Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Χμ, 3.1.2019 βγάζει την σέγα μπαταρίας στα 12 v ,για 35 euros. Την έχει πάρει κανείς ,να μας πει εντυπώσεις.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eγω νομιζω οτι θα κανει καλη δουλεια, παντα στα ορια του ερασιτεχνικου εργαλειου, οπως και τα περισσοτερα εργαλεια parkside. Η δε τιμη ειναι εξευτελιστικα χαμηλη. Αν την εχει κανεις ας πει κατι, αν και νομιζω οτι την βλεπω πρωτη φορα.

Παρεμπιπτοντως και η σεγα αλλα και ο πολυκοφτης που φερνει την ιδια μερα ειναι ακριβη αντιγραφα των αντιστοιχων 12βολτων της Βοsch!! Ιδια μιλαμε!!

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Την άλλη εβδομάδα έχει και βάση για δράπανο.
Την έχει δοκιμάσει κανείς; Πλησιάζει καθόλου ένα "κολωνάτο δράπανο για τους φτωχούς" ή είναι εντελώς άχρηστη;

Η βαση ειναι καλη και πιστευω αξιζει τα λεφτα της. Την ειχα παρει νομιζω πολυ παλια. Μονο το σφιγκτηρακι της βασης που βλεπω κοστιζει πανω απο τα μισα λεφτα!

Σιγουρα εχει τους τζογους της, οπερ εστι δεν υπαρχει ακριβεια κολωνατου αλλα αυτο ειναι αναμενομενο. Σιγουρα επισης δεν κανει για βαρεια χρηση σε μεταλλα.
Αρα λοιπον αξιζει οταν γνωριζεις τα μειονεκτηματα της, ξερεις που και πως θες να την χρησιμοποιησεις και θες ενα υποκαταστατο του κολωνατου για απλες εργασιες.

Ποιο ειναι το μικρο σου ονομα βρε μαστροχαλαστη? :))

Η βαση ειναι καλη και πιστευω αξιζει τα λεφτα της. Την ειχα παρει νομιζω πολυ παλια. Μονο το σφιγκτηρακι της βασης που βλεπω κοστιζει πανω απο τα μισα λεφτα!

Σιγουρα εχει τους τζογους της, οπερ εστι δεν υπαρχει ακριβεια κολωνατου αλλα αυτο ειναι αναμενομενο. Σιγουρα επισης δεν κανει για βαρεια χρηση σε μεταλλα.
Αρα λοιπον αξιζει οταν γνωριζεις τα μειονεκτηματα της, ξερεις που και πως θες να την χρησιμοποιησεις και θες ενα υποκαταστατο του κολωνατου για απλες εργασιες.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπανω για τα χρηματα της ειναι μια χαρα. Εγω την ειχα πετύχει στο μπαζαρ κιολας στα μισά χρηματα οποτε μια χαρα ειναι. Στα θετικα ότι εχει βύθισμα 60μμ ενω συνηθως τα απλα δράπανα εχουν 50.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπανω για τα χρηματα της ειναι μια χαρα. Εγω την ειχα πετύχει στο μπαζαρ κιολας στα μισά χρηματα οποτε μια χαρα ειναι. Στα θετικα ότι εχει βύθισμα 60μμ ενω συνηθως τα απλα δράπανα εχουν 50.

Με ψήσατε ήδη (δεν ήθελα και πολύ :) ). Άντε πάλι πρωινιάτικα ΚΑΙ την άλλη Πέμπτη στα Lidl (σήμερα πήρα τελικά το ρούτερ).
Οπωσδήποτε δεν περιμένω ότι θα έχω κολωνάτο, αλλά για αυτά τα λεφτά, φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερα από το να προσπαθείς να κάνεις κάθετες κ.τ.λ. με το χέρι.
Πάντως μια αντίστοιχη βάση για γωνιακό τροχό που είχα πάρει (αφού παιδεύτηκα λίγο να τη συναρμολογήσω) την έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και είναι καλύτερα από ό,τι περίμενα. Ελάχιστο κούνημα του τροχού, μαζεμένοι κραδασμοί κ.τ.λ. Έφαγε και ένα βαρβάτο πέσιμο και άντεξε. Για τα λεφτά της είμαι πολύ ευχαριστημένος (και για πρωτάρης ερασιτέχνης, βέβαια).

Άγγελος λέγομαι, sorry, νόμιζα ότι το είχα γράψει κάπου. Χάρηκα :)

Καλημέρα σας παιδια και συγγνώμη που θα κάνω μια ερώτηση που μάλλον έχει γίνει αλλα δεν. Βρήκα απάντηση.. Το Parkside που έχει τώρα δέχεται εργαλεία του dremel λείανσης και πχ.. Να ανοίγεις αυλάκια σε ξύλα.. Μικρές δουλειες για μοντελισμό ας πουμε η να κόβεις μικρά ξύλα.. Είδα στο leroy και. Ένα dexter με πολλά εργαλεία αλλα στα 150watt τι μου προτείνεται;; να πάρω το parkside? ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημέρα σας παιδια και συγγνώμη που θα κάνω μια ερώτηση που μάλλον έχει γίνει αλλα δεν. Βρήκα απάντηση.. Το Parkside που έχει τώρα δέχεται εργαλεία του dremel λείανσης και πχ.. Να ανοίγεις αυλάκια σε ξύλα.. Μικρές δουλειες για μοντελισμό ας πουμε η να κόβεις μικρά ξύλα.. Είδα στο leroy και. Ένα dexter με πολλά εργαλεία αλλα στα 150watt τι μου προτείνεται;; να πάρω το parkside? ευχαριστώ

Kαλως τον Μike!

Το dremel 3000 πχ, εχει 130W αλλα ειναι εξαιρετικο εργαλειο, οπως και το proxxon με τα 100w. Αν σου αρεσει το Dexter, πιστευω οτι ειναι μια χαρα εργαλειο.

Απο την αλλη, το parkside που βγαζει τωρα ειναι ευθυς λειαντηρας, δεν ειναι πολυεργαλειο τυπου dremel, και παιρνει μεν τα αναλωσιμα της Dremel αλλα με ανταπτορα στο τσοκ, οχι οτι καλυτερο απο πλευρας ασφαλειας καθως επισης δεν ξερω κατα ποσο ασφαλες ειναι να δουλευεις τα μικρα bits με λεπτο στελεχος των 1/8" και της ελαφριας κατασκευης με μια ισχυ των 500w ! Το εργαλειο αυτο ειναι σχεδιασμενο κανονικα για bits που παιρνουν τα κοινα δραπανα, με στελεχος 1/4" και εχει το διπλασιο βαρος απο τα πολυεργαλεια.

Ήσουν κατατοπιστικότατος.. Και σε ευχαριστώ πολύ.. Θα παω τότε να πάρω το dexter με τα πολλά εργαλεία..

Καλημερα σε ολους.
Εχθες δεησα επιτελους (λογω αδειας) να στερεωσω 2 ραφακια στην αποθηκη που ειχαν γεμισει οσο δεν παιρνει τα ντεξιον της.
Ειχα κατι ρεταλια μελαμινες που τα ειχα βρει παρατημενα σε αποθηκη (2,50 χ 0,40m, που εγιναν 1,50 γιατι εκοψα το σαπιο κατω μερος) και τα εβαλα με γωνιες στον τοιχο. Αρχικα με απλες μικρες γωνιες, που εγινε φανερο οτι δεν ηταν αρκετες και μετα με μακρυτερες. Συνολικα λοιπον εκανα πανω απο 20 τρυπες στον τοιχο (νομιζω μονο σοβας και τουβλο, δεν πρεπει να ειχε καθολου τσιμεντο).
Στο θεμα λοιπον, μετα την τεραστια εισαγωγη: Οι πρωτες 10 τρυπες εγιναν με το b&d 18v κρουστικο που πηρα προσφατα και με τρυπανι 6αρι απο τα lidl. Με δυσκολεψαν αρκετα, σε βαθμο να "κοβει" το τρυπανι, μεχρι και να σταματαει.
Επειδη δεν ημουν σιγουρος ποση μπαταρια ειχε, μεχρι να παω να φερω τις νεες γωνιες το εβαλα να φορτισει. Εκει που τις πηρα, ομως, τσιμπησα και ενα 6αρι Bosch (μακρυναρι, που μου ελειπε).
Λοιπον, οι τρυπες για τις νεες γωνιες εγινα με το b&d και το Bosch και τρυπαγε σαν βουτυρο τον τοιχο. Ισως ηταν η φορτιση (δε νομιζω), ισως το τρυπανι(μαλλον), παντως η διαφορα ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Αν και "lidlικος", οφειλω να παραδεχτω οτι, τουλαχιστον καποιες φορες, η ποιοτητα στα αναλωσιμα ειναι σημαντικοτατη και πολυ ανωτερη στις "καλες" μαρκες.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημερα σε ολους.
Εχθες δεησα επιτελους (λογω αδειας) να στερεωσω 2 ραφακια στην αποθηκη που ειχαν γεμισει οσο δεν παιρνει τα ντεξιον της.
Ειχα κατι ρεταλια μελαμινες που τα ειχα βρει παρατημενα σε αποθηκη (2,50 χ 0,40m, που εγιναν 1,50 γιατι εκοψα το σαπιο κατω μερος) και τα εβαλα με γωνιες στον τοιχο. Αρχικα με απλες μικρες γωνιες, που εγινε φανερο οτι δεν ηταν αρκετες και μετα με μακρυτερες. Συνολικα λοιπον εκανα πανω απο 20 τρυπες στον τοιχο (νομιζω μονο σοβας και τουβλο, δεν πρεπει να ειχε καθολου τσιμεντο).
Στο θεμα λοιπον, μετα την τεραστια εισαγωγη: Οι πρωτες 10 τρυπες εγιναν με το b&d 18v κρουστικο που πηρα προσφατα και με τρυπανι 6αρι απο τα lidl. Με δυσκολεψαν αρκετα, σε βαθμο να "κοβει" το τρυπανι, μεχρι και να σταματαει.
Επειδη δεν ημουν σιγουρος ποση μπαταρια ειχε, μεχρι να παω να φερω τις νεες γωνιες το εβαλα να φορτισει. Εκει που τις πηρα, ομως, τσιμπησα και ενα 6αρι Bosch (μακρυναρι, που μου ελειπε).
Λοιπον, οι τρυπες για τις νεες γωνιες εγινα με το b&d και το Bosch και τρυπαγε σαν βουτυρο τον τοιχο. Ισως ηταν η φορτιση (δε νομιζω), ισως το τρυπανι(μαλλον), παντως η διαφορα ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Αν και "lidlικος", οφειλω να παραδεχτω οτι, τουλαχιστον καποιες φορες, η ποιοτητα στα αναλωσιμα ειναι σημαντικοτατη και πολυ ανωτερη στις "καλες" μαρκες.
Καλημέρα!
Εννοείται ότι τα αναλώσιμα κάνουν την διαφορά. Δεν είναι μόνο το εργαλείο. Και σε bosh μπλε να έβαζες μάπα τρυπάνι πάλι θα παιδευοσουν. Έτσι κι αλλιώς όπως όλοι που έχουμε εργαλεία ηλεκτρικά η μπαταρίας από το lidl, μόλις τα πάρουμε,αφήνουμε στην άκρη τα αναλώσιμα που έχουν μέσα οι συσκευασίες και περνουμε κάποιο επώνυμο για να κάνουμε την δουλειά μας. Έχω και εγώ το 18v κρουστικό της Black & Decker το οποίο πήρα και εγώ πρόσφατα και είμαι ευχαριστημενος. Αλλά με bosh και makita τρυπάνια.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν κάνεις 10-20 τρύπες το χρόνο τα καταφέρνεις και με τα πάμφθηνα του λιντλ που μπορείς να έχεις μια σειρά στην άκρη. Αλλιώς παίρνεις κάτι καλύτερο.

6αρι πάντως και να ζορίζεται δεν μπορεί να μην ήταν τσιμέντο ή ήταν ήδη χαλασμένο.. Κάτι μακριά 10-12-16 (ή κάτι τέτοιο) που βγάζει τα δουλέψαμε σε τούβλο πέρα-πέρα και μια χαρά ήταν για λίγες τρύπες.

χεχε, την διαφορα στα αναλωσιμα την διαπιστωνουμε αργα η γρηγορα ολοι μας...

Εαν υπηρχε το φορουμ οταν ξεκινουσα τα μαστορεματα, θα ηξερα δυο πραγματα παραπανω και πραγματικα θα ειχα γλυτωσει αρκετα λεφτα σε αναλωσιμα και κυριως, παρα πολυ κοπο σε τρυπηματα και κοψιματα με τσιπικα bits :))

Στο θεμα τωρα, ειναι ιδανικο να εχουμε μια σειρα καλα τρυπανια για καθε υλικο. Δηλαδη ενα σετακι για ξυλο, ενα για μεταλλα, ενα για μπετον και ενα για πλακακια/κεραμικα. Ισως και ενα σετακι φτερου και forstner. Συστηνω τα Bosch.
Εαν δεν μαστορευουμε συχνα, ενα καλο σετακι με ολα τα ειδη τρυπανιων μαζι ειναι αρκετο. Συστηνω τα X-line Bosch https://www.amazon.co.uk/Bosch-2607019327-X-Line-Accessory-Pieces/dp/B000P4IQF2 ειτε το εντελως βασικο σετ https://www.amazon.co.uk/dp/B002UHKARY/ref=psdc_1939182031_t1_B000P4IQF2. Ολα αυτα υπαρχουν Ελλαδα και σε καλες τιμες, αλλα σου βαζω απο Αμαζον για να δεις κριτικες.

