Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πλακα κανεις!:twoguns:
Και γω μπαζαρ με 40(?) μεσω χελονακια που παρεπιπτωντος καιρο εχει να γραψει...
Είχε κανει λάθος η ταμίας στους κωδικούς (εργαλείο εκγύμνασης 14,99) . Έψαχνα να βρω το εργαλείο εκγύμνασης στα πράγματα και το κολωνατο στην απόδειξη..χαχαχα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και τι λεει το δραπανο εσεις που το εχετε κυριοι;

Καλο Νικόλα , δεν με εχει κρεμάσει μέχρι τωρα πουθενα !

Το Κολωνάτο το είχα πάρει πέρυσι (στη κανονική τιμή γιατί κατά μας δεν πέζει bazaar) το είχα δουλέψει λίγο αλλά λόγο χώρου το έδωσα σε φίλο! Για τα λεφτά του δεν υπάρχει κάτι καλύτερο παντός. . Το σίγουρο είναι ότι ειναι πιο σταθερό από όλες τις σταθερές βάσεις για δράπανα που έχω χρησιμοποιήσει! Αν το φέρει μάλλον θα το τιμήσω τώρα που βρήκα μια γωνία για να μπει! 😊

Κάθε φορά που σκέφτομαι το τζόγο ειδικά σε ξυλοτρυπημα βλαστημω. Αλλα όταν ερχετε η ώρα να τρυπήσω σίδερο χαίρομαι που το εχω. Δεν φοβάμαι να τρυπήσω τίποτα, ακομη και χοντρά μασιφ σιδερα.

σχετικά με το κολωνάτο δράπανο, θυμάμαι ενας συνforumίτης από την Πάτρα (μου διεφευγει το nick name του) ήταν πολύ δυσαρεστιμένος με την επιλογή του.
Εγώ που το έχω και το εχω χρησιμοποιήσει λίγο μου φάνηκε καλούτσικο για τα λεφτά του ομως δεν εχω μετρο σύγκρισης. Θα το ήθελα λιγο ποιοτικότερο σε 1-2 σημεία αλλά δεν βαριεσαι.

σχετικά με το κολωνάτο δράπανο, θυμάμαι ενας συνforumίτης από την Πάτρα (μου διεφευγει το nick name του) ήταν πολύ δυσαρεστιμένος με την επιλογή του.
Εγώ που το έχω και το εχω χρησιμοποιήσει λίγο μου φάνηκε καλούτσικο για τα λεφτά του ομως δεν εχω μετρο σύγκρισης. Θα το ήθελα λιγο ποιοτικότερο σε 1-2 σημεία αλλά δεν βαριεσαι.

Tό θυμάμαι φίλε Κώστα,ήταν ό Νίκος ο Toasted,δέν έμεινε ευχαριστημένος από τά πλαστικά,τούς τζόγους,καί τούς κραδασμούς νομίζω .

Ακριβώς, εγώ ήμουν ο δυσαρεστημενος. Και για να εξηγηθώ μετά από ένα χρόνο, το κολωνατο για τα λεφτά του είναι ανεκτό. Όμως δεν αποτελεί για εμένα κολωνατο κατ ουσίας, αφού και με το χέρι παρόμοιους τζόγος πετυχαίνω. Εν κατακλείδι, δεν μου κάλυψε την ανάγκη κολωνατου δραπανου, αλλά οκ, δεν έκανε κ μια περιουσία, αφενός και αφετέρου μόνιμα πια το δουλεύω με ρασπα ή δισκο κ γυαλόχαρτο για να λειαινω ξύλα.

ρε παιδια μην ειμαστε υπερβολικοι.. τι μπορουμε να περιμενουμε απο ενα καινουργιο εργαλειο των 70,80 ή 100 (συμπεριλαμβανομενων ΦΠΑ, κοστους κατασκευης, κερδους, μεταφορικων κλπ) οταν ενα μεταχειρισμενο 40 χρονων ρωσικο βαρεως τυπου κοστιζει απο χιλιαρικο και πανω? αυτα τα κολωνατα, αλλα και ακριβοτερα ακομα που κανουν πανω απο 300 , εχουν θεματα. ειτε με την ποιοτητα κατασκευης, ειτε με τον τζογο οπως ειπε και ο νικος απο την πατρα.

Η ποιοτητα των πλαστικων δεν ειναι κατι που επηρρεαζει τη λειτουργια και με μια βαση ξυλινη με ενα κοματι πλαστικου δαπεδου απο κατω οι κραδασμοι εξαφανιζονται (δοκιμασμενο), οποτε μενει ο τζογος που ειναι σημαντικος, ο οποιος σημειωτεον εμφανιζεται μονο στα μεγαλα νουμερα τρυπανιων απο 7-8 και πανω, αλλα παλι με λιγο υπομονη και ξεκινημα την τρυπα με μικροτερα νουμερα και οχι κατευθειαν με το μεγαλο μπορουμε να πετυχουμε την τρυπα όπου απαιτείται ακρίβεια χιλιοστου

