Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για βάψιμο ακόμα και με hvlp θες 50αρι το λιγοτερο. Εγω εχω καταβολευτει εδω και 2+ χρόνια με το μεγαλο 100αρι μονομπλοκ toros.
Κάνει τα παντα αρκει βεβαια να είσαι μακρυά απο σπίτια γιατι ειναι αρκετα θορυβώδες.

Σχετικά με τον ταινιολειαντηρα που φέρνει την δευτέρα, θα γράψω την εμπειρία μου μιας και τον είχα αγοράσει την προηγούμενη φορά που τον έφερε. Λοιπόν, θεωρώ ότι (τουλάχιστον αυτή ή έκδοση) είναι από τα πιο αποτυχημένα εργαλεία που έχει φέρει το λιντλ (εν αντιθέσει πχ με την πλάνη που είναι το απόλυτο vfm). Τον χρησιμοποίησα αρκετά σε παλετοξυλα, ναι μεν βγάζει δουλειά αλλά ζεσταίνεται πολύ και θέλει συνεχώς διαλείμματα. Μετά από 10-15 λεπτά χρήσης τα ραουλα και ή πλάκα ζεματανε και πρέπει αναγκαστικά να κανεις 15λεπτο διάλειμμα. Στη δεύτερη φορά που τον χρησιμοποίησα, τον δουλεψα για μία ώρα και κάτι συνεχόμενα, με δύο 5λεπτα διαλείμματα και μου κάηκε (βασικά δεν ξαναδουλεψε). Τον έστειλα στο σέρβις, μου τον αντικατέστησαν αλλά και ο καινούριος είναι το ίδιο, ζεστενεται υπερβολικά στα 10-15 λεπτά χρήσης. Συμπέρασμα: Για να περάσεις μία Α ποσότητα ξύλων στον συγκεκριμένο ταινιολειαντηρα θα χρειαστείς τον διπλάσιο χρόνο, οπότε κατά τη γνώμη μου, καλύτερα με 30-40 ευρώ παραπάνω να προτιμήσετε έναν B&D ή έναν SKIL (και εγώ αν το ήξερα πριν τον αγορασω, αυτό θα έκανα).

Επίσης στο πολυεργαλειο που φέρνει τη δευτέρα, ταιριάζουν οι λάμες της bosch, εγώ με αυτές τις λάμες το δουλεύω.

Και μία ερώτηση: Τα χρώματα στην κασετίνα που φέρνει την πέμπτη βάφουν και ξύλο;

μήπως τον πιέζεις πολύ πάνω στα ξύλα?

ο δικός μου μετά από 10-15 λεπτά δεν ζεματάει, αυτό το ζεμάτισμα που λες και στην πλάκα και στα ράουλα το παθαίνει κάπου στα 45 λεπτά , οπότε εκεί κάνω ένα διάλειμμα 10 λεπτά και συνεχίζει ακάθεκτα.
σε ανάποδη θέση τον δουλεύω ακόμη περισσότερο χρόνο.

αλλά εγώ απλά τον οδηγώ, με ελάχιστη εώς καθόλου πίεση, είναι αρκετά βαρύς από μόνος του.

μήπως τον πιέζεις πολύ πάνω στα ξύλα?

ο δικός μου μετά από 10-15 λεπτά δεν ζεματάει, αυτό το ζεμάτισμα που λες και στην πλάκα και στα ράουλα το παθαίνει κάπου στα 45 λεπτά..

Δεν νομίζω οτι ζεματάει λόγω πίεσης, ζεματάει γιατί υπάρχει τριβή σε σημεία που δεν πρέπει. Κι ο δικός μου ζεματάει, αν και προσπάθησα πολύ να τον ρεγουλάρω ώστε ούτε την ταινία να πετάει αλλά ούτε και να "βρίσκει".
Μάταιος κόπος, μέχρι και το πλαστικό μου έλειωσε σε λιγότερο από 5 λεπτά χρήση.
Μάλλον είσαι τυχερός κι έπεσες σε καλό κομμάτι.

Χαρη σιγουρα πιεζεις το τριβειο παραπανω απο οτι πρεπει και αντεχει. Βudget, ερασιτεχνικο εργαλειο ειναι, θελει τον τροπο του (οπως γραφει ο Σωτος παραπανω). Ισως μικροτερος αριθμος κοκκωσης να βοηθουσε.

