Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και εγώ μπήκα στον πειρασμό να πάρω τα εργαλεία που έβγαλε σε προσφορά(κατσαβίδι και τροχο). Στο λιντλ της περιοχής μου 8.15 καμιά 40αρια άτομα μέσα τα 10 χάζευαν τα εργαλεία...5 άτομα αρπάζουμε και από ένα εργαλείο και βουρ για το ταμείο...Τουλάχιστον εγώ πήρα και ένα φυστικοβούτυρο να φάω το πρωινό μου μιας και δεν είχα φάει πριν. Ήμουν καιρό σε αναζήτηση για τροχό και κατσαβίδι και η προσφορά με ήρθε λουκούμι μιας και αύριο θα έρθουν τα σιδερά και θα χρειαστεί να τα δουλέψω...

ΠΡΟΣΟΧΗ Μάγκες...

Απ ότι είδα και επιβεβαίωσα πριν λίγο, ο φορτιστής των μικρών μπαταριών και των μεγάλων δεν είναι ο ίδιος.

Συγκεκριμένα ο ένας είναι ο JLH-H260-18B (για τις μεγάλες μπαταρίες) και ο μικρός είναι ο JLH-H150-18B (για τις μικρές μπαταρίες).
Η διαφορά τους είναι στην τάση εξόδου, στο πρώτο είναι 2.600 mAh και στο δεύτερο 1.500 mAh στα 18V.
Ο Χρόνος φόρτισης είναι ίδιος.

Δεν ξέρω αν δημιουργεί κάποιο θέμα αλλά λογικά αντί ο δεύτερος να φορτίσει την μεγάλη μπαταρία σε 1 ώρα θα την φορτίζει σε περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.
Μήπως όμως δεν είναι έτσι?

Νεκταριε μεινε ησυχος.
Αν το βρω θα το τσιμπησω και θα σε ενημερωσω.

Κυριακο αν δεν βρεις χτυπα μου τηλ. Έχω 3 καταστήματα σε ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων .

ΠΡΟΣΟΧΗ Μάγκες...

Απ ότι είδα και επιβεβαίωσα πριν λίγο, ο φορτιστής των μικρών μπαταριών και των μεγάλων δεν είναι ο ίδιος.

Συγκεκριμένα ο ένας είναι ο JLH-H260-18B (για τις μεγάλες μπαταρίες) και ο μικρός είναι ο JLH-H150-18B (για τις μικρές μπαταρίες).
Η διαφορά τους είναι στην τάση εξόδου, στο πρώτο είναι 2.600 mAh και στο δεύτερο 1.500 mAh στα 18V.

Δεν ξέρω αν δημιουργεί κάποιο θέμα αλλά λογικά αντί ο δεύτερος να φορτίσει την μεγάλη μπαταρία σε 1 ώρα θα την φορτίζει σε περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.

Κανενα θεμα απο την στιγμη που οι φορτιστες δεχονται τις μπαταριες.
Προσωπικα προτιμω τους αργους φορτιστες που ΔΕΝ ζεσταινουν τις μπαταριες καθως ετσι επιμηκυνεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ η ζωη τους.
Εκτος αν μιλαμε για αυτους τους ταχυφορτιστες που εχουν ανεμιστηρακι για αυτον ακριβως τον λογο. Αλλα δεν ειναι αυτη η περιπτωση.

Βαζεις κανα λινκ απο τα specs των φορτιστων? Αν φορτιζουν μια 18βολτη μπαταρια με διαφορετικα μΑω, αποκλειεται ο χρονος φορτισης να ειναι ο ιδιος για ιδιας χωρητικοτητας μπαταριες.

ΠΡΟΣΟΧΗ Μάγκες...

Η τάση εξόδου δέν είναι τά 2.600 mAh και τα 1.500 mAh αυτη ειναι η χωρητικοτητα της μπαταρίας.φίλε diabolic
H τάση φόρτισης είναι η ίδια εφόσον οι μπαταρίες ειναι και οι δυό 18 volt.
Απλά η μιά μπαταρία με τα 2.600 mAh θα κανει περισσοτερο χρονο να φορτισει,σχεδόν τόν διπλάσιο,εκτός άν ο φορτιστής τής μεγάλης μπαταριας δινει περισσοτερο ρευμα φορτισης στην μπαταρια και ετσι φορτιζει στον ιδιο χρονο με τον αλλο φορτιστη που φορτιζει την μικροτερη σε χωρητικοτητα μπαταρια.

