Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οταν το δουλεύεις ανάποδα ειναι για μικρά κομμάτια ξύλου και διαμόρφωση (ακμων-σχήματος κλπ) , δηλαδή μικρότερες επιφάνειες απο την ταινια . Δεν θα περάσεις ποτε μια σανιδα ή μια επιφάνεια με το εργαλείο ανάποδα . Και αν το κανει καποιος επειδή ειναι κανιβαλος ή εχει βιτσιο να ταλαιπωρείται τότε τι να πω... ας κάτσει και πανω...

Συμφωνώ απόλυτα !!!!

Το συγκεκριμένο δουλεύεται ΚΑΙ ανάποδα. Με αυτά που έγραψες εγώ κατάλαβα ότι αποκλείεις την άσκηση πίεσης και στις 2 λειτουργίες (το διευκρινίσω στο πρώτο μου μύνημα).
Μια χαρά τα κατάλαβα όλα...

Γιατί να διαφωνήσω όμως για να διαφωνήσω? Έχω κάποιο συμφέρον και δεν το ξέρω? Την άποψη μου εκφράζω και τι έιναι για εμένα το σωστό όπως κάνουμε κια οι περισσότεροι.

Έστω και σε μικρότερες επιφάνειες δεν παύει να υφίσταται το γεγονός άσκησης μικρής πίεσης. Συμφωνώ ότι δεν θα περάσεις μεγάλες επιφάνειες αλλά πόσες φορές προσωπικά έχεις περάσει επιφάνειες μεγαλύτερες από το πλάτος ή και το μήκος του τανκς?

Για τελευταία φορά θα σου πω ότι εστιάζω στην πίεση και πουθενά αλλού, δεν έχω λόγο να διαφωνώ μαζί σου ασχέτως αν τώρα τελευταία πέσαν 2-3 μαζεμένα στα οποία διαφωνώ.
Είναι απλά μία άποψη που μπορεί να είναι και λανθασμένη αλλά δεν παύει να είναι δικιά μου.
Άλλωστε όλοι υποθέσεις κάνουμε, μέχρι να βγει μία νέα να καταρίψει την δικιά μας ;-)

Γράφω να δουλεύετε με το βάρος του , πως γίνεται αυτο ανάποδα ; Απο που έβγαλες το συμπέρασμα ότι μιλάω ΚΑΙ για ανάποδα ;
Να χαμε να λέγαμε...
Να στα πω χημα λοιπον...
Στο έχω ξαναπει , είσαι παρορμητικος και δεν διαβάζεις πριν γράψεις..αρκει να γράψεις..
Το χειροτερο όμως ειναι ότι μετα συνεχίζεις να υποστηρίζεις το λάθος σου και με αλλα λάθη και εκτιθεσαι ..
Παρεμπιπτόντως η καβιλια ειναι πιο δυνατη απο το καρφί , μην ξαναπεις το αντίθετο πουθενά αλλου .
Το να εχει και να εκφραζει την αποψη του ο οποισδηποτε ειναι θεμιτο , η σωστη αποψη όμως δεν σχηματίζεται απο το μου είπε ο μπαρμπας , άκουσα έναν , το διαβασα , το έκανα μια φορα . Η σωστη άποψη δημιουργείται γιατι το έκανα 100 και οι 90 μου βγήκαν έτσι .. Επειδή λοιπόν εδω μπαίνουμε για να μοιραστούμε και να μάθουμε ας προσέχουμε τι διαβάζουμε και περισσότερο τι γράφουμε . Γεια σας...

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ έχω Caldwell ηλεκτρονικες αλλά για το σκοπευτηριο.

Εεεεεεεε καλά δεν παίζεσαι. Το τερμάτισες. :worshippy:

Κυριοιτι ειναι οι ηλεκτρονικες ωτοασπιδες αν εχετε την καλοσυνη;

Μπορείς να τις φοράς και να ακούς τι γίνεται στο περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα να μην σε ενοχλούν οι έντονοι θόρυβοι.
Έχει έναν διακόπτη στην μία μεριά (λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου) με τον οποίο ανοιγοκλείνεις το ηχείο και ρυθμίζει την ένταση που θες να ακούγεται.
Κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί φιλτράρει τα μηχανημάτα από την ομιλία.

Εγώ που δούλεψα αρκετά αυτές τις μέρες το τανκ, περισσότερο για να αποκλείσω την πιθανότητα να το επιστρέψω ως ελαττωματικό, και ήθελα να φέρω στα ίσια τους παλετοσανίδες χωρίς να έχω κατάλληλα μηχανήματα για αυτό, στερέωνα μερικές μαζί και με το τανκ από πάνω απλά οδηγώντας το, κατάφερα να τις κάνω ομοιόμορφες φυσικά όχι στο χιλιοστό, γρήγορα και πολύ ξεκούραστα συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο φορητό μέσο (τριβείο, τροχό κλπ), μετά έπαιρνα 2 φτιαγμένες και έβαζα ανάμεσά τους μερικές άφτιαχτες και με το τανκ τις έφερνα σχεδόν ίδιες.

δοκίμασα και με το τανκ από κάτω, είναι γεγονός ότι μόλις βγεις εκτός ταινίας αφήνει γραμμές/χαρακιές, οπότε το χρησιμοποίησα για να φτιάξω κάτι στυλιάρια που ήθελα, για τα πλαινά από τις σανίδες και για να τροχίσω κάτι πολύ παλιά σκουριασμένα σκαρπέλα, τέλος μου φάνηκε πολύ βολικός για την διαμόρφωση καμπυλών στο μπροστινό μέρος της ταινίας, η πίεση πάνω στην ταινία ήταν μικρή και η δουλειά έγινε με πολλά μικρά σταδιακά περάσματα, ώστε να ελέγχεται το φάγωμα και να βγει το αποτέλεσμα καλύτερο.

Ηλία μην είσαι τόσο αυστηρός, πράγματι εδώ μέσα μετράει περισσότερο η εμπειρία και αυτή βαραίνει την γνώμη κάποιου και τη κάνει περιζήτητη για αυτό οι επαγγελματίες πρέπει να έχουν την βαρύνουσα άποψη έναντι των υπολοίπων....όμως κάποιοι ερασιτέχνες και ειδικά νέοι, έχουν τον αυθορμητισμό και τους παρασύρει η χαρά της δημιουργίας και γίνονται ανυπόμονοι ή βιαστικότεροι από ότι πρέπει.

Γράφω να δουλεύετε με το βάρος του , πως γίνεται αυτο ανάποδα ; Απο που έβγαλες το συμπέρασμα ότι μιλάω ΚΑΙ για ανάποδα ;
Να χαμε να λέγαμε...
Να στα πω χημα λοιπον...
Στο έχω ξαναπει , είσαι παρορμητικος και δεν διαβάζεις πριν γράψεις..αρκει να γράψεις..
Το χειροτερο όμως ειναι ότι μετα συνεχίζεις να υποστηρίζεις το λάθος σου και με αλλα λάθη και εκτιθεσαι ..
Παρεμπιπτόντως η καβιλια ειναι πιο δυνατη απο το καρφί , μην ξαναπεις το αντίθετο πουθενά αλλου .
Το να εχει και να εκφραζει την αποψη του ο οποισδηποτε ειναι θεμιτο , η σωστη αποψη όμως δεν σχηματίζεται απο το μου είπε ο μπαρμπας , άκουσα έναν , το διαβασα , το έκανα μια φορα . Η σωστη άποψη δημιουργείται γιατι το έκανα 100 και οι 90 μου βγήκαν έτσι .. Επειδή λοιπόν εδω μπαίνουμε για να μοιραστούμε και να μάθουμε ας προσέχουμε τι διαβάζουμε και περισσότερο τι γράφουμε . Γεια σας...

Οκ θα συμφωνήσω τότε για να μην διαφωνήσω αν και έχω πολύ σοβαρές ενστάσεις για την καβίλια μιας και που την δουλεύω και ο ίδιος...

Οπως μου εφεραν τον οδηγο σεγας και τον ανοιξα. Ετσι μπηκε στο κουτι για επιστροφη. Θα παει να τον αλλαξει ο πατερας μου. Στιβαρος, ωραιος, αλλα στις μοιρες αντι για το 70-80 ειχε μια μουτζουρα - δακτυλικο αποτυπωμα. Καποιος στην Κινα δεν περιμενε να στεγνωσει μαλλον...

Οπως μου εφεραν τον οδηγο σεγας και τον ανοιξα. Ετσι μπηκε στο κουτι για επιστροφη. Θα παει να τον αλλαξει ο πατερας μου. Στιβαρος, ωραιος, αλλα στις μοιρες αντι για το 70-80 ειχε μια μουτζουρα - δακτυλικο αποτυπωμα. Καποιος στην Κινα δεν περιμενε να στεγνωσει μαλλον...

Προμαρκαρισμένο ήταν φαίνεται! ;)

Χαχαχαχαχαχα!!!!!
Επιστροφή αλλά με αντικατάσταση επειδή είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Ρε σεις μην τσακωνεστε!
Ηλία πες μου και εσύ πως πάντα το αφήσεις να δουλεύει με το ίδιο βάρος και δεν έχεις ασκήσει έστω ένα κιλό πίεση σε κάποια σημεία.
Εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει με όλα τα τριβεια μου.
Απλά πρεπει να γίνεται κατά περίπτωση και στο 95% να δουλεύει μόνος του.

Ειναι εύκολο για κάποιον που έχει το κολωνάτο δράπανο του lidl να μου κάνει μια χάρη?
Μπορεί να μετρήσει τις διαστάσεις (ύψος-πλάτος-βάθος) όταν είναι στημένο?

Κύριοι δεν έχω κανένα θεμα με την διαφορετική άποψη και την διαφωνία . Δεν γουστάρω όμως να παραφραζονται τα γραφόμενα μου και να τα φέρνει στα μετρα του ο καθένας . Είμαι πάντα πολυ προσεκτικός το τι γράφω .
Ακόμα δεν έχω καταλάβει που διαφωνούσε ο Νίκος...

Επειδή το διάβασα επανειλημμένα και ειναι λάθος , στο ταινιολειαντηρα και γενικα στα τριβεια για καλύτερο αποτέλεσμα (ομοιόμορφη αφαίρεση υλικού) και σωστοτερη χρήση τους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ .
"Δουλεύουν" με το βάρος τους , εμείς απλα τα καθοδηγουμε .

Ηλία θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Όταν το τανκς είναι από πάνω (δεν είναι στάση του sex), δεν ασκούμε καθόλου πίεση, ίσα ίσα μόνο το κατευθύνουμε.

Όταν όμως είναι από κάτω τότε αλλάζει το πράγμα.
Αν ασκήσουμε πίεση έχουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που λες, ωστόσο αν δεν ασκήσουμε καθόλου πίεση, τότε σε κομμάτια με μεγαλύτερο φάρδος από αυτό της ταινίας, τα αποτελέσματα θα είναι ανομοιόμορφα εντελώς.
Μία λύση είναι η άσκηση ελάχιστης πίεσης και η χρήση ψιλής ταινίας (από 100-150).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το συγκεκριμένο δουλεύεται ΚΑΙ ανάποδα. Με αυτά που έγραψες εγώ κατάλαβα ότι αποκλείεις την άσκηση πίεσης και στις 2 λειτουργίες (το διευκρινίσω στο πρώτο μου μύνημα).
Μια χαρά τα κατάλαβα όλα...
...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να χαμε να λέγαμε...

Και τα λοιπά...LOL

ωραίος ο χάρακας γωνία, μετράει σωστά το τσέκαρα με γωνιόμετρο, και το μέταλλο είναι χοντρό και άκαμπτο, κάνει μια χαρά και για οδηγό σέγας/δισκοπρίονου.
το αλφάδι και οι γωνίες που είχε, δεν τις πήρα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
πήρα το κολωνάτο και το πολυεργαλείο (πρώτη φορά θα πιάσω τέτοιο εργαλείο στα χέρια μου).

επίσης έφερε και κάψουλες εσπρέσο αλά Κλούνεϊ σε καλή τιμή.

Ναι οντως αυτες ειχαν εξαιρετικη τιμη!

Εγω τσιμπησα τα o-ring και τις αλλες φλατζες, μια κολλιτσα κυανοακρυλλικη και καποιους γαντζους να βρισκονται.

τα o-ring και τις αλλες φλατζες...δεν κανουν για ποσιμο νερο....

Μεταμορφωση ειχε τα παντα, καπου 24 κολονατα

Και τα πενσακια ηταν μαπεξ... ισως εαν δεν υπαρχει τιποτα αλλο στο σπιτι, κραζουν φτηνια....

20160208_111004.jpg

20160208_111045.jpg

Και μερικες φωτο του ταινιολειαντηρα, που εχει την ταση να τραβα την ταινια προς το λευκο πλαστικο, δεν καθησα να το ρυθμισω ακομη, το παραθετω σαν βοηθημα....

20160205_153939.jpg

20160205_153949.jpg

20160205_154007.jpg

20160205_154026.jpg

20160205_154106.jpg

20160205_154113.jpg

Τα πενσακια Δημητρη τα σχολιασα χθες και σχεδον παρακαλεσα να μην τα παρετε. Δεν αξιζουν ουτε για να υπαρχουν στο εργαστηριο. Γυρνα τα πισω καιμπαρε κατι αλλο!

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα πενσακια Δημητρη τα σχολιασα χθες και σχεδον παρακαλεσα να μην τα παρετε. Δεν αξιζουν ουτε για να υπαρχουν στο εργαστηριο. Γυρνα τα πισω καιμπαρε κατι αλλο!

συμφωνω, για φωτο τα πηρα μονον....

Εγω πηρα το πολυεργαλειο που το περιμενα πολυ καιρο, ενα σετ με εξαρτηματα, τα κατσαβιδια και τον χαρακα αλφαδι.
Και μια ερωτηση: Αυτος ο οδηγος σεγας με τις μοιρες πως μετραει, πως λειτουργει; Βλεπω οτι στην ορθη γωνια αντι να γραφει 90 μοιρες γραφει 0 και οσο κλεινει γραφει -5, -10, εως -70 και αντιστοιχα οσο ανοιγει φτανει εως το +70 αντι πχ για 180 μοιρες.