Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

και το λογο του αληθες για τον ταινιολειαντηρα του lidl
IMG_20161029_090758.jpg
[/url][/IMG]

My ταπεινή opinion is:
Αν με την πρώτη σου αγάπη (εργαλείο) μείνεις ευχαριστημένος την κρατάς (το κρατάς) κ συμπορεύεσαι μαζί της (του).
Αν σου βγει σκάρτη (σκάρτο) πας για... άλλη (άλλο).

Από προσωπική εμπειρία πάντως ότι έχω πάρει από το Lidl (εκτός από κάτι σφικτήρες) είμαι ικανοποιημένος κ με καλύπτουν στις οποίες ερασιτεχνικές μου ανησυχίες.
Όταν όμως μπορώ ή βρω μια καλή ευκαιρία (έκπτωση / προσφορά) εκεί θα κάνω το μεγαλύτερο βήμα.

εχεις απολυτο δικαιο αλλα....ατιμη κριση!!!
τι να κανουμε θα περιμενουμε για μια ασπρη ΜΕΡΑ

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η πλάκα είναι οτι ενώ το θέμα είναι "Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές" αρχίζουν τα: "να το τάδε εργαλείο, Bosch, Makita, Dewalt κλπ, κάνει την δουλεία πολύ καλύτερα." εεεε και; δεν το ξέρουμε;
Το θέμα είναι να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορείται αν αξίζει το συγκεκριμένο εργαλείο του Lidl ή όχι. Αν είχε ο καθένας ήξερε τη να πάρει. Οπότε καλό είναι να παραμένουμε στο θέμα "εργαλεία του Lidl".

Για το bosch απαντησα εγω επειδη εχω και την σεγα του Lidl και επειδη αναφερθηκε οτι καμμια σεγα δεν κοβει ευθεια και καθετα. Σε καθε εργαλειο υπαρχουν καποια προαπαιτουμενα που δεν εχουν σχεση με γνωμες αλλα με το τι πρεπει να κανει το εργαλειο. Η σεγα λοιπον ειναι ενα εργαλειο που οταν την ρυθμιζεις να κοβει καθετα πρεπει να κοβει καθετα και οχι να κοβει το antisplit shoe που εχει πανω στο πελμα οπως εκανε αυτη του lidl. Αν καποιος π.χ. λεει οτι κανει την δουλεια ξεχοντριζοντας ξυλα με σεγα δεν σημαινει πως οι σεγες δουλευουν ή υπαρχουν για αυτο. Η σεγα πρεπει να κοβει καθετα πανω στην γραμμη που εχεις σχεδιασει και αν δεν ειναι σουπερ ντουπερ επαγγελματικη θα πρεπει να κοβει λιγο πιο αργα και λιγο πιο λεπτα ξυλα. Αν ομως για να κοψεις ενα κομματι παχους 20mm (απο τα 80mm που λεει πως κοβει) πρεπει να κοψεις 4 χιλιοστα πιο εξω γιατι πανω κοβει εκει που βλεπεις και κατω 3 χιλιοστα πιο μεσα τοτε μοιαζει με σεγα και δεν ειναι σεγα. Και αν καποιος ειναι ικανοποιημενος με τετοια λειτουργια ειναι γιατι δεν την χρησιμοποιει σαν σεγα αλλα σαν ξεχονδριστηρα οπως εκανα εγω. Δηλαδη δεν εκοψα εκει που ηθελα αλλα πιο εξω και μετα το ισιωσα με ρουτερ. Και οταν εχει "λεει" αναρροφηση σκονης πρεπει να εχει. Αυτη του lidl δεν ρουφαει κοκο.

Αρα η πληροφορια ειναι η εξης: αν θελεις σεγα για να κοβεις με σεγα του lidl δεν κανει. Αν θελεις τωρα να κοψεις στα 2 ενα κομματι ξυλο γιατι απλα ειναι μεγαλο μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη την σεγα.

Πρόβλημα με τον λειαντηρα.δουλευει μονο στο "6".να τον ανοίξω η να περιμένω ποτε θα τον ξαναφέρει για να το αλλάξω?

Εξήγησε τι πιστεύετε οτι φταίει η σέγα της lidl απο την καταςκευη της...και δεν κόβει ευθεία σε ολο το βάθος κοπής της...???

Γιατι ετσι όπως το περιγράφετε ποιο πολυ δείχνει να φταίει η λάμα παρα το εργαλειο...