Το θεμα ειναι αν οι δυο φορτιστες ταιριαζουν και στις δυο μπαταριες ( που λογικα ταιριαζουν εφοσον λεει οτι 3 εργαλεια με την ιδια μπαταρια) ,αν μπορεις πες μου τα χαρακτηριστικα του ρευματος φορτισης των δυο φορτιστων,ταση πρεπει να δινουν κατι λιγο περισσοτερο απο 18 volt για να φορτιστουν οι μπαταριες π.χ. 19 η 20 volt.Ρεύμα σε mA η Α (που δεν το κοβω για Α) ποσο δινουν εξοδο οι φορτιστες ?

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057404278&viewfull=1#post1057404278

Έτσι για πλάκα αναζητήστε στο Skroutz τιμή για παλμικό και με αυτές τις δυνατότητες, θα εκπλαγείτε! Με το ζόρι το πήρα αλλά είπαμε....

Να και το οριτζιναλ....

einhell παλμικο...ανευ μπαταριας και φορτιστη...

εννοειται, και που να δεις και το Ryobi...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θεμα ειναι αν οι δυο φορτιστες ταιριαζουν και στις δυο μπαταριες ( που λογικα ταιριαζουν εφοσον λεει οτι 3 εργαλεια με την ιδια μπαταρια) ,αν μπορεις πες μου τα χαρακτηριστικα του ρευματος φορτισης των δυο φορτιστων,ταση πρεπει να δινουν κατι λιγο περισσοτερο απο 18 volt για να φορτιστουν οι μπαταριες π.χ. 19 η 20 volt.Ρεύμα σε mA η Α (που δεν το κοβω για Α) ποσο δινουν εξοδο οι φορτιστες ?

πανω στους -μικρους- φορτιστες γραφει 18 βολτ και 1500 μΑ, με 40 βατ αποδοση, το ιδιο και στο εγχειριδιο. Αρα για να δωσει 2,2 αμπερ την ωρα ....θελει... λιγοτερο απο μια ωρα για την μικρη μπαταρια....εεε...βοηθεια κανεις.... εκει θυμαμαι απ¨το γυμνασιο

Λεει και το εγχειριδιο μην φορτιζεις πανω απο ωρα. Τι λετε;

Last edited:

Τα χαρακτηριστικά από τους 2 φορτιστές

http://www.lidl-service.com/cps/rde...ΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ+ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ+PDSSA+18+A1&count=1
&
http://www.lidl-service.com/cps/rde...=ΓΩΝΙΑΚΟΣ+ΤΡΟΧΟΣ+ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ+PWSA+18+A1&count=1

Recharger JLH-H15O-18B
Nominal consumption 40 W
Uptake voltage/Input 100-240 V~, 50-60 Hz
Voltage output/Output 18 V - 1500 mA

---------------------------------------

Recharger JLH-H260-18B
Nominal consumption 70 W
Uptake voltage/Input 220-240 V~, 50-60 Hz
Voltage output/Output 18 V - 2600 mA

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν νομίζω να είναι επειδή το φτιάχνει η Grizzly και όχι η Einhell
χρωματίζω τις διαφορές:

Το Parkside:

Αυτόματος μηχανισμός κρούσης με μεγάλη ανάπτυξη δύναμης.
Ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου με ένδειξη κατάστασης φόρτισης.
Εξαγωνική υποδοχή εργαλείου με ταχυσύνδεσμο.
Συμπεριλαμβάνεται ταχυφορτιστής με ενσωματωμένο κλιπ ζώνης.
Μπαταρία: 18 V ιόντων λιθίου (1,5 Ah).
Χρόνος φόρτισης: περ. 60 min.
Μέγιστη ροπή στρέψης: 180 Nm.
Αριθμός κρούσεων: 0–3600 min⁻¹.
Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: τετράγωνος αντάπτορας ¼", προέκταση 50 mm.
Δυνατότητα παραγγελίας ανταλλακτικής μπαταρίας μαζί με μεταφορά μέσω του σέρβις – Για τα στοιχεία επικοινωνίας βλέπε τις οδηγίες χρήσης.
Σειρά μπαταρίας.
Τρεις συσκευές με συμβατές μπαταρίες.
3 χρόνια εγγύηση.
Μικτό βάρος 1,54kg (το ζύγισα εγώ)

το Einhell:

Μπαταρία : 18V Ιόντων Λιθίου 1,5 ή 3,0 ή 5,2 Ah ( δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή)
Ροπή στρέψης 140 Nm
Στροφές χωρίς φορτίο 0-2.300 min-1
Ρυθμίσεις ροπής 23+1
Στάνταρντ εξάγωνη υποδοχή 0,25"
Xρόνος φόρτισης 30 λεπτά
Βάρος καθ./μεικτό : 1.10 / 1.25kg

