Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να το ξαναγράψω πιο αναλυτικά για να γίνω κατανοητός . Η χαμηλή είναι πιο εργονομική στον χειρισμό , στιβαρή βάση από χυτοσίδηρο όπως έχουν οι επώνυμες εταιρίες , έρχεται με βαλίτσα . Η ψιλή έχει βάση από ψευτολαμαρινα που στραβώνει εύκολα όπως όλες οι φασόν κινεζικες που κυκλοφορούν , έρχεται χωρίς βαλίτσα .
Μακραν ανώτερης κλάσης η χαμηλή στο σύνολο .

Επίσης , κλείδωμα της βάσης στην χαμηλή στις διάφορες γωνιές κοπής με έναν μοχλό και όχι με βίδωμα-ξεβιδωμα βιδων όπως στην ψιλή .

Last edited by a moderator:
Να το ξαναγράψω πιο αναλυτικά για να γίνω κατανοητός . Η χαμηλή είναι πιο εργονομική στον χειρισμό , στιβαρή βάση από χυτοσίδηρο όπως έχουν οι επώνυμες εταιρίες , έρχεται με βαλίτσα . Η ψιλή έχει βάση από ψευτολαμαρινα που στραβώνει εύκολα όπως όλες οι φασόν κινεζικες που κυκλοφορούν , έρχεται χωρίς βαλίτσα .
Μακραν ανώτερης κλάσης η χαμηλή στο σύνολο .

Επίσης , κλείδωμα της βάσης στην χαμηλή στις διάφορες γωνιές κοπής με έναν μοχλό και όχι με βίδωμα-ξεβιδωμα βιδων όπως στην ψιλή .

Ηλια τα ειπες ολα.

Ηθελα να προσθεσω οτι για την ψηλη σεγα με χειρολαβη (ενσυρματη), εχω ενα παλαιοτερο μοντελο το οποιο εχει επισης βαση απο χυτοσιδερο και οχι λαμαρινα, αρα ισως αυτο αλλαξε καποια στιγμη στην παραγωγη;

Η βαλιτσα σε βαθος χρονου ειναι πολυ μεγαλο ατου! (Αμα σας πλημμυρίσει η αποθηκη /εργαστηρι....Αουτς! )

Επισης εχω δει και λαμαρινα σε δισκοπριονα bosch (εχω ενα) και με την δικια μου πολυ ελαφρια χρηση δεν ειχα στραβωματα. Δεν ξερω πως να αξιολογησω αυτη την διαφορα σε parkside καλυτερα θα διαλεξει οποιος αυριο καθησει σε μαγαζι και τα δοκιμασει διπλα διπλα αναλογος με την αναγκη του.

Επισης εαν ηξερει καποιος, σε X20TEAM το μοντελο μπαταριας τι λεει; Ειναι οπως το περιγραφει ο Ηλιας η εχει μεγαλυτερη ποιοτητα στην βαση του λ.χ.

Για εμενα το πιο σημαντικο ειναι το πως αλλαζει κανεις την ρυθμιση στην γωνια κοπης - αλλαγη στην λεπιδα, πανω απο ολα η ευχρηστια.

Τελος εαν ΔΕΝ εχει καποιος σεγα ας παρει. ΜΙΑ φορα το χρονο να την χρησιμοποιησει αξιζει....

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πάντως το σετ καστάνιας του Lidl στα 99 είναι ΑΚΡΙΒΟ. Με λιγότερα λεφτά παίρνεις κινέζικα σετ παρόμοια με αυτό.
Τα κοφτάκια μοκέτας ή αλλιώς σετ κοπίδια (κατα το Lidl) πάλι είναι ακριβά. Με 2 παίρνεις το stanley ή δίνεις 4 και παίρνεις το KDS (japan) πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα πάρεις 1 μόνο. Όμως αν πάρεις 1 θα είναι καλύτερο και από τα 3.

Οι νοβοπανόβιδες όμως βρε παιδιά είναι ακριβές? Δηλαδή 3,49 που έχει τις 200 αν πάρω χύμα περίπου πόσο θα μου βγει ?

Οι βίδες ίσως να μην είναι ακριβές per se, όμως αν υπολογίσεις πόσες θα κοπούν κατά τη χρήση η τιμή/κομμάτι αυξάνει κατακόρυφα.

