Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Βλεπω οτι ο Ρουμανος τροποποιησε την κορδελα για να κοβει παραπανω σε υψος, αλλα δεν τον ειδα να δοκιμασει μπροστα την καμερα να κοψει 10εκ. ξυλο, ουτε καν μαλακο πευκακι.

Η κορδελα ειναι μικρη και οριακα μπορει να κοψει τα 8εκ που αναφερει ως οριο. Και αυτο σε μαλακο ξυλο και αν προηγουμενως δεν καει το μοτερ στην προσπαθεια. Αυτο ισχυει για ολες τις μικρες πριονοκορδελες.

Τωρα εαν βρεθει καμμια σουπερ ανταλλακτικη κορδελα απο καλο μεταλλο και καλοτσαπραζωμενη, μπορει να κοψει το ξυλο πιο ευκολα απο τις κορδελες του εμποριου.

Σε καθε περιπτωση η πριονοκορδελα ειναι ενα εν δυναμει επικινδυνο εργαλειο ιδιως οταν δουλευεται στο οριο αλλα κυριως οταν δεν τηρει καποιος ολα τα μετρα ασφαλειας. Επισης το τεμαχιο υπο κοπη πρεπει να παταει ολο στο τραπεζι.
Δεν μπορεις δηλαδη να κοψεις με ασφαλεια εναν κορμο η ενα χοντρο κλαδι η ακομα και ενα ασυμμετρο τεμαχιο ξυλου γιατι δεν παταει σταθερα και μπορει το ξυλο να γλυστρισει η/και η κορδελα να μαγκωσει. Εκτος εαν ξερεις καλα τι κανεις και πως να το κανεις σωστα. Θελει εξοικιωση και προσοχη το εργαλειο, οπως αλλωστε και τα περισσοτερα εργαλεια κοπης.

Θα σου πρότεινα κι εγώ να μην το κάνεις...
Και με τη Basa της Scheppach προχθές που την καθάριζα για συντήρηση, κι αφού είχα αφαιρέσει εντελώς τον μηχανισμό των ρουλεμάν που συγκρατούν την πορδέλα, δοκιμάζοντας διάφορα ξύλα έκοψα ελιά 11 cm.
Δεν θα το ξανάκανα όμως... Εκτός του οτι είναι επικίνδυνο, το μηχανάκι ζορίζεται και δεν υπάρχει λόγος.

Attachments

• IMG_E4799.jpg
    IMG_E4799.jpg
    189.7 KB · Views: 266
https://imgur.com/lT57rrC

όπως βλέπετε ο διακόπτης δεν πάει τέρμα δεξιά αλλά σταματάει σε εκείνο το σημείο.. Δηλαδή μόνο η κρούση πρέπει να λειτουργεί..

Για να δεις αν ένα δράπανο είναι σε κρούση ή όχι άσχετα τι δείχνει το σχεδιάκι πιέζεις το τσοκ προς τα πίσω. Αν μπαίνει προς τα μέσα λίγο και επανέρχεται τότε το δράπανο είναι σε κρούση αν δεν μπαίνει τότε είναι σε θέση τρυπήματος χωρίς κρούση.

Επίσης μερικά από τα αναλώσιμα που βγάζει από αύριο δηλ. γυαλόχαρτα και σετ στίλβωσης πιστεύω ότι πρέπει να ταιριάζουν μια χαρά και στον μικρό λειαντήρα πάγκου PTSG 140 C2 που είχε βγάλει τελευταία. Ευκαιρία για αναλώσιμα για όσους τον έχουν αγοράσει.

Με λυπη διαπιστωνω πως η ποιοτητα πλεον εχει πεσει παρα πολυ.

Κρίμα γτ εχω καποια εργαλεία απο υα πρωτα του 10 κ 15 χρονια πριν που ειναι πολυ καλα.

Σαφως....αλλα νομιζω οτι εχουεμ πειρθωριο να βρισκουεμ καλα εργαλεια στις πρωτες εκοδσεις τους οταν εμφανιζοντα.
ποιος παει στοιχημα οτι το νεο καθετο δραπανο (αυτο με χωρις της τροχαλιες) σε 3 εκδοσεις απο τωρα θα ειναι ψευτικο και ολο προβληματα?