Αν προσέξετε τα θηρία που κόβει η Bosch οι λάμες που χρησιμοποιούν ειναι πολυ χοντρές και πλατιές...ο λόγος σε εμενα που δεν ξέρω πολλα απλός...γιατι ετσι εξασφαλίζουν οτι δεν θα παραμορφώνεται η λάμα οσο απομακρύνετε απο το σταθερό της σημείο δλδ το σημείο πρόσδεσης στο εργαλειο...και άρα καλο σχετικά (αν δείτε επίτηδες δεν ειναι σωστή η λήψη ελέγχου κάθετωτητας στο κόψιμο)...
Τώρα αν κάποιος έπεσε σε ελαττωματικό πέλμα τοτε αυτο ειναι άλλο θέμα...
Υπέρ αναλύουμε τα θέματα...
Είπαμε οποίος μπορει ας πάρει εργαλεια των 1000 αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να βγάζει άχρηστα οτιδήποτε κοστίζει λιγότερα απο αυτο...

Sent from my iPad using Tapatalk

Η σέγα ασχέτως εταιρίας είναι εργαλείο για να κόβει καμπύλες και εσωτερικά κοψίματα και μάλιστα σε ξύλα μικρού πάχους. Δεν είναι φτιαγμένη για να κάνεις ίσιες κοπές ...αν ήταν γι αυτή την δουλειά δεν θα υπήρχαν τα δισκοπρίονα και οι πριονοκορδέλες.

Φίλε μου jks απ ότι βλέπεις πάρα πάνω κανείς (δηλ εγώ) δεν είπε ότι καμμια σεγα δεν κοβει ευθεια και καθετα. Είπα ότι δεν είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο για να κάνει αυτή την δουλειά. Σε αυτό το νήμα διαβάζουν και ρωτάνε αρκετοί φίλοι που ενδιαφέρονται για κάποια εργαλεία του Lidl. Αυτό που οφείλουμε να τους πούμε είναι τι μπορούν να κάνουν με το συγκεκριμένο εργαλείο και τι όχι και πιθανώς σχεδιαστικές και μηχανολογικές ατέλειες του συγκεκριμένου μηχανήματος αν τις γνωρίζουμε. Εσύ φρόντισες αμέσως να κοντράρεις (χωρίς σχόλιο) με βιντεάκι ενός τύπου που κόβει ένα τεράστιο καδρόνι με σέγα bosch. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω που βοηθάει κάποιον που ενδιαφέρεται για την σέγα των 40-50 του Lidl.

Φίλε μου jks απ ότι βλέπεις πάρα πάνω κανείς (δηλ εγώ) δεν είπε ότι καμμια σεγα δεν κοβει ευθεια και καθετα. Είπα ότι δεν είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο για να κάνει αυτή την δουλειά. Σε αυτό το νήμα διαβάζουν και ρωτάνε αρκετοί φίλοι που ενδιαφέρονται για κάποια εργαλεία του Lidl. Αυτό που οφείλουμε να τους πούμε είναι τι μπορούν να κάνουν με το συγκεκριμένο εργαλείο και τι όχι και πιθανώς σχεδιαστικές και μηχανολογικές ατέλειες του συγκεκριμένου μηχανήματος αν τις γνωρίζουμε. Εσύ φρόντισες αμέσως να κοντράρεις (χωρίς σχόλιο) με βιντεάκι ενός τύπου που κόβει ένα τεράστιο καδρόνι με σέγα bosch. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω που βοηθάει κάποιον που ενδιαφέρεται για την σέγα των 40-50 του Lidl.

ο φιλος xaloulis90 ανεφερε οτι βαζει τον οδηγο και ξεκινωντας να κοβει 5 ποντους καταληγει στους 7 και του πεταγεται η λαμα απο το ροδακι. Ο οδηγος νομιζω δινεται μαζι με το εργαλειο και απο 5 σε 7 δε ν μιλαμε για κοπη μη ευθειας, αλλα οτι το εργαλειο παει οπου θελει.
Οταν λες δεν ειναι το ενδεδειγμενο εργαλειο εννοεις η σεγα σαν εργαλειο ή η σεγα του λιντλ συγκεκριμενα? Εγω θεωρησα οτι εννοεις ολες τις σεγες και γι' αυτο εβαλα το βιντεο.
Εχω κοψει και με την B&D σεγα, και πολυ ανετα ακολουθεις μια ευθεια γραμμη που εχει μικροφαγωματα απο τις διορθωσεις κατα την κοπη, αλλα να ξεκιναω στην αρχη και να καταληγω 2 ποντους εκτος γραμμης δεν μου εχει ξανατυχει.

Ok τα είπαμε ...και πάλι φίλοι :ernaehrung004:

Ναι ρε παιδια, παντα φιλοι. Αλλωστε εγω δεν αγορασα την σεγα για να μην μου κανει. Για να κανω δουλεια την πηρα και απλα δεν εμεινα ικανοποιημενος.

