Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φυσικα, Κυριακο, δε διαφωνω οτι εχει δυναμη. Το απλο, οπως ειπα, δεν μπορουσε να γυρισει τις βιδες απο ενα σημειο και μετα (ή, οντως, προσπαθουσε να μου γυρισει τον καρπο). Ισως περιμενα οτι το παλμικο θα παλευε περισσοτερο την 12αρα.
Σχετικα ειναι αυτα (κι εγω δεν εχω καμια πειρα με παλμικα) και καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να περιμενεις θαυματα απο τα εργαλεια.
Ισως αυτο που με εντυπωσιαζει περισσοτερο ειναι (μια ακομη επιβεβαιωση του) ποσο μεγαλη δυναμη βαζεις με ενα ταπεινο κλειδι/καστανια, δημιουργωντας μοχλο...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

...
Ισως αυτο που με εντυπωσιαζει περισσοτερο ειναι (μια ακομη επιβεβαιωση του) ποσο μεγαλη δυναμη βαζεις με ενα ταπεινο κλειδι/καστανια, δημιουργωντας μοχλο...

Δεν θάπρεπε: "δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω" είπε ο Αρχιμήδης όταν ανακάλυψε την λειτουργία των μοχλών.

Φυσικα, Κυριακο, δε διαφωνω οτι εχει δυναμη. Το απλο, οπως ειπα, δεν μπορουσε να γυρισει τις βιδες απο ενα σημειο και μετα (ή, οντως, προσπαθουσε να μου γυρισει τον καρπο). Ισως περιμενα οτι το παλμικο θα παλευε περισσοτερο την 12αρα.
Σχετικα ειναι αυτα (κι εγω δεν εχω καμια πειρα με παλμικα) και καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να περιμενεις θαυματα απο τα εργαλεια.

Σημερα βιδωνα μια μεγαλη βιδα σε 10αρι ουπατ στο τοιχο για ενα κουρτινοξυλο οπου στην αριστερη πλευρα δεν υπηρχε προσβαση για να μπει σωστα σκαλα.
Αν δεν ειχα το παλμικο θα ειχα μεγαλη ταλαιπωρια για να βιδωσω αλλιως βιδα με το αριστερο χερι...

Ισως τα 180Nm του parkside να ειναι περισσοτερο κοντα στα 120Νm ροπης, αλλα και παλι θεωρω οτι ειναι ενα χρησιμοτατο εργαλειο.

Έχει δοκιμάσει κανείς το 12V πριόνι που είχε πριν λίγο καιρό για κλάδεμα κήπου; Που ήταν σαν σπαθοσέγα;

Δεν θάπρεπε: "δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω" είπε ο Αρχιμήδης όταν ανακάλυψε την λειτουργία των μοχλών.

Ακριβως αυτο ειχα στο μυαλο μου :)

Ναι, Μιχαλη, σιγουρα ειναι χρησιμο. Εξαλλου, για ολα σχεδον τα εργαλεια ρευματος ισχυει οτι η δουλεια μπορει να γινει και με το χερι, αλλα αυτο δε σημαινει οτι επρεπε να ειχαμε μεινει στα εργαλεια χειρος (σε... μενα το λεω αυτο).
Απλως, ισως, περιμενα "θαυματα" :)

Ακριβως αυτο ειχα στο μυαλο μου :)

Ναι, Μιχαλη, σιγουρα ειναι χρησιμο. Εξαλλου, για ολα σχεδον τα εργαλεια ρευματος ισχυει οτι η δουλεια μπορει να γινει και με το χερι, αλλα αυτο δε σημαινει οτι επρεπε να ειχαμε μεινει στα εργαλεια χειρος (σε... μενα το λεω αυτο).
Απλως, ισως, περιμενα "θαυματα" :)

To "θαυμα" θα το δεις οταν βρεθεις σε μια σκαλα στιριζωμενος λιγο στραβα στο πλαι προσπαθοντας να βαλεις σφιχτα βιδα για τη ραφιερα στο σωστο σημειο κλπ κλπ και θα εκτιμησεις εκει το πατημα ενος κουμπιου σε συγκριση με το να στηθεις για να κανεις μοχλικο στον αερα.

Ειναι σαν τον ελβετικο πολυσουγια, μολις τον μαθεις τον εχεις παντα μαζι σου οπως φακο, σπιρτα και μετρο.

:flipout:

To "θαυμα" θα το δεις οταν βρεθεις σε μια σκαλα στιριζωμενος λιγο στραβα στο πλαι προσπαθοντας να βαλεις σφιχτα βιδα για τη ραφιερα στο σωστο σημειο κλπ κλπ και θα εκτιμησεις εκει το πατημα ενος κουμπιου σε συγκριση με το να στηθεις για να κανεις μοχλικο στον αερα.

Ειναι σαν τον ελβετικο πολυσουγια, μολις τον μαθεις τον εχεις παντα μαζι σου οπως φακο, σπιρτα και μετρο.

