Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οχι σε καμμια περιπτωση ..και ο λογος ειναι οτι δεν μαγκωνουν/κλειδωνουν και ο κινδυνος τραυματισμου ειναι μεγαλος...

Last edited by a moderator:
Τα τρυπάνια με υποδοχή SDS Plus που φέρνει σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κρουστικό που επίσης έχει σήμερα;

Λογικη η ερωτηση σου αλλα καλυτερα να παρεις ενα κανονικο φτηνο σετακι με τρυπανια για μπετο με 3-4 ευρω.
Τα SDS αν και μπαινουν στο τσοκ ενος κοινου δραπανου, αφενος δεν σφιγγουν σωστα και αφ'ετερου χαλαρωνουν με την κρουση η/και την διατρηση.

Υπαρχει ο κινδυνος να χαλασει και το τσοκ και το τρυπανι, οποτε δεν αξιζει να το ρισκαρεις.
Aν θες να κανεις οικονομια και να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα παρε ξεχωριστα 2 καλα τρυπανια που θα χρησιμοποιεις πιο συχνα. πχ 6 και 8μμ.
https://www.skroutz.gr/s/18596613/B...-Construction-6x60x100mm-2608596053-1τμχ.html

Καλως τον!

Αν θεωρησουμε οτι και τα τρια ειναι παρομοιας ποιοτητας κατασκευης τοτε η επιλογη ειναι αποκλειστικα θεμα αναγκων. Πως να προτεινεις σε καποιον πχ. την αμπεροτσιμπιδα που εσυ θεωρεις χρησιμη, αν ο αλλος δεν γνωριζει τι κανει.

Προσωπικα θα παρω το πολυμετρακι των 12.99 γιατι ειναι ενα παραδοσιακο οργανο και μαλιστα μικρο σε μεγεθος.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλώς σας βρίσκω πάλι. Σε ευχαριστώ και γω θα κινηθώ παραδοσιακά.

Καλησπέρα σε όλους. Έχει κάποιος γνώμη για το τριβείο; το σκέφτομαι για την προέκταση που υποθέτω ότι είναι ιδανική για παντζούρια και γρίλιες. Στα 18 ειναι τιμή ξεφτίλα .

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα τρυπάνια με υποδοχή SDS Plus που φέρνει σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κρουστικό που επίσης έχει σήμερα;

Λογικη η ερωτηση σου αλλα καλυτερα να παρεις ενα κανονικο φτηνο σετακι με τρυπανια για μπετο με 3-4 ευρω.
Τα SDS αν και μπαινουν στο τσοκ ενος κοινου δραπανου, αφενος δεν σφιγγουν σωστα και αφ'ετερου χαλαρωνουν με την κρουση η/και την διατρηση.

Υπαρχει ο κινδυνος να χαλασει και το τσοκ και το τρυπανι, οποτε δεν αξιζει να το ρισκαρεις.
Aν θες να κανεις οικονομια και να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα παρε ξεχωριστα 2 καλα τρυπανια που θα χρησιμοποιεις πιο συχνα. πχ 6 και 8μμ.
https://www.skroutz.gr/s/18596613/B...-Construction-6x60x100mm-2608596053-1τμχ.html

Οχι σε καμμια περιπτωση ..και ο λογος ειναι οτι δεν μαγκωνουν/κλειδωνουν και ο κινδυνος τραυματισμου ειναι μεγαλος...

Πολύ καλή η ερώτηση του regbulk, και ευχαριστώ και τους φίλους που απάντησαν! Και εγώ δεν το γνώριζα οτι τα συγκεκριμένα SDS-Plus τρυπάνια δεν κάνουν για το κρουστικό δράπανο Parkside των 750Watt, και σήμερα μαζί με το δράπανο αγόρασα και ένα σετάκι! Ευτυχώς που δεν τα χρησιμοποίησα! Θα παραγγείλω άμεσα απο e-shop τα cyl-9 της Bosch που τα έχει σε καλή τιμή + 3 ευρώ μεταφορικά. (έχει και σκέτα τρυπάνια cyl-9) (Αγορά απο το κατάστημα χωρίς μεταφορικά)

Το κρουστικό δράπανο που αγόρασα στα 24.99 ευρώ, είναι το Parkside PSBM 750 B3 (Μέσα στο φυλάδιο του LIDL δεν γράφει Β3, για αυτό το αναφέρω, μιας και έχουν βγεί αρκετά π.χ. Α1/Β1/Β2/Β3) ---> https://www.youtube.com/watch?v=ZfzVHX_VkTo

Kαλοριζικα!

Το σετακι με τα SDS τρυπανια φυλαξε το μηπως παρεις κανα SDS δραπανακι.

Πληροφοριακα να πω οτι η διατρηση με SDS δραπανο, σε μπετον πχ, γινεται σε υπερδιπλασια ταχυτητα και πολυ ευκολοτερα απο οτι με ενα απλο κρουστικο δραπανο :)

Μαστοριά !!! Και πάλι on-line μετά την γέννηση του πρωτότοκου μαστορακου!!! Σκέφτομαι για την δευτεριατικη κορδελιτσα!!! Προφανώς δεν έχει κάποιος εμπειρία αφού το μοντέλο πρώτη φορά κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά όπως είπε συνάδελφος παραπάνω είναι πανομοιότυπη με άλλη του εμπορίου!!! Στην τιμή είναι δελεαστική αλλά αξίζει τον κόπο ; Ή στο τρίμηνο θα τρέχω για επιστροφή;

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να σας ζησει Μανωλη, γερό και καλότυχο να ειναι!!

Ναι, η μικρη αυτη κορδελα αξιζει αρκει να ξερεις τι ζητας και τι θελεις να κανεις με αυτη :)

Εχω την ιδια σε αλλη μαρκα (scheppach) και ειναι αρκετα δυνατη και οι ανταλλακτικες κορδελες φτηνες.

Πως σκεφτεσαι να την χρησιμοποιησεις για να σου πω την αποψη μου.

Χίλια ευχαριστώ!!! Για μικρό κοπές, σχεδικια σε ξύλο για στολίδια και διάφορα τέτοια. Ίσος και για κάνα φιλεταρισμα μικρόν κορμών!

Για σχεδιακια σε ξυλο θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα σεγα παγκου. Πολυ πιο ασφαλες εργαλειο.

Για μικροκοπες ειναι οκ, εγω την χρησιμοποιω αντι παγκοπριονου. Το φιλεταρισμα κορμων θελει ιδιαιτερη προσοχη στην πριονοκορδελα.
Οταν κοβεις στην πριονοκορδελα, η κατω επιφανεια του τεμαχιου που ακουμπα στο τραπεζει πρεπει να ειναι επιπεδη, αλλιως μπορει να υπαρξει προβλημα. Υπαρχουν τεχνικες για αυτο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για σχεδιακια σε ξυλο θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα σεγα παγκου. Πολυ πιο ασφαλες εργαλειο.

Για μικροκοπες ειναι οκ, εγω την χρησιμοποιω αντι παγκοπριονου. Το φιλεταρισμα κορμων θελει ιδιαιτερη προσοχη στην πριονοκορδελα.
Οταν κοβεις στην πριονοκορδελα, η κατω επιφανεια του τεμαχιου που ακουμπα στο τραπεζει πρεπει να ειναι επιπεδη, αλλιως μπορει να υπαρξει προβλημα. Υπαρχουν τεχνικες για αυτο.

Παγκοπριονο έχω οπότε οι περισσότερες κοπές γίνονται εκεί οπότε ίσος το σκεφτώ καλύτερα ανάμεσα σε κορδέλα η σεγα πάγκου!!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Καλησπέρα σε όλους. Έχει κάποιος γνώμη για το τριβείο; το σκέφτομαι για την προέκταση που υποθέτω ότι είναι ιδανική για παντζούρια και γρίλιες. Στα 18 ειναι τιμή ξεφτίλα .
Το τριβείο το έχω από προηγούμενη φορά που είχε βγει. Κοίτα, είναι σκυλί από μοτέρ και βγάζει δουλειά, αλλά η προέκταση που σε ενδιαφέρει έχει θέμα. Στη δική μου δεν κουμπώνει το βελκρο. Μπορεί βέβαια να είναι θέμα μόνο στο δικό μου. Επίσης είναι ευαίσθητα τα πλευρικά της βάσης του.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μαστοριά !!! Και πάλι on-line μετά την γέννηση του πρωτότοκου μαστορακου!!! Σκέφτομαι για την δευτεριατικη κορδελιτσα!!! Προφανώς δεν έχει κάποιος εμπειρία αφού το μοντέλο πρώτη φορά κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά όπως είπε συνάδελφος παραπάνω είναι πανομοιότυπη με άλλη του εμπορίου!!! Στην τιμή είναι δελεαστική αλλά αξίζει τον κόπο ; Ή στο τρίμηνο θα τρέχω για επιστροφή;

ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited by a moderator:
Καλως ηρθες στην παρεα μας...!!!

Αυτο το κατσαβιδι το "τσεκαρα" και εγω αλλα θεωρω οτι μαλλον θα ειναι αδυναμο για τις δυνατοτητες του...
Για ξυλοβιδες και λαμαρινοβιδες ειδικα ανω των 4-5 ποντων συγουρα δεν κανει...για πολυ μικροτερες ισως...
Εαν δεν το βιαζεσαι θα σου προτεινα το 12v της Parkside...που θα μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερα πραγματα...
https://www.supereverything.gr/2018/01/review-parkside-pabs-12-b3.html