Να προσθέσω μια προχτεσινή εμπειρία με σέγα. Προσπαθώντας να κόψω την βάση του πάγκου μου για το ρούτερ με την σέγα, μια Krausman (κινεζιά με καλή και σοβαρή υποστήρίξη) που είχα αγοράσει 25 ,
η κοπή από ευθεία πήγαινε αλλού για αλλού.
Τα νεύρα μου τσατάλια. Έχω βέβαια και μια Skil 4585 MA την οποία έχω μόνιμα πάνω στη βάση Neutechnik
και βαριόμουνα να την βγάλω.
Άλλαξα λάμα, μάλιστα μια του Lidl και η κοπή πήγε όπως την ήθελα. Οπότε παίζει ρόλο και η λάμα.
Την συγκεκριμένη σέγα του Lidl την έχουν φίλοι μου και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι για την μια στο τόσο δουλειά που θέλουν να κάνουν.
Πιστεύω πως για τα λεφτά της είναι vfm.

O ρόλος της σέγας δεν είναι να κόβει κάθετα πάντως.... ;)

Εμένα σε καμπύλες βέβαια μου αρέσει που δεν κόβει εντελώς κάθετα γιατί κάνει ωραίο εφέ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για το bosch απαντησα εγω επειδη εχω και την σεγα του Lidl και επειδη αναφερθηκε οτι καμμια σεγα δεν κοβει ευθεια και καθετα. Σε καθε εργαλειο υπαρχουν καποια προαπαιτουμενα που δεν εχουν σχεση με γνωμες αλλα με το τι πρεπει να κανει το εργαλειο. Η σεγα λοιπον ειναι ενα εργαλειο που οταν την ρυθμιζεις να κοβει καθετα πρεπει να κοβει καθετα και οχι να κοβει το antisplit shoe που εχει πανω στο πελμα οπως εκανε αυτη του lidl. Αν καποιος π.χ. λεει οτι κανει την δουλεια ξεχοντριζοντας ξυλα με σεγα δεν σημαινει πως οι σεγες δουλευουν ή υπαρχουν για αυτο. Η σεγα πρεπει να κοβει καθετα πανω στην γραμμη που εχεις σχεδιασει και αν δεν ειναι σουπερ ντουπερ επαγγελματικη θα πρεπει να κοβει λιγο πιο αργα και λιγο πιο λεπτα ξυλα. Αν ομως για να κοψεις ενα κομματι παχους 20mm (απο τα 80mm που λεει πως κοβει) πρεπει να κοψεις 4 χιλιοστα πιο εξω γιατι πανω κοβει εκει που βλεπεις και κατω 3 χιλιοστα πιο μεσα τοτε μοιαζει με σεγα και δεν ειναι σεγα. Και αν καποιος ειναι ικανοποιημενος με τετοια λειτουργια ειναι γιατι δεν την χρησιμοποιει σαν σεγα αλλα σαν ξεχονδριστηρα οπως εκανα εγω. Δηλαδη δεν εκοψα εκει που ηθελα αλλα πιο εξω και μετα το ισιωσα με ρουτερ. Και οταν εχει "λεει" αναρροφηση σκονης πρεπει να εχει. Αυτη του lidl δεν ρουφαει κοκο.

Αρα η πληροφορια ειναι η εξης: αν θελεις σεγα για να κοβεις με σεγα του lidl δεν κανει. Αν θελεις τωρα να κοψεις στα 2 ενα κομματι ξυλο γιατι απλα ειναι μεγαλο μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη την σεγα.

Εγω κραταω αυτη και μονο απαντηση που απανταει σε ολα!
Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.
:BDGBDGB53:

Αν γινοταν να κοβεις ετσι οπως λες κανενας ξυλουργος δεν θα ειχε κορδελα.
Θα εκοβαν ολοι με μπλε bosch.

Αντιστοιχα λοιπον κανενας ξυλουργος δεν πρεπει να εχει ουτε τρυπανι χειρος επειδη υπαρχουν τα αντιστοιχα παγκου? Και αφου υπαρχουν χειρος οποιος παει να τρυπησει τρυπανε στραβα και εκκεντρα? Kαι οι ξυλουργοι (εννοεις κουζιναδες ή γνησιο ξυλλουργο που δουλεει μασιφ ξυλα) δεν κοβουν με σεγες bosch ή dewalt γιατι κοβουν στραβα? Γιατι οι κορδελες τους bosch και dewalt ειναι?

