Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μήπως και αυτό, όπως το μικρότερο μοντέλο, το έχεις γυρισμένο στην περιστροφή;
Έχει μια επιλογή να γυρνάει και το καλέμι...δε ξέρω για πιο λόγο βέβαια...!
Δε ξέρω αν την έχει αυτή την επιλογή το δικό σου βέβαια..
Όχι. Κανονικά ήταν στην κρούση μόνο.
Αναρωτιέμαι αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μικρότερες κοπες σε ξύλα αντί του κυρίως δισκοπρίουνου το οποίο είναι βαρύτερο και πιο δισκύνητου
Έχει δίσκο για ξύλα. Νομίζω ως 2-2.5cm πάχος λέει ότι κοβει

Πήρα σήμερα τον τροχό αν και είχα το προηγούμενο μοντέλο χωρίς την ρύθμιση των στροφών.
Παρατήρησα οτι ο δίσκος του πάει λίγο τραμπάλα, δηλαδή γυρίζει περίπου μισό χιλιοστό δεξιά αριστερά όταν λειτουργεί. Άλλαξα δίσκο, άλλαξα και τις ροδέλες με αυτές του προηγούμενου αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Σκέφτομαι να τον πάω πίσω.
Τον πήρε κανένας άλλος να μας πει αν έχει το ίδιο πρόβλημα;

Μήπως και αυτό, όπως το μικρότερο μοντέλο, το έχεις γυρισμένο στην περιστροφή;
Έχει μια επιλογή να γυρνάει και το καλέμι...δε ξέρω για πιο λόγο βέβαια...!
Δε ξέρω αν την έχει αυτή την επιλογή το δικό σου βέβαια..

Το μικροτερο εχει και τις 3 επιλογες, κρουση, περιστροφη και περιστροφη με κρουση. Η περιστροφη με κρουση δεν ειναι βεβαια για το καλεμι, αλλα για τρυπανια για τοιχο.
Τωρα το μεγαλο δεν ξερω.

Πήρα σήμερα τον τροχό αν και είχα το προηγούμενο μοντέλο χωρίς την ρύθμιση των στροφών.
Παρατήρησα οτι ο δίσκος του πάει λίγο τραμπάλα, δηλαδή γυρίζει περίπου μισό χιλιοστό δεξιά αριστερά όταν λειτουργεί. Άλλαξα δίσκο, άλλαξα και τις ροδέλες με αυτές του προηγούμενου αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Σκέφτομαι να τον πάω πίσω.
Τον πήρε κανένας άλλος να μας πει αν έχει το ίδιο πρόβλημα;

Τον πηρα. Θα το κοιταξω.
Ελπιζω να μην ισχυει σε ολα.

αν λετε για τον γωνιακο τροχο μπαταριας Φ125, τον εχω κι εγω και δεν κανει κατι τετοιο.
αρα ο δικος σου ειναι προβληματικος, να τον πας πισω

Όσοι έχετε τον συγκεκριμένο τροχό αν μπορείτε κάνετε μια δοκιμή να πείτε αν ζεσταίνεται η κεφαλή γιατί σε όσους πέρασαν από τα χέρια μου ή κεφαλή σήκωνε θερμοκρασία (και εν δράση τσουρούφλαγε). Άφηστε τον αν μπορείτε απλά να δουλέψει στο 6 για 1,5 - 2 λεπτά, έτσι χωρίς να κάνει κάτι, και να πειτε αν ζεστάθηκε.

Νικολα, για αυτον λεει ο Χρηστος, αλλα καια αυτος το εχει και δεν το κανει. Ο σημερινος, ομως, του το κανει.

εχει λεει το παλιοτερο μοντελο και ειναι καλο
εγω εχω το τωρινο που το πηρα πριν κανα 7-8 μηνες. ειναι το μοντελο που εχει τωρα. και δεν μου το κανει
αρα ο φιλος εχει πεσει σε καποιο προβληματικο τεμαχιο ,για αυτο του ειπα να το παει πισω

Λοιπον, φιλε Χρηστο, τον τσεκαρα τον τροχο.
Για τα δικα μου δεδομενα, ειναι μια χαρα.
Εκοψα κιολας, με μιση μπαταρια, και πηγαινε σφαιρα.
Τωρα, δεν ξερω αν λεμε το ιδιο, αλλα κανει το εξης:
Ενω δουλευει και παει μια χαρα ευθεια, μολις τον σβηνεις, προς το τελος πριν σταματησει, κανει λιγο περα-δωθε. Προσοχη: Την ωρα που δουλευει, ακομα και στην πιο χαμηλη ταχυτητα, ΔΕΝ το κανει. Και στο κοψιμο, ευθεια κοβει. Μονο οταν σταματαει.
Αν εννοεις αυτο, ok. Για εμενα δεν ειναι θεμα.
Θα το τσεκαρω καποια στιγμη και με αλλα δισκακια, πιο παχια κτλ, αλλα προσωπικα δεν θα το αλλαζα για αυτο.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λοιπον, φιλε Χρηστο, τον τσεκαρα τον τροχο.
Για τα δικα μου δεδομενα, ειναι μια χαρα.
Εκοψα κιολας, με μιση μπαταρια, και πηγαινε σφαιρα.
Τωρα, δεν ξερω αν λεμε το ιδιο, αλλα κανει το εξης:
Ενω δουλευει και παει μια χαρα ευθεια, μολις τον σβηνεις, προς το τελος πριν σταματησει, κανει λιγο περα-δωθε. Προσοχη: Την ωρα που δουλευει, ακομα και στην πιο χαμηλη ταχυτητα, ΔΕΝ το κανει. Και στο κοψιμο, ευθεια κοβει. Μονο οταν σταματαει.
Αν εννοεις αυτο, ok. Για εμενα δεν ειναι θεμα.
Θα το τσεκαρω καποια στιγμη και με αλλα δισκακια, πιο παχια κτλ, αλλα προσωπικα δεν θα το αλλαζα για αυτο.