Εξοπλισμός :
Ένδειξη Δεξιόστροφοu/ Αριστερόστροφοu με Quick-Stop
Ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών μεγάλης ακριβείας
Μικρό,ελαφρύ με εργονομικά κατασκευασμένες λαβές
Μοτέρ TRIATHLON (Δυνατό,Γρήγορο,Αποδοτικό)
Βαριάς κατασκευής με κέλυφος αλουμινίου επενδεδυμένο
Softgrip
Ένδειξη χωρητικότητας μπαταρίας
3 Λάμπεςι LED για καλό φωτισμό
Μεταλλικά γρανάζια.
Κλιπ ζώνης

Ε τοτε ο Recharger JLH-H260-18B δινει 3,8 αμπερωρια, που σημαινει οτι θα πιασει τα 2,6 σε λιγοτερο απ ωρα. Περιπου σε 40 λεπτα.
Τι λετε;

Νομίζω πως το "Nominal consuption" είναι η συνολική κατανάλωση του φορτιστή και όχι η ισχύς της φόρτισης που θα είναι μικρότερη λόγω απωλειών.

Πρακτικα ξερουμε αυτη η μπαταρια που εχει το παλμικο εαν ταιριαζει σε κατι αλλο; Ας πουμε στο δραπανοκατσαβιδο που ειχε βγαλει με την πρωτη τριαδα εργαλειων;
Για εμενα αυτο ειναι σημαντικο, δεν μπορω να μαζευω φορτιστες και μπαταριες για καθε εργαλειο.
Συγκρινα το παλμικο της DeWalt DCF815 με το παλμικο της Parkside PDSSA 18 A1.
Εντυπωσιακη η μικροτερη τιμη, η τιμη των μπαταριων και η ροπη του αλλα εχει αρνητικα
Χειροτερο φωτισμο, αστειο η μη, εχω χρησιμοποιησει το παλμικο σαν φακο :)
Το τσοκ του δεν κουμπωνει τιποτα εαν δεν τραβηξεις το δαχτυλιδι πρωτα, εχω συνηθισει να κουμπωνουν τα παντα με απλη πιεση και η εξαγωγη να γινεται με τραβηγμα.
Μεγαλο βαρος, λιγο πανω απο 1550γρ, οκ τρωμε το φαγητο μας αλλα αυτο σε μεγαλη δουλεια (που δεν κανω για να λεμε την αληθεια) θα φανει στο χερι αυτου που το κραταει.
To Dewalt απο την αλλη ειναι μολις λιγο πανω απο κιλο, 1050γρ, και εχει αρκετη δυναμη για αυτα που κανω.
Οποτε μαλλον εφυγε πισω.

Λεγαμε καποιες σελιδες πισω οτι οι μυτες με εξαγωνο 1/4 δεν εχουν τελεια εφαρμογη και κανουν λιγο χουλα-χουπ και λιγο μετα λεμε οτι ειναι παρακεντρο το τσοκ της κατσαβιδιερας; Γιατι; Ειναι απλα οτι οι μυτες εχουν ενα τζογο και παιζουν λιγο, βιδωνουν μια χαρα ομως.

Πήγα και άλλαξα το 3.6v κατσαβιδάκι πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.. Στο ταμείο ενω το είχα ανοίξει και πήγα να εξηγήσω γιατι το αλλάζω με σταμάτησαν ευγενικά και μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να εξηγήσω.Απλά να αναφέρω εαν η αλλαγή γίνεται γιατι δεν μου αρέσει ή γιατι έχει κάποιο ελλάτωμμα.
Μόνο και μόνο γι αυτό θα συνεχίσω να προτιμώ LIDL. ΑΨΟΓΟ MARKETING.

Ανοιξα ενα άλλο και διαπίστωσα οτι δεν εχουν διαφορές όπως και αναμενόταν.

Επίσης η μεγάλη μύτη - υποδοχή για bit μου φαίνεται στραβή και στο δεύτερο πακέτο.Οπότε μόνο και απο αυτό φαίνεται παραπάνω εκκεντρο.

Στα Μελίσσια πάντως το μεσημέρι που πήγα για την αλλαγή ειδα τον περισσότερο κόσμο να κρατάει απο ένα ηλεκτρικό κατσαβιδάκι 3.6v.
Πρόλαβα στο καλάθι 3-4 τεμάχια για να μπορέσω να κάνω την "τράμπα" .

