Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τελικα παιδιά,μου φαίνεται ότι για το δισκοπριονο το ίδιο λέμε όλοι πάνω κάτω.

Eαν εχει τοσο σοβαρο θεμα με μια 16αρα μελαμινη το 18βολτο δισκοπριονο parkside, και τρωει τοσο γρηγορα σε τετοιο (μικρο) παχος ξυλου την μπαταρια, δεν μπορω να πω τιποτε αλλο εκτος απο ντροπη για την Parkside, γιατι αυτη η αποδοση σε τετοιο παχος θεωρειται εντελως απαραδεκτη για οποιοδηποτε 18βολτο δισκοπριονο.

Πιστευα, χωρις να εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο εργαλειο- οτι παρ'ολο που ειναι εργαλειο Bugdet, θα μπορουσε να κοψει ΑΝΕΤΑ τουλαχιστον τα μισα (25μμ υψος κοπης) απο οτι λεει (49μμ υψος κοπης). Εδω καταλαβαινω απο ανθρωπους που εχουν δουλεψει το εργαλειο οτι ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα μισα δεν μπορει να κοψει και μαλιστα ενα εργαλειο το οποιο ξεζουμιζει ταχιστα την μπαταρια ανεξαρτητως του υψους κοπης. Εαν ισχυουν οντως αυτα, κακως υπεθεσα και κακως πηρα θεση υπερ του δισκοπριονου parkside.

Για την ιστορια και για την αποκατασταση του ονοματος των πιο σοβαρων δισκοπριονων μπαταριας να πω οτι οι περισσοτεροι κατασκευαστες τιμουν τα specs που δινουν αναφορικα με το υψος κοπης και περα απο αυτο, η αυτονομια των εργαλειων αυτων, αν και εκ των πλεον ενεργοβορων, κυμαινεται σε απολυτως ικανοποιητικα επιπεδα τοσο για εναν ερασιτεχνη οσο και για εναν επαγγελματια.

Η σεγα αξίζει καθόλου;
είναι από τα εργαλεία που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω στο μπαλκόνι και μάλλον πρέπει να κόβω στην πυλωτή.

Eαν εχει τοσο σοβαρο θεμα με μια 16αρα μελαμινη το 18βολτο δισκοπριονο parkside, και τρωει τοσο γρηγορα σε τετοιο (μικρο) παχος ξυλου την μπαταρια, δεν μπορω να πω τιποτε αλλο εκτος απο ντροπη για την Parkside, γιατι αυτη η αποδοση σε τετοιο παχος θεωρειται εντελως απαραδεκτη για οποιοδηποτε 18βολτο δισκοπριονο.

Πιστευα, χωρις να εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο εργαλειο- οτι παρ'ολο που ειναι εργαλειο Bugdet, θα μπορουσε να κοψει ΑΝΕΤΑ τουλαχιστον τα μισα (25μμ υψος κοπης) απο οτι λεει (49μμ υψος κοπης). Εδω καταλαβαινω απο ανθρωπους που εχουν δουλεψει το εργαλειο οτι ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα μισα δεν μπορει να κοψει και μαλιστα ενα εργαλειο το οποιο ξεζουμιζει ταχιστα την μπαταρια ανεξαρτητως του υψους κοπης. Εαν ισχυουν οντως αυτα, κακως υπεθεσα και κακως πηρα θεση υπερ του δισκοπριονου parkside.

Για την ιστορια και για την αποκατασταση του ονοματος των πιο σοβαρων δισκοπριονων μπαταριας να πω οτι οι περισσοτεροι κατασκευαστες τιμουν τα specs που δινουν αναφορικα με το υψος κοπης και περα απο αυτο, η αυτονομια των εργαλειων αυτων, αν και εκ των πλεον ενεργοβορων, κυμαινεται σε απολυτως ικανοποιητικα επιπεδα τοσο για εναν ερασιτεχνη οσο και για εναν επαγγελματια.
Φίλε μου για να καταλάβεις,αγόρασα την 4αρα μπαταρία μόνο κ μόνο για το δισκοπριονο!Η εργασία μου,ερασιτεχνική,έγινε με καβατζα 2μπαταριες (από παλμικο κ δραπανοκατσαβιδο).Το χειρότερο όμως δεν είναι ο μικρός χρόνος εργασίας,αλλά η πτώση στη δύναμη όταν πέφτει η μπαταρία,όπως περιγράφω παραπάνω.Αν η δύναμη παρέμενε ίδια μέχρι το τέλος της μπαταρίας,δεν θα έλεγα τίποτα,διότι είμαι φαν των parkside,κ εχω φτιαξει την συλλογή μου με αυτά.Απ ότι καταλαβαίνω,μάλλον είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τα budget εργαλεία που είναι ενεργοβόρα πχ τροχός,δισκοπριονο κτλ.

