Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πφ.... 100 ευρώ το φαλτσοπριονο?......και γιατι να μην παρω ενα παγκοπρίονο όταν και άμα το φέρει? Ποσο να έχει παραπάνω 50 ευρώ? Τωρα δεν εχω τιποτα, ολα πριόνι χειρός....

Επειδή άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Και τα δύο είναι χρήσιμα.

Το φαλτσοπριονο αν είναι αυτό της φωτογραφίας το έχω και είναι πολύ καλό. Όταν λέω καλό εννοώ ότι κόβει κάθετα και να μην κόβει έχει δυνατότητα ρύθμισης ώστε να το φέρεις. Το μόνο θέμα είναι ότι επειδή τα μοτέρ εξεχει από δεξιά αρκετά σπάνια μπορείς να χαίρεσαι ρησιμοποιήσεις τον δεξί ενσωματωμένο σφικτηρα. Επιπλέον έχει μέγιστο μήκος 34 πόντους. Οπότε για κάποιον που δεν κάνει μικρές κατασκευές θα τον βολέψει για αρκετά πράγματα πέρα από ένα κλασικό φαλτσοπριονο (μη συρόμενο).

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαίρεσαι = χρησιμοποιήσεις (Ατιμη διόρθωση)

Το φαλτσοπριονο αν είναι αυτό της φωτογραφίας το έχω και είναι πολύ καλό. Όταν λέω καλό εννοώ ότι κόβει κάθετα και να μην κόβει έχει δυνατότητα ρύθμισης ώστε να το φέρεις. Το μόνο θέμα είναι ότι επειδή τα μοτέρ εξεχει από δεξιά αρκετά σπάνια μπορείς να χαίρεσαι ρησιμοποιήσεις τον δεξί ενσωματωμένο σφικτηρα. Επιπλέον έχει μέγιστο μήκος 34 πόντους. Οπότε για κάποιον που δεν κάνει μικρές κατασκευές θα τον βολέψει για αρκετά πράγματα πέρα από ένα κλασικό φαλτσοπριονο (μη συρόμενο).

Χαίρεσαι = χρησιμοποιήσεις (Ατιμη διόρθωση)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, με ενδιαφέρει πολύ η αγορά του.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω 1-2 πραγματάκια ακόμα.
Ξέρεις το μέγιστο βάθος κοπής ?
Ο δίσκος που φοράει θέλει αλλαγή με κάποιον με περισσότερα δόντια για καθαρότερη κοπή ?
Τι ξύλα κόβεις συνήθως ?
Είχες κανένα πρόβλημα με το εργαλείο ? και πόσο καιρό το έχεις ?
αυτά.

Το δικό μου το είχα γυρίσει πίσω και πήρα τα λεφτά. Όταν σταμάταγε έκανε σαν γωνιακός τροχός...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το δικό μου το είχα γυρίσει πίσω και πήρα τα λεφτά. Όταν σταμάταγε έκανε σαν γωνιακός τροχός...

Με φιτίλιασες τώρα, τι εννοείς ? είχε πρόβλημα ?

Τον έχω σχεδόν δύο χρόνια αλλά το δουλεύω σχετικά λίγο οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για το πόσο αξιόπιστο είναι το εργαλείο (σίγουρα δεν έχει πρόβλημα σαν του φίλου panava) . Το καλό είναι ότι μέσα στην συσκευασία έχει ένα ζευγάρι ανταλλακτικά καρβουνακια. Το ενσωματωμένο laser δεν το χρησιμοποιω γιατί δεν με βολεύει και δεν ξέρω αν βαράει σωστά (δλδ εκεί που κόβει ο δίσκος) και αν θυμάμαι καλά δεν ρυθμίζει. Τώρα ποσό χοντρά ξύλα πρέπει να δω το manual για να σου πω. Από δίσκο εγώ για αυτά που κάνω μου αρκεί η επιφάνεια που αφήνει. Για να σου δώσω μια ιδέα τι να περιμένεις από τους δίσκο όταν ήθελα να φτιαξω μια μικρή επιφάνεια απο παλιές σανιδες τις ξακρισα με το φαλτσοπριονο πριν τις κολησω για να έρθουν ωραία και κάθετα.

Όταν γυρίσω Αθήνα μπορώ να σου κόψω ένα δοκαρακι πευκο και να δεις τι επιφάνεια αφήνει.

Γενικά είναι ένα εργαλεία των 100 ευρώ που δουλεύει με το που το βγάλεις από το κουτί (αντέ να ρυθμίσεις λίγο) αλλά δεν θέλει πατέντες κτλ. Αντίθετα ένα παγκοπριονο speechach που πήρα με 150 ή κάπου εκεί είδα και έπαθα για να το φέρω να κόβει όχι καλά απλά αποδεκτά.

