Εγώ δεν έβαλα το παράδειγμα για να το ονομάσουμε "πνευματικό" και "πιστολέτο" που δεν ξέρω και πως ορίζονται. Αλλά σαν αναφορά ότι τα 800 W αρκούν για τρύπες με διάμετρο 16 χιλ.
Θεωρώ ότι τα 1000+ W που αναφέρθηκαν για τρύπα 16 χιλιοστών σε τσιμέντο υπερβολή. Σε κρουστικό, τα 800W αρκούν.
Για το τρυπάνι του λινλ (που δεν ξέρω και ποιο είναι), το 500W ναι ήταν λίγα (αν ήταν και πραγματικά). Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έγινε η δουλεία με ζόρι. Αν είχε γίνει σιγά-σιγά, και με διαστήματα να κρυώσει το εργαλείο, ίσως ήταν διαφορετική η κατάληξη.
Και ειδικά αν μιλάμε για 30 εκατοστά βάθος στην τρύπα.
Εδώ το μηχάνημα που έβαλα πιο πάνω, σε τρύπα με Φ18 και 40 πόντους μήκος τα βρήκε δύσκολα στο τέλος. Δεν μιλάω για μερικούς σπινθήρες που πέταξε, αλλά ότι σε κάποια στιγμή σταμάτησε να γυρνά το τρυπάνι (εντελώς), και ούτε και εγώ μπορούσα να το κουνήσω με το χέρι. Ενεργοποιούνταν το "cluch". Τελικά το άφησα στο cluch, και με κούνημα δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω, ξεκόλλησε.
Δεν έφταιγε το εργαλείο, μάλλον εγώ που κουράστηκα πάνω στην σκάλα, με τόσα κιλά εργαλείο και ήμουν και στην 3η τρύπα. Αν δεν είχε προστασία και είχε καεί, εγώ δεν θα έφταιγα; Εγώ θα έφταιγα.