Ο τροχός πάει σχετικά καλά με την 4άρα μπαταρία, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Μία δεύτερη όμως χρειάζεται και το διαπίστωσα έντονα όταν την προηγούμενη βδομάδα του είχα βάλει δίσκο για ξύλα κι έπρεπε να βγάλει πιο πολύωρη δουλειά.

Η σεγα αξίζει καθόλου;
είναι από τα εργαλεία που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω στο μπαλκόνι και μάλλον πρέπει να κόβω στην πυλωτή.

Υσχιει ότι λέμε και για το δισκοπριονο τόσα ποστ...Εάν ειναι μικρή η ποσότητα χρήσης αξίζει..οπωσδήποτε 2 μπαταρία..

Δεν έχει καμία σχέση σε έργο-κατανάλωση το Δισκοπριονο με την σεγα . Με την ίδια μπαταρία η σεγα βγάζει το 3πλασιο και 4πλασιο έργο .
Όλα τα δισκοπρίονα μπαταριας σε budget εταιρίες έχουν τρομερή κατανάλωση σε σχέση με το έργο που παράγουν , με 4αρα μπαταρία σε 2αρι κόντρα πλακέ όλα έφταναν στα 5-6 μέτρα κοπής . Έχω δοκιμάσει parkside , Bormann , graphite κλπ μέχρι να καταλήξω σε Milwaukee και να ξεχάσω τα ρεύματος .
Τα μόνα δισκοπρίονα μπαταριας που αξίζουν είναι τα επώνυμα brushless .
Αντιθετως οι budget σεγες αξίζουν . Μια graphite με 4αρα μπαταρία που έχω σχεδόν ξεχνάω να την φορτίσω .

Παλληκάρια, όσοι έχετε το παλμικό κατσαβίδι, έχετε δοκιμάσει να βιδώσετε αυτοδιάτρητες σε λαμαρίνα χωρίς προτρύπημα; Θέλω να μάθω πως συμπεριφέρεται σε αυτό το κομμάτι.

Δεν ξερω εαν αναφερεσαι γενικοτερα η στου lidl αλλα το stanley που εχω σε λαμαρίνα πάει άνετα...εδώ πάει σε στρατζα....

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παλληκάρια, όσοι έχετε το παλμικό κατσαβίδι, έχετε δοκιμάσει να βιδώσετε αυτοδιάτρητες σε λαμαρίνα χωρίς προτρύπημα; Θέλω να μάθω πως συμπεριφέρεται σε αυτό το κομμάτι.

Δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν έχει καμία σχέση σε έργο-κατανάλωση το Δισκοπριονο με την σεγα . Με την ίδια μπαταρία η σεγα βγάζει το 3πλασιο και 4πλασιο έργο .
Όλα τα δισκοπρίονα μπαταριας σε budget εταιρίες έχουν τρομερή κατανάλωση σε σχέση με το έργο που παράγουν , με 4αρα μπαταρία σε 2αρι κόντρα πλακέ όλα έφταναν στα 5-6 μέτρα κοπής . Έχω δοκιμάσει parkside , Bormann , graphite κλπ μέχρι να καταλήξω σε Milwaukee και να ξεχάσω τα ρεύματος .
Τα μόνα δισκοπρίονα μπαταριας που αξίζουν είναι τα επώνυμα brushless .
Αντιθετως οι budget σεγες αξίζουν . Μια graphite με 4αρα μπαταρία που έχω σχεδόν ξεχνάω να την φορτίσω .

:a0210:
Ευχαριστούμε πολύ Ηλία.
Άλλο πράγμα να έχεις την εμπειρία χρήσης κι άλλο πράγμα να υποθέτεις.

