Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Στο βιντεακι μου μοιαζει σαν να θελησε να γινει αυτο. Δοκιμη σε σωληνα κιολας, χωρις ποντα,χμμμμμμμ.
Σε ενα απο τα πρωτα δραπανα βασης του Lidl χρωματος ασημι, και οχι πρασινου, ο αξονας που επιανε το τσοκ ηταν κωνικος, κατι σαν τους κωνους του τορνου φανταστητε.

200800_grande.JPG

Το συγκεκριμενο εχανε λιγο αλλα πολλες φορες επεφτε το τσοκ μαζι με τον κωνο κατω. Οταν ειχα παει να τρυπησω με 16 χιλλιοστα τρυπανι (κατεβασμα η ουρα του τρυπανιου για να πιασει) ο φιλος που το εχει μου ειπε παρε το σφυρι και βαρα τον κωνο.
Φυσικα επειδη αυτο ηταν σπαστικο, παρθηκε ενα σωστο πασο, και το κωνικο εφαρμοσε πλεον καλα, με αποτελεσμα να μειωθει και το εκκεντρο μαζι.
Ηταν τοσο κακοφτιαγμενο που το κωνικο δεν παταγε σωστα μεσα.
Εκει πηγε το μυαλο μου μολις ειδα το βιντεο.
Βεβαια δεν ξερω στα δραπανα που πουλαει τωρα πως ειναι ο αξονας για το τσοκ.

Ο άξονας δεν δείχνει να γυρίζει στραβά ... προφανώς δεν έχει κάτσει ίσια το τσόκ.
Προσπάθησε να βάλεις μια ίσια επιφάνεια παράλληλα με το τσόκ (ιδανικά θα ήταν μια γωνιά τοποθετημένη στην οριζοντιωμένη βάση)και γυρίζοντας με το χέρι να δεις σε ποιο σημείο πλησιάζει στην επιφάνεια πιο πολύ.... στην πλευρά εκείνη να το χτυπήσεις να κεντράρει.
Αφού δεν έχεις τρυπάνι εκεί βάλε ένα μολύβι σωστά πιασμένο.

Ο άξονας δεν δείχνει να γυρίζει στραβά ... προφανώς δεν έχει κάτσει ίσια το τσόκ.
Προσπάθησε να βάλεις μια ίσια επιφάνεια παράλληλα με το τσόκ (ιδανικά θα ήταν μια γωνιά τοποθετημένη στην οριζοντιωμένη βάση)και γυρίζοντας με το χέρι να δεις σε ποιο σημείο πλησιάζει στην επιφάνεια πιο πολύ.... στην πλευρά εκείνη να το χτυπήσεις να κεντράρει.
Αφού δεν έχεις τρυπάνι εκεί βάλε ένα μολύβι σωστά πιασμένο.
Λοιπόν με τον τρόπο που μου είπες και κτυπώντας σιγά σιγά γύρω γύρω το τσόκ το έφερα αρκετά είναι η αλήθεια.εβαλα ένα στυλό Bic στο τσόκ και αυτό που φαίνεται και με το μάτι αλλά και με να ίσιο κομμάτι ξύλο που έβαλα από κάτω ακουμπωντας το στην βάση του και αφήνοντας την μύτη του στυλό να γλύφει το ξύλο για να δω τι κύκλο θα μου φτιάξει είναι ότι πλέον έχει έρθει πάρα πολύ ως ικανοποιητικα.θα το παλέψω και το βράδυ στο σπίτι να δω πόσο καλύτερα θα το κεντραρω.(τώρα λέω να πάρω και ένα γράφτη γιατί όλο έλεγα να τον πάρω και μετά λέω τι να τον κάνω).Αυτό που με ανησυχεί και θελω να δω είναι ότι αντε και το κεντραρω και είμαι οκ όταν δουλεύει στον αερα,στο τρύπημα θα τα κρατήσει τα κέντρα η θα κάνουμε αυτήν την δουλειά συνέχεια?