Τα χρωματα της κασετινας κανουν για ξυλο. Ειναι ακρυλικα, ειτε τα χρησιμοποιεις οπως ειναι, ειτε με λιγο νερακι αναλογα πως προτιμας. Τα πινελακια ειναι καλουτσικα. Η ξυλινη κασετινα ομως ειναι ολα τα λεφτα :))

Συνήθως τον δουλεύω ανάποδα και δεν πιεζω τα ξύλα. Και επειδή όταν μου χάλασε το είχα αναφέρει εδώ και κάποιες από τις απαντήσεις ήταν ιδιες με τώρα (ότι δηλαδή ενδεχομένως ασκω πίεση) στον επόμενο που μου έστειλαν από το σέρβις ήμουν πολύ πιο προσεκτικός και όμως συμβαίνει το ίδιο, μετά από 10-15 λεπτά ζεστενεται υπερβολικά. Και από το ζεματισμα αυτό φθείρεται γρηγορότερα και το γυαλοχαρτο (σαν να λιώνει, λεπταίνει). Δεν ξέρω, ίσως έπεσα στην περίπτωση, αλλά και 2 στα 2; Τελοσπαντων την προσωπική μου άποψη καταθετω, όποιος θέλει μπορεί να τον αγορασει, να τον δοκιμάσει εντός του μήνα από την αγορά και αν διαπιστώσει το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου μπορεί να το επιστρέψει και να πάρει τα χρήματα του πίσω. Εγω δυστυχως τον δουλεψα μετά τον μήνα οπότε δε μπορούσα να τον επιστρέψω.

Την κασετίνα χαλβαδιασα Μιχαλη, και ταυτόχρονα επειδή έχω στο μυαλό μου κάποιες μικρο-ξυλοκατασκευές λέω να τους δώσω και λίγο χρώμα :2thumb22sup:

Παλικαρια τον εχω, τον εχω χρησιμοποιησει λιγο...αλλα θεριζει...ο δικος μου δεν δειχνει να εχει αντιστοιχο προβλημα...
ΑΛΛΑ διαβαζοντας εδω ποσοι πολλοι ειχατε και εχετε θεματα (που ισως εχω και εγω με τον δικο μου απλα λογο μικρης χρησης δεν τα εχω διαπιστωσει) θα ελεγα να μεινετε οσοι δεν τον εχετε παρει μακρια του...μιας και δεν εξιζει η διαφορα τιμης για την πιθανοτατη ταλαιπωρια που μπορει να εχετε...

Ζεσταίνεται και ο δικός μου αρκετά. Εγώ σταματώ προληπτικά στο 20λεπτο για διάλειμμα. Πάντως όσο τον χρησιμοποιούσα με τον δικό του κάδο αναρρόφησης σταματούσα πολύ συχνότερα γιατί είναι μικρός και γεμίζει γρήγορα. Μια φορά μάλιστα στις αρχές μου έκλεισε, μάλλον από υπερθέρμανση. Από τότε που τον χρησιμοποιώ με σκούπα σταματώ στο 20λεπτο περίπου, για 3-4 λεπτά για να τον καθαρίσω κιόλας γύρω γύρω με την σκούπα βγάζοντας και το κολλημένο πριονίδι με ένα λεπτό ξυλάκι.

Θα συμφωνήσω με τον κατσαφανα Asotosios (ούτε εγώ έχω πρόβλημα αλλά τον έχω χρησιμοποιήσει μέγιστο πέντε λεπτά)

Για το καρφωτικό που έχει προσφορά τι γνώμες έχετε;

To καρφωτικο αερος εχει η του ρευματος?
Του ρευματος βγαινει σε ενα μικρο (χομπυ) και ενα κανονικο. Το μικρο ειναι αδυναμο, το κανονικο κολλαει καποιες φορες, δεν το συνιστω. Για του αερος δεν εχω αποψη.

Για καρφωτικο ρευματος προτεινω το skil

http://flyer.lidl-hellas.gr/cc39c634-0a7e-46fe-ad96-a069e5d1d645/html5.html#/30

Τέρμα κάτω δεξιά. Aπό ότι καταλαβαίνω δεν πρέπει να παίρνει 14 mm καρφωτικά.

Καλησπέρα,

δεν θα έρθει σε όλα τα καταστήματα. Τώρα για το αν είναι καλό, νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτή

Του ρευματος βγαινει σε ενα μικρο (χομπυ) και ενα κανονικο. Το μικρο ειναι αδυναμο, το κανονικο κολλαει καποιες φορες, δεν το συνιστω.