Καλημέρα. Θυμάται κανένας πότε είχε βγαλει το παλμικό 12v και αν υπάρχει ακόμα στη σειρά;

Καλημέρα σε όλους!!
παρακολουθω πολυ καιρό τουτο το thead και έχω εμπλουτίσει την συλλογή μου με τις χρήσιμες συμβουλες που διαβάζω.
πρωτη φορά όμως γράφω καθώς μου γυάλισε ο Πάγκος εργασίας που εχει αυτή την εβδομάδα.

το έχει κανείς από παλαιόερη αγορα? αξίζει να το πάρουμε?

ευχαριστώ,
Παναγιώτης

Καλημέρα σε όλους!!
παρακολουθω πολυ καιρό τουτο το thead και έχω εμπλουτίσει την συλλογή μου με τις χρήσιμες συμβουλες που διαβάζω.
πρωτη φορά όμως γράφω καθώς μου γυάλισε ο Πάγκος εργασίας που εχει αυτή την εβδομάδα.

ευχαριστώ,
Παναγιώτης

Kαλως τον Παναγιωτη, καλως ορισες στην παρεα μας!

Ναι αξιζει ο παγκος εργασιας του Lidl και ειναι παρα πολυ χρησιμος.

Καλημέρα σε όλους!!

ευχαριστώ,
Παναγιώτης

Καλημερα
ειναι πολυ καλος στα χρηματα του, τον εχω κοντα 10 ετη χωρις προβλημα. Υπαρχει αντιστοιχος φυσικα σε πολλες εκδοχες απο praktiker η leroy merlin κ.α. (βεβαια εαν χρεαζεσαι παραδοση τετοιες ημερες πρεπει να δεις ποιοι καμουν) προσοχη ομως στο εξης, οταν λ.χ. θα βαλεις ΠΟΛΥ πλαγια δυναμη με τριβειο η με πλανη αυτοι οι φτηνοι παγκοι τεινουν να γειρουν ελαφρα, μιας καιι δεν ειναι δεμενοι στο πατωμα και δεν εχουν πολυ βαρος για αδρανεια. Επισης η επιφανεια εδρασης στο εδαφος δεν επεκτεινεται πιο περα απο την εκταση της επιφανειας εργασιας. Αρα πιεσεις σε κομματι υπο επεξεργασια που εξεχει αρκετα προκαλουν ευκολα τασεις περιστροφης, και αισθηση οτι θα γειρει ο παγκος.
Τονιζω οτι ειμαι ευκολα υπερβολικος στις εργασιες που εχω κανει με τον παγκο, απλα στα υπ'οψιν. Ισως 2 παγκοι διπλα διπλα να ησαν μια τελεια λυση σε επεξεργασια μεγαλων κομματιων για τελεια ισορροπια. Η μεγγενη του παγκου ειναι πολυ καλη. Προσοχη για διπλωμα πρεπει να επανελθει η μεγγενη και στις 2 πλευρες στην σωστη θεση για να κλεισει ο παγκος χωρις να ζημιωθει η σιδερια προφιλ οδηγος της ντιζας σφιξιματος (εκτος εαν αλλαξε ο σχεδιασμος).

Επισης η μελαμινη θα φουσκωσει εαν βραχει απο νερο και καλο ειναι καπως να προστατευθει (διαφανο ακριλικο βερνικι) καθως και να προφυλαχθει η ενδειξη σε μοιρες που υπαρχει στην βαση της μεγγενης.

Στην τιμη αυτη παντος για εμενα αξιζε σιγουρα.

Απλα παντα θα βρισκεις το αντιστοιχο εως 25 ευρα το πολυ...

Επισης οπως βλεπεις στην εδω φωτο απο τον οδηγο κοπης της παρκσαιντ γινεται να βιδωσεις μια πλακα μελαμινης και να κανεις το παγκο ενιαια επιφανεια, περαν της χρησης που υποδεικνυει η φωτογραφια.

326392_81.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επισης οπως βλεπεις στην εδω φωτο απο τον οδηγο κοπης της παρκσαιντ γινεται να βιδωσεις μια πλακα μελαμινης και να κανεις το παγκο ενιαια επιφανεια, περαν της χρησης που υποδεικνυει η φωτογραφια.
ακριβώς αυτή την χρήση θελω να κάνω, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά την βάση και το ενδεχόμενο να ερθουν όλα τούμπα.

εναλλακτικά σκεφτομαι να παρω δυο ξύλινα καβαλέτα και πανω τους να βάλω ενα κομματι μελαμίνης ωστε να έχω μια επιφάνεια εργασίας εκτός εργαστηρίου.