Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φυσικά και έχει θέμα...
Προσωπικά θα το γύριζα πίσω....άπαξ και δεν πατάει όλο τι να το κάνεις...
Αφού οι επιστήμονες είπαν "ότι η πλάκα είναι μελετημένη έτσι γιατί στο σημείο αυτό με την συγκεκριμένη υλοποίηση εξασθενεί τις υπερβολικές κάθετες και πλάγιες δυνάμεις που ασκούνται από μη έμπειρους τρίφτες." .... τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη...

Τώρα μάλιστα ...ξέρουμε γιατί μιλάμε ...
Φίλε μου ή το κρατάς για το στρογγυλό εξάρτημα και το γωνιακό αν είναι και αυτά εντάξει ή το επιστρέφεις και παίρνεις τα χρήματα σου πίσω.
Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις και αυτά που γράφει εδώ ή να συμπληρώσεις την φόρμα επικοινωνίας και να σε πάρουν αυτοί τηλέφωνο. https://exypiretisi-pelaton.lidl-he...τοπίσω-το-σέρβις-ενός-προϊόντος-1562148012768

ευχαριστω...τους εστηλα για να δουμε θα παρουν...
τα αλλα ειναι καλα δεν εχουν θεμα

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αφού οι επιστήμονες είπαν "ότι η πλάκα είναι μελετημένη έτσι γιατί στο σημείο αυτό με την συγκεκριμένη υλοποίηση εξασθενεί τις υπερβολικές κάθετες και πλάγιες δυνάμεις που ασκούνται από μη έμπειρους τρίφτες." .... τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη...

Αστειευεται ο Νικος.

Πρώτα απ´όλα πρέπει να έχεις και λίγη αντίληψη του τι είναι αστείο και τι όχι

ευχαριστω...τους εστηλα για να δουμε θα παρουν...
τα αλλα ειναι καλα δεν εχουν θεμα

Eγω θα σου ελεγα να το κρατησεις για το εκκεντρο και το δελτα. Η τιμη ειναι χωμα.
Ουτως η αλλως ενα εκκεντρο τριβειο ειναι βασικο τριβειο. Αν ειναι να εχει καποιος ενα μονο τριβειο, αυτο ειναι. Τρωει πιο πολυ ξυλο απο το παλμικο και δεν αφηνει πολλα σημαδια σαν το παλμικο. Εχεις και το δελτα για τις γωνιες.

η αλλη που τα αγορασατε δεν εχετε προβλημα στην ορθωγωνια πλακα?
γιατι αν μου το κανουν αντικατασταση και εχει το ιδιο προβλημα τι να το κανω...
δεν φτανει που ειναι στραβω σακατεβη και τα γυαλοχαρτα στης ακρες που εχει θεμα

Eγω θα σου ελεγα να το κρατησεις για το εκκεντρο και το δελτα. Η τιμη ειναι χωμα.
Ουτως η αλλως ενα εκκεντρο τριβειο ειναι βασικο τριβειο. Αν ειναι να εχει καποιος ενα μονο τριβειο, αυτο ειναι. Τρωει πιο πολυ ξυλο απο το παλμικο και δεν αφηνει πολλα σημαδια σαν το παλμικο. Εχεις και το δελτα για τις γωνιες.

μαλον θα το κρατησω αν δεν γινει αντικατασταση

Last edited by a moderator:

Μην απαξιοις τοσο πολυ τα εργαλεια που φερνει το Lidl. Eχεις δικιο απο την μια, σιγουρα εχουν αδυναμιες σε πολλα επιπεδα αλλα εχουν καταφερει να εισαγουν παρα πολλους απο εμας στον κοσμο των μαστορεματων και κατασκευων, λογω τιμης και εγγυησης.

Ο Νικος παραπανω προφανως και εκανε χιουμορ - και πετυχημενο i might add :))

Και για όσους δεν με ξέρουν ....τα 95 από τα 100 εργαλεία μου είναι Parkside και ποτέ δεν επέστρεψα κάτι γιατί κάνω άνετα αυτά που χρειάζεται να κάνω ως ερασιτέχνης. Όταν αγοράζω τέτοια εργαλεία περιμένω πάντα ότι μπορεί να μην είναι τέλεια αλλά την δουλειά τους θα την κάνουν έστω και με δυσκολία.
Και μην μου πει κάποιος ότι η συγκεκριμένη πλάκα δεν θα τρίψει γιατί δεν πατάει σωστά ολόκληρη γιατί δεν θα τον πιστέψω. Το τριβείο δεν μένει σε ένα μέρος αλλά κινείται σε όλη την επιφάνεια που τρίβουμε αν κάπου δεν πατάει θα έλθει η διπλανή πλευρά που πατάει και θα κάνει την δουλειά. Μετά περνάς και με το στρογγυλό και είσαι ΟΚ.
Αν πάλι κάποιον δεν τον ικανοποιεί έτσι ...απλώς αγοράζει ένα ποιο ακριβό τριβείο ή παίρνει το γυαλόχαρτο στα δάχτυλα όπως κάνανε παλιά. Το να υποχρεώσουμε αυτούς που τα κατασκευάζουν να μας προμηθεύουν εργαλεία με άριστη ποιότητα κατασκευής ...απλώς δεν γίνεται γιατί πλέον δεν θα είναι φτηνά.
Διαλέγει ο καθένας και αγοράζει αναλόγως.-bye-