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σαφως....αλλα νομιζω οτι εχουεμ πειρθωριο να βρισκουεμ καλα εργαλεια στις πρωτες εκοδσεις τους οταν εμφανιζοντα.
ποιος παει στοιχημα οτι το νεο καθετο δραπανο (αυτο με χωρις της τροχαλιες) σε 3 εκδοσεις απο τωρα θα ειναι ψευτικο και ολο προβληματα?

Συμφωνω αλλα τινει να γινει τζοκερ η αγορα του εργαλειου στα lidl....
Θεωρω οτι με λιγο ψαξιμο,ειδικα στο συγκεκριμενο τυπου εργαλειου,αλλα και στο κολωνατο δραπανο που αναφερεις οτι με λιγα ευρω παραπανω βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες....

τα φυσιγγια των 300ml polymax και montage της Bison, μια χαρα κρατανε τις ιδιοτητες τους σε βαθος χρονου, αρκει να ειναι αποθηκευμενα σε νορμαλ συνθηκες.
αλλωστε η Bison ειναι και η μοναδικη εταιρεια που εχει βιδωτο καπακι στο ακροφυσιο.

Τι να σου πω ρε συ Θαναση;
Τα μεν μεγαλα φυσιγγια, ακουω απο παντου οτι καποιες λιγες μερες αντεχουν και ακομα και κλειστα (επειδη μπαζουν λιγο απο πισω), μονο καποιους μηνες. Και στο leroy που ρωτησα αυτο μου ειπαν.
Τα μικρα σωληναρια, οντως κλεινουν καλα και θα επρεπε να κρατανε, αλλα εμενα τουλαχιστον ενα που ειχα ανοιξει και βαλει λιγο, μετα απο 2-3 μηνες ειχε πηξει ολο μεσα.

Οσον αφορα στο δραπανο του lidl, νομιζω, Κυριακο, οτι το αντιθετο ισχυει: Επειδη ειναι παλια εκδοση (χωρις ουσιαστικες αλλαγες), ειναι τελειως ψευτικο. Εγω, τουλαχιστον, απο οσα parkside εχω παρει, μου φανηκε το πιο "παλιο", ισως μαζι με την πλανη.

Eγω ελπιζω παντως να παραμεινει η ποιοτητα (και η εγγυηση) των Parkside η ιδια, γιατι εαν βελτιωθει η ποιοτητα θα βελτιωθει προς τα πανω και η τιμη... Και εχω την αισθηση οτι θα μειωνουν οι νεοι μαστορες και θα γενικως το DIY.
Τοσο απλα ειναι τα πραματα αν επιμενουμε σε ποιοτικους ελεγχους που πλησιαζουν εστω και ελαχιστα στα προτυπα της Hilti, ειτε αντοχη στα προτυπα της Μακιτα και ποιοτητα κατασκευης στα προτυπα της Bosch.

Προτιμω να εχω εναν ευθυ λειαντηρα στην μιση τιμη απο τον φτηνοτερο λειαντηρα στην αγορα και ας μην δουλευουν σωστα οι πρωτες δυο σκαλες. Η δουλεια μονο να γινεται οσο πιο σωστα και πιο φτηνα γινεται. Oμιλω ως ερασιτεχνης DIYer βεβαια.

Επεσαν στα χερια μου 2 μη λειτουργικα ηλεκτρικα μπορντουροψαλιδα. Στο ενα ειχαν σκουριασει επιφανειακα και οι 2 λαμες.
Για να βγαλω τη σκουρια, χρησιμοποιησα τον ευθυ λειαντηρα του lidl με στρογγυλη συρματινη βουρτσα. Συνολικος χρονος εργασιας περιπου 1 ωρα με 3 εδιαμεσα διαλειμματα, το εργαλειο το δουλευα στη διαβαθμιση 3.
Ενα τεταρτο πριν το τελος της εργασιας, διαπιστωσα οτι ο λειαντηρας εκανε εναν περιεργο θορυβο και γενικα ετρεμε ολο το σωμα του, σαν να εχει παρει τζογο το πισω ρουλεμαν του μοτερ. Στο τελος, οταν το εβαλα στη διαβαθμιση 5 δεν μπορουσα να το κρατησω στα χερια μου!
Το εργαλειο το ειχα χρησιμοποιησει αλλη μια φορα για 5 λεπτα!

