link.
Αυτό είναι που είχε βγάλει τα 3 εργαλεία με την ίδια μπαταρία ???
Αν είναι αυτό ...τρομερό εργαλειάκι το έχω πάρει.
Πες τε μου τώρα και τι να πάρω για να τρυπάω με αυτό και να βιδώνω με κάποιο άλλο.
Μιλάμε πάντα για parkside ... οπότε απαντήσεις απο Μπάμπη & Κυριάκο δεν λαμβάνονται υπ' όψιν :ROFLMAO:

Last edited:

orck

AVClub Enthusiast
21 July 2006
900
Πολλα εργαλεια υπαρχουν, θελησα να ξεχωρισω αυτα τα δυο γιατι μου φανηκε οτι οι μισοι μιλαμε για το ενα και οι αλλοι μισοι για το αλλο.
Στο PABSW 10,8 B2 οταν εχεις κουμπωμενο το βιδωτο τσοκ δεν χωραει να εχει μονιμα μια μυτη, ουσιαστικα το βιδωτο τσοκ κουμπωνει επανω σαν να ειναι μια μυτη, για να γυρισει παει και θυληκωνει στην υποδοχη 1/4.
Θεωρω λαθος σε αυτο το εργαλειο να βαλεις τρυπανι στην υποδοχη 1/4 γιατι δεν εχει σωστη ασφαλεια της μυτης, δεν την κλειδωνει. Απλα ακουμπαει και ενας μαγνητης κραταει την μυτη στην θεση της.

Το μεταλλικο αυτακι στην μπαταρια του PDSSA 18 A1 τι κανει; Το εχουν αρκετα μεγαλα εργαλεια, αλλα κανενα μικρο.

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,624
Γιατί άχρηστο; Τέτοιο κλιπ έχει και το Bosch μου (αναφέρομαι στο GSB 18V) και με βολεύει πολύ, ειδικά όταν δουλεύω πάνω σε σκάλα.

Mr_Kenzo

AVClub Addicted Member
30 May 2015
2,034
Ηλία ....χωρίς εικόνα ...δεν μετράς ...βάλε εικόνα
-----------------------------
Συγνώμη ...τώρα είδα το link.
Αυτό είναι που είχε βγάλει τα 3 εργαλεία με την ίδια μπαταρία ???
Αν είναι αυτό ...τρομερό εργαλειάκι το έχω πάρει.
Πες τε μου τώρα και τι να πάρω για να τρυπάω με αυτό και να βιδώνω με κάποιο άλλο.
Μιλάμε πάντα για parkside ... οπότε απαντήσεις απο Μπάμπη & Κυριάκο δεν λαμβάνονται υπ' όψιν :ROFLMAO:

Επειδή χρειάζομαι ενα ακόμα για τρυπηματα φρεζαρισματα κλπ και λογο μειωμενου μπατζετ σκέφτομαι το 18v που θα φέρει Νίκο .

panava

Supreme Member
6 June 2014
4,783
Ξερει καποιος αν ταιριάζουν οι μπαταρίες αυτής της σειράς με τα τρια εργαλεία της προηγουμένης, αυτής με το PABS B4, την σεγα και τι δισκοπριονο ;

Επειδή με ενδιαφερει το δισκοπριονο παγκου και εχω κολλήσει να σας πω την σκεψη μου. Όπως ξέρουμε τα προιόντα εμφανίζονται πρωτα στα καταστήματα της ευρώπης και μετα εδώ. Αρα ο προγραμματισμός γινεται κάπου κεντρικά και εκεί θα πρέπει να ρωτησουμε. Κάποιος που ξερει γερμανικα να επικοινωνήσει μαζί τους. Βέβαια υπαρχει και η περιπτωση να μην τους εμειναν κομμάτια για την Ελλαδα αφού ερχονται μετά. Παντως στο online υπαρχει.

asotosios

AVClub Addicted Member
30 November 2010
2,859
Το παλμικο ειναι σε πολυ καλη τιμη...κάνει δε για να βιδώνεις απο Βιδακι έως μπουλόνια για αλλαγή ελαστικών με τοςα κιλά ροπής...
Πιστεύω οτι ειναι καλό και χρηστικό...αλλα ΑΝ εχεις άλλες κατσαβιδιερες δεν βρίσκω τον λογο να το πάρει κάποιος ερασιτέχνης...ΔΕΝ μου εχει χρειαστεί παραπανω δύναμη έως τώρα...
Αν δεν εχει κατσαβιδιερα τοτε οκ εχει λογική...

Προσοχή το συγκεκριμένο της επόμενης εβδομαδας ειναι μόνο για βιδωμα ξεβιδωμα οχι χρηση ως τρυπανι