:flipout:

Σωστος.
Χθες εβαλα ενα floating ραφι και βιδωσα 5 4επι6 βιδες.
Ε μου κακοφανηκε που βιδωνα με το GSB και δεν ειχα ενα παλμικακι...

Σας διαβάζω που γράφετε για τα παλμικά για βιδώματα σε τοίχους, ξύλα, κουρτινόξυλα κλπ κι έχω την απορία επειδή δεν έχω παλμικό : τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένα παλμικό από ένα καλό δραπανοκατσάβιδο (καλό λέμε) εκτός βέβαια από το να ξεβιδώνεις βίδες τύπου μπουλονιών ζάντας.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας διαβάζω που γράφετε για τα παλμικά για βιδώματα σε τοίχους, ξύλα, κουρτινόξυλα κλπ κι έχω την απορία επειδή δεν έχω παλμικό : τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένα παλμικό από ένα καλό δραπανοκατσάβιδο (καλό λέμε) εκτός βέβαια από το να ξεβιδώνεις βίδες τύπου μπουλονιών ζάντας.

To παραπανω το καταλαβαινεις στην χρηση. Παραδειγμα: εφτιαξα ενα τραπεζι με ποδια απο δοκαρι πευκου 8*8 εκ. Εβαλα εκει καποιες βιδες τυπου philips 6 εκ., με το παλμικο βιδωσα απροβληματιστα ολη τη βιδα χωρις δευτερη σκεψη. Για μια βιδα ειπα να δοκιμασω με ενα καλο δραπανοκατσαβιδο, ε, εκει ταλαιπωρηθηκα, κοντεψα να χαλασω την κεφαλη της βιδας, επειδη κλωτσουσε που δεν ανοιγε ευκολα το ξυλο κλπ. Δοκιμασε παλμικο και βιδες με κεφαλη torx καλης ποιοτητας, παλμικο του λιντλ η αλλης μαρκας και θα καταλαβεις. Εχει να κανει με το περιστροφικο χτυπημα του παλμικου, στην ουσια ειναι σαν να εχεις ενα κατσαβιδι με ενα μοχλο να εξεχει καθετα απο το στελεχος και οταν η βιδα αντιστεκεται, να μπορεις να δινεις σφυριες στο μοχλο για να εξασκησεις δυναμη περιστροφικα στην βιδα ενω δεν βαζεις υπερβολικη ισχυ καθετα στο να κρατησεις καλη επαφη με την κεφαλη της βιδας.

Σαν παραδειγμα αλλο να σου πω οτι ξεβιδωσα βιδα ξυλουργικη σκουριασμενη μονης εγκοπης στην κεφαλη (οχι σταυρο η torx) απο πατζουρι ξυλινο 45 ετιας ανευ προβληματος ενω στο χερι απλα χαραζα την βιδα.

Παιδια, τα

315595_02.jpg

Parkside Τρυπάνια PGBS A1
Ενδείκνυνται για πέτρα, ελαφρομπετόν και τούβλα

3.99*
Κάθε σετ 7 τεμάχια
Από 12.09.
Υποδοχή σύμφωνα με το σύστημα SDS-plus
Σετ 7 τεμαχίων

Πιστευετε οτι αξιζουν η ειναι για τα μπαζα και θα στραβωσουν με την μια. Το ρωταω μιας και τα μεγαλα τρυπανια μου εχουν βγει καλα για τις μικρες μου αναγκες. Μηπως ομως τα μικρα τρυπανια στραβωσουν αμεσως;

Ευχαριστω για την γνωμη σας.

Αμαν βρε παιδια με τον "greek sales tax" στις εισαγωγες....

https://www.lidl.it/it/non-food.htm?id=943&week=2

https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?id=1543&week=2

Απο 99 ευρα στα 111....

Να ρωτησω οποιον πηρε αξιζει να ανοιχτω στα εργαλεια αερος (περαν του ψεκασμου καθαρισματος) ενω εχω γεμισει απο ηλεκτρικα;

Βαφω ελαχιστα (σπιτι + κατασκευες) αρα αξιζει να ξεκινησω μια τετοια εγκατασταση; Και απο λιντλ; Εχει καποιος επενδυσει σε βαθος χρονου στα εργαλεια του λιντλ; Να εχει αποψη του εαν αξιζει σε σχεση με την χρηση; Η ειναι γκαντζετ; Και απο θορυβο τι λεει; Θα με φανε οι γειτονες;

Φίλε @xelonakias σε ευχαριστω για τις πληροφοριες του παλμικου. Η αλήθεια είναι ότι έχω δραπανοκατσάβιδο πολύ ισχυρό και με μεγάλη ροπη (τεχνολογίας brushless) που δε μασάει πουθενά και κάνω παπάδες με αυτό ( καλύπτει δηλαδή σε ότι θέλω και δε μου χρειάζεται κάτι άλλο), αλλά με έβαλες σε σκέψεις και ίσως κάποια στιγμή να δοκιμάσω κι ένα παλμικό (εντάξει, μας "τρώει κι εμάς τώρα η τσέπη μας, να τα λέμε κι αυτά :)) )
Τώρα, για τον αέρα που ρωτάς κι επειδή λόγω δουλειάς ασχολούμαι και τον χρησιμοποιώ χρόνια , να σου πω τα εξής: ο αέρας είναι πολύ καλός και με τα κατάλληλα εργαλεία βγάζει τρελή δύναμη ΑΛΛΑ, θέλει τα κατάλληλα εργαλεία και πρώτα απ' όλα καλή παροχή αέρος. Το κομπρεσερακι του lidl είναι για πολύ λίγα πράγματα και με αυτές τις δυνατότητες που έχει βρίσκεις φθηνότερο στην αγορά. Καλά είναι να υπάρχει ενα κομπρεσέρ αερος στο εργαστήριο απλά να ξερεις ότι τέτοιων δυνατοτήτων μηχάνημα είναι για να φυσάς κάποια πράγματα, για να βάψεις κάποιες μικρές επιφάνειες, για να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο αέρος μικρών απαιτήσεών, για να φουσκώσεις κάτι κλπ. Ο λογος είναι ότι έχει μικρή παροχή αέρος και μικρό καζανακι, πράγμα αποτρεπτικό για τα περισσότερα εργαλεία αέρος που ζητάνε συνεχόμενο όγκο αέρα και αυτό δε θα μπορεί να τον δίνει. Στην προσπάθεια του μάλιστα να ανταπεξέλθει θα δουλεύει συνέχεια (θα σου παίρνει και τα αυτιά γιατί όλα αυτά είναι πολύ θορυβώδη) και παίζει πολύ σύντομα να καεί. Παρ'όλα αυτά, όπως έγραψα και πριν, ένα κομπρεσεράκι καλά είναι να υπάρχει (έστω και μικρό για βασικα πράγματα). Ελπίζω να βοήθησα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγω εχω το κλασικο σετακι τοιχου της parkside και εχω ανοιξει μπολικες τρυπες με αυτο (κυριως ΟΧΙ σε μπετο). Τη δουλεια του την κανει, αλλα σε συγκριση με τα cyl9 της bosch....ε, δεν τα ξαναπιανεις αυτα :)

Φιλε Zidan, (με την, ελαχιστη οπως ειδες, πειρα μου) στο παλμικο κι εγω ακριβως αυτο που λενε τα παιδια ειδα:
1. Δεν σου μεταφερει τη ροπη. Με το κλασικο δραπανο εβαζα πολυ δυναμη για να μην μου στριψει τον καρπο (κι ας εχει πολυ μικροτερη ροπη).
2. Τεινει να ΜΗΝ κλωτσαει στην κεφαλη της βιδας (και αρα δεν την χαλαει κιολας).
3. Ειναι σαφως πιο δυνατο, τουλαχιστον απο το δικο μου, απο ενα πολυ δυνατο δραπανο, ισως δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα.

Απο εκει και περα, οπως ειπα, για να σφιξεις πολυ ενα στριφωνι/μπουλονι, μια στο τοσο, ισως δεν αξιζει. Μπορεις να κανεις το ιδιο και περισσοτερο με ενα κλειδι/καστανια.
Βεβαια, ειναι και αυτο που αναφερθηκε, για την περιπτωση δυσκολων σημειων κτλ, που εχεις μεγαλυτερη ανεση.
Ε, στην τελικη, εδω που τα λεμε, για μια βιδα μια στο τοσο, δεν χρειαζεσαι καν δραπανο, υπαρχουν και κατσαβιδια. Αλλα, ολοι μας ξερουμε τι ευκολια ειναι το δραπανο, ειδικα για πιο συχνη χρηση. Ε, καπως αντιστοιχα ειναι και το παλμικο (απο ο,τι καταλαβαινω).
Υ.Γ. Στα συν του οτι κανει και πολυ "μαστορικο" ηχο. Οποιος το ακουει σκεφτεται "ε, με τετοια...βιομηχανικα εργαλεια, αυτος πρεπει να ειναι μεγαλος μαστορας"...Που να ξερε (στη δικια μου περιπτωση, τουλαχιστον) 😁😁😛😛

Απο εκει και περα, οπως ειπα, για να σφιξεις πολυ ενα στριφωνι/μπουλονι, μια στο τοσο, ισως δεν αξιζει. Μπορεις να κανεις το ιδιο και περισσοτερο με ενα κλειδι/καστανια.

.

Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο :)

Υ.Γ. Στα συν του οτι κανει και πολυ "μαστορικο" ηχο. Οποιος το ακουει σκεφτεται "ε, με τετοια...βιομηχανικα εργαλεια, αυτος πρεπει να ειναι μεγαλος μαστορας"...

Φιλε αν το πάρεις θα ψαχνεις να το βρεις για να βιδωσεις εστω και μια βιδα να έχεις να βιδωσεις.

Επισης δεν ειναι όλες οι βιδες εξαγωνικες για να βιδωνεις με καστανια. Και ποσες να βιδωσεις πια τους καρπους σου δε τους λυπασαι?

Ενα ειναι το παλμικο.

Και γω αφου το αγορασα το εκτιμησα και δε το αλλαζω.