Για μπετο, τα τρυπανια (εργαλεια και αναλωσιμα) με το συστημα SDS κανουν μεγαλη διαφορα, μην πω τεραστια.. Για SDS αναλωσιμα (τρυπανια και σκαρπελα) τα Dewalt εχουν αποδειχτει πολυ καλα και τα συστηνω.

Επισης οταν για οποιοδηποτε λογο δυσκολευομαστε να ανοιξουμε μια τρυπα σε καποιο υλικο, κανουμε προτρυπημα με τρυπανι λιγα νουμερα πιο μικρο απο την τρυπα που θελουμε να ανοιξουμε. Ακομα εως και το μισο απο το αρχικο μεγεθος.

Και μια παρατηρηση/διαπιστωση.
Υπαρχουν καποια τρυπανια παντος καιρου και υλικου που εχει βγαλει εδω και λιγα χρονια η Bosch. Τα CYL 9 multi construction https://www.amazon.co.uk/Bosch-2607...d=1546088644&sr=8-1&keywords=BOSCH+2607010521. Τα εχω δοκιμασει σε μεταλλο, ξυλο, τοιχοποιια, μπετον και πλακακια και πραγματικα κανουν πολυ καλη δουλεια. Αξιζει να τα δοκιμασει κανεις που θελει ενα τρυπανι για ολα.

Την διαφορα που βλεπεις στα φτηνα τρυπανια, θα την δεις και στις λαμες για σεγες, στους δισκους κοπης, στα αναλωσιμα πολυεργαλειων τυπου dremel κλπ. Αξιζουν λοιπον τα επωνυμα αναλωσιμα.
Περαν του οτι γινεται καλυτερα η δουλεια, γινεται και ασφαλεστερα λογω καλυτερης ποιοτητας του υλικου και της κατασκευης του αναλωσιμου.

Πλεον ειμαι κι εγω ευχαριστημενος με το b&d. Γιατι με τις πρωτες τρυπες ειχα απογοητευτει :)

Τι να πω; Δεν ειμαι και εντελως αρχαριος στις τρυπες σε τοιχο. Αυτες (οι πρωτες) ηταν μαρτυριο. Ισως ηταν συνδυασμος χαμηλης μπαταριας και τρυπανιου (αν και νομιζω ηταν αδουλευτο του lidl).
Ηθελα να κανω μερικες δοκιμες ακομα (π.χ. να ξαναδοκιμασω με του lidl μετα τη φορτιση, αλλα δεν προλαβα).
Οπωσδηποτε εχω αρκετα τρυπανια του lidl και δεν θα τα πεταξω (σε καποιες τρυπες σε ξυλο μια χαρα τα εχουν βγαλει περα). Απλως τοση διαφορα...με εντυπωσιασε.
Νομιζω δεν ηταν τσιμεντο, μπορει να.κανω λαθος. Μπορει να ετυχε και προβληματικο το συγκεκριμενο τρυπανι...

Last edited by a moderator:

Αρχιζω να το καταπινω αυτο με τα αναλωσιμα (λογω οικονομιας προτιμαω τα φτηνα, αλλα.τελικα μαλλον καλυτερο vfm ειναι τα ακριβουτσικα).
Παντως εισαι στο μυαλο μου: Σημερα κοιταζα στο leroy ενα τετοιο σετ. Τελικα πηρα 3-4 μεμονωμενα bosch τσιμεντου κι δομικων (τα ειδα αυτα τα multiconstruction, αλλα δεν ηξερα ποσο καλα ειναι).
SDS δεν εχω εργαλειο (εχει ενα Spit πνευματικο ο πατερας μου, λεω να το τσιμπησω στα κρυφα 😛).

Παντως, το προ-τρυπημα το σκεφτηκα προς το τελος, αλλα βαρεθηκα :)

Και για να μην ειμαι εντελως εκτος θεματος: Εκτιμω τις τιμες του lidl, με δεδομενο οτι για πολλους ειναι μονοδρομος, ή αυτα ή καθολου (ενα δραπανο θα επαιρνα, dremel μαλλον οχι). Απλως, φανταζομαι, οπως σε ολα τα "φτηνα", αλλα ειναι πιο vfm, αλλα λιγοτερο...