Αυριο θα μιλησω με το service

Attachments

• ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 1.jpg
    ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 1.jpg
    82.9 KB · Views: 394
  • ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 2.jpg
    ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 2.jpg
    64.1 KB · Views: 394

Εγώ πάντως πρόλαβα και το πήρα και δουλεύει μια χαρά χωρίς προβλήματα και με πολλές ευκολίες -bye-

Θεωρω οτι με λιγο ψαξιμο,ειδικα στο συγκεκριμενο τυπου εργαλειου,αλλα και στο κολωνατο δραπανο που αναφερεις οτι με λιγα ευρω παραπανω βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες....

Όπως ??? Πες κάποιο "με λίγα παραπάνω που να μοιάζει με αυτό και τον τρόπο που λειτουργεί. :chinscratch:
-------------------------
Θανάση το ίδιο κάνει και χωρίς εξάρτημα επάνω ??
Το κούρασες το εργαλείο....για τέτοιες χονδρές δουλειές ...παίρνεις 2-3 εργαλεία να μην ξεμένεις :flipout:

Για το δραπανο συγουρα γιατί πήρα με 40 ευρώ της Stanley...Έχει και σημασία πως βλέπει κανείς την διαφορά των 15 ευρώ...
Τώρα όσο αφορά το κόλωνατο είχε στο Praktiker και το είχα ανεβάσει της Einhell με 90 ευρώ...είχε κάποιες μικροδιαφορες σε σχέση με του lidl που ενδεχομενος να νοιαζουν καποιους αλλά μην μου πεις ότι με βάση την χρήση που θα γίνεται απο τους περισσοτερους εδώ μέσα ότι αυτα είναι το κύρια κριτήρια γιατί δεν θα το πιστέψω....
Εάν μιλάς για ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστηκα πάω πάσο...

Επεσαν στα χερια μου 2 μη λειτουργικα ηλεκτρικα μπορντουροψαλιδα. Στο ενα ειχαν σκουριασει επιφανειακα και οι 2 λαμες.
Για να βγαλω τη σκουρια, χρησιμοποιησα τον ευθυ λειαντηρα του lidl με στρογγυλη συρματινη βουρτσα. Συνολικος χρονος εργασιας περιπου 1 ωρα με 3 εδιαμεσα διαλειμματα, το εργαλειο το δουλευα στη διαβαθμιση 3.
Ενα τεταρτο πριν το τελος της εργασιας, διαπιστωσα οτι ο λειαντηρας εκανε εναν περιεργο θορυβο και γενικα ετρεμε ολο το σωμα του, σαν να εχει παρει τζογο το πισω ρουλεμαν του μοτερ. Στο τελος, οταν το εβαλα στη διαβαθμιση 5 δεν μπορουσα να το κρατησω στα χερια μου!
Το εργαλειο το ειχα χρησιμοποιησει αλλη μια φορα για 5 λεπτα!

Αυριο θα μιλησω με το service

Εμ πες μας πως την εκανες την πατατα εσυ και το χαλασες το εργαλειο!!!!!

Πας καλα Θανασση????

Σε αυτο το εργαλειο βαζεις τήν συρματοβουρτσα και ξεκινας με παλινδρομικες κινησεις του χεριου ξυνεις τη σκουριά.

Δεν χρησιμοποιεις τον διακοπτη!!!

Ανέκδοτο παλιο καλο με τις βενταλιες για να μην παρεξηγηθει κανεις!
Παει λοιπον μια κυρια σε εναν που πουλαγε βενταλιες και αγοραζει μια.
Την επομενη μερα την παει πάει να τη δουλεψει και σπαει...
Παει λοιπον πισω να την αλλαξει και παιρνει αλλαη,
Παει να την χρησιμοπιησει ξανα και ξανα σπαει η βενταλια..

Την παει στον εμπορο και της λεει:
-"Καλα κυρια μου πως την χρησιμοποιείτε τη βενταλια??"
-"Να την ανοιγω καικουνωντας τον καρπο κανω αερα"
-"Λαθος το κανετε γιαυτο σας χαλαει, Πρεπει να κρατατε σταθερη και να κουνατε το κεφαλι δεξια αριστερα..."

Χαχαχαχα α

Last edited:
Παιδιά εγώ το πήρα το πιεστικό ....
Αν μου έλεγαν ότι κοστίζει 250 ευρώ πάλι θα το αγόραζα.Πολυ δυνατό και με διάρκεια.Καθαρισα μέχρι και μάρμαρα στο μπαλκόνι καθάρισα και μια ολόκληρη πιλοτή.
Πολυ καλό και full εξοπλισμένο.Μεχρι και υγρό για τον αφρό ποιητή είχε στη συσκευασία...
Αν δεν παρουσιάσει και κάποια βλάβη μιλάμε για φοβερή αγορά.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ρε παιδια, βοηθηστε λιγο.
Εχει αυριο πολυμετρο, αμπεροτσιμπιδα και ψηφιακο πολυμετρο.
Ποιες ειναι οι διαφορες τους;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θανάση το ίδιο κάνει και χωρίς εξάρτημα επάνω ??
Το κούρασες το εργαλείο....για τέτοιες χονδρές δουλειές ...παίρνεις 2-3 εργαλεία να μην ξεμένεις :flipout:

ρε Νικο, τι να το κανω να δουλευει χωρις εξαρτημα να φτιαχνω φραπε? :flipout:

Εμ πες μας πως την εκανες την πατατα εσυ και το χαλασες το εργαλειο!!!!!

Πας καλα Θανασση????

Σε αυτο το εργαλειο βαζεις τήν συρματοβουρτσα και ξεκινας με παλινδρομικες κινησεις του χεριου ξυνεις τη σκουριά.

Δεν χρησιμοποιεις τον διακοπτη!!!

Κυρ, απο την αρχη κατι δεν μου καθοταν καλα με το εργαλειο, γιατι αποτελειται απο δυο ενωμενα περιβληματα … οταν επιανα το εργαλειο με το ενα χερι, στην ενωση τους καταλαβαινα οτι μεταξυ τους υπηρχε τζογος.

Attachments

• ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦Γβ€š ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ±Γβ€š lidl 3 .jpg
    ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦Γβ€š ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ±Γβ€š lidl 3 .jpg
    38.7 KB · Views: 184
Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα δυο πολυμετρα κανουν νομιζω την ιδια δουλεια και τις ιδιες μετρησεις, αλλαζει μονο το σχημα τους.

Η αμπεροτσιμπιδα ειναι για ειδικους του ρευματος. Μετραει επαγωγικα ποσο ρευμα περναει μεσα απο ενα καλωδιο σε αμπερ. Για μενα δεν εχει καμμια χρηση καθως δεν μου αρεσει να πολυπαιζω με το ρευμα.

Με την αμπεροτσιμπιδα περνας μεσα απο τις δαγκανες της το καλωδιο και σου μετραει επαγωγικα ποσα Αμπερ το διαπερνουν.
Ενω για να μετρησεις τα Αμπερ με το πολυμετρο, θα πρεπει να κοψεις και να γυμνωσεις το καλωδιο και να παρεμβαλεις αναμεσα στα γυμνα ακρα του το πολυμετρο.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ρε Νικο, τι να το κανω να δουλευει χωρις εξαρτημα να φτιαχνω φραπε? :flipout:

Το πάω αλλού....μήπως η βούρτσα είχε φαγωθεί μονόπαντα και έκανε κραδασμούς. Αλλά εσύ είσαι έμπειρος μάστορας ...θα το τσεκάρισες αυτό -bye-

Παιδιά αυτός o Πολυλειαντήρας λέει τίποτα;
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/axi...lidl/parkside-poliliantiras-pms-160-a1/p48469
Έχω στο σπίτι μια ξύλινη πόρτα μπάνιου και θέλω να της τρίψω/βάψω τον καπλαμά γιατί έχει ξεφλουδίσει και μαυρίσει σε κάποια σημεία (μούχλα). Αγόρασα πρόσφατα για αυτή τη δουλειά ένα παλμικό τριβείο 175 βατ Skil αλλά σκεφτόμουν ότι λογικά για κάποια περίεργα σημεία της πόρτας μάλλον θα χρειαστεί και τέτοιου τύπου εργαλείο λόγω της γωνίας τύπου Δ που κάνει μπροστά και μπορεί να χώνεται σε δύσκολα σημεία.
Σε κανά 2 βίντεο που είδα με παρόμοια εργαλεία του Lidl (ο κωδικός ήταν παρόμοιος αλλά όχι ακριβώς ίδιος) μου έκανε κακή εντύπωση ο αρκετός θόρυβος και μάλλον και οι κραδασμοί στο εργαλείο. Αν τυχόν έχει κανείς σας το ίδιο ή παρεμφερές από τα Lidl, αξίζει η αγορά του, ή καλύτερα να κρατήσω τα 18 ευρώ που κοστίζει και να τρίψω τα δύσκολα σημεία με γυαλόχαρτα με το χέρι;