Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πηρα τη μεγγενη του lidl με τη βεντουζα. Λιγο τη δοκιμασα, βραχος ακλωνητος! Συστηνεται.
Απο την αλλη, ειχε ενα καννιβαλισμενο τροχο μπαταριας, ανευ αυτης. Αραγε τη βουτηξανε? γινετε αυτο?
Δεν μου γεμισε το ματι. Μπροσθοβαρος με κουφιο πισω μερος. Ανεμιστηρα εκτειθημενο και η συνδεση μεταλλικου μερους με το κυριως σωμα μου φανηκε ελαφριου τυπου. Αν πηγαινα αποκλειστικα γιαυτον' δεν θα το επαιρνα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η μαλλον θα το επαιρνα, αλλα οταν το ανοιγα και το εβλεπα, θα το επεστρεφα.

@ Διαβολίκ
Θα μας τρελάνεις εσυ..!
Την Δευτέρα είναι γεμάτο Εργαλεία! δεν έχω δεί πληρέστερο κατάλογο εργαλείων!

Πηρα τη μεγγενη του lidl με τη βεντουζα. Λιγο τη δοκιμασα, βραχος ακλωνητος! Συστηνεται.
Απο την αλλη, ειχε ενα καννιβαλισμενο τροχο μπαταριας, ανευ αυτης. Αραγε τη βουτηξανε? γινετε αυτο?
Δεν μου γεμισε το ματι. Μπροσθοβαρος με κουφιο πισω μερος. Ανεμιστηρα εκτειθημενο και η συνδεση μεταλλικου μερους με το κυριως σωμα μου φανηκε ελαφριου τυπου. Αν πηγαινα αποκλειστικα γιαυτον' δεν θα το επαιρνα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η μαλλον θα το επαιρνα, αλλα οταν το ανοιγα και το εβλεπα, θα το επεστρεφα.

Από το πρωί που τους είχε κάποιος άνοιξε την συσκευασία και πήρα την μπαταρία και έφυγε...
Το έχουν κάνει πολλές φορές Νεκτάριε και όχι μόνο στα εργαλεία αλλά σε όλα τα είδη... Τι μπισκότα, τι σπόρια τα πάντα!!!

Υ.Γ: Έλα που δεν σου αρέσει ο τροχός... Ζηλεύεις γι αυτό το λες!! :p

Καλησπέρα, επειδή πήρα και εγώ το παλμικό, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να λέγεται κρουστικό, σας αφήνω εδώ ένα βίντεο για το πως δουλεύει γενικά ένα κρουστικό κατσαβίδι.

https://www.youtube.com/watch?v=f0gSJa3L_7c

Το κρουστικό δράπανο παράγει κρούσεις επάνω στον άξονα (σαν να το χτυπάς από πίσω με το σφυρί) ενώ το κρουστικό κατσαβίδι παράγει κρούσεις ακτινικά, σαν να έχεις δηλαδή ένα γερμανοπολύγωνο και να το χτυπάς με σφυρί στη λαβή.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εργαλείο IMO!

Καλησπέρα, επειδή πήρα και εγώ το παλμικό, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να λέγεται κρουστικό, σας αφήνω εδώ ένα βίντεο για το πως δουλεύει γενικά ένα κρουστικό κατσαβίδι.

Το κρουστικό δράπανο παράγει κρούσεις επάνω στον άξονα (σαν να το χτυπάς από πίσω με το σφυρί) ενώ το κρουστικό κατσαβίδι παράγει κρούσεις ακτινικά, σαν να έχεις δηλαδή ένα γερμανοπολύγωνο και να το χτυπάς με σφυρί στη λαβή.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εργαλείο IMO!

Παντος, εαν εχεις κανονικο δραπανο, με ενα impact wrench/driver adaptor, δεν φτανεις καπου 60 με 90 νμ, δεν κανεις την δουλεια σου σε 85%; των περιπτωσεων;....

Παντος, εαν εχεις κανονικο δραπανο, με ενα impact wrench/driver adaptor, δεν φτανεις καπου 60 με 90 νμ, δεν κανεις την δουλεια σου σε 85%; των περιπτωσεων;....

ω καλά σίγουρα.. απλά η αρχή λειτουργίας είναι ίδια (παλμικό κατσαβίδι aka impact driver με το impact wrench adaptor) γι'αυτό και το πόσταρα.
Με το κλασσικό δραπανοκατσάβιδο η ροπή περνάει στο χέρι (κλασσικός νόμος δράσης - αντίδρασης) ενώ με το "παλμικό" η ροπή είναι ισοδύναμη, δηλαδή το δικό μας parkside θα ξεβιδώσει ένα μπουλόνι που έχει βιδωθεί με ροπή 180ΝΜ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το ξεβιδώσει ΜΕ ροπή 180ΝΜ οπότε το χέρι μας θα πρέπει να αντέξει 180ΝΜ!

