Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ένα μέρος του μαθηματικού τύπου που χρησιμοποιείτε για την μέτρηση της θερμοκρασίας από απόσταση είναι το ε η σταθερά εκπομπής του υλικού.
Σε όσα IR θερμόμετρα έχω δει (δεν έχω δει ούτε κινέζικα ούτε του Lidl, άρα δεν ξέρω εάν έχουν αυτήν την δυνατότητα) πρέπει να αλλάζουμε την τιμή του ε (emissivity) αντίστοιχα με το υλικό προς μέτρηση πχ ξύλο, τσιμέντο, νερό ,αλουμίνιο και πάει λέγοντας.
Αυτό σχεδόν κανείς δεν το κάνει, οπότε ένας λόγος των μεγάλων αποκλίσεων είναι και αυτός.
Επίσης η μη γραμμική απόκλιση των τιμών της αβεβαιότητας εξαρτάται από τον αισθητήρα και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά της συσκευής καθώς και οι περιοχές της.
Για παράδειγμα ένα IR της Minolta που βλέπω τώρα, έχει +-5° C στη περιοχή -50°C έως 0°C ενώ από 0°C έως 200°C μειώνεται στους +- 2°C και από 200°C έως 500°C στον +-1°C.
Άρα οι απόκλιση που μέτρησες στους -35 °C δεν είναι και τόσο τραγική εάν σκεφτείς και την πολύ μεγάλη διαφορά τιμής (σε ευρώ) μεταξύ τους.

Ακριβώς αυτό ;)

Έγινε τόση κουβέντα για θερμόμετρα, που ανέβασα πυρετό!
Στ'αλήθεια ανέβασα πυρετό........

Κανονας για την τοποθετηση κοπτικων σε ρουτερ ειναι να μην τερματιζουν στην φωλια. Οταν και αν φτασει στο τερμα πρεπει να το τραβηξεις περιπου 5mm προς τα εξω.
Επειδη ειναι λιγο απιθανο να ξεσφιγγει το κολετ λογω προβληματος κατα την αποψη μου το κοπτικο ξεσφιγγει επειδη ειναι κακης ποιοτητας ή ατροχιστο με αποτελεσμα να μην κοβει σωστα αλλα και να δημιουργει κραδασμους που ξεσφιγγουν το κολλετ. Στα 3 χρονια που χρησιμοποιω το bosch μονο σε μια περισταση μου συνεβει αυτο και εγινε 2 φορες σε 10 λεπτα. Ηταν η μοναδικη φορα που ακουγα ξεκαθαρα οτι το κοπτικο δεν εκοβε καλα λογω ξετροχισματος. Ηταν το ιδιο κοπτικο που χρησιμοποιουσα σχεδον 1 χρονο αρκετα καλης ποιοτητας.
Οταν κατι δουλευει σε τετοιες ταχυτητας η παραμικρη ατελεια στην γεωμετρια του κοπτικου, η κακες κοπτικες ακμες ή ο τζογος του αξονα του ρουτερ συνδιαζονται, και μια απο τις συνεπειες ειναι να ξεσφιγγει το κολλετ.

Ακολούθησα τη συμβουλή σου να μην βάζω το μπιτ μέχρι το τέρμα και το πρόβλημα δείχνει να λύθηκε. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Ακολούθησα τη συμβουλή σου να μην βάζω το μπιτ μέχρι το τέρμα και το πρόβλημα δείχνει να λύθηκε. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Στο παλιό ρουτερ του LIDL τα κοπτικα είχαν μια οριζόντια μαύρη γραμμή στο στέλεχος που μπαίνει μεσα , εγω μεχρι εκει τα βάζω πάντα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα .

Εγώ το είχα από παλιότερα το θερμομετράκι, μια χαρά μου φαίνεται. Δεν είχα δει τα σχόλια εδώ νωρίτερα...

Έγινε τόση κουβέντα για θερμόμετρα, που ανέβασα πυρετό!
Στ'αλήθεια ανέβασα πυρετό........

Με τι θερμόμετρο μετριέσαι? Μπορεί να έχει απόκλιση...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ το είχα από παλιότερα το θερμομετράκι, μια χαρά μου φαίνεται. Δεν είχα δει τα σχόλια εδώ νωρίτερα...

Με τι θερμόμετρο μετριέσαι? Μπορεί να έχει απόκλιση...

:a0210: :flipout:

(...) Με τι θερμόμετρο μετριέσαι? Μπορεί να έχει απόκλιση...

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Με εμπειρικό και "άσφαλτο"...

Πέρα από το αστείο προσοχή γιατί η γρίπη που κόλλησα με κρατάει μέρες με 38+ πυρετό, πολύ ξηρό βήχα και δύσπνοια...

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Με εμπειρικό και "άσφαλτο"...

Πέρα από το αστείο προσοχή γιατί η γρίπη που κόλλησα με κρατάει μέρες με 38+ πυρετό, πολύ ξηρό βήχα και δύσπνοια...

Περαστικά Νίκο,πολύς κόσμος ακούω είναι μέ γρίπη αυτόν τόν καιρό.

Καλημέρα!
Τελικά πήρα το ταινιολειαντήρα της Parkaside σήμερα.Τον δοκίμασα αμέσως για να δω αν υπάρχει κάποιο θέμα με την ευθυγραμμιση της ταινίας.Όταν λέω τον δοκίμασα,απλά το δούλεψα ανάποδα για να δω αν παίζει η ταινία ή γυρνάει ευθυγραμισμενη.Μια χαρά τον είδα και φαίνεται στιβαρό και δυνατό μηχάνημα.Ελπίζω να παραμείνει εντάξει και όταν δουλευτεί κανονικά.Πήραμε και διάφορα άλλα κοψοψινια έτσι για να χαλάμε χρήματα και θέλουμε και το κολονατο που λογικά θα έρθει την άλλη εβδομάδα μιας και εμφανίστηκε στο ιταλικό lidl μαζί με το φαλτσοπριονο και το πολυεργαλειο ρεύματος.Πάνε τα λεφτά, ταπί για άλλη μια φορά.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημέρα!
Τελικά πήρα το ταινιολειαντήρα της Parkaside σήμερα.Τον δοκίμασα αμέσως για να δω αν υπάρχει κάποιο θέμα με την ευθυγραμμιση της ταινίας.Όταν λέω τον δοκίμασα,απλά το δούλεψα ανάποδα για να δω αν παίζει η ταινία ή γυρνάει ευθυγραμισμενη.Μια χαρά τον είδα και φαίνεται στιβαρό και δυνατό μηχάνημα.Ελπίζω να παραμείνει εντάξει και όταν δουλευτεί κανονικά.Πήραμε και διάφορα άλλα κοψοψινια έτσι για να χαλάμε χρήματα και θέλουμε και το κολονατο που λογικά θα έρθει την άλλη εβδομάδα μιας και εμφανίστηκε στο ιταλικό lidl μαζί με το φαλτσοπριονο και το πολυεργαλειο ρεύματος.Πάνε τα λεφτά, ταπί για άλλη μια φορά.

Καλοδούλευτα & (ταπί) ψύχραιμος !!!!

Ευχαριστώ παιδιά και καλοδούλευτο το τανκς σε όσους το πήραν μαζί με εμένα. Να και τα κοψοψινια.
f2d76c30e3c02c56d5be1fb9a37d8f0f.jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω πήρα το μετρητή υγρασίας για τα ξύλα.δε ξερω κατα ποσο θα ειναι αξιόπιστος στις μετρήσεις αλλα πιστευω για μια γενική εικόνα καλός θα ειναι..