Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Και εγώ το ίδιο ακριβώς θέμα έχω και δεν θέλω να την πάω πίσω γιατί μου είναι χρήσιμη.
Πως έβγαλες την βίδα?
Εγώ δεν μπορώ με τίποτα...

Καλά πως τα καταφέρατε να την ξεβουρτσίσετε ??? Η βίδα αυτή που δείχνει το βέλος δεν ρυθμίζει κανένα ύψος, απλώς στερεώνει τον μοχλό που ανεβοκατεβάζει το σύστημα μαζί με την άλλη που βρίσκετε επάνω στον ίδιο μοχλό. Τερματίζει σε ένα σημείο και δεν είναι σφιγμένη για να επιτρέπει στον μοχλό να κινείται. Ο μοχλός βέβαια έχει μπόσικα αλλά δεν επηρεάζει την σταθερότητα του μηχανισμού. Όλα αυτά όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ με πρόχειρες κινήσεις λειτουργίας του συστήματος, ακόμα δεν έχω τρυπήσει για να δω τι γίνεται ...μπορεί να είμαι και λάθος.

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Καλά πως τα καταφέρατε να την ξεβουρτσίσετε ??? Η βίδα αυτή που δείχνει το βέλος.....

Δεν νομίζω οτι αυτή που δείχνει το βέλος είναι ίδια με τη χαλασμένη της 2ης φωτογραφίας.

Στην πρώτη φωτογραφία Μπάμπη δείχνει μάλλον αυτή που έβαλε, η παλιά είναι στην δεύτερη και έχει αλλεν κεφαλή.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Στην πρώτη φωτογραφία Μπάμπη δείχνει μάλλον αυτή που έβαλε, η παλιά είναι στην δεύτερη και έχει αλλεν κεφαλή.

Ααααααααα... :bang:

Εχει δίκιο ο Νίκος ,η φωτό πού δείχνη τό βέλος δέν έχει σχέση μέ τήν βίδα μικρορύθμισης τού βάθους,η βίδα στήν φωτό πού αντικαταστάθηκε μέ σταυρό κεφαλή από αλλεν πού ήταν,απλά στερεώνει ένα μέρος τού όλου συστήματος τό πάνω μέρος τής λαβής πού κατεβάζουμε μέ τό χέρι.

Last edited:

Καλά πως τα καταφέρατε να την ξεβουρτσίσετε ??? Η βίδα αυτή που δείχνει το βέλος δεν ρυθμίζει κανένα ύψος, απλώς στερεώνει τον μοχλό που ανεβοκατεβάζει το σύστημα μαζί με την άλλη που βρίσκετε επάνω στον ίδιο μοχλό. Τερματίζει σε ένα σημείο και δεν είναι σφιγμένη για να επιτρέπει στον μοχλό να κινείται. Ο μοχλός βέβαια έχει μπόσικα αλλά δεν επηρεάζει την σταθερότητα του μηχανισμού. Όλα αυτά όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ με πρόχειρες κινήσεις λειτουργίας του συστήματος, ακόμα δεν έχω τρυπήσει για να δω τι γίνεται ...μπορεί να είμαι και λάθος.

Και όμως αυτη ειναι η βιδα που ρυθμιζει σε ποιο υψος ειναι το δραπανο σε σχεση με το "τραπεζι". Και σε μενα φαγωθηκε, και την άλλαξα. Ίσως να φαγωθηκε επειδη την εσφιγγα αρκετα, καταλαβα ότι δεν θελει πολυ σφιξιμο. Επειδη έχει συμβει σε μερικους ακομα, μαλλον ειναι ευπαθες σημειο για την βαση αυτη.
Φιλε Diabolic, εγω την έβγαλα ξεβιδώνοντας και ταυτοχρονα τραβώντας προς τα εξω, μεχρι να πιασει το παξιμαδι καλο πασο.( δεν ξερω αν καταλαβες τι θελω να πω)

Και όμως αυτη ειναι η βιδα που ρυθμιζει σε ποιο υψος ειναι το δραπανο σε σχεση με το "τραπεζι". Και σε μενα φαγωθηκε, και την άλλαξα. Ίσως να φαγωθηκε επειδη την εσφιγγα αρκετα, καταλαβα ότι δεν θελει πολυ σφιξιμο. Επειδη έχει συμβει σε μερικους ακομα, μαλλον ειναι ευπαθες σημειο για την βαση αυτη.
Φιλε Diabolic, εγω την έβγαλα ξεβιδώνοντας και ταυτοχρονα τραβώντας προς τα εξω, μεχρι να πιασει το παξιμαδι καλο πασο.( δεν ξερω αν καταλαβες τι θελω να πω)

Έχετε απόλυτο δίκιο...κατέβηκα στο εργαστήριο και το ξανακοίταξα όντως η βίδα αυτή ρυθμίζει το ύψος όλου του μηχανισμού.
Μια καλή λύση είναι αλλαγή με μεγαλύτερη σε μήκος και παξιμάδι πιο φαρδύ για να έχει περισσότερες βόλτες,(έχω δει κάτι τέτοια παξιμάδια) ή διπλό παξιμάδι, αν και δεν θέλει πολύ σφίξιμο για να σταθεροποιήσει τον μηχανισμό.
Αν δεν βγαίνει Νίκο φάε το κεφάλι με σβουράκι προσεκτικά και βγάλτη από την άλλη εσωτερικά ο λαιμός δεν πρέπει να έχει βόλτες.
Αφού όμως τερματίζει και έχει σφίξει το κολάρο του μηχανισμού πως ο μοχλός έχει μπόσικα και ανεβοκατεβαίνει άνετα???
Άρα μπορεί να έχει βόλτες και μέσα στον λαιμό του κολάρου.

Η βίδα ειναι ευπαθής απο την προηγούμενη φουρνία. πήγα στο χρωματοπωλείο και αγόρασα μια παρόμοια με ενα παξιμαδάκι χωρίς στοπ όμως .

Εχει εμπειρια κανεις με το καρφωτικο αερος της parkside? χρησιμοποιησα σημερα με μεγαλα καρφια 50mm και ειχα αρκετα μπλοκαρισματα.Βασικα μαλλον εφταιγε η χαμηλη πιεση αερα οπου την ανεβασα στα 8 bar αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Στα μικροτερα που ειχα δουλεψει με 4 bar δεν ειχα ποτε προβλημα.

Πείτε μου ότι η βάση δράπανου κάνει για το δράπανο της parkside PABH 18;;; ή έστω για το δραπανοκατσάβιδο PABS 10.8;;; Γιατί τα έχω στήσει μια χαρά και πάω να βάλω το δράπανο και βλέπω πως δεν χωράει με τίποτα στην υποδοχή.

Νεκταριε εμενα στα 8 μπαρ το καρφωτικο δουλευει κανονι .βαλε λιγο λαδακι πριν την χρηση και ριξε μερικες "κουφιες"λα λιπανθει και μετα βαλε διχαλα.

Σας χρωσταω τον κωδικο για τις ανταλλακτικες λαμες μαχαιρια της πλανης της Prakside.

Ειναι οι παρακατω!

s-l500.jpg

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πείτε μου ότι η βάση δράπανου κάνει για το δράπανο της parkside PABH 18;;; ή έστω για το δραπανοκατσάβιδο PABS 10.8;;; Γιατί τα έχω στήσει μια χαρά και πάω να βάλω το δράπανο και βλέπω πως δεν χωράει με τίποτα στην υποδοχή.
νομίζω πως χωράει, αλλά είναι λίγο δύσκολο στην αρχή να μπει και περισσότερο δύσκολο να βγει.
εγώ το δοκίμασα με ένα B&D 20ετίας και ένα skill 10ετίας και πέρασε αν και δύσκολα, το να βγει είναι ακόμη δυσκολότερο, αλλά χτυπώντας το με ένα σφυράκι από κάτω στο τσοκ σιγά σιγά βγαίνει.
εγώ είχα βγάλει την βίδα που σφίγγει το κολάρο που μπαίνει το δράπανο, και με τα χέρια το άνοιξα όσο μπορούσα (μερικά χιλιοστά δηλαδή), μετά κατάφερα και μπήκε η αρχή του τσόκ και σιγά σιγά με κινήσεις δεξιά και αριστερά κατάφερα και το έβαλα...αλλά όπως είπα και πριν για να βγει είναι δυσκολότερο.

Φιλε μου οτι εχει ρυθμιση ροπης δεν νομιζω οτι θα χωρεσει. Ειναι αποκλειστικα για δραπανα καλωδιου, με κλειδωμα στην σκανδαλη (για να εργαζεσαι με τη βαση), και κανονικα θηλυκώνει με την βαση το τρυπανι στο σημειο δαχτυλήθρα οπου πατα το δαχτυλίδι της χειρολαβης.

Δες αυτες της δυο εικονες οπου θηλυκωνει η χειρολαβη να καταλαβεις....

wiertarka-parkside-1050-walizka-895219.jpg

mtYSFaueCMNxIZ2O9PUcBMw.jpg

Φυσικα δεν αντικαθισταται με τιποτε ενα κανονικο
ΚΟΛΩΝΑΤΟ ΔΡΑΠΑΝΟ,

nklu450.jpg

Μοντέλο BKD1600
Ισχύς 450 Watt
Ταχύτητες 1-12
Στροφές (rpm) 210-2220
Τσοκ (mm) 16
Διαδρομή (mm) max 300
Συνολικό Ύψος (mm) 850
Βάρος (kg) 36

ΤΙΜΗ: 125.00EUR
Αλλα ειναι 10 φορες φτηνοτερο....Συν τη μεγγενη

Μέγγενη δραπάνου με κουμπί

MEG-P.jpg

Κωδικός
MEG-P

Κατασκευαστής
Vtools

Τιμή
14,76

Δειτε και εδω μηπως ΔΕΝ χρειαζεστε μια βαση....