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα τα κρατησει, μην τρελεναισαι και κοπανας το τσοκ καθε τρεις και λιγο. Με μια ποντα πριν το τρυπημα θα εισαι οκ χωρις να ασχοληθεις περεταιρω. Για ξυλοκατασκευες ετσι κανω εγω και δεν εχω κανενα προβλημα. Ομοιως και σε ανοξειδωτα λαμακια που ειχα χρειαστει να τρυπησω σε καποια φαση, τους βαραγα μια ποντα στην αρχη και μετα ολα οκ. Τωρα αν σκοπος ειναι οι εργασιες ακριβειας μηχανουργειου, μαλλον δε θα μιλουσαμε καν για το συγκεκριμενο.
Καλοδουλευτο λοιπον, να το χαρεις με το παραπανω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα τα κρατησει, μην τρελεναισαι και κοπανας το τσοκ καθε τρεις και λιγο. Με μια ποντα πριν το τρυπημα θα εισαι οκ χωρις να ασχοληθεις περεταιρω. Για ξυλοκατασκευες ετσι κανω εγω και δεν εχω κανενα προβλημα. Ομοιως και σε ανοξειδωτα λαμακια που ειχα χρειαστει να τρυπησω σε καποια φαση, τους βαραγα μια ποντα στην αρχη και μετα ολα οκ. Τωρα αν σκοπος ειναι οι εργασιες ακριβειας μηχανουργειου, μαλλον δε θα μιλουσαμε καν για το συγκεκριμενο.

+1

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λοιπόν με τον τρόπο που μου είπες και κτυπώντας σιγά σιγά γύρω γύρω το τσόκ το έφερα αρκετά είναι η αλήθεια.εβαλα ένα στυλό Bic στο τσόκ και αυτό που φαίνεται και με το μάτι αλλά και με να ίσιο κομμάτι ξύλο που έβαλα από κάτω ακουμπωντας το στην βάση του και αφήνοντας την μύτη του στυλό να γλύφει το ξύλο για να δω τι κύκλο θα μου φτιάξει είναι ότι πλέον έχει έρθει πάρα πολύ ως ικανοποιητικα.θα το παλέψω και το βράδυ στο σπίτι να δω πόσο καλύτερα θα το κεντραρω.(τώρα λέω να πάρω και ένα γράφτη γιατί όλο έλεγα να τον πάρω και μετά λέω τι να τον κάνω).Αυτό που με ανησυχεί και θελω να δω είναι ότι αντε και το κεντραρω και είμαι οκ όταν δουλεύει στον αερα,στο τρύπημα θα τα κρατήσει τα κέντρα η θα κάνουμε αυτήν την δουλειά συνέχεια?

Εισαι σε καλο δρομο
Με τα τρυπηματα, καπου εκει θα σφηνωσει και μαλλον θα μεινει για παντα.
Μπραβο σου, :SFGSFGSF:μονο ετσι οπως διαχειριστηκες το θεμα μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για το μηχανημα, και οχι να πας να τρυπησεις σωληνα με τη μια (χωρις προεργασια) λες και εχεις κανε κολονατο τριπλασιας αξιας και βαλε.
Αυτο που με ανησυχησε βλεποντας το video που εβαλες στην αρχη, ειδα οτι απο την (μεγαλη) πιεση λυγιζει (λιγο) η βαση. Εγω θα εφτιαχνα μια βαση ενισχυμενη και θα εκανα τη δουλεια μου! (λέμε τωρα ... αν)

Last edited:
Καλα τα χτυπηματα αλλα τη τεχνικη ζεστο τσοκ-κρυο πριν τις σφυριες του αξονα δεν τον ανεφερε κανεις.
Εγω μονο ετσι σωθηκα!

Έχεις δίκιο και το ξέρω . εννοείται ότι δεν έχω τις τρελές απαιτήσεις από τα parkside και ειδικά από κολωνατο το 80 απλά είχα την εντύπωση ότι όταν βάζεις ένα τσόκ σε κάποιο κολωνατο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να κεντράρετε μόνο του.αυτο χόρευε τσιφτετέλι μωλις το έβαλα και ξενέρωσα γιατί σε βιντεακια που είχα δει για αυτά τα κολωνατα δεν φαινότανε να χορεύει έτσι το τρυπάνι.θα το παλέψω να το φέρω όσο πιο σωστά μπορώ,τον τζόγο τον μάζεψα αρκετά από την βίδα αλλά στο τέρμα κάτω έχει ακόμα(θα δω πόσο με παίρνει ακόμα να το μειώσω χωρίς να μπλοκάρει) και γενικά θα κάνω οτι μπορώ για με ικανοποιεί.