Εγώ το είχα πάρει το παγκοτρύπανο και το επέστρεψα χωρίς να το χρησιμοποιήσω γιατί μου φαινόταν φτηνοκατασκευή.
Εξηγούμε:
Όταν το μοντάριζα τα τρία σιδεράκια που είχε για μοχλούς και βίδωναν επάνω στον άξονα που γυρίζοντας ανεβοκατέβαζε το τρυπάνι έχασκαν κυριολεκτικά μέσα στην φωλιά που βιδώνανε με αποτέλεσμα κατά το κατέβασμα να "παίζουν" και να κινδυνεύουν να μείνουν στο χέρι.
Μετά είδα πάλι ότι οι τροχαλίες στο σύστημα ταχυτήτων ήταν πλαστικές.
Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι γράφατε μόνο αρνητικά για το μηχάνημα (και τελικά όλοι το πήρατε) ...θυμόμουν και το μηχάνημα του πατέρα μου που έβλεπα στα παιδικά μου χρόνια και επηρεάστηκα και εγώ και το επέστρεψα.
Πήρα μια βάση για δράπανο από αυτές που έφερε αργότερα ...της έδεσα και ένα Metabo που είχα και ξεμπέρδεψα.

Ναι ...πλαστικότατες μάλιστα κυκλοφόρησαν και κάτι βίντεο τότε πως μπορείς να φτιάξεις ξύλινες.
Οι μοχλοί φτιάχνονται... ναι αλλά η εντύπωση δημιουργείται.... Πάντως είναι το μόνο εργαλείο που έχω επιστρέψει στο Lidl. Βέβαια το μετάνιωσα ...απλώς είχα πολλές απαιτήσεις ενώ δεν έπρεπε. Για τα λεφτά του ήταν μια χαρά. Πόσο μάλλον και γι αυτούς που το απόκτησαν μισή τιμή.

Μαλιστα... και ειχα την εντυπωση οτι ηταν ιδια με το 500αρι της einhell αλλα φαινεται οτι δεν εχουν καμια σχεση τελικα.... Αν ειναι ετσι και ερθει ελλαδα με κανα 70αρι ή 80αρι ευρω δεν συμφερει.. βαζεις ενα εικοσαρικο ακομα και πας στο einhlell

Α κ προλαβαινω να μη ρωτησετε άπο που :) γεραλιδης στην πατση ενα κατοσταρικο το αφησε

Εγώ κύριοι το πέτυχα στο Bazar και επειδή είχα χρόνο να το ανοίξω και μα το περιεργαστω το προσπέρασα ακριβώς για τους λόγους που γράφει ο Νίκος παραπάνω.
Έχω ήδη ένα από τα πρώτα σταθερά που είχε βάλει προ δεκαετίας και είναι η μέρα με την νύχτα σε ποιότητα κατασκευής.

Πέρα από τις πλαστικές τροχαλιες, έχει φθηνοτατα πλαστικά καπάκια, σφηνωτο!!! τσοκ, αστείο σύστημα ελέγχου βάθους, προφυλακτικά από γελοία ζελατίνα κλπ. Είπαμε, ένα σταθερό δρέπανο το θες για εργασία ακρίβειας, όχι για τρυπούλες στο περίπου. Από αυτό του lidl, με 80 ευρώ , μην περιμένετε κάτι τέτοιο. Χρησιμοποιείστε το για τρίψιμο, τρύπες στο περίπου, ακόμα κ σαν τορνακι για μικρά κομματάκια ξύλου. Έως εκεί. Όποιος θέλει όντως εργαλείο ας προτιμήσει αυτό που πήρε κ ο Μιχάλης.

Φίλε γείτονα (θύμησε μου τό ονομα σου) εκεί πού γινόταν τό Mega bazaar στίς 3 γέφυρες,τώρα στό κτίριο αυτό έχει έρθει άλλη εταιρία (ενώ πρίν ήταν άδειο καί μιά στούς 2-3 μήνες δέν θυμάμαι και ακριβώς γινόταν τό Mega Bazaar) ,δέν ξέρω άν έχει βρεί άλλο μεγάλο χώρο το Lidl γιά νά κάνει mega Bazaar.

Αχιλλέα με λένε γείτονα...Ευχαριστώ για την πληροφορία

Εγώ πάντως για ένα Σαρανταρι το έχω ευχαριστηθεί. Σίγουρα δεν είναι το πιο ποιοτικό ομως

Δηλαδή η διαφορά του συγκριτικά με μία απλή βάση + δράπανο είναι μικρή από ότι κατάλαβα....

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δηλαδή η διαφορά του συγκριτικά με μία απλή βάση + δράπανο είναι μικρή από ότι κατάλαβα....

Oχι, δεν μπορει να υπαρξει καμμια συγκριση Σωτηρη. Αυτο λεει η εμπειρια μου απο διαφορα κολωνατα και αρκετες βασεις που κατα καιρους εχω χρησιμοποιησει.
Ακομα και ενα φτηνο κολωνατο, με τις οποιες ατελειες, δεν μπορει καν να συγκριθει με μια βαση+δραπανο.

Όντος ένα φθηνό Κολωνάτο είναι καλύτερο από κάθε σταθερή βάση+δράπανο. .. το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα εγώ με όλες τις βάσεις ήταν ότι επειδή τα δράπανα που έχω είναι και με κρούση (δεν έχω δει κάποιο χωρίς κρούση να πω την αλήθεια!), όταν το κατεβάσεις για να κάνεις την τρύπα μπαίνει μέσα λίγο το τσοκ (από το σύστημα της κρούσης) με αποτέλεσμα να χάνει τα κέντρα!