Όσοι πιστεύετε ότι "κάνω τη δουλειά μου με το κλασσικό" ή δεν έχετε προσπαθήσει να βιδώσετε πολλές βίδες, ή δεν έχετε προσπαθήσει να ξεβιδώσετε κολλημένες..

Εκεί θα δείτε την τρελή διαφορά!

ω καλά σίγουρα.. απλά η αρχή λειτουργίας είναι ίδια (παλμικό κατσαβίδι aka impact driver με το impact wrench adaptor)

Όσοι πιστεύετε ότι "κάνω τη δουλειά μου με το κλασσικό" ή δεν έχετε προσπαθήσει να βιδώσετε πολλές βίδες, ή δεν έχετε προσπαθήσει να ξεβιδώσετε κολλημένες..

Εκεί θα δείτε την τρελή διαφορά!

Φυσικα, εχεις δικιο.
Απλα το κοστος ενος μετατροπεα ειναι μικροτερο απο τα 60 ευρω του κρουστικου, αποφασεις, αποφασεις.

Θα επαναλλαβω...
Προσωπικα ΔΕΝ μου εχει χρειαστει να βιδωσω κατι που το 18αρι (κατσαβιδιερα) δεν τα καταφερε...ακομα και στριφωνι σε περγολα...
Εχοντας 3 μπαταριας
10,8 - 18αρι Κορυστικο - 18αρι Δραπανοκατσαβιδο ΘΑ ηταν υπερβολη να το αγορασω...
Απο εκει και περα ΑΝ καποιος Θελει τοσο δυνατα βιδωματα τοτε ΝΑΙ ειναι καλη αγορα...και εγω ΑΝ δεν ειχα το 18αρι τοτε θα το τσιμπαγα χωρις σκεψη...
Και να που τελικά είχα άδικο...
Για το παλμικο έχω χρήση...όπως έγραψα έκανα δανεικη χρήση αεροπιστολου φίλου το σκ για να ξεβιδωσω τα καλάμια της ιταλιδας μου...
Αν είχα το παλμικο θα μπορούσα να το έχω κάνει με αυτό...αφού δεν τόσο η δύναμη όσο η κρούση που βοηθάει σε αυτές τις δουλειές...

Και να που τελικά είχα άδικο...
Για το παλμικο έχω χρήση...όπως έγραψα έκανα δανεικη χρήση αεροπιστολου φίλου το σκ για να ξεβιδωσω τα καλάμια της ιταλιδας μου...
Αν είχα το παλμικο θα μπορούσα να το έχω κάνει με αυτό...αφού δεν τόσο η δύναμη όσο η κρούση που βοηθάει σε αυτές τις δουλειές...

Και κατι που ισως δεν το γνωριζουν πολλοι,

Η κρουση στο παλμικο βοηθαει οχι μονο στο ευκολοτερο βιδωμα/ξεβιδωμα δυσκολων περιπτωσεων αλλα και στο να ΜΗΝ καταστρεφεται ευκολα το κεφαλι της βιδας απο την ροπη της περιστροφης.

Αν το είχα σκεφτεί έτσι θα το είχα πάρει...
Κρίμα την επόμενη φορά...αλλά θα πάει στον σωρό με τα μηχανολογικά εργαλεία...

Τώρα που το δικαιολογήσα στο μυαλό μου.. Το 60αρι είναι σαν να έχει φύγει ήδη από το πορτοφόλι Κυριακο. ..
Την δικαιολογία έψαχνα... :)

Κυριακο ξέρεις πόσο σημαντική είναι η συντηρηση της μηχανής... :)

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φυσικα, εχεις δικιο.
Απλα το κοστος ενος μετατροπεα ειναι μικροτερο απο τα 60 ευρω του κρουστικου, αποφασεις, αποφασεις.

Το κόστος του μετατροπέα είναι μικρότερο αλλά και η ροπή είναι και αυτή μικρότερη και επιπλέον τα δράπανα είναι χαμηλόστροφα σε σχέση με τα παλμικά και το συνολικό μήκος του συνδυασμού το κάνει δύσχρηστο.

Ευγένιε παιδί μου γιατί παιδεύεσαι .... αφού θα το πάρεις το ξέρω εξ αρχής είναι ανάγκη να ψάχνεις όλη την Αττική τώρα για να το βρεις ??:flipout:

Ευγένιε παιδί μου γιατί παιδεύεσαι .... αφού θα το πάρεις το ξέρω εξ αρχής είναι ανάγκη να ψάχνεις όλη την Αττική τώρα για να το βρεις ??:flipout:

Εισαι ανελέητος...
Ντροπή σου...

Υγ. Δίκιο εχεις θα πεσει τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών...