Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομίζω ο Νεκ έχει γράψει αυτό το παχύμετρο και έχει γράψει ότι είναι ΟΚ. Θυμάμαι λάθος;

Edit με πρόλαβε και ο Θανάσης.
Μιας και χρειάζομαι παχύμετρο με βλέπω να τσιμπάω 1-2 κομμάτια.

παχύμετρο και γωνιόμετρο τα έχω από την προηγούμενη φορά και είναι vfm για την ερασιτεχνική μας χρήση.

Στο ποστ #7167 έγραψα πως το έχω το παχύμετρο από το καλοκαίρι του 2010 σε άλλη προσφορά που είχε τότε, ακόμα τη θυμάμαι γιατί είχε βγάλει πολύ καλά πράγματα που τα έχω μέχρι σήμερα. Στη φωτογραφία φαίνεται το ίδιο με τότε, δεν ξέρω όμως αν έχει την ίδια ποιοτική πλαστική θήκη αν την έχει τότε βουρ ! Αλλά και να μην έχει θήκη αξίζει για τα λεφτά του. Του έχω αλλάξει μόνο μια μπαταρία όλα αυτά τα χρόνια και οι μετρήσεις του είναι πολύ ακριβείς, τσεκαρισμένες με ένα δεύτερο αναλογικό παχύμετρο. Αν δείτε τα αντίστοιχα Mitutoyo είναι κάπως σαν κλώνος όλη η κατασκευή του Powerfix. Για 11 ευρώ δεν υπάρχει !!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το κατσαβίδι λέει τίποτα Ή θα έχουμε ΠΑΛΙ επιστροφές?

Αχιλλέα το σώμα του είναι ίδιο με το 10.8V που είχε βγάλει αρχές του χρόνου, αλλάζει η μπαταρία με 16V ίσως και το μοτέρ να είναι καλύτερο.
Αν κρίνω από την ποιότητα του 10.8V που το έχω, τότε είναι πολύ καλό φίλε μου με αυτές τις δυνατότητες και σε αυτά τα λεφτά !

Δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω όποτε. Ευχαριστώ γείτονα. Ετοιμάσου το καλοκαίρι για μπαναρες σαλαμυκονο αγκαλιά με τα κατσαβίδι

Τήν συσκευή ακονίσματος τήν έχει κάποιος συνάδελφος νά μάς πεί άν αξίζει ?

Είδα μιά συσκευή ακονίσματος τήν ίδια σέ σχήμα,αλλά σέ άλλη μάρκα στόν Βαρδάκα καί τήν έχει 45 ευρώ,έναντι 22 στά lidl
Δημήτρη είναι χοντρή η πέτρα και στα δύο. Είναι για τροχισμα και όχι για ακονισμα. Είχα πάρει το τροχιστηρι για τα τρυπάνι σκέτο όποτε αν θέλεις έλα να τροχισεις τ ρυπανια. Για τα σκαρπελο λαδακονο. Αν δεν έχεις σου δανειζω ενα να ακονισεις

Εγώ δεν έβαλα το παράδειγμα για να το ονομάσουμε "πνευματικό" και "πιστολέτο" που δεν ξέρω και πως ορίζονται. Αλλά σαν αναφορά ότι τα 800 W αρκούν για τρύπες με διάμετρο 16 χιλ.
Θεωρώ ότι τα 1000+ W που αναφέρθηκαν για τρύπα 16 χιλιοστών σε τσιμέντο υπερβολή. Σε κρουστικό, τα 800W αρκούν.

Για το τρυπάνι του λινλ (που δεν ξέρω και ποιο είναι), το 500W ναι ήταν λίγα (αν ήταν και πραγματικά). Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έγινε η δουλεία με ζόρι. Αν είχε γίνει σιγά-σιγά, και με διαστήματα να κρυώσει το εργαλείο, ίσως ήταν διαφορετική η κατάληξη.
Και ειδικά αν μιλάμε για 30 εκατοστά βάθος στην τρύπα.

Εδώ το μηχάνημα που έβαλα πιο πάνω, σε τρύπα με Φ18 και 40 πόντους μήκος τα βρήκε δύσκολα στο τέλος. Δεν μιλάω για μερικούς σπινθήρες που πέταξε, αλλά ότι σε κάποια στιγμή σταμάτησε να γυρνά το τρυπάνι (εντελώς), και ούτε και εγώ μπορούσα να το κουνήσω με το χέρι. Ενεργοποιούνταν το "cluch". Τελικά το άφησα στο cluch, και με κούνημα δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω, ξεκόλλησε.
Δεν έφταιγε το εργαλείο, μάλλον εγώ που κουράστηκα πάνω στην σκάλα, με τόσα κιλά εργαλείο και ήμουν και στην 3η τρύπα. Αν δεν είχε προστασία και είχε καεί, εγώ δεν θα έφταιγα; Εγώ θα έφταιγα.
Μα σου εξηγησαν οτι δεν παιζουν ρολο τα watt αλλα ο μηχανισμος κρουσης. Αλλη δουλεια κανει το κρουστικο δραπανο , αλλη το πνευματικο. Αν θελεις να βγαλεις δουλεια που κανονικα θελει πνευματικο , θα πρεπει να πας σε περισσοτερα watt σε απλο κρουστικο. Ενα πνευματικο 650watt ειναι πιο δυνατο απο ενα κρουστικο στα ιδια watt. Περιπου για να εχεις τις ιδιες διαμετρους σε τρυπημα πρεπει να πας στα 800watt.. Ενα πνευματικο 650watt αρκει για 16αρα τρυπα, ενα κρουστικο, οχι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είδα μιά συσκευή ακονίσματος τήν ίδια σέ σχήμα,αλλά σέ άλλη μάρκα στόν Βαρδάκα καί τήν έχει 45 ευρώ,έναντι 22 στά lidl

Φασόν θα είναι Δημήτρη, υπάρχουν πολλές ίδιες, θα χτυπήσω αυτή του Lidl με 22 ευρά για μια στο τόσο που θα χρειαστεί...

https://www.toolstore.gr/varo-powx1350-akonistiri-polyleitoyrgiko-p-9170.html#.Vucu9now51s

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φασόν θα είναι Δημήτρη, υπάρχουν πολλές ίδιες, θα χτυπήσω αυτή του Lidl με 22 ευρά για μια στο τόσο που θα χρειαστεί...

https://www.toolstore.gr/varo-powx1350-akonistiri-polyleitoyrgiko-p-9170.html#.Vucu9now51s

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε MadPax (άν θέλεις θύμησε μου τό όνομα σου) είδα πολλά φασόν

Δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω όποτε. Ευχαριστώ γείτονα. Ετοιμάσου το καλοκαίρι για μπαναρες σαλαμυκονο αγκαλιά με τα κατσαβίδι
Φίλε μου Αχιλλέα το σπίτι μου είναι ανοιχτό, δεν χρειάζεται καν να ρωτήσεις.

Δημήτρη είναι χοντρή η πέτρα και στα δύο. Είναι για τροχισμα και όχι για ακονισμα. Είχα πάρει το τροχιστηρι για τα τρυπάνι σκέτο όποτε αν θέλεις έλα να τροχισεις τ ρυπανια. Για τα σκαρπελο λαδακονο. Αν δεν έχεις σου δανειζω ενα να ακονισεις

Να σαι καλά Αχιλλέα ευχαριστώ,γιά ακόνισμα σκαρπέλων έχω τό σύστημα τής Stanley μέ τήν πέτρα καί τόν οδηγό
Μπορείς νά μού πείς μιάς καί τό έφερε η κουβέντα ποιά η διαφορά μεταξύ τροχίσματος καί ακονίσματος,γιατί σέ έναν αδαεί σάν εμένα μού ακούγεται τό ίδιο πράγμα,αλλά φυσικά δέν θά είναι εφόσον τό λέει ένας έμπειρος σάν εσένα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε MadPax (άν θέλεις θύμησε μου τό όνομα σου) είδα πολλά φασόν

Νίκος, ο Κυριάκος με έχει βαφτίσει και Κώστα :flipout:

Στον κατάλογο Δημήτρη έχει και ένα αμιγώς ακονιστήρι τρυπανιών που δεν το έχει στο site για αύριο, αλλά στα 28 ευρώ θεωρώ πως το έχει ακριβά όταν μπορεί κάποιος να πάρει ένα πολύ ποιοτικό VALEX με 17 ευρώ !

Εγώ δεν έβαλα το παράδειγμα για να το ονομάσουμε "πνευματικό" και "πιστολέτο" που δεν ξέρω και πως ορίζονται. Αλλά σαν αναφορά ότι τα 800 W αρκούν για τρύπες με διάμετρο 16 χιλ.
Θεωρώ ότι τα 1000+ W που αναφέρθηκαν για τρύπα 16 χιλιοστών σε τσιμέντο υπερβολή. Σε κρουστικό, τα 800W αρκούν.

Για το τρυπάνι του λινλ (που δεν ξέρω και ποιο είναι), το 500W ναι ήταν λίγα (αν ήταν και πραγματικά). Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έγινε η δουλεία με ζόρι. Αν είχε γίνει σιγά-σιγά, και με διαστήματα να κρυώσει το εργαλείο, ίσως ήταν διαφορετική η κατάληξη.
Και ειδικά αν μιλάμε για 30 εκατοστά βάθος στην τρύπα.

Εδώ το μηχάνημα που έβαλα πιο πάνω, σε τρύπα με Φ18 και 40 πόντους μήκος τα βρήκε δύσκολα στο τέλος. Δεν μιλάω για μερικούς σπινθήρες που πέταξε, αλλά ότι σε κάποια στιγμή σταμάτησε να γυρνά το τρυπάνι (εντελώς), και ούτε και εγώ μπορούσα να το κουνήσω με το χέρι. Ενεργοποιούνταν το "cluch". Τελικά το άφησα στο cluch, και με κούνημα δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω, ξεκόλλησε.
Δεν έφταιγε το εργαλείο, μάλλον εγώ που κουράστηκα πάνω στην σκάλα, με τόσα κιλά εργαλείο και ήμουν και στην 3η τρύπα. Αν δεν είχε προστασία και είχε καεί, εγώ δεν θα έφταιγα; Εγώ θα έφταιγα.

Μα σου εξηγησαν οτι δεν παιζουν ρολο τα watt αλλα ο μηχανισμος κρουσης. Αλλη δουλεια κανει το κρουστικο δραπανο , αλλη το πνευματικο. Αν θελεις να βγαλεις δουλεια που κανονικα θελει πνευματικο , θα πρεπει να πας σε περισσοτερα watt σε απλο κρουστικο. Ενα πνευματικο 650watt ειναι πιο δυνατο απο ενα κρουστικο στα ιδια watt. Περιπου για να εχεις τις ιδιες διαμετρους σε τρυπημα πρεπει να πας στα 800watt.. Ενα πνευματικο 650watt αρκει για 16αρα τρυπα, ενα κρουστικο, οχι...

Βασική διαφορά μεταξύ Κρουστικών και Πιστολέτων είναι ο Μηχανισμός Κρούσης όπου υπερτερούν τα Πιστολέτα. Η διαφορά αυτή όμως στην ουσία δεν διαχωρίζει τα εργαλεία μόνο αλλά καθορίζει και τις αντίστοιχες κατηγορίες που ανήκουν το καθένα από αυτά δηλαδή Κρουστικά Δράπανα και Περιστροφικά Πιστολέτα.

Πέραν της διαφορετικής κατηγορίας που ανήκουν τα Watt παίζουν βασικό ρόλο στις δυνατότητες στο καθένα από αυτά αλλά τα Watt μεταξύ των εργαλείων δεν είναι ισάξια αλλά ισότιμα.

Τις δυνατότητα/ικανότητα τρυπήματος/μέγιστη διάμετρο ανάλογα το υλικό την αναφέρουν οι κατασκευαστές στο εγχειρίδιο χρήσης.

Τα εργαλεία μπορούν να τρυπήσουν και μεγαλύτερες διαμέτρους από τις Μέγιστες αναφερόμενες αλλά με «συγκεκριμένο τρόπο» ο οποίος δεν είναι αποδοτικός, εύχρηστος κλπ και αναλόγως τον «τρόπο» και το εργαλείο μπορεί να αποβεί και καταστροφικός για αυτό.

Τα DIY εργαλεία (όπως αυτό που κάηκε) σε σχέση με τα Professional δεν έχουν μεγάλο Duty Cycle δηλαδή Κύκλο Λειτουργίας/Συντελεστή Χρήσης που σημαίνει ότι ο χρόνος συνεχούς λειτουργίας είναι σημαντικά μικρός και τα διαστήματα από χρήση σε χρήση μεγάλα.

Οτιδήποτε από τα παραπάνω παραβιαστεί οδηγεί σε καταστροφή του Εργαλείου.

Στο ποστ #7167 έγραψα πως το έχω το παχύμετρο από το καλοκαίρι του 2010 σε άλλη προσφορά που είχε τότε, ακόμα τη θυμάμαι γιατί είχε βγάλει πολύ καλά πράγματα που τα έχω μέχρι σήμερα. Στη φωτογραφία φαίνεται το ίδιο με τότε, δεν ξέρω όμως αν έχει την ίδια ποιοτική πλαστική θήκη αν την έχει τότε βουρ ! Αλλά και να μην έχει θήκη αξίζει για τα λεφτά του. Του έχω αλλάξει μόνο μια μπαταρία όλα αυτά τα χρόνια και οι μετρήσεις του είναι πολύ ακριβείς, τσεκαρισμένες με ένα δεύτερο αναλογικό παχύμετρο. Αν δείτε τα αντίστοιχα Mitutoyo είναι κάπως σαν κλώνος όλη η κατασκευή του Powerfix. Για 11 ευρώ δεν υπάρχει !!!

Οπτικά μπορεί να μοιάζουν με τα Mitutoyo όπως μοιάζουν και πολλά άλλα μεταξύ τους αλλά το "σαν κλώνος" στα PowerFix ποιο το κέρδος ?
Εάν δεν ήταν σαν κλώνος θα ήταν χειρότερα ?

Οπτικά μπορεί να μοιάζουν με τα Mitutoyo όπως μοιάζουν και πολλά άλλα μεταξύ τους αλλά το "σαν κλώνος" στα PowerFix ποιο το κέρδος ?
Εάν δεν ήταν σαν κλώνος θα ήταν χειρότερα ?

Γιατί θέλεις να δώσεις λάθος εντύπωση; Θα κερδίσεις τίποτα εύσημα; Έγραψα "μοιάζουν κάπως σαν κλώνος των Mitutoyo" για να βοηθήσω κάποιον
που ίσως δεν γνωρίζει από παχύμετρα να καταλάβει με τι έχει να κάνει, δεν είναι μάστορες και ειδικοί όσοι μπαίνουν εδώ μέσα, αλλά ορισμένοι
δεν το έχετε καταλάβει ακόμα...

Δεν επιθυμώ εγώ προσωπικά περαιτέρω ανταλλαγή κουβέντας, ειδικά μαζί σου...Ευχαριστώ.