Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νασαι καλά Μιχάλη

Δυστυχως και εγω δεν το βρισκω στην Ελλαδα αλλα ουτε και στο Αμαζον (δεν αποστελλει Ελλαδα) απο το οποιο τους ειχα αγορασει.

Ειναι αυτος ο δισκος λειανσης

https://www.amazon.de/Schruppscheib...ywords=scheibe+76&qid=1592182771&s=diy&sr=1-8

Βεβαια στο ebay μπορεις να βρεις τους αντιστοιχους φτερωτους που εχει ανεβασει ο Κωστης παραπανω.
Εδω φαίνεται διαθεσιμο https://www.ebay.com/itm/Bosch-Grin...7?pageci=e1537798-7e3d-413e-9123-26121f9a6142

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αγόρασα πριν μερικές μέρες μια μπαταρία 12 βολτ 4ΑΗ από αυτές που είχε φέρει το Lidl προ 10ημέρου (στα 19,99 ευρώ). Μου έκανε κάπως εντύπωση όταν την κούμπωσα στο εργαλείο, ότι δεν άναψαν και τα 3 λαμπάκια της αλλά μόνο τα 2. Την έβαλα στη φόρτιση κάποια ώρα και τελικά έδειξε ότι φόρτισε πλήρως. Συνήθως δεν έρχονται πλήρως φορτισμένες αυτές; Ή μήπως ήταν η συγκεκριμένη κομμάτι από παλιότερη παρτίδα και λόγω πολυκαιρίας έριξε το φορτίο της; Όπως και να χει, την κρατάω χωρίς πρόβλημα ή να μιλήσω με το service;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αγόρασα πριν μερικές μέρες μια μπαταρία 12 βολτ 4ΑΗ από αυτές που είχε φέρει το Lidl προ 10ημέρου (στα 19,99 ευρώ). Μου έκανε κάπως εντύπωση όταν την κούμπωσα στο εργαλείο, ότι δεν άναψαν και τα 3 λαμπάκια της αλλά μόνο τα 2. Την έβαλα στη φόρτιση κάποια ώρα και τελικά έδειξε ότι φόρτισε πλήρως. Συνήθως δεν έρχονται πλήρως φορτισμένες αυτές; Ή μήπως ήταν η συγκεκριμένη κομμάτι από παλιότερη παρτίδα και λόγω πολυκαιρίας έριξε το φορτίο της; Όπως και να χει, την κρατάω χωρίς πρόβλημα ή να μιλήσω με το service;

Θεωρητικά, μιας και δεν έχω τέτοια μπαταρία, θα πρέπει να αναγράφει ημερομηνία κατασκευής κάπου πάνω της...
Οπότε αν είναι πχ του 2019 μπορεί και να μην είναι/ήταν πλήρως φορτισμένη.

Οι μπαταρίες λιθιου οταν αποθηκευοντε για μεγάλο διάστημα πρέπει να είναι φορτισμενες στο 60% περίπου της ονομαστική τους χωρητικοτητας. Γι αυτό και κάποιοι καλοί φορτιστές έχουν και μια έξτρα ρύθμιση φόρτισης storage.

Μια χαρα ειναι η μπαταρια σου. Δεν φορτιζονται πληρως απο το εργοστασιο κατασκευης για συγκεκριμενους λογους.
Και εγω ποτε δεν εχω παραλαβει πληρως φορτισμενο battery pack.

Kαλοριζικα, καλα εκανες και πηρες 2 ζευγαρια γιατι ειναι κριμα να κοστισουν περισσοτερο τα μεταφορικα απο το προιον :)

Ακριβώς έτσι και σε εμένα....Την άφησα να αποφορτιστει πλήρως και εποιτα την άφησα αρκετή ώρα να φορτίσει...
Δεν έχεις θέμα όπως ειπα και τα παιδιά...

Απλά μου έκανε κάπως εντύπωση γιατί άλλες 3 μπαταρίες Parkside καινούριες που πέσαν στα χέρια μου το τελευταίο διάστημα, μια 12V 2ΑΗ και δύο 20V, 2AH και 4ΑΗ, ήταν όλες φουλ φορτισμένες με το που τις κούμπωνα στα εργαλεία (άναβαν και τα 3 λαμπάκια).

Στο οριο (για να πεσουν στα 2 λαμπακια) πρεπει να ηταν.
Αν τις εβαζες για φορτιση, θα εβλεπες οτι θα φορτιζαν αρκετη ωρα, μεχρι να δειξουν γεματες.

Και τις 3 που άναβαν τα 3 λαμπάκια τις δούλεψα μερικά λεπτά (3-4) την καθεμία στα αντίστοιχα εργαλεία και δεν έπεσαν τα λαμπάκια στα 2.

Παω πασο :)

Παντως, εχε υποψη, οτι δεν ειναι και απολυτης ακριβειας τα λαμπακια. Δλδ να αναβουν τα δυο ακριβως οταν ειναι στο 66,66% η μπαταρια. Και ποτε δεν εβαλα νεα μπαταρια parkside να φορτισει και δεν φορτισε για τουλαχιστον π.χ. 10-15'.

Αλλα, βεβαια, δεν μπορεις να αποκλεισεις το ενδεχομενο η δικια σου να ειναι προβληματικη.

Τελικά δεν μπόρεσα να βρω φορτιστή για το δράπανο 20v του 2016 . Ανοίξαμε τον φορτιστή και έχει καεί αυτό το mosfet . Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό online είτε από Κίνα είτε ελλαδα. Έχει κάποιος ιδέα που μπορώ να βρω ένα ίδιο για να κάνω την επισκευή;
03f9adcfbdb0a8690e440ee859ad74c1.jpg

Καλησπερα,πηγαινε σε καταστημα με ηλεκτρονικα ανταλλακτικα και ζητησε ενα mosfet τρανζιστορ 8n60 δηλαδη 8a,600v ή αντιστοιχο σε περισσοτερα αμπερ π.χ 10n60.

Καλησπερα,πηγαινε σε καταστημα με ηλεκτρονικα ανταλλακτικα και ζητησε ενα mosfet τρανζιστορ 8n60 δηλαδη 8a,600v ή αντιστοιχο σε περισσοτερα αμπερ π.χ 10n60.

Ευχαριστω. Αυτο μαλλον θα κανω. Ειναι κριμα για 2-3 να παει άχρηστο ενα εργαλειο που ειχε ελαχιστη χρηση.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλως τον, καλως ορισες στην παρεα!

Γραφτηκες και το πρωτο σου ποστ ηταν για να βοηθησεις τον συναδελφο? Καλη αρχη εκανες, μπραβο :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλως τον, καλως ορισες στην παρεα!

Γραφτηκες και το πρωτο σου ποστ ηταν για να βοηθησεις τον συναδελφο? Καλη αρχη εκανες, μπραβο :)

Καλως σας βρηκα,σας διαβαζω πολλα χρονια αλλα ειπα σημερα να κανω εγγραφη για να μπορω να βοηθαω σε οτι αφορα τα ηλεκτρονικα.