Ενω το dewalt 745 που πηραν καποιοι εδω μεσα και λενε οτι ειναι μερα με την νυχτα σε φραχτη και κοπη σε σχεση με αυτα των 120 ευρω λενε ψεματα? Εχει ιδια πλακα? ιδια μεταδοση και ρουλεμαν? ιδια ακαμψια?
Να θεωρησω λοιπον οτι κοβει το ιδιο με το einhell των 120 γιατι αλλιως δεν θα ειχαν οι ξυλουργοι πριονες των 3000 ευρω με χυτους παγκους, θα κοβαν ολοι με dewalt των 500 ευρω.
Γιατι το dewalt ειναι λοιπον καλο? γιατι ολοι μπορουν να κανουν ενα δισκο να γυριζει στο πριονι, αλλα δεν μπορουν να φτιαξουν τραπεζι και φραχτη να κινουνται ετσι ουτε να ρυθμιζει τις μοιρες χωρια μποσικα με 120 ευρω.
Αντιστοιχα, η σεγα ποναει στους κραδασμους. Και εκει οι επωνυμοι βρισκουν ακριβες λυσεις μεταδοσης και γι' αυτο οι σεγα bosch των 150 κοβει ισια και δεν τρεμει σαν τριβειο των 29 ευρω.

Ολα αυτα βεβαιως τα παραπανω δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα του πως κοβει η σεγα του λιντλ που ειναι και το θεμα μας. Γιατι απλα δεν κοβει καλα. Αν καποιοι θεωρουν οτι και οι ακριβες (προφανως οχι μoνο οι bosch) κοβουν στραβα ειναι μια αλλη αποψη με την οποια εγω δεν συμφωνω.

Αν η σέγα δεν κόβει ίσια και με ακρίβεια δεν αξίζει και είναι πεταμένα λεφτά όσο και να κάνει… δεν μιλάω για φάλτσα που δεν το κάνουν και ακριβότερες, αλλα αν δεν μπορεί να κόψει 90 μοίρες τότε είναι σκουπίδι που πιάνει χώρο, χίλιες φορές καλύτερα να δώσεις λεφτά να πάρεις ένα καλό πριόνι χειρός να κάνεις την δουλεία σου! ( να φουσκώσουν και λίγο τα μπράτσα :P)

Να μας απαντησει ενας επαγγελματιας ξυλουργος θα ελεγα εγω χωρις να παρασυρομαστε.
Δεν μιλησα για αλλο τυπο εργαλειων.
Μιλησα καθαρα για σεγες.

Οταν θελουμε ευθεια κοπη σε παχυ ξυλο δεν χρησιμοποιουμε σεγα αλλα αλλο εργαλειο οτι μαρκα και να ειναι.
Ο μηχανισμος της σεγας ειναι πολυ απλος και εχει μια ξεκαθαρη εργασια.
Την παλινδρομικη κινηση. Δεν εχει φραχτες.
Ισα ισα που θελει φραχτες και οδηγους για να κοψει ισια σε μεγαλα παχη και ευθεια.

Αυτο αναφερω.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να μας απαντησει ενας επαγγελματιας ξυλουργος θα ελεγα εγω χωρις να παρασυρομαστε.
Δεν μιλησα για αλλο τυπο εργαλειων.
Μιλησα καθαρα για σεγες.

Οταν θελουμε ευθεια κοπη σε παχυ ξυλο δεν χρησιμοποιουμε σεγα αλλα αλλο εργαλειο οτι μαρκα και να ειναι.
Ο μηχανισμος της σεγας ειναι πολυ απλος και εχει μια ξεκαθαρη εργασια.
Την παλινδρομικη κινηση. Δεν εχει φραχτες.
Ισα ισα που θελει φραχτες και οδηγους για να κοψει ισια σε μεγαλα παχη και ευθεια.

Αυτο αναφερω.

Και συ εχεις δικιο εν μερη, αλλα αναφερθηκε οτι η σεγα του λιδλ δεν κοβει καλα ουτε στα λιγα εκατοστα Επισης ειπωθηκε απο μερικους συμφορουμιτες πως γενικοτερα οι σεγες δεν κοβουν καθετα ακομη και οι ακριβες. Κατι που ομως δεν δικαιολογηται και δεν το πιςτευω. Κανεις δεν υποστηριξε οτι δεν χρειαζεται φρακτη μια σεγα για μια υποτυπωδη εςτω ευθεια. Απλα ειπωθηκε οτι δεν παει εκει που την πας η της πλακας/φτηνη/lidl κ.λ.π σεγα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης απο τα συμφραζομενα λογια του jks13 πρεπει να ειναι επαγγελματιας.

Έχω σέγα skil masters,πολύ δυνατό εργαλείο,έχω όμως διαχρονικό πρόβλημα.Αδυνατώ,σχεδόν,να πραγματοποιήσω "ομαλή" είσοδο στο ξύλο,η σέγα αναπηδά.Έχω καταστρέψει επιφάνεια για κοπή έτσι.Για να μη μιλήσω για κόντρα πλακέ,ρετάλι το κάνει.Χρησιμοποιώ λάμες bosch..