Πάντως το σετ καστάνιας του Lidl στα 99 είναι ΑΚΡΙΒΟ. Με λιγότερα λεφτά παίρνεις κινέζικα σετ παρόμοια με αυτό.
Τα κοφτάκια μοκέτας ή αλλιώς σετ κοπίδια (κατα το Lidl) πάλι είναι ακριβά. Με 2 παίρνεις το stanley ή δίνεις 4 και παίρνεις το KDS (japan) πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα πάρεις 1 μόνο. Όμως αν πάρεις 1 θα είναι καλύτερο και από τα 3.

Οι νοβοπανόβιδες όμως βρε παιδιά είναι ακριβές? Δηλαδή 3,49 που έχει τις 200 αν πάρω χύμα περίπου πόσο θα μου βγει ?

Οι βίδες ίσως να μην είναι ακριβές per se, όμως αν υπολογίσεις πόσες θα κοπούν κατά τη χρήση η τιμή/κομμάτι αυξάνει κατακόρυφα.
Οι αντιστοιχες lih lin εχουν, στα μεγεθη αυτα, 8-12 Αναλογα το μεγεθος, η χιλιαδα. Οποτε χονδρικα οι του lidl ειναι ακριβες!

Άρα τελικά και οι βίδες είναι ακριβούτσικες. Καλύτερα να πάρει δηλαδή κανείς είτε 1000 lih lin είτε λίγες αλλά ποιοτικές.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Τελικά δεν είναι πάντα φθηνό το Lidl...

Οι αντιστοιχες lih lin εχουν, στα μεγεθη αυτα, 8-12 Αναλογα το μεγεθος, η χιλιαδα. Οποτε χονδρικα οι του lidl ειναι ακριβες!
Πολλά λες Νεκτάριε...με 5 εως 8 ευρώ τις μεγάλες τις περνώ.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Άρα τελικά και οι βίδες είναι ακριβούτσικες. Καλύτερα να πάρει δηλαδή κανείς είτε 1000 lih lin είτε λίγες αλλά ποιοτικές.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Τελικά δεν είναι πάντα φθηνό το Lidl...

Ειναι ακριβουτσικες και οχι η καλυτερη ποιοτητα που μπορεις να βρεις αλλα αν η εναλλακτικη ειναι να αγοραζεις απο καθε μεγεθος 1000 βιδες τι να το κανω?
Εγω παντως θα παρω το σετακι εκεινο που εχει μια καλη γκαμα μεγεθων των βιδων με κεφαλη Torx. Oλα τα μεγεθη μαζεμενα σε ενα κουτακι που περιεχει 350 βιδες.

Βλέπω κι άλλα πράγματα εκτός από αυτά που αναφέρατε να είναι τσιμπημένα (θα μάθανε ότι πλουτίζουμε φαίνεται :)) ). Επίσης το σετακι που το αναφέρει ως μικροεργαλεία είναι επιεικώς για τον κουβά.

Αν δεν εχουν αλλαξει κατι στις βιδες δυστυχως πολλες κόβονται στο κεφαλι σχετικα ευκολα.

Nαι το ξερω, μου εχει συμβει οταν χρησιμοποιω απροσεκτα το παλμικο. Οσες φορες ομως το παω προσεκτικα, δεν θυμαμαι να μου εχει κοπει καμμια.
Το ιδιο μου εχει συμβει με τις κινεζικες lihlin. Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Αλλες ειναι οι καλες οι μαρκες και κοστιζουν.

Αν κοβονταν μονο με το παλμικο θα το δικαιολογουσα ως ενα σημειο.
Κοβονται και με το δραπανοκατσαβιδο.

Εγω εχω βρει και εμπιστεύομαι τις βιδες του Leroy Lih Lin που τις παιρνω με το ταπερ στα 10 ευρω σε μεγαλη ποικιλια.

Μια που λετε για βιδες, και βλεπω οτι οι αυριανες του lidl ΔΕΝ ειναι αυτες που ψαχνω, αλλα ουτε το leroy εχει ποικιλια απο αυτες (τουλαχιστον στις χυμα), μια ερωτηση:
Που μπορω να βρω, σε λογικη τιμη και ποικιλια, ξυλοβιδες/νοβοπανοβιδες απο αυτες που εχουν μονο μεχρι τη μεση βολτες;
Βλεπω (και εχω και μια μικρη σχετικη εμπειρια) οτι για να γινει καλη, σφιχτη ενωση μεταξυ 2 ξυλων, αυτες ειναι καλυτερες.