Τελος να προσθέσω πως εγώ λόγω δικής μου ευκολιας προτιμώ ότι μπορώ να κόψω να το κόψω στο φαλτσοπριονο πάρα στο παγκοπριονο έτσι με έχει βολέψει ότι είναι συρόμενο και έχει ικανοποιητικο μήκος κοπής, αν κάποιον τον βολεύει να κόβει τα πάντα στο παγκοπριονιο ας μην το πάρει να πάρει το απλό που είναι πιο μικρό και πιο φθηνό.

Όπως είπα, την ώρα που άφηνα την σκανδάλη ακουγόταν σαν γωνιακός τροχός. Το πήγα ακριβώς πάνω στην μήνα.

Μην αγχώνεσαι, απλά αγόρασε το, κάνε τις δοκιμές σου και να έχει οπουδήποτε πρόβλημα το γυρνάς και παίρνεις τα λεφτά σου. (30 μέρες προθεσμία).

Εκαναν που εκαναν τον κοπο και μας αλλαξαν μοντελο απο τον χιπστερα μαστορα στην κοπελιτσα...
χαθηκε να βαλουν καμια με βαθυτερο μπουστο...???

Εργαλεια για εμενα γιοκ...με ενημερωσαν οτι δεν περνανε απο τα metal detectors των αεροδρομιων...xaxaxaxaxa
για αυτο ασχολουμε με τα γυρω γυρω πλεον... χαχαχαχαχαχαχα

Τον έχω σχεδόν δύο χρόνια αλλά το δουλεύω σχετικά λίγο οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για το πόσο αξιόπιστο είναι το εργαλείο (σίγουρα δεν έχει πρόβλημα σαν του φίλου panava) . Το καλό είναι ότι μέσα στην συσκευασία έχει ένα ζευγάρι ανταλλακτικά καρβουνακια. Το ενσωματωμένο laser δεν το χρησιμοποιω γιατί δεν με βολεύει και δεν ξέρω αν βαράει σωστά (δλδ εκεί που κόβει ο δίσκος) και αν θυμάμαι καλά δεν ρυθμίζει. Τώρα ποσό χοντρά ξύλα πρέπει να δω το manual για να σου πω. Από δίσκο εγώ για αυτά που κάνω μου αρκεί η επιφάνεια που αφήνει. Για να σου δώσω μια ιδέα τι να περιμένεις από τους δίσκο όταν ήθελα να φτιαξω μια μικρή επιφάνεια απο παλιές σανιδες τις ξακρισα με το φαλτσοπριονο πριν τις κολησω για να έρθουν ωραία και κάθετα.

Όταν γυρίσω Αθήνα μπορώ να σου κόψω ένα δοκαρακι πευκο και να δεις τι επιφάνεια αφήνει.

Γενικά είναι ένα εργαλεία των 100 ευρώ που δουλεύει με το που το βγάλεις από το κουτί (αντέ να ρυθμίσεις λίγο) αλλά δεν θέλει πατέντες κτλ. Αντίθετα ένα παγκοπριονο speechach που πήρα με 150 ή κάπου εκεί είδα και έπαθα για να το φέρω να κόβει όχι καλά απλά αποδεκτά.

Τελος να προσθέσω πως εγώ λόγω δικής μου ευκολιας προτιμώ ότι μπορώ να κόψω να το κόψω στο φαλτσοπριονο πάρα στο παγκοπριονο έτσι με έχει βολέψει ότι είναι συρόμενο και έχει ικανοποιητικο μήκος κοπής, αν κάποιον τον βολεύει να κόβει τα πάντα στο παγκοπριονιο ας μην το πάρει να πάρει το απλό που είναι πιο μικρό και πιο φθηνό.

Μια χαρά μου ακούγεται, για το βάθος κοπής το υπολογίζω κοντά στα 5-5,5 cm καλά είναι.
Δεν θα χρειαστεί να κόψεις τίποτα το πολύ πολύ να πάρω και έναν δίσκο με περισσότερα δόντια που πιθανόν να τους έχει εκείνη την μέρα.
Να είσαι καλά για τα info.

Όπως είπα, την ώρα που άφηνα την σκανδάλη ακουγόταν σαν γωνιακός τροχός. Το πήγα ακριβώς πάνω στην μήνα.

Μην αγχώνεσαι, απλά αγόρασε το, κάνε τις δοκιμές σου και να έχει οπουδήποτε πρόβλημα το γυρνάς και παίρνεις τα λεφτά σου. (30 μέρες προθεσμία).

Έχω ψηθεί, θα το πάρω. Ευχαριστώ.

Το εχει κανεις το συγκεκριμενο να κανει μια απλη δοκιμη; Να ρυθμισει με ενα γωνιομετρο τη πλατη σε οποια θεση θελει (0°,45°+,45°-) κ να κανει 3 κοπες, μια κεντρο κ 2 φαλτσες 45° αριστερα - δεξια. Μετα να παρει τα κομματια που εκοψε κ να μετρησει αν το 0 ειναι 90° και αν τα φαλτσα ειναι 45°. Ειμαι τοσο σιγουρος οτι οταν ρυθμιζεις μια θεση χανει τις αλλες 2 και οτι καθε φορα που αλλαζεις μοιρες στην κοπη θελει ρυθμιση με γωνιομετρο..

