Η πλάκα είναι οτι ενώ το θέμα είναι "Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές" αρχίζουν τα: "να το τάδε εργαλείο, Bosch, Makita, Dewalt κλπ, κάνει την δουλεία πολύ καλύτερα." εεεε και; δεν το ξέρουμε;
Το θέμα είναι να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορείται αν αξίζει το συγκεκριμένο εργαλείο του Lidl ή όχι. Αν είχε ο καθένας ήξερε τη να πάρει. Οπότε καλό είναι να παραμένουμε στο θέμα "εργαλεία του Lidl".
Η σέγα ασχέτως εταιρίας είναι εργαλείο για να κόβει καμπύλες και εσωτερικά κοψίματα και μάλιστα σε ξύλα μικρού πάχους. Δεν είναι φτιαγμένη για να κάνεις ίσιες κοπές ...αν ήταν γι αυτή την δουλειά δεν θα υπήρχαν τα δισκοπρίονα και οι πριονοκορδέλες.
Φίλε μου jks απ ότι βλέπεις πάρα πάνω κανείς (δηλ εγώ) δεν είπε ότι καμμια σεγα δεν κοβει ευθεια και καθετα. Είπα ότι δεν είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο για να κάνει αυτή την δουλειά. Σε αυτό το νήμα διαβάζουν και ρωτάνε αρκετοί φίλοι που ενδιαφέρονται για κάποια εργαλεία του Lidl. Αυτό που οφείλουμε να τους πούμε είναι τι μπορούν να κάνουν με το συγκεκριμένο εργαλείο και τι όχι και πιθανώς σχεδιαστικές και μηχανολογικές ατέλειες του συγκεκριμένου μηχανήματος αν τις γνωρίζουμε. Εσύ φρόντισες αμέσως να κοντράρεις (χωρίς σχόλιο) με βιντεάκι ενός τύπου που κόβει ένα τεράστιο καδρόνι με σέγα bosch. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω που βοηθάει κάποιον που ενδιαφέρεται για την σέγα των 40-50 του Lidl.
Ok τα είπαμε ...και πάλι φίλοι :ernaehrung004:
Για το bosch απαντησα εγω επειδη εχω και την σεγα του Lidl και επειδη αναφερθηκε οτι καμμια σεγα δεν κοβει ευθεια και καθετα. Σε καθε εργαλειο υπαρχουν καποια προαπαιτουμενα που δεν εχουν σχεση με γνωμες αλλα με το τι πρεπει να κανει το εργαλειο. Η σεγα λοιπον ειναι ενα εργαλειο που οταν την ρυθμιζεις να κοβει καθετα πρεπει να κοβει καθετα και οχι να κοβει το antisplit shoe που εχει πανω στο πελμα οπως εκανε αυτη του lidl. Αν καποιος π.χ. λεει οτι κανει την δουλεια ξεχοντριζοντας ξυλα με σεγα δεν σημαινει πως οι σεγες δουλευουν ή υπαρχουν για αυτο. Η σεγα πρεπει να κοβει καθετα πανω στην γραμμη που εχεις σχεδιασει και αν δεν ειναι σουπερ ντουπερ επαγγελματικη θα πρεπει να κοβει λιγο πιο αργα και λιγο πιο λεπτα ξυλα. Αν ομως για να κοψεις ενα κομματι παχους 20mm (απο τα 80mm που λεει πως κοβει) πρεπει να κοψεις 4 χιλιοστα πιο εξω γιατι πανω κοβει εκει που βλεπεις και κατω 3 χιλιοστα πιο μεσα τοτε μοιαζει με σεγα και δεν ειναι σεγα. Και αν καποιος ειναι ικανοποιημενος με τετοια λειτουργια ειναι γιατι δεν την χρησιμοποιει σαν σεγα αλλα σαν ξεχονδριστηρα οπως εκανα εγω. Δηλαδη δεν εκοψα εκει που ηθελα αλλα πιο εξω και μετα το ισιωσα με ρουτερ. Και οταν εχει "λεει" αναρροφηση σκονης πρεπει να εχει. Αυτη του lidl δεν ρουφαει κοκο.
Αρα η πληροφορια ειναι η εξης: αν θελεις σεγα για να κοβεις με σεγα του lidl δεν κανει. Αν θελεις τωρα να κοψεις στα 2 ενα κομματι ξυλο γιατι απλα ειναι μεγαλο μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη την σεγα.
Αν γινοταν να κοβεις ετσι οπως λες κανενας ξυλουργος δεν θα ειχε κορδελα.
Θα εκοβαν ολοι με μπλε bosch.
Να μας απαντησει ενας επαγγελματιας ξυλουργος θα ελεγα εγω χωρις να παρασυρομαστε.
Δεν μιλησα για αλλο τυπο εργαλειων.
Μιλησα καθαρα για σεγες.
Οταν θελουμε ευθεια κοπη σε παχυ ξυλο δεν χρησιμοποιουμε σεγα αλλα αλλο εργαλειο οτι μαρκα και να ειναι.
Ο μηχανισμος της σεγας ειναι πολυ απλος και εχει μια ξεκαθαρη εργασια.
Την παλινδρομικη κινηση. Δεν εχει φραχτες.
Ισα ισα που θελει φραχτες και οδηγους για να κοψει ισια σε μεγαλα παχη και ευθεια.
Αυτο αναφερω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.