Ακριβώς αυτό εννοώ, μόλις πάει να σταματήσει φαίνεται, όταν δουλεύει με πολλές στροφές είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις.
Στο κόψιμο καλά τα πάει αλλά θα προτιμούσα να είναι απολύτως ίσιος.
Επίσης αν και είναι η Β3 έκδοση έχει διαφορετικό χρώμα προφυλακτήρα και η κεφαλή του δεν είναι βαμμένη μαύρη αλλά στο χρώμα του αλουμινίου. Όχι οτι παίζει κανένα ρόλο αλλά φαντάζομαι οτι δεν θα έχει άλλες διαφορές από το Β3 που βγαίνει με την μπαταρία.
Αλήθεια πόσο τον έδινε με την μπαταρία και τον φορτιστή;

Χρηστο το δισκακι εχει πατησει καλα..;...ειναι περιεργο οταν δουλευει να μην φενεται και να το κανει ενω παει να σταματησει.....

εσεις που εχετε το προβλημα με τον τροχο για δωστε περισσοτερες πληροφοριες ...
ο δισκος ειναι λεπτος (κοπης)?, ποιας μαρκας?, εαν μπει ο ιδιος δισκος σε αλλον τροχο τι συμβαινει?

Δοκιμάστε κάποιο άλλο δισκάκι βρε παιδιά. Το πιθανότερο να είναι στραβό. Τώρα αν το κάνει και με άλλο, άλλης μάρκας, να τον πάτε πίσω γιατί πάει αλλού η κατάσταση (στραβός άξονας, ρουλεμάν κλπ) αλλά πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα να φταίει το δισκάκι.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

εσεις που εχετε το προβλημα με τον τροχο για δωστε περισσοτερες πληροφοριες ...
ο δισκος ειναι λεπτος (κοπης)?, ποιας μαρκας?, εαν μπει ο ιδιος δισκος σε αλλον τροχο τι συμβαινει?

Θανάση ....πολύ σπάνια θα δεις να δίνει κάποιος τις πληροφορίες που χρειάζονται για να καταλάβεις το πρόβλημα και να βοηθήσεις αν μπορείς τουλάχιστον εγώ αυτό έχω δει στις περισσότερες αναρτήσεις. -bye-

Προφανώς δεν το κάνει μόνο όταν πάει να σταματήσει, απλώς τότε γίνεται ευδιάκριτο γιατί στις 10000 στροφές είναι αδύνατον να το δεις.
Το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ ήταν πως φταίει ο δίσκος. Αλλά μου το έκανε και σε δισκάκια dewalt και bosch 1 χιλιοστού που είχα διαθέσιμα.
Μετά σκέφτηκα οτι φταίνε οι ροδέλες, τις άλλαξα και ψιλοδιορθώθηκε αλλά καταλήγω οτι πρέπει να χάνει ελάχιστα ο άξονάς του.
Δεν ξέρω αν επηρεάζει την απόδοσή του, κάποιοι μπορεί και να μην το παρατηρήσουν καν αλλά επειδή με παραξένεψε σκέφτηκα να το αναφέρω.

Οσο αφορα εμενα, ειπα, δεν το θεωρω προβλημα. Θα κανω και αλλες δοκιμες, γιατι αυτη ηταν πολυ προχειρη (στο υπογειο του γραφειο, εκοψα μια παλια καρεκλα, ντυμενος με κουστουμι 😛 ), αλλα θεωρω οτι ειναι ok.
Ο φιλος παραπανω, νομιζω ειπε οτι δοκιμασε κι αλλα δισκακια.
Εγω το δοκιμασα κατευθειαν με αυτο που ειχε πανω, χωρις καν να το σφιξω.

Προφανώς δεν το κάνει μόνο όταν πάει να σταματήσει, απλώς τότε γίνεται ευδιάκριτο γιατί στις 10000 στροφές είναι αδύνατον να το δεις.
Το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ ήταν πως φταίει ο δίσκος. Αλλά μου το έκανε και σε δισκάκια dewalt και bosch 1 χιλιοστού που είχα διαθέσιμα.
Μετά σκέφτηκα οτι φταίνε οι ροδέλες, τις άλλαξα και ψιλοδιορθώθηκε αλλά καταλήγω οτι πρέπει να χάνει ελάχιστα ο άξονάς του.
Δεν ξέρω αν επηρεάζει την απόδοσή του, κάποιοι μπορεί και να μην το παρατηρήσουν καν αλλά επειδή με παραξένεψε σκέφτηκα να το αναφέρω.

Στις 10.000 ισως. Αλλα εμενα νομιζω δεν φαινεται ουτε στην πιο χαμηλη ταχυτητα, που σερνεται.
Τεσπα, δεν ειχα και καλο φως...Θα το ξαναδω.

Φίλε Χρήστο ...ο τροχός δεν είναι για να τον κοιτάς αν γυρίζει ίσια ή όχι ....το μάτι "παίζει" πολλά παιχνίδια ...
Αν ο τροχός στην χρήση του δεν έχει κραδασμούς ...(κάτι το οποίο δεν μας έχεις πει ακόμα) τότε είναι εντάξει για την δουλειά που έχει κατασκευαστεί. Αν ήταν έστω και λίγο στραβός ο άξονας ο τροχός θα "χόρευε" στο χέρι όταν ακουμπούσε κάπου.
Χορεύει λοιπόν στην χρήση ή όχι ??