Κυριακο ειναι ετσι; νομιζω το ειχες εσυ πριν καιρο

Πολλα χρονια θα ζησεις φιλε!! Την ωρα που εγραφα ποσταρες κ συ

Μια χαρά μου ακούγεται, για το βάθος κοπής το υπολογίζω κοντά στα 5-5,5 cm καλά είναι.
Δεν θα χρειαστεί να κόψεις τίποτα το πολύ πολύ να πάρω και έναν δίσκο με περισσότερα δόντια που πιθανόν να τους έχει εκείνη την μέρα.
Να είσαι καλά για τα info.

Έχω ψηθεί, θα το πάρω. Ευχαριστώ.

Ρε παιδιά το εχω κι εγω κι εχει και 2ο δίσκο μεσα με διπλάσια δόντια (νομίζω 48). Τον καταργήσανε το 2ο δίσκο ;
Για όσο λίγο το εχω δουλέψει, για τα λεφτά του ειναι τέλειο.

Το εχει κανεις το συγκεκριμενο να κανει μια απλη δοκιμη; Να ρυθμισει με ενα γωνιομετρο τη πλατη σε οποια θεση θελει (0°,45°+,45°-) κ να κανει 3 κοπες, μια κεντρο κ 2 φαλτσες 45° αριστερα - δεξια. Μετα να παρει τα κομματια που εκοψε κ να μετρησει αν το 0 ειναι 90° και αν τα φαλτσα ειναι 45°. Ειμαι τοσο σιγουρος οτι οταν ρυθμιζεις μια θεση χανει τις αλλες 2 και οτι καθε φορα που αλλαζεις μοιρες στην κοπη θελει ρυθμιση με γωνιομετρο..

Κυριακο ειναι ετσι; νομιζω το ειχες εσυ πριν καιρο

Πολλα χρονια θα ζησεις φιλε!! Την ωρα που εγραφα ποσταρες κ συ

στην ουσια περιγραφης το καλιμπραρισμα του φαλτοπροιονου/παγκοποροιονου με 5 κοπες...
δλδ κανεις 5 κοπες μετρας και βρισκεις την αποκληση που ειτε μπορεις να διορθωσεις στην περιπτωση του παγκοπροιονου...ειτε οχι τοσο στην περιπτωση του φαλτσοπροιονου οποτε πρεπε να την συνυπολογιζεις στις κοπες σου...αλλα μιλαμε για κοπες ακριβειας...

οχι μη μπερδευεσαι :) δεν εννοω καλιμπραρισμα.
για να το καταλαβεις... εστω οτι εχεις ρυθμισει σωστα την πλατη κ κοβει οντως 90 μοιρες στο μηδεν και θες να φτιαξεις ενα τελαρο για παραδειγμα, αν φαλτσοκοψεις τα ξυλα σου 45 μοιρες αυτα θα βγουν 45.8 πχ απο την μια και 44.5 πχ απο την αλλη (τυχαια τα νουμερα).

οποτε τελαρο δεν βγαζεις που να κοβεις ολη μερα.. (εκτος κ αν πριν την κοπη ρυθμισεις εκ νεου την πλατη)

αυτο που ειπα ειναι να κανει καποιος που το εχει μια ρυθμιση με μια γωνια στις 90 μοιρες, και μετα να κανει 2 φαλτσοκοπες αριστερα - δεξια και να μετρησει τις μοιρες των κομενων ξυλων αν οντως βγαινουν 45.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ρε παιδιά το εχω κι εγω κι εχει και 2ο δίσκο μεσα με διπλάσια δόντια (νομίζω 48). Τον καταργήσανε το 2ο δίσκο ;
Για όσο λίγο το εχω δουλέψει, για τα λεφτά του ειναι τέλειο.
Πριν 2 χρονια που το πηρα εγω δεν ειχε μεσα 2 δισκο μαλλον το καταργησανε. Παντως για τα λεφτα του μια χαρα κανει την δουλεια εχει ενα θεμα οπως εγραψε και ο φιλος ποιο πανω οτι το μοτερ βρισκει στον σφιχτηρα οταν το δουλευεις με κλιση.

Γιάννη το έχω καλιμπραρει με μαγνητικό ηλεκτρονικό γωνιομετρο και εχει ακρίβεια απο εκει και πέρα , ρυθμίζονται όλες οι κινήσεις .
Σε τακτά διαστήματα (καθε 40-50 κοπές) το τσεκάρω μιας και το δουλεύω πολυ λόγο φορητοτητας στην δουλεια .
Διπλό δίσκο δεν είχε αλλα είχε ενα σετ εξτρα με τρεις δίσκους 46,60 και 80 για αλουμίνιο .

Επιβεβαιωνω και εγώ ότι δεν έχει δεύτερο δίσκο μέσα. Δεύτερο δίσκο είχε το δισκοπριονο χειρός μέσα μήπως μπερδεύεσαι με αυτό.