Κι έμενα είχε τόσο τζόγο όπως στα βίντεο που βάλατε, η αρίδα έκανε περιστροφή στο νοητό κέντρο ας πούμε και δεν κατάφερε να ξεκινήσει ητρυπα, είχα την εντύπωση ότι αν το πίεζα λίγο ακόμα θα έσπαγε η αρίδα. Όταν μάζεψα τα κενά τότε στην μέση της διαδρομής στο κατέβασμα έσφιγγε και τέρμα πάνω και κάτω ήταν χαλαρό. Σε συνδυασμό με το δούλεμα του που κάνει σαν τρακτέρ όπως ακούτε και στο βίντεο πραγματικά δεν μπορούσα να μην το επιστρέψω

Στάλθηκε από το SM-J105B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εισαι σε καλο δρομο
Με τα τρυπηματα, καπου εκει θα σφηνωσει και μαλλον θα μεινει για παντα.
Μπραβο σου, :SFGSFGSF:μονο ετσι οπως διαχειριστηκες το θεμα μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για το μηχανημα, και οχι να πας να τρυπησεις σωληνα με τη μια (χωρις προεργασια) λες και εχεις κανε κολονατο τριπλασιας αξιας και βαλε.
Αυτο που με ανησυχησε βλεποντας το video που εβαλες στην αρχη, ειδα οτι απο την (μεγαλη) πιεση λυγιζει (λιγο) η βαση. Εγω θα εφτιαχνα μια βαση ενισχυμενη και θα εκανα τη δουλεια μου! (λέμε τωρα ... αν)

Ευχαριστώ και εσένα και όλα τα παιδιά για τα καλά τους λόγια και για τις χρήσιμες συμβουλές.Η βάση ειλικρινά λυγίζει με πολύ λίγη πίεση και δεν είναι για πολλά.
Ένα άλλο μείον της βάσης είναι ότι όταν την σφιξεις και δεν μιλάω πάρα πολύ,όσο πρέπει απλά για να είσαι σίγουρος,τότε ανασηκωνετε προς τα επάνω από έξω προς τα μέσα με αποτέλεσμα να χάνεις την ευθυγραμμιση του τρυπηματος.Εκτως αν αυτό είναι αντισταθμιστικο μέτρο της Parkaside για το flex που έχει η βάση :))).Αύριο θα κάτσω να ασχοληθώ με την ησυχία μου με το κολωνατο γιατί η ώρα τελικά είναι ακατάλληλη για δοκιμές και σφυριες και θα ανεβάσω φώτο και βίντεο με τα συμπεράσματα μου και τα αποτελέσματα του όλου εγχειρήματος.
Να είστε καλά όλοι παιδιά,σας ευχαριστώ!

Παιδιά καλημέρα!
Να κάνω μια ερώτηση. Ο άξονας του κολωνατου,αυτός που σφηνωνει το τσόκ είναι φυσιολογικό να έχει ένα κενό της τάξης των 2-3 χιλιοστών προς τα επάνω?Δηλαδή το σπρώχνω με το χέρι και κάνει ένα τακ και ανεβαίνει 2-3 χιλιοστά και μετά μωλις το κουνήσω λίγο πέφτει πάλι.

Οι στρεβλωσεις της βασης με μικρη πιεση ειναι σοβαροτερο προβλημα. Αν δεν εξασφαλιζει σταθερη στηρηξη για κατακορυφο τρυπημα, δεν γινεται δουλει και δεν ξρρω αν μπορει να ρυθμιστει καπως αυτο..

Οι στρεβλωσεις της βασης με μικρη πιεση ειναι σοβαροτερο προβλημα. Αν δεν εξασφαλιζει σταθερη στηρηξη για κατακορυφο τρυπημα, δεν γινεται δουλει και δεν ξρρω αν μπορει να ρυθμιστει καπως αυτο..

