Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ θα έπαιρνα ξεκάθαρα την Bosch. Παρεπιμπτόντως είχα και χρησιμοποιούσα (τώρα είναι μέσα στη λάσπη μετά την πλημύρα στην Καρδίτσα) και τα 2 είδη που βγάζει το LIDL (με το χερούλι PSTD 800A1 και αυτή με το εξόγκωμα για την παλάμη, δεν θυμάμαι κωδικό αλλά την έχω/είχα πάνω από 10 χρόνια). Αυτό που συμπέρανα είναι ότι η σέγα δεν είναι για ακριβείς κοπές και σίγουρα όχι για την επιπλοποιία. Για την ξυλουργική ΟΚ. Δεν κατάφερα να κόψω κάθετα με καμία από τις 2 και ούτε ευθεία πάνω από 5 εκατοστά. Για κάτι στα γρήγορα ή καμπύλη, ΟΚ κάνει δουλειά. Επίσης για μαλακό ξύλο έως 2 εκατοστά όπως έλατο/πεύκο ή κατασκευές με σανίδια από παλέτες τότε, με τρίψιμο μετά, θα κάνεις δουλειά.
Μία φορά που πήγα να κόψω 18χιλ μελαμίνη για 50εκ απέτυχα όσο και να προσπάθησα και με τις δύο (με καλή λάμα Bosch). Δεν μπόρεσα να κόψω κάθετα (η λάμα έπαιρνε κλίση) και η ευθεία κοπή ήταν αδύνατη. Φυσικά αυτή η δουλειά είναι για δισκοπρίονο και όχι για σέγα. Ωστόσο απο περιέργεια δανείστηκα μία σέγα bosch από φίλο. Αν θυμάμαι ήταν όλο πράσινη (πρέπει τότε να ήταν η πιο φθηνή που κυκλοφορούσε), χωρίς τα κόκκινα μέρη που έχει αυτή που αναφέρεις και μπροστά την Parkide φαίνονταν σαν ο φτωχός συγγενής. Ωστόσο έκοψε αρκετά καλύτερα και από τις 2 Parkside.
Οπότε η δική μου άποψη: αν ξέρεις τα χαρακτηριστικά κοπής του εργαλείου (δηλαδή τους περιορισμούς και τις δυνατότητές του) να πας για τη Bosch.
Αν θέλεις να κόβεις ευθεία τότε ξεκάθαρα να πάρεις ένα δισκοπρίονο. Ειδικότερα για μελαμίνες η ποιότητα κοπής ακόμη και ενός φθηνού δισκοπρίονου είναι κατά πολύ ανώτερη οποιασδήποτε σέγας.
Αυτά και καλή επιλογή.

Καλημέρα σας,
Θέλω να πάρω μόλις φέρει το λιντλ ένα τύπου dremmel που φέρνει με 12βολτ
Θαμαι πως είχε δύο μοντέλα στα παλαιότερα φυλλάδια.
Πιο να πάρω;

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπάρχει και το ρεύματος με πολλά θετικά σχόλια εδώ και σε άλλα φόρουμ. Το μπαταρίας από όσο ξέρω έχει λιγότερη δύναμη.

Καλημέρα σας,
Θέλω να πάρω μόλις φέρει το λιντλ ένα τύπου dremmel που φέρνει με 12βολτ
Θαμαι πως είχε δύο μοντέλα στα παλαιότερα φυλλάδια.
Πιο να πάρω;

Eιναι πολυ καλο το συγκεκριμενο, ειχα παρει την πρωτη εκδοση πριν λιγα χρονια.
Ομως εχει το μειονεκτημα οτι δεν εχει αποσπωμενη μπαταρια και αν σε αφησει στη μεση μιας δουλειας, πρεπει να περιμενεις τουλαχιστον μια ωρα να φορτωσει.

Εαν μπορεις να περιμενεις να φερει το αλλο πολυεργαλειο που ανηκει στην 12βολτη σειρα εργαλειων Parkside με τις αποσπωμενες μπαταