Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιχάλη οπως τα είπες ειναι η σειρά...

Από εκεί και μετά όσο πιο βάρβατο ειναι το υλικό τόσο μεγαλύτερο σε διαμετρο και αλλου ειδους αναδευτηρα θέλει...
Τα τσιμέντα και σκληρά υλικά δεν μπορείς να τα ανακατέψεις με εξαγωνο αναδευτηρα καθώς δεν αντέχει τις πιέσεις των υλικων ένα δραπανο...Για αυτό και καίγεται σε πολλές των περιπτώσεων...
Για αυτό και θέλουν αλλο σπειρωμα που βρίσκεις σε αναδευτηρες με προσαρτημα Μ14 οπως ο παρακάτω
https://www.toolplanet.gr/index.php...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Εποιτα η διάμετρος ελικωσης του αναδευτηρα παίζει ρόλο...
Από 8 μέχρι 12cm διαμετρο ελικωσης το πολύ είναι για χρώματα,παρετινες, επαλειφωμενα και κολλες πλακιδιων..
Από εκεί και πέρα ότι περιέχει μέσα πέτρα στο υλικό θέλει πολύ μεγαλύτερη διάμετρο ώστε να μπορεί να ανακατευτει σωστά..δηλ διάμετρο ελικωσης 12cm και ανω...

Για αυτό σημαντικό ρόλο παίζει τι μηχάνημα έχεις και τι θες να ανακατεψεις...

Ποιος αραγε ειναι ο σωστος τυπος αναδευτηρα για καθε υλικο? Οτι θες βλεπεις στο διαδικτυο, ολοι κανουν για ολα...

49778124436_01cc5ee7bd_z.jpg

Εκτος απο τον αυτον στα δεξια οπου συμφωνουν οι περισσοτεροι οτι ειναι για χρωματα, οι αλλοι δυο για ποια υλικα ειναι καταλληλοτεροι?

Ειδικα για τσιμεντα και λασπες ποια γεωμετρια αναδευτηρα ειναι η καλυτερη? Γνωριζει κανεις απο εμπειρια?

Εχω την εντυπωση οτι για τσιμεντα ειναι ο αριστερος. O μεσαιος νομιζω οτι ειναι για λιγο πιο αραια υλικα απο τα τσιμεντοειδη και ο δεξιος για χρωματα.

Όπως τα λες Μιχάλη.

Πήγε εχθές γνωστός μου (με αρκετές γνώσεις εργαλείων και με πολλά στη συλλογή του) και βρήκε σε Lidl το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 20V (αυτό που είχε βγάλει στις 26/3 στα 60 ευρώ και ενδιαφέρει κι εμένα) και το αγόρασε. Μόλις πήγε σπίτι και το άνοιξε να το δοκιμάσει διαπίστωσε ότι είχε αισθητό τζόγο στο τσοκ. Τους το πήγε πίσω αναφέροντας το πρόβλημα και του επέστρεψαν τα χρήματα. Το ερώτημά μου είναι αφενός αν έχουν παρατηρήσει κι άλλοι φίλοι ανάλογο πρόβλημα με τζόγους στο τσοκ σε δραπανοκατσάβιδα του Lidl κι αφετέρου αν είναι τακτική της επιχείρησης όταν ο πελάτης έχει κάποιο θέμα με την ποιότητα του εργαλείου να το επιστρέφει με αποσφραγισμένη συσκευασία και να του επιστρέφουν τα χρήματα χωρίς πολλά πολλά. Αν ισχύει το τελευταίο, μάλλον θα το πάρω κι εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν αξίζει πιστεύω να πάρει κανείς τέτοιο εργαλείο με αυτό το πρόβλημα, κι ας είναι σχετικά φτηνό.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήγε εχθές γνωστός μου (με αρκετές γνώσεις εργαλείων και με πολλά στη συλλογή του) και βρήκε σε Lidl το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 20V (αυτό που είχε βγάλει στις 26/3 στα 60 ευρώ και ενδιαφέρει κι εμένα) και το αγόρασε. Μόλις πήγε σπίτι και το άνοιξε να το δοκιμάσει διαπίστωσε ότι είχε αισθητό τζόγο στο τσοκ. Τους το πήγε πίσω αναφέροντας το πρόβλημα και του επέστρεψαν τα χρήματα. Το ερώτημά μου είναι αφενός αν έχουν παρατηρήσει κι άλλοι φίλοι ανάλογο πρόβλημα με τζόγους στο τσοκ σε δραπανοκατσάβιδα του Lidl κι αφετέρου αν είναι τακτική της επιχείρησης όταν ο πελάτης έχει κάποιο θέμα με την ποιότητα του εργαλείου να το επιστρέφει με αποσφραγισμένη συσκευασία και να του επιστρέφουν τα χρήματα χωρίς πολλά πολλά. Αν ισχύει το τελευταίο, μάλλον θα το πάρω κι εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν αξίζει πιστεύω να πάρει κανείς τέτοιο εργαλείο με αυτό το πρόβλημα, κι ας είναι σχετικά φτηνό.

Ισχύει αυτό με την επιστροφή χρημάτων χωρίς πολλά πολλά είναι πολιτική του καταστήματος, εντός 3 μηνών. Το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο το πήρα και εγώ και δεν παρατήρησα κάτι στο τσόκ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε υποθέτω ότι είναι θέμα σε τι κομμάτι θα πέσεις, αν και από ότι φαίνεται είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο με τα έκκεντρα τσοκ.

Το είχα αγοράσει και εγώ, και όντως είχε πρόβλημα και εμένα με το τσοκ, εκτός του τζόγου εμένα μερικές φορές δεν μπορούσε να "ξεσφίξει" ή να "σφίξει" το τρυπανι. Το γύρισα και εγώ πίσω και πήρα τα χρήματα μου πίσω

Ωχ, μάλιστα, οπότε μάλλον αυτή η παρτίδα είχε θεματάκια. Έχει αγοράσει κάποιος φίλος εδώ το νέο δραπανοκατσάβιδο της σειράς Performance που έβγαλε πριν 1 βδομάδα να μας πει αν αυτό ήταν οκ;

QUOTE=Σωφρον;1058489907]καλεμι / βελονι και καποια κοντα τρυπανια τα εχω, απλα σκεφτηκα το σετ του lidl για εφεδρεια[/QUOTE]

Θαναση αμα διαβασεις τουλαχιστον είναι ειλικρινείς οι προδιαγραφες.
Πέτρα, ελαφρομπετο και τούβλα....λίγα πράγματα δηλαδή..

Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Τα ποτηροτρυπανα που εχει για τι υλικο ειναι. ? Ξυλο η και πιο σκληρα αντικειμενα (π.χ τουβλο η λεπτο σωβα )?
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Τα ποτηροτρυπανα είναι για τούβλο και μπετό κύριος.. .Έχω τέτοιο στα 73mm ....
Σκέφτομαι να τα πάρω και εγώ..
Η τιμή και τα δύο μαζί με τους κεντραδορους/τρυπανια είναι πολύ χαμηλή...Μόνο το 82mm κάνει 15 ευρώ μόνο του στην αγορά...

Δεν είναι για ξύλο αυτά.
Και σε τούβλο και σε πέτρα και σε τσιμέντο έχω ανοίξει τρύπα με αυτά που είχα πάρει πριν μερικά χρόνια.

Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Τα ποτηροτρυπανα που εχει για τι υλικο ειναι. ? Ξυλο η και πιο σκληρα αντικειμενα (π.χ τουβλο η λεπτο σωβα )?
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Xρονια σου πολλα επισης!

Τα ποτηροτρυπανα αυτα δεν ειναι για ξυλο.

Αναφερει οτι ενδείκνυται για πέτρες, τούβλα και ελαφρύ μπετόν

Καλη Ανασταση!

Ωχ, μάλιστα, οπότε μάλλον αυτή η παρτίδα είχε θεματάκια. Έχει αγοράσει κάποιος φίλος εδώ το νέο δραπανοκατσάβιδο της σειράς Performance που έβγαλε πριν 1 βδομάδα να μας πει αν αυτό ήταν οκ;

Αυτό που πήρα δεν έχει κανένα πρόβλημα, σαν κατασκευή είναι αρκετά προσεγμένο, το τσοκ είναι στιβαρό και τα πλαστικά του πάνω από τα στάνταρ της Parkside. Σαν απόδοση δεν έχω κάποιο άλλο επώνυμο να το συγκρίνω, το προηγούμενο που έχω είναι πάλι Parkside, το PABS 16V, οπότε η σύγκριση είναι η μέρα με την νύχτα. Με την 4άρα την μπαταρία αποδίδει πολύ καλύτερα απ' ότι με την 2άρα που έχει στη συσκευασία. Αυτά σαν πρώτη εντύπωση, αν προκύψει κάτι με την χρήση θα επανέλθω.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Μια που το αναφερει αυτο ο LanMan, να πω οτι κι εμενα μου φαινεται οτι με την 4αρα μπαταρια αποδιδουν καλυτερα τσ 20βολτα της Parkside (τα απλα).
Κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχει διαφορα (με εντελως γεματη 2αρα και εντελως γεματη 4αρα), αλλα με ελαχιστες δοκιμες που εκανα, μου φαινεται οτι εχουν λιγο πιο πολλη δυναμη με την 4αρα.

Απλά η 2άρα "ψοφάει" γρήγορα (πολύ γρήγορα θα έλεγα). Το διαπίστωσα στο παλμικό που πήρα πρόσφατα. Λίγο να το δουλέψω, πιάνει πάτο η δική του (2άρα) ενώ με την τεσσάρα που έχω από τον τροχό, τραβάει. Να ξέρετε ότι όσο πέφτουν τα volt της μπαταρίας τόσο πέφτει αντίστοιχα και η δύναμη του εργαλείου και για αυτό φαίνεται αυτή η διαφορά με διαφορετικές μπαταρίες. Μάλιστα με "τρώει" αυτές τις μέρες να πάρω ακόμη μια 4άρα (αν βρω φυσικά).

Λογικο αυτο, οταν εχει πεσει η μπαταρια.
Αλλα, εγω μιλαω, γις την αρχη, που ειναι γεματες και οι δυο

Στην αρχή δεν είναι λογικό να υπάρχει διαφορά αλλά επειδή όπως έγραψα η 2άρα πέφτει πολύ γρήγορα ίσως να σας δημιουργεί την αίσθηση που αναφέρετε.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λογικο αυτο, οταν εχει πεσει η μπαταρια.
Αλλα, εγω μιλαω, γις την αρχη, που ειναι γεματες και οι δυο

οχι παραξενο...το φορτιο μοιραζεται σε δυο σειρες των 20βολτ στην 4αρα...αν τα στοιχεια μεσα, δεν ειναι και ΠΟΛΥ πανω (σε στιγμιαια αμπερ) απο το ρευμα που το εργαλειο τραβα, ειναι αναμενομενο