Δεν ειναι δικαιολογία ότι δεν πατάει ολόκληρο...!!!
Δεν μπορούμε να προτάσσουμε ότι και με "μισό" εργαλειο θα κανεις δουλεια...!!!

Εάν έχεις μόνο τέτοιο ειδους τριβειο θα πρέπει να σε καλύπτει εξ ολοκλήρου....

Ο λόγως που πρέπει να πατάει ολόκληρο είναι ότι το τριψιμο πρεπει να γίνεται συμμετρικα χωρίς κενά ώστε να φαγωται ισόποσα..η καμπυλη εμποδιζει το αποτελεσμα....προσωπικα εγώ δίνω έμφαση ακομη και στο τεντωμα/προσαρμογή του γυαλοχαρτου στο τριβειο.!!
Έχω τριψει χιλιάδες φυλλα ντουλαπας ,πορτες και παντζούρια..ειδικα οταν ειναι κοντραρισμενα με στοκο ειναι πολυ χρησιμο να πατει ολοκληρο..
Φυσικά εαν κάποιον δεν τον πειράζει το αποτέλεσμα η ο τροπος λειτουργιας του μηχανηματος τότε πάω πάσο και μαζί σου Νίκο...!!!

Φιλικα τα παραπανω και χωρις διαθεση υπεροπτησμου....

Εαν τωρα ο φιλος θελει να το κρατησει για τις αλλες δυο λειτουργιες και τον ικανοποιει τοτε οκ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πρώτα απ´όλα πρέπει να έχεις και λίγη αντίληψη του τι είναι αστείο και τι όχι
Μα κι εγώ αστειευόμενος το έγραψα και μια χαρά αντιληψη έχω.

Μην απαξιοις τοσο πολυ τα εργαλεια που φερνει το Lidl. Eχεις δικιο απο την μια, σιγουρα εχουν αδυναμιες σε πολλα επιπεδα αλλα εχουν καταφερει να εισαγουν παρα πολλους απο εμας στον κοσμο των μαστορεματων και κατασκευων, λογω τιμης και εγγυησης.

Δεν τα απαξιωνω, έχω κι εγώ κάποια parkside, αλλά όπως έχω ξαναγράψει είναι ότι τους βγει και απευθείας στην αγορά, έλεγχος ποιότητας ανύπαρκτος., εκεί θέλω να καταλήξω.

Κωστή έγραψα και αυτό: "Το τριβείο δεν μένει σε ένα μέρος αλλά κινείται σε όλη την επιφάνεια που τρίβουμε αν κάπου δεν πατάει θα έλθει η διπλανή πλευρά που πατάει και θα κάνει την δουλειά."

Ιδανικό θα ήταν να πατάει σε όλη την επιφάνεια ...αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο ότι συμβαίνει σε κανένα τριβείο σε βάθος χρόνου όσο ακριβό και να είναι γιατί μεσολαβεί μια επιφάνεια αφρώδους υλικού που αν από την μάνα του δεν έχει διαφορά στο πάχος σίγουρα θα αποκτήσει με την χρήση και την πίεση...ειδικά στα άκρα που έχει μεγαλύτερη καταπόνηση. Βέβαια η συγκεκριμένη πλάκα που είδαμε ή οποία σίγουρα θα υπάρχει και σε άλλα κομμάτια της σειράς του συγκεκριμένου εργαλείου δυσκολεύει την κατάσταση γιατί έχει κατασκευαστικό λάθος στο πλαστικό από πάνω και όχι στο αφρώδες υλικό αν μπορώ να το διακρίνω καλά ...αλλά αυτό δεν αναιρεί την ικανότητα του να τρίψει το υλικό στο οποίο θα το εφαρμόσουμε. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εφ όσον το τριβείο δεν παραμένει σταθερά σε ένα σημείο αλλά διατρέχει όλη την επιφάνεια.
Όλα αυτά βέβαια λαμβάνοντας υπ´όψιν την τιμή του εργαλείου η οποία χαρακτηρίζεται ως "ξεφτίλα". -bye-