Προσυπογράφω σε ό,τι αναφέρει ο αποπάνω μου. -bye-

Ελα Νικολα να κανουμε ενα τεστακι στις κινεζικες βιδες επιτοπου -lihlin vs powerfix- για να αλλαξεις γνωμη στη στιγμη, ιδια κεφαλια θα σπασουν :))

Μια που λετε για βιδες, και βλεπω οτι οι αυριανες του lidl ΔΕΝ ειναι αυτες που ψαχνω, αλλα ουτε το leroy εχει ποικιλια απο αυτες (τουλαχιστον στις χυμα), μια ερωτηση:
Που μπορω να βρω, σε λογικη τιμη και ποικιλια, ξυλοβιδες/νοβοπανοβιδες απο αυτες που εχουν μονο μεχρι τη μεση βολτες;
Βλεπω (και εχω και μια μικρη σχετικη εμπειρια) οτι για να γινει καλη, σφιχτη ενωση μεταξυ 2 ξυλων, αυτες ειναι καλυτερες.

Υπαρχουν αρκετες καλες μαρκες που μολις τις βλεπεις καταλαβαινεις οτι προκειται για ποιοτικο και ακριβο πραμα.
Μια απο αυτες ειναι βιδες startech. Eχει και το eshop https://www.e-shop.gr/ergaleia-anta...C1%CB%C5%C9%D9%CD&filter-5458=1&filter-5385=1
mainImageHome.png

Eγω παντως με τις κινεζικες του leroy ειτε με τις κινεζικες του λιντλ ειμαι οκ για τα μαστορεματα μου.

Ελα Νικολα να κανουμε ενα τεστακι στις κινεζικες βιδες επιτοπου -lihlin vs powerfix- για να αλλαξεις γνωμη στη στιγμη, ιδια κεφαλια θα σπασουν :))

Υπαρχουν αρκετες καλες μαρκες που μολις τις βλεπεις καταλαβαινεις οτι προκειται για ποιοτικο και ακριβο πραμα.
Μια απο αυτες ειναι βιδες startech. Eχει και το eshop https://www.e-shop.gr/ergaleia-anta...C1%CB%C5%C9%D9%CD&filter-5458=1&filter-5385=1
mainImageHome.png

Eγω παντως με τις κινεζικες του leroy ειτε με τις κινεζικες του λιντλ ειμαι οκ για τα μαστορεματα μου.

Οχι, δε λεω τοσο για τις μαρκες και την ποιοτητα. Περισσοτερο αυτες που εχουν μονο μεχρι τη μεση βολτες ψαχνω να βρω.

Βγαζει και αυτη η εταιρεια Αγγελε. Αλλα μην νομιζεις οτι θα δεις διαφορά, την ιδια δουλεια θα κανεις και με τις κανονικες.
Οταν εφτιαχνα τα χωρισματα στο εργαστηριο χρησιμοποιησα εκατονταδες ξυλοβιδες ολων των τυπων, ολες οι ιδιες μου φαινοντουσαν στην πραξη και ολες εκαναν την δουλεια τους.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγω παιρνω τις fisco απο e shop με torx κεφαλι και ειμαι υπερευχαριστημενος!

Αυτες Βασιλη ειναι σιγουρα καλυτερες απο του λιντλ και φυσικα απο τις κινεζικες λιχλιν και τις αλλες του λεροι -και δεν σπαει το κεφαλι ευκολα!

Παντως και οι torx του λιντλ δεν ειναι κακες. Αυριο θα ξαναπαρω ενα σετακι με 350 διαφορες βιδες τορξ στα 3.5 ευρουδακια :)

Νικο δυστυχως αθλιες.
Αν δεν εχει αλλαξει κατι ξαναλεω δεν τις θελω να τις βλεπω.
Μιχαλη οι Lih lin δεν μου εχουν σπασει.
Ο Αχιλλεας ξοδευει κιλα και κιλα στην εβδομαδα του ας μας γράψει την εμπειρια του.