Για να λεμε την αληθεια, το Lidl ειναι το μαγαζι που καταφερε να βαλει μαζικα πααααρα πολυ κοσμο στα εργαλεια και στα μαστορεματα. H προσιτες τιμες, η ικανοποιητικη ποιοτητα και η εγγυηση συνεβαλαν πολυ και αυτο ειναι πολυ μεγαλη δουλεια.

Γενικως τα εργαλεια του ειναι VFM και αξιζουν τα λεφτα τους με το παραπανω αλλα τα περισσοτερα αναλωσιμα τους ΔΕΝ ειναι ικανοποιητικα. Ομως αυτο δεν λεει κατι ιδιαιτερο μπροστα στην γενικοτερη προσφορα και ποικιλια των εργαλειων τους.

Και εγώ είμαι της άποψης top αναλώσιμα και ας γυρνάνε σε μοτέρ του 80"! Με ένα καλό αναλώσιμο τρύπας και με τρυπάνι χειρός για πλάκα με ένα μάπα αναλώσιμο και hilti 1000 euro να έχεις τίποτα δεν γίνεται.
Όσο για τα lidl θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συνάδελφό Χιώτη. Τα εργαλεία τους είναι μια χαρά και φτάνουν την τελειότητα για τους περισσότερους ερασιτέχνες με αναλώσιμα επώνυμα και προσεγμένα. Έχω στομωσει και σπάσει πολλά am-tech silverline parkside kai einhel αναλώσιμα ακόμα και στην πρώτη τρύπα αλλά bosch ακόμα και πράσινα με βγάλανε ασπροπρόσωπο .

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βοηθηστε τον γκαντεμη! 😛
Ειπα 2 καλες κουβεντες για τα parkaide πριν 10 μερες και εχουν βαλθει να με διαψευσουν:
Εχω το κατσαβιδακι Rapidfire 2.0, αγορασμενο πριν 1 χρονο και κατι (10ος/17 αν θυμαμαι καλα). Ειδε λιγη χρηση και το ειχα παροπλισμενο σχεδον ενα χρονο τωρα, αφου δουλευα το δραπανοκατσαβιδο κυριως. Τελευταια φορα που δουλεψε ηταν μια χαρα.
Πηγα να το δουλεψω σημερα και δεν γυριζε καθολου. Στη "νεκρα" (διακοπτης μεταξυ αριστερο- και δεξιοστροφης λειτουργιας) αναβε το λαμπακι και εδειχνε μπαταρια στη μεση. Επισης αναβε το led.
Εβαλα να το φορτισω και αναβοσβηνε γρηγορα το τελευταιο, πρασινο λαμπακι, ενω μετα απο λιγο αναβοσβηνει αργα το ιδιο. Μετα απο ωρες φορτισης δεν αλλαξε σχεδον τιποτε. Μονο 2 φορες που το δοκιμασα γυριζε πολλυυυυ αργαααααα η μυτη, για λιγο και μετα σταματουσε.
Εψαξα τις αποδειξεις μου και (φυσικα) βρηκα περιπου 10 διαφορετικες lidl, ΕΚΤΟΣ απο την συγκεκριμενη :(
Παιζει να δοκιμασω κατι αλλο;
Να προσπαθησω στο service ή χαμενος κοπος;
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Τι εννοείς όταν λες "διακοπτης μεταξυ αριστερο- και δεξιοστροφης λειτουργιας" ή αριστερά πρέπει να είναι ή δεξιά στην μέση δεν δουλεύει.
Αν γράφει ΙΑΝ Νούμερο επάνω πάρε τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και θα σε καθοδηγήσουν...δεν χρειάζεται νομίζω απόδειξη.

Τι εννοείς όταν λες "διακοπτης μεταξυ αριστερο- και δεξιοστροφης λειτουργιας" ή αριστερά πρέπει να είναι ή δεξιά στην μέση δεν δουλεύει.
Αν γράφει ΙΑΝ Νούμερο επάνω πάρε τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και θα σε καθοδηγήσουν...δεν χρειάζεται νομίζω απόδειξη.

Εχει και μια θεση αναμεσα ατα δυο, που δεν δουλευει (κατι σαν κλειδωμα ασφαλειας).
Αν δεν χρειαζεται η αποδειξη, κατι γινεται...