Δεν θα διαφωνησω μαζι σου αλλα ο λογως που εκανα αναφορα ειναι οτι δεν εχουν ολοι την εμπειρικη χρηση που εσυ η εγω κατεχουμε ωστε να δουλεψουν σωστα το εργαλειο και να υπαρχει εξισου σωστο αποτελεσμα με το συγκεκριμενο εργαλειο...παντως εαν εχει τετοια θεματα δεν μου γεμιζει το ματι και ως εκ τουτου δεν μπορω να το φερω σε αντιδιαστολη με αλλα ...το αφρωδες υλικο εκ της φυσεως του δεχεται πιεση και ενδεχομενος σε βαθος χρονου οντως να δημιουργει προβλημα και σε αλλα εργαλεια...αλλα ποτε μετα απο 5-6 χρονια..;..ε τα εχει βγαλει τα λεφτα του....
Τελος παντως για να μην μακρυγορουμε το οτι πληρωνεις περνεις υσχιει και σε αυτην την περιπτωση και μαλλον συνφωνουμε σε αυτο...

Επίσης κάποιο άλλο λάθος που γίνεται στο συγκεκριμένο νήμα:
Μιλάτε αρκετοί για ποιότητα και τέλειες τεχνικές προδιαγραφές και υλοποίηση αυτών.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όταν αγοράζεις τέτοια εργαλεία σε αυτές τις τιμές πρέπει να είσαι εξ αρχής προετοιμασμένος ότι αυτά δεν υπάρχουν εδώ. Τα αγοράζεις για μικροδουλειές ερασιτεχνικής φύσεως γιατί κάποια στιγμή θα τα χρειαστείς και δεν θα έχεις τίποτα.
Μην παρασύρεστε από την επαγγελματική σας πείρα ή ιδιότητα στις εκτιμήσεις σας ...αυτά δεν ισχύουν για τα συγκεκριμένα εργαλεία εκτός και αν πέσεις σε καλό κομμάτι και κάνεις κάτι πάρα πάνω.Ποτέ όμως δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις επαγγελματικού μηχανήματος.
Έχετε δει ποτέ να έχουν στις φωτογραφίες τους επαγγελματίες ??? Όλο κάτι όμορφες υπάρξεις έχουν που μόνο τουαλέτες δεν φοράνε όταν δουλεύουν τα εργαλεία και τελικά κοιτάς τις υπάρξεις και όχι το εργαλείο,και κάτι τύπους όπως ήμουνα εγώ πριν από 50 χρόνια ... :flipout::flipout:

Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Μια και το φερε η κουβεντα , θα ηθελα καποια γνωμη / προταση γι αυτο.... Einhell TH-OS 1520....
Το βρισκω στα 24 ευρω.
Θελω να καθαρισω μια περγκολα πριν την ξαναπερασω με προστατευτικο ξυλου .

Η παραλληλογραμμη επιφενεια ειναι προβληματικη, σε καμια περιπτωση δεν μπορει να χρησιμοποιηθει γιατι πολυ απλα θα τριψει ανομοιομορφα την επιφανεια, πολυ περισσοτερο οταν θα κληθει να τριψει μια πολυ μικρη επιφανεια.
Η τιμη του εργαλειου ειναι οντως χωμα, και για το λογο αυτο ο φιλος μου θα το κρατησει, καθως το θελει μονο για το εκκεντρο ... εχει αλλο επαγγελματικο παραλληλογραμμο τριβειο.

Νικο, ο πρωτος που ειπα πως αστιευεσαι ειμαι εγω και μαλιστα ,χαμογελασα.
Ομως με αυτα που λες τωρα δεν εχεις δικιο.
Να ειχε καπου μια ταμπελα εργαλεια δευτερης διαλογης να το καταλαβω.
Το σύστημα ποιοτικου ελεγχου κατ επανάληψη ειναι φαουλ.

Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Μια και το φερε η κουβεντα , θα ηθελα καποια γνωμη / προταση γι αυτο.... Einhell TH-OS 1520....
Το βρισκω στα 24 ευρω.
Θελω να καθαρισω μια περγκολα πριν την ξαναπερασω με προστατευτικο ξυλου .

Καλως τον και χρονια πολλα επισης!

Γιατι δεν παιρνεις ενα εκκεντρο τριβειακι (της ιδιας η αλλης μαρκας) για να κανεις την δουλεια σου πιο γρηγορα και πιο καθαρα? Να σου μεινει και ενα καλο τριβειο μετα την εργασια σου.

Τα παλμικα ειναι πιο αδυναμα σαν τυπος τριβειου και μειονεκτουν στην αφαιρεση υλικου μπροστα στα εκκεντρα. Το μονο καλο ειναι οτι ειναι φτηνοτερα και βρισκεις ευκολα γυαλοχαρτο. Οκ, και οτι εισχωρουν στις γωνιες λογω σχηματος :)

Προχτές που τακτοποιούσα το εργαστήριο έπιασα μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια στα χέρια μου το δισκοπρίονο μπαταρίας, με την μπαταρία κουμπωμένη πάνω του. Ε σας πληροφορώ πως δούλευε κανονικότατα! Τουλάχιστον εντυπωσιακό...