Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η σωστή θέση του δίσκου είναι όπως την δείχνει το κουτί στο φυλλάδιο στο site του Lidl.
Να μην βλέπεις τα γράμματα.

Χωρίς να ξέρω το σωστό τρόπο,
στο πρώτο βίντεο που ανοίγει το κουτί λέει για premounted και τον δείχνει με τα γράμματα απο έξω όπως τον χρησιμοποιεί.

Ενώ στο κουτί φαίνεται ανάποδα!

Ποτε ειναι αναποδα? Τα γραμματα ειναι απο τη πισω πλευρα?

Σε καποιους δισκους κοπης με υαλονηματα δεν κανει διαφορα, μπορεις να τους βαλεις απο οποια πλευρα θελεις. Και ειναι λογικο καθως η κοπη γινεται με λειανση και οχι με δοντακια που πρεπει να εχουν συγκεκριμενη φορα. Συνηθως ομως πανω στον δισκο αναγραφεται, με λογια η με το βελακι, η σωστη φορα που πρεπει να μπει ο δισκος. Εφ'οσον χρειαζεται δηλαδη, αναγραφεται η φορα.

Στο δισκακι της Βοsch δεν εχει διαφορα πως θα βαλεις τον δισκο για μεταλλα, ουτε υπαρχει ειδικη ενδειξη φορας. Το manual της Βοsch αναφερει μονο τον διαμαντοδισκο οτι πρεπει να μπει με την σωστη φορα. Ο διαμαντοδισκος εχει πανω του βελακι. Οι υπολοιποι δισκοι οχι. Εξαιρεση αποτελει ο δισκος λειανσης, αλλα αυτος ουτως η αλλως μπορει να μπει μονο απο την μια πλευρα λογω σχηματος.

Στο δισκακι κοπης της Dremel, γραφει επανω 'this side up'. Η πλευρα με τα γραμματα δηλαδη να βλεπει προς τα εξω. Aντιθετως, ο αντιστοιχος διαμαντοδισκος της Dremel μπορει να μπει και απο τις δυο πλευρες.

Αυτο που πρεπει να τσεκαρουμε στους δισκους ρητινης/fiberglass ειναι η ημερομηνια ληξης που (πρεπει να) υπαρχει πανω στον δισκο.
Η Bosch το αναγραφει πανω στα δισκακια κοπης και λειανσης του GWS. Οι δικοι μου γραφουν ημ.ληξης το 2020.

Σε καποιους δισκους κοπης με υαλονηματα δεν κανει διαφορα, μπορεις να τους βαλεις απο οποια πλευρα θελεις. Και ειναι λογικο καθως η κοπη γινεται με λειανση και οχι με δοντακια που πρεπει να εχουν συγκεκριμενη φορα. Συνηθως ομως πανω στον δισκο αναγραφεται, με λογια η με το βελακι, η σωστη φορα που πρεπει να μπει ο δισκος. Εφ'οσον χρειαζεται δηλαδη, αναγραφεται η φορα.

Στο δισκακι της Βοsch δεν εχει διαφορα πως θα βαλεις τον δισκο για μεταλλα, ουτε υπαρχει ειδικη ενδειξη φορας. Το manual της Βοsch αναφερει μονο τον διαμαντοδισκο οτι πρεπει να μπει με την σωστη φορα. Ο διαμαντοδισκος εχει πανω του βελακι. Οι υπολοιποι δισκοι οχι. Εξαιρεση αποτελει ο δισκος λειανσης, αλλα αυτος ουτως η αλλως μπορει να μπει μονο απο την μια πλευρα λογω σχηματος.

Στο δισκακι κοπης της Dremel, γραφει επανω 'this side up'. Η πλευρα με τα γραμματα δηλαδη να βλεπει προς τα εξω. Aντιθετως, ο αντιστοιχος διαμαντοδισκος της Dremel μπορει να μπει και απο τις δυο πλευρες.

Αυτο που πρεπει να τσεκαρουμε στους δισκους ρητινης/fiberglass ειναι η ημερομηνια ληξης που (πρεπει να) υπαρχει πανω στον δισκο.
Η Bosch το αναγραφει πανω στα δισκακια κοπης και λειανσης του GWS. Οι δικοι μου γραφουν ημ.ληξης το 2020.

Post για FAQ σε sticky topic :a0210:

Στο λιντλ λυκοβρυσης εχθες.

rLtLGPk.jpg

FvQrf2X.jpg

σεγα 6 κομματια PSTK 800 B2

Ni1D874.jpg

λειαντηρακι 5 τεμαχια PFBS 160 B2

Βούτηξαν το πρώτο 12v κατσαβίδι, τι τσεκαρω έξω από το μαγαζί, ελαφρώς έκκεντρο. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά λέω ας δοκιμάσω την τύχη μου. Παίρνω το δευτερο, το ελέγχω κι αυτό το ίδιο. Αποφάσισα να μην ασχοληθώ παραπάνω καθώς είναι πολύ μικρή διαφορά, που με βάση την ασχολία μου, δεν θεωρώ ότι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα πουθενά. Εξάλλου προέρχομαι από ένα της πλάκας, το οποίο αν το τσεκαρω είμαι σίγουρος ότι θα βγει πολύ χειρότερο και δεν είχα πρόβλημα ποτέ.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το τσοκ του κατσαβιδιού ήταν ελαφρώς έκκεντρο, αντιθέτως στο τρυπάνι έδειχνε να είναι μια χαρα.
Όπως και να έχει, αν η μπαταρία του είναι καλή και κρατάει και έχει τη δύναμη που πιστεύουμε, νομίζω θα είμαι ευχαριστημένος.

Κοίτα,εγώ έπαθα πλάκα από την δύναμη του 12βολτου που πήρα πριν λίγες εβδομάδες,αυτού χωρίς το αποσπωμενο τσόκ.Δεν πιστεύεις ότι κρατάς 12βολτο των 40 ευρώ.Αυτο που φέρνει τώρα σύμφωνα με το βίντεο είναι ακόμα πιο ισχυρό.Βολικο και δυνατό δείχνει,σαν μέγεθος θα σε βολέψει απίστευτα (το 18V το άφησα στο ράφι),άρα αν δεν έχεις κάποιο αντίστοιχο,θα σου έλεγα να το πάρεις. Δεν είναι πάντως καινούργιο μοντέλο.Αν το ψάξεις θα δεις αν δεν κάνω λάθος ότι είναι περίπου 2 χρόνια που έχει βγει η έκδοση αυτή. Άρα θα έχει δοκιμαστεί.Δεν ξέρω αν το έχει ξαναφέρει Ελλάδα και αν το έχει κάποιος από τα παιδιά να μας πει εντυπώσεις.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το χρησιμοποιώ -για δουλειές σπιτιού και εξοχικού- εδώ και 2 χρόνια, από το παραμικρό βίδωμα μέχρι τρυπήματα και βιδώματα κάσες-πόρτες.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Πανάλαφρο, δυνατό, ατελείωτη μπαταρία, ευχρησία με το τσοκ. Ναι, έκκεντρο! Ναι, αξιόπιστο.-

Το χρησιμοποιώ -για δουλειές σπιτιού και εξοχικού- εδώ και 2 χρόνια, από το παραμικρό βίδωμα μέχρι τρυπήματα και βιδώματα κάσες-πόρτες.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Πανάλαφρο, δυνατό, ατελείωτη μπαταρία, ευχρησία με το τσοκ. Ναι, έκκεντρο! Ναι, αξιόπιστο.-

Πήρα τον μικρό γωνιακό τροχουδακι.
Είναι παναλαφρο στο χέρι, εύκολη αλλαγή δίσκου, μου έδωσε την εντύπωση ότι για μικροκοπές και γρήγορες σύντομες παρεμβάσεις θα είναι το πρώτο που θα πιάνω.
Είχα πάρει πέρσι το καλοκαίρι το 12ν δραπανοκατσαβιδο με την αποσπώμενη κεφαλή, το ίδιο μ αυτό που είχε σήμερα αλλά με 2αρα μπαταρία. Και μάλιστα επειδή όντως είναι πολύ καλό για τα λεφτά του είχα πάρει και εφεδρική. Ευτυχώς είμαι τυχερός γιατί ταιριάζουν απόλυτα με το τροχουδακι.
Όμως οι 2αρες μπαταρίες στο τροχουδακι ξεστελειωνουν πολύ γρήγορα (πόσο μάλλον οι 1,5 που έχει σήμερα το δραπανο).
Έκανα μια τομή μήκους 2 cm σε μεταλλικό δοκάρι 5χ5 πάχους 2,47 (τόσο μου έδειξε το παχυμέτρο) χρονικής διάρκειας γύρω στο λεπτό, την έκανε πολύ άνετα αλλά η μπαταρία απο πλήρως φορτισμένη έφτασε στο κίτρινο.
Δεν ξέρω αν η 2αρα μπαταρία είναι και ένα έμμεσο όριο αντοχής του μηχανήματος αλλά αν κάποιος θέλει να το δουλέψει λιγο παραπάνω θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 μπαταρίες (αν αντέχει τέτοια χρηση - που δεν το πιστεύω)
Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη εντύπωση, είναι κάτι που το ήθελα, είναι όπως το περίμενα αλλά διατηρω και τον στόχο του bosch, απλά θα πάει λίγο αργότερα η αγορά του.
Για περιστασιακή ερασιτεχνική χρήση είναι ότι πρέπει.
Για συχνή ή επαγγελματική χρηση, το bosch είναι εκ των ουκ άνευ (αλλά με τετραπλασιο κόστος)
Υγ. Έβγαλα φωτο από την κοπή αλλά πώς τις ανεβάζω ρε παιδια; Ένα παλιό site για ανέβασμα φωτογραφίας μου το δείχνει καταργημενο.

Καλοριζικο το τροχουδακι Δημητρη!

Για την διαρκεια μην ανησυχεις, ετσι ειναι τα περισσοτερα ερασιτεχνικα εργαλεια με κοινο μοτερ, ιδιως τα ενεργοβορα και ιδιως αν ζοριζονται. Παντως για μικροεργασιες ειναι το πρωτο που θα σκεφτω και εγω να πιασω, ειναι λειτουργικο, μικρο και ελαφρυ.

Για παραδειγμα το 18βολτο τριβειο τανκ της Ryobi διαρκει περιπου 4 λεπτα με την 1.5Αh μπαταρια χωρις να το ζοριζω. Βεβαια ειναι νομιζω το μοναδικο τριβειο τανκ μπαταριας διαθεσιμο στην Ευρωπη οποτε το συγχωρω και εχω διπλα αλλες μπαταριες για εφεδρεια :)

Απο την αλλη, το μπλε bosch που αναφερεις, εχει brushless μοτερ και τα ηλεκτρονικα του εκμεταλλευονται στο επακρο την μπαταρια.
Διαρκει σαφως περισσοτερο αλλα οπως σωστα ειπες, αυτο ερχεται με βαρυτερο τιμημα -το κοστος.

*Για τις φωτο εγω χρησιμοποιω τον uploader του φορουμ (αυτο με το εικονιδιο συνδετηρα) αλλα και το Flickr

Δεν ανησυχώ Μιχάλη, το περίμενα το ενεργοβορο όπως λες και με τις 3 μπαταρίες που έχω πιστεύω ότι είμαι οκ για μικροδουλειές.
Περιμένω όμως με αγωνία το δικό σου τεστ ,😁 (είμαι σίγουρος ότι θα το ξεψαχνισεις και θα μοιράσεις τη γνώση)

Δεν χρειαζεται τεστ το GWS, ειναι το καλυτερο 12βολτο τροχακι 76μμ που μπορει να αγορασει κανεις :)

Πρωτα απ´ολα ειναι το πιο μικρο και ελαφρυ. Επειτα ειναι πολυ αθορυβο, σαφως πιο αθορυβο απο δραπαπανοκατσαβιδο. O τροχος σταματαει ακαριαια με το που θα αφησεις τον διακοπτη, ο οποιος να πω οτι ειναι ο καλυτερος σε αισθηση και ανταποκριση απο οσους τροχους εχω δοκιμασει.

Το κορυφαιο βεβαια χαρακτηριστικο ειναι το brushless μοτερακι και η εξαιρετικη διαχειριση ενεργειας της μπαταριας.
Επισης το συστημα αλλαγης τροχου ειναι πρωτοπορο καθως δεν χρειαζεται να πατας κουμπι για να μπλοκαρει ο τροχος, απλα μετακινεις ενα δακτυλιδι που εχει στο σωμα και μπλοκαρει. Η διαδικασια ειναι πιο ευκολη καθως εχεις και τα δυο χερια ελευθερα για την αλλαγη.

Στην ουσια ομως, περα απο τα ποιοτικα χαρακτηριστικα, δεν νομιζω οτι καποιος θα ειχει ιδιαιτερο προβλημα να κανει την ιδια δουλεια που μπορει να κανει με το τροχακι της Parkside , αν και δεν το εχω δοκιμασει ακομα. Παντως σιγουρα σε καποια φαση να δοκιμασεις τους δισκους που βγαζει η Bosch καθως πρεπει να ειναι αρκετα ανθεκτικοτεροι και αποδοτικοτεροι απο αυτους της Parkside, που παρεμπιπτοντως θελω να αγορασω για να τους δοκιμασω.

Πήρα τον μικρό γωνιακό τροχουδακι.
Είναι παναλαφρο στο χέρι, εύκολη αλλαγή δίσκου, μου έδωσε την εντύπωση ότι για μικροκοπές και γρήγορες σύντομες παρεμβάσεις θα είναι το πρώτο που θα πιάνω.

Υγ. Έβγαλα φωτο από την κοπή αλλά πώς τις ανεβάζω ρε παιδια; Ένα παλιό site για ανέβασμα φωτογραφίας μου το δείχνει καταργημενο.

Δοκιμασε imgur.com και δες.

Παλια χρησιμοποιουσα το https://postimages.org/ αλλα δειχνει ψοφιο τωρα, τα σκριπτ ειναι ανεργοποιημενα κλπ....

Επισης, σαββατο στο λιντλ μεταμορφωσεως υπηρχαν

O6ChiLV.jpg

hsQP2WW.jpg

B2B8irj.jpg

Στη μια φωτογραφία φαίνεται η τομή και στην άλλη η αλλοίωση του "μανισιου" δίσκου.
Πήρα επίσης τα 2 σετ δισκάκια αλλά δεν τα δοκίμασα ακόμα. Σίγουρα είναι τεράστιο αβαντάζ η συμβατότητα με το gws και θα το δοκιμάσω.

. Μπορεί επειδή ζορίστηκε να έπεσαν πολύ οι τιμές και να εμφάνισε κίτρινο η μπαταρία.

Μετά δοκίμασες να ξανακόψεις και ήταν κίτρινο το φωτάκι?

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Μιχάλης, στους τροχούς μπαταρίας και γενικά στα πολυστροφα εργαλεία οι μπαταρίες τελειώνουν γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο που πουλιέται ο 18ν γωνιακος της bosch με 2 εξάρες.
Η 2αρα είναι πολύ μικρή.
Βέβαια και ο λόγος ύπαρξης αυτών των εργαλείων δεν είναι για κοπές πολύωρες. Αν εχω να κόψω καμία 10αρια μέτρα δεν θα πιάσω το μικρό σβουρακι. Αλλά για μικρές και στοχευμένες επεμβάσεις λόγω της ελαφρότητας είναι πολύ εύχρηστο.
Η συγκεκριμένη τομή είναι 2cm και η διάρκεια 1 λεπτό. Όλο το μήκος που ήθελα να κόψω είναι 26 cm. Ναι μεν η κοπή γίνεται πολύ πιο άνετα και με καλύτερη ακρίβεια από ένα τροχό ρεύματος αλλά για να βγάλω τις 2 γωνίες που θέλω θα φορτιζα από 2 φορές (τουλάχιστον) και τις 3 μπαταρίες.
Το κίτρινο δεν ήταν στιγμιαίο λόγω ζορισματος. Παρέμεινε και μετά όταν το λειτούργησα χωρίς φορτίο. Βέβαια το τροχουδακι δεν σημαίνει ότι ζεστάθηκε. Κάθε άλλο. Μια χαρά ήταν και δουλευε. Απλά "τρωει" πολύ.
Αλλά για να κόψεις μια φέτα ή να κάνεις μερικές τομές (πχ. Ένα τετράγωνο άνοιγμα σε μια λαμαρίνα) ανεβασμένος σε σκάλα, είναι ιδανικό. Πολύ ελαφρύ και πολύ εύχρηστο.

Ενας δισκος κοπης πιο ποιοτικος θα βοηθουσε νομιζω την κατασταση.
Αλλα περα απο αυτο, το μικρο τροχακι ειναι παρα πολυ χρησιμο ιδιως σε αυτη την τιμη που το βγαζει η parkside!!

Μπορει καποιος που τον αγορασε να μας πει με φουλ φορτιση ποσα λεπτα βγαζει; Η ποσες τομες εκανε;

Εδώ υπάρχει ένα review με ημερομηνία 05/06/2018, άρα το μοναδικό προς το παρόν από Ελλάδα.

Διαφωτιστικο το review με δυο σημεια τα οποια χωρανε παραπανω συζητηση. Το ενα ειναι η διαρκεια μπαταριας που την υπολογιζει στα 10-20 λεπτα και το αλλο η δυσκολια ευρεσης δισκων. Για το δευτερο υπαρχουν τα αναλωσιμα της Βοsch, 5 διαφορετικου τυπου δισκακια.

Για το πρωτο, θεωρω την διαρκεια των '10-20' λεπτων, με το εργαλειο υπο συνεχη ενταση, ανεφικτη για 12βολτο γωνιακο τροχο με συμβατικο μοτερ και 2Αω μπαταρια. Για τα 20 λεπτα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση. Αλλα και τα δεκα λεπτα τα θεωρω μαλλον υπερβολικα ακομα και στην περιπτωση ηπιας λειανσης μεταλλου, χωρις κοπη.

Οπως ειπα και σε αλλο ποστ, η (λογικα) μικρη διαρκεια μπαταριας ενος μινι τροχου δεν ειναι σε καμμια περιπτωση αποτρεπτικος παραγοντας και δεν σημαινει και πολλα για εναν ερασιτεχνη ο οποιος θα μπορει να κανει τις περισσοτερες μικροδουλειες εχοντας ενα μικρο ελαφρυ και αποτελεσματικο εργαλειο μπαταριας στα χερια του. Ασε που δεν υπαρχει παρομοιο στην πιατσα εκτος απο το αντιστοιχο μπλε bosch.