Καλό φαίνεται και σε δοκιμή που του έκανα . Στην βαθμίδα 5-6 σε μαλακό - μέτριο ξύλο τρυπάει μια χαρά μόνο του και χωρίς να έχει προηγηθεί τρυπούλα με τρυπάνι.. Σε σκληρό ξύλο δεν τρυπάει απο μόνο του σε καμία περίπτωση ουτε στη διάτρηση, ειναι λογικό άλλωστε.

Στα θετικά του ειναι οτι ειναι ελαφρί και το χειρίζεσαι άριστα σε δύσκολα σημεία. Οτι πρέπει για να συνοδεύει το 18v της parkside.

Εαν το output του φορτιστη ειναι 1500μΑ τοτε θεωρητικα φορτιζει μια αδεια μπαταρια χωρητικοτητας 1.5Αω σε μια ωρα. Πρακτικα σε λιγο παραπανω.

Κοπέλια (που λέει κι ο Χαρούλης) ποιός από αυτούς που πήραν τον τροχο, έχει ήδη προβεί σε δοκιμή του?
Η δικιά μου δοκιμή, 90% στέφθηκε από ευχαρίστηση.
Αυτό το 10% είναι γιατί το διακοπτάκι (ναί αυτό το κόκκινο, που το σέρνεις λίγο και τσούπ, παίρνει μπροστά το εργαλείο) δεν σταματάει - μπορεί βέβαια να είναι επίτηδες έτσι - ώστε να δουλεύει ο τροχός μόνος του (μόνιμα).
Επίσης αν το σπρώξεις από την μπροστά μεριά με σκοπό να πετύχεις ακριβώς αυτό, ξεκουμπώνει και βγαίνει από τη θέση του - το παίρνεις στο χέρι δηλαδη-. Με λίγη προσπάθεια το ξαναβάζεις στη θέση του αλλά δεν είναι γιά πολλά πολλά.
Αν κάποιος άλλος θέλει και μπορεί να κάνει μιά αντίστοιχη δοκιμή, γιά να δούμε αν είναι σε όλα έτσι, αλλιώς να τον πάω πίσω!

Ευχαριστώ!

Λοιπόν πέρασα μια βόλτα και έκανα μια κατάθεση:
Το παλμικό
τα εξαρτήματα για το πολυεργαλείο(αυτά χωρίς τα γυαλόχαρτα)
το σετάκι με τις βίδες
και χαρτοταινίες.
Απαντώ σε προηγούμενη ερώτηση μου:
Η μπαταρία του παλμικού δεν ταιριάζει στις υποδοχές του κρουστικού 18V ...;έχουν διαφορετικούς οδηγούς κουμπώματος εξυπακούεται το ίδιο και οι φορτιστές.
Κατά τα άλλα το εργαλείο δουλεύει μια χαρά .... όπως έχει πει και ο Παναγιώτης " ειδικά εργαλεία για τους χομπίστες της κλάσεως μας" ...ή τέλος πάντων κάπως έτσι.

Κοπέλια (που λέει κι ο Χαρούλης) ποιός από αυτούς που πήραν τον τροχο, έχει ήδη προβεί σε δοκιμή του?
Η δικιά μου δοκιμή, 90% στέφθηκε από ευχαρίστηση.
Αυτό το 10% είναι γιατί το διακοπτάκι (ναί αυτό το κόκκινο, που το σέρνεις λίγο και τσούπ, παίρνει μπροστά το εργαλείο) δεν σταματάει - μπορεί βέβαια να είναι επίτηδες έτσι - ώστε να δουλεύει ο τροχός μόνος του (μόνιμα).
Επίσης αν το σπρώξεις από την μπροστά μεριά με σκοπό να πετύχεις ακριβώς αυτό, ξεκουμπώνει και βγαίνει από τη θέση του - το παίρνεις στο χέρι δηλαδη-. Με λίγη προσπάθεια το ξαναβάζεις στη θέση του αλλά δεν είναι γιά πολλά πολλά.
Αν κάποιος άλλος θέλει και μπορεί να κάνει μιά αντίστοιχη δοκιμή, γιά να δούμε αν είναι σε όλα έτσι, αλλιώς να τον πάω πίσω!

Ευχαριστώ!

Ωραιος! Θελουμε να μας μεταφερεις περισσοτερη εμπειρια χρησης.:ernaehrung004:
Οσο για τις μυτες κατσαβιδομυτες. Ειναι τοσο καλες οσο φαινονται? προσεγμενς στη λεπτομερεια και δειχνουν αντοχης. Κελεπουρι?