Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παντως, εγω που το τεσταρα προχειρα το πολυμετρο, με μπαταριες, σε σχεση με ενα μικρουλι κινεζικο που εχω, δεν ειδα σημαντικες διαφορες. Ανεβηκε στην εκτιμηση μου το μικρουλι :)
In other news, εβαλα σημερα τα δισκακια "φτερου" στο τροχακι μπαταριας (70τοσα mm) της parkside. Δυστυχως, απογοητευση. Μαλλον δεν το αντεχει, ισως λογω βαρους. Δουλευει, μεν, αλλα ο μηχανισμος προστασιας που εχει οταν "κουραζεται", μπαινει αμεσως μπρος. Ακομα και χωρις φορτιο, μετα απο 3-10 δευτερολεπτα "κοβει".
Για σιγουρια, εβαλα και το κανονικο τροχακι πανω και δουλευε ως συνηθως (δλδ, χωρις φορτιο δεν κοβει ποτε, αν αρχισεις να κοβεις κατι και το ζορισεις πολυ, τοτε κλεινει, αφου εχει προχωρησει αρκετα η κοπη).
Δεν ξερω αν ειναι δυσλειτουργια ή υπερβολικη προστασια, αλλα δυστυχως ειναι ψιλοαχρηστα τα φτερου στον τροχο αυτον.

Αγγελε δεν μας λες τι τροχισες και ποσο οπως και τι πας να κοψεις με το 12v τροχακι Parkside..
Οσο αφορα το κοψιμο δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα....αλλα...δεν θα παω να κοψω 3 χιλιοστα σιδερο αλλα του ενος χιλιοστου....σε στρατζαριστο,γωνιοκρανο,ορθωστατη και πι γυψοσανιδας δεν ειχατο παραμικρο θεμα...επεισης με το δισκο πολλαπλων χρησεων εχω κοψει 3Χ3cm ξυλο χωρις προβλημα...τα τροχακια δεν τα δοκιμασα....αλλα δεν θα τα βαλω να τριψω αλλα να λειανω γωνια η να λειωνω κατι πολυ μικρο....
Λειτουργικο θεμα δεν εχω..εχει κοψει πανω απο 100 φορες χωρις θεμα...απλως κατω το κοψιμο θελει να παει μονο του...

... Παρεπιπτόντως, εχθές δοκίμασα το πιστόλι αμμοβολής που είχα πάρει την προηγούμενη βδομάδα. Παρ όλο που αρχικά δε μου είχε γεμίσει το μάτι, είναι καλό και κάνει δουλειά. Ομολογώ ότι το συμπάθησα :)

με ποσα lt κομπρεσερ το δουλεψες?

Το δοκίμασα με το μικρό των 24lt που έχω στο διαμέρισμα. Να πω βέβαια ότι αν και πολύχρονο το κομπρεσεράκι αυτο, έχει κεφαλή της Fiac και έχει ψυχή στην παροχή αέρα. Αν το χρειαστώ για μεγαλύτερες επιφάνειες θα το πάω στο πατρικό που έχω μεγάλο μηχάνημα. Γενικά είδα ότι και με ένα 24lt (αν δεν είναι "ψόφιο" ) για μικρές-νορμαλ επιφάνειες γίνεται η δουλειά μία χαρά.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αγγελε δεν μας λες τι τροχισες και ποσο οπως και τι πας να κοψεις με το 12v τροχακι Parkside..
Οσο αφορα το κοψιμο δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα....αλλα...δεν θα παω να κοψω 3 χιλιοστα σιδερο αλλα του ενος χιλιοστου....σε στρατζαριστο,γωνιοκρανο,ορθωστατη και πι γυψοσανιδας δεν ειχατο παραμικρο θεμα...επεισης με το δισκο πολλαπλων χρησεων εχω κοψει 3Χ3cm ξυλο χωρις προβλημα...τα τροχακια δεν τα δοκιμασα....αλλα δεν θα τα βαλω να τριψω αλλα να λειανω γωνια η να λειωνω κατι πολυ μικρο....
Λειτουργικο θεμα δεν εχω..εχει κοψει πανω απο 100 φορες χωρις θεμα...απλως κατω το κοψιμο θελει να παει μονο του...

Εδω σου λεει ο ανθρωπος οτι κοβει στροφες στο ρελαντι, με τον δισκο επανω, χωρις να κανει δουλεια. Ασε, τυχεροι ειμαστε που μας εκατσε κομματι που λειτουργει

Το δοκίμασα με το μικρό των 24lt που έχω στο διαμέρισμα. Να πω βέβαια ότι αν και πολύχρονο το κομπρεσεράκι αυτο, έχει κεφαλή της Fiac και έχει ψυχή στην παροχή αέρα. Αν το χρειαστώ για μεγαλύτερες επιφάνειες θα το πάω στο πατρικό που έχω μεγάλο μηχάνημα. Γενικά είδα ότι και με ένα 24lt (αν δεν είναι "ψόφιο" ) για μικρές-νορμαλ επιφάνειες γίνεται η δουλειά μία χαρά.

Εγω παλι με 25lt fiac, 50lt china και ενα 50lt toros με ιμαντα, δεν εκανα δουλεια ... πηγαινα πολυ σιγα και μου εσπαγε τα νευρα. Μονο με ενα 200αρι ενος φιλου εκανα δουλειά.

Εάν έχει θέμα έχει 3ετη εγγύηση....
Πάντως εαν κόβει εποιτα 3-10 δευτερόλεπτα Ίσως είναι θέμα διακόπτη που δεν έχει πιάσει σωστά...αν το κάνει συνέχεια προβληματίζει...Γιατί εμένα εποιτα από 2-3 φορές, όταν το κάνει,είναι ενταξυ μετά...
Μόνο εαν τα βαλουμε διπλα/δίπλα θα καταλάβουμε...

Χρησιμοποιω το 12βολτο τροχακι του Lidl αποκλειστικα πλεον με τα φτερωτα δισκακια και δεν εχω θεμα στη λειτουργια. Ουτε στο ρελαντι ουτε στις 2-3 φορες που το δουλεψα προσφατα.

Αυτο παντως Αγγελε δεν ειναι καθολου καλο νεο. Δεν μπορει ενα στα δυο εργαλεια να ειναι προβληματικο, η -ακομα χειροτερα- ολοκληρες παρτιδες οπως με τα πολυμετρα!!

Λες να παρω το σερβις;

Λες να παρω το σερβις;

Και τι να τους πεις? Οτι το εργαλειο δεν λειτουργει οπως πρεπει οταν βαζεις επανω ενα δισκο που υποτιθεται οτι δεν υποστηριζεται απο το εργαλειο?
Αν κοβει χωρις ιδιαιτερο προβλημα με τους κανονικιους δισκους κοπης τοτε την δουλεια για το οποιο τον πηρες ειναι οκ.

Ναι, εχεις δικιο, αυτο σκεφτομουν κι εγω.
Βεβαια, "κοβει" και με τα κανονικα δισκακια, αλλα οχι στο ρελαντι και μονο αν πιεστει.
Ισως αν χειροτερεψει...

Εάν τελικά κοβει μόνο όταν κόβεις με τα κανονικά δισκάκια συνεχίζω να επιμένω ότι είναι θέμα πίεσης του τροχού...
Αυτό το πράγμα μου έχει συμβεί κάμποσες φορές και στο κανονικο γωνιακό τροχό...
Κατά το δούλεμα λοιπον άστο να πάει μόνο του και μην το πιέσεις καθόλου...

Ναι, δε διαφωνω Κωστη.
Με τα κανονικα δισκακια κοβει μονο οταν το πιεζεις, ή εστω, μετα απο πολυυυυ κοψιμο.
Αλλα με τα φτερα εκοβε ακομη και στο ρελαντι.

Προφανώς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο κόψιμο και άλλο λείανση...
Τα φτερωτά δισκάκια δεν μπορούν να κόψουν τόσο εύκολα την ορμή στροφών,δεν συμβαινει παντα,σε σχέση με τα δισκάκια που κόβουν σχεδον παντα κάθετα στο αντικειμενο και ευκολότερα κοντράρουν και κόβουν το εργαλείο..

Με την έννοια ρελαντί τι θες να πεις..;
Γιατί το ειπε και ο Μιχάλης και δεν μπορω να καταλαβω πως λειτουργεί ο τροχος έτσι...
Ο τροχος δουλεύει στο 100% που είναι 19500 στροφές και τις πιανει στα 2-3 δευτερα και δεν έχει ρυθμιστή στροφών..

Ααααα...Τώρα κατάλαβα...
Ναι άμα κολλάει σε αυτό το σημείο είναι θέμα...Αλλά περίεργο στο ένα να κολλάει και στο άλλο όχι...!!!

"Στο ρελαντι" εννοω να δουλευει αλλα να μην ακουμπαει πουθενα ο δισκος.

Καλησπερα σε ολους.
μαστρα, δες μη και εχει κολλησει η ασφαλεια ( στην κατω θεση ) που μπλοκαρει την περιστροφη οταν αλλαζεις δισκο και σου μασα το μεταλλο της λιγο λιγο και λειτουργει σαν φρενο τριβης...

Εχω τον μικρο αυτο τροχο και τον χρησιμοποιησα με 2 μπαταριες συνεχως σε ανακαινηση σπιτιου αυτον τον καιρο. Αλλαζα συνεχεια δισκους απο μεταλλου σε πολλαπλων υλικων και τουμπαλιν. Ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα. Μαλιστα πειστικα απο την εμπειρια εαν μου πεθανει το εργαλειο να επενδυσω σε bosch αντιστοιχο...

Καλησπερα σε ολους.
μαστρα, δες μη και εχει κολλησει η ασφαλεια ( στην κατω θεση ) που μπλοκαρει την περιστροφη οταν αλλαζεις δισκο και σου μασα το μεταλλο της λιγο λιγο και λειτουργει σαν φρενο τριβης...

Εχω τον μικρο αυτο τροχο και τον χρησιμοποιησα με 2 μπαταριες συνεχως σε ανακαινηση σπιτιου αυτον τον καιρο. Αλλαζα συνεχεια δισκους απο μεταλλου σε πολλαπλων υλικων και τουμπαλιν. Ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα. Μαλιστα πειστικα απο την εμπειρια εαν μου πεθανει το εργαλειο να επενδυσω σε bosch αντιστοιχο...

Thanks, θα το τσεκαρω. Αν και δεν νομιζω. Αυτο, λογικα, θα εκανε και καποιον θορυβο. Ασε που θα επρεπε να επηρεαζει και τη λειτουργια με το κανονικο δισκακι. Θα το δω, παντως.
Παντα τυχαινε να "κοψει", αλλα στο ζορισμα.
Τι να πω; Ισως επαθε κατι και ετυχε να το δω τωρα που εβαλα το "φτερο" πανω. Αν και μετα, με το κανονικο δισκακι δεν φαινοταν να εχει θεμα.

Εγω παλι με 25lt fiac, 50lt china και ενα 50lt toros με ιμαντα, δεν εκανα δουλεια ... πηγαινα πολυ σιγα και μου εσπαγε τα νευρα. Μονο με ενα 200αρι ενος φιλου εκανα δουλειά.

Να υποθέσω ότι στο 200άρι του φίλου σου το δοκίμασες με το δικό του λάστιχο; Ρωτάω μήπως κι έχεις κάπου μικρότερη παροχή αέρα από θέμα εσωτερικών διατομών λάστιχου, μαστών κλπ. Τέτοια εργαλεία όπως και τα αερόκλειδα θέλουν αρκετά μεγάλες εσωτερικές διατομές. Ένα σημείο να βρει ο αέρας πιο στενό, ρίχνει τον όγκο σε όλο το σύστημα.

Thanks, θα το τσεκαρω. Αν και δεν νομιζω. Αυτο, λογικα, θα εκανε και καποιον θορυβο. Ασε που θα επρεπε να επηρεαζει και τη λειτουργια με το κανονικο δισκακι. Θα το δω, παντως.
Παντα τυχαινε να "κοψει", αλλα στο ζορισμα.
Τι να πω; Ισως επαθε κατι και ετυχε να το δω τωρα που εβαλα το "φτερο" πανω. Αν και μετα, με το κανονικο δισκακι δεν φαινοταν να εχει θεμα.

Αν και διάβασα όλο το θέμα, αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να "κόβει" το τροχάκι με το που του βάζεις τα φτερωτά και χωρίς να το χρησιμοποιείς και μετά βάζοντας τα κοπ´ς να δουλεύει κανονικά. Προφανώς θα φταίνε τα δισκάκια και όχι ο τροχός. Για τσέκαρε που βρίσκουν. Δοκίμασες διάφορα φτερωτά ή μόνο ένα??? Μήπως είναι ελαφρώς στραβα? Μήπως δεν πατάνε καλά?

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα χρονο να κανω παρα πολλες δοκιμες. Ισως ειναι κατι αλλο, και ετυχε να εμφανιστει μολις εβαλα τα φτερου, παντως εδειχνε να κολλαει, χωρις να βρισκει καπου. Ενω αμεσως μετα, με το κανονικο δισκακι φαινοταν να δουλευει κανονικα.
Μολις βρω λιγο χρονο θα τον δοκιμασω καλυτερα.

Μπορει το τροχακι να εχει ειδικους αισθητηρες και ενσωματωμενο κυκλωμα artificial intelligence.
Μολις δηλαδη αισθανθει οτι πανε να του φορεσουν ακαταλληλα εξαρτηματα, δινει εντολη στo ηλεκτρονικο συστημα ελεγχου να φρεναρει το μοτερ.