Πίστεψε με αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι θα μπορέσω να το διορθώσω με κάποιο τρόπο.Θα κάνω στην βάση κάποια ενίσχυση.Αλλα με ανησυχούν...

Στο βιντεακι μου μοιαζει σαν να θελησε να γινει αυτο. Δοκιμη σε σωληνα κιολας, χωρις ποντα,χμμμμμμμ.
Σε ενα απο τα πρωτα δραπανα βασης του Lidl χρωματος ασημι, και οχι πρασινου, ο αξονας που επιανε το τσοκ ηταν κωνικος, κατι σαν τους κωνους του τορνου φανταστητε.

200800_grande.JPG

Το συγκεκριμενο εχανε λιγο αλλα πολλες φορες επεφτε το τσοκ μαζι με τον κωνο κατω. Οταν ειχα παει να τρυπησω με 16 χιλλιοστα τρυπανι (κατεβασμα η ουρα του τρυπανιου για να πιασει) ο φιλος που το εχει μου ειπε παρε το σφυρι και βαρα τον κωνο.
Φυσικα επειδη αυτο ηταν σπαστικο, παρθηκε ενα σωστο πασο, και το κωνικο εφαρμοσε πλεον καλα, με αποτελεσμα να μειωθει και το εκκεντρο μαζι.
Ηταν τοσο κακοφτιαγμενο που το κωνικο δεν παταγε σωστα μεσα.
Εκει πηγε το μυαλο μου μολις ειδα το βιντεο.
Βεβαια δεν ξερω στα δραπανα που πουλαει τωρα πως ειναι ο αξονας για το τσοκ.

Για να μην γραφω ανακριβειες, και επειδη ειχαν περασει πολλα χρονια, τον πηρα τηλεφωνο χτες.
Το δραπανο που μιλαω, ειναι το PTBM 350-13 μοντελο 2002, δλδ το παρακατω.

images

Το τσοκ ηταν κωνου (οχι βολτας) θυλικο, και το κωνικο ηταν στον αξονα του τρυπανιου.
Το τσοκ ηταν στραβο σε μια σιαγονα, δεν ειχε σωστο κωνικο, και η επισκευη που εγινε ηταν να "καθαριστει" το κωνικο του αξονα στον τορνο και να μπει ενα καινουργιο τσοκ Rohm μεγαλυτερο.
Η διαφορα του ενος τσοκ απο το αλλο, εκτος απο την π(χ)οιοτητα και το μεγεθος, ηταν και οτι το λιντλ ηταν διαμπερες (εβλεπες απεναντι) ενω το Rohm ηταν τυφλο, δλδ η τρυπα του κωνου δεν επικοινωνουσε με την τρυπα των 3 σιαγωνων.

Και αυτος το ιδιο, για τα λεφτα που εδωσε, και δεν ειναι ερασιτεχνης. Εχει βογγηξει αυτο το τρυπανι.

Στο ιταλικό, που ακολουθούμε συνήθως, δεν έχει τον φαλτσοκοφτη μετάλλου. Μόνο στο γαλλικο. Είμαι περίεργος να δω αν θα φέρει ποτέ το 20v κονταροπριονο. Δείχνει καλή περίπτωση και έχει μεγάλο αβαντάζ ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες μπαταρίες της 20βολτης σειράς εργαλείων.

Τελικά μάλλον δεν θα καταφέρω κάτι με το κολωνατο.Πιστευω ότι ευθύνεται η κακή επεξεργασία και η αστοχία υλικού στον άξονα του τσόκ. Ο άξονας δεν είναι ομοιόμορφα κωνικος,έχει 2 σημεία τα οποία είναι ελάχιστα επίπεδα λόγο μάλλον βρομιας του μετάλλου και προφανώς δεν πέτυχε το τορνιρισμα.Αρα ότι και να κάνω ο τσοκ πάντα θα κάθεται παρακεντρα.
439be8a2372d3ce12a8e1e095a8061c4.jpg
4288d8c68ea9060e9c6ec7413b5424d7.jpg
cc96af7ed27a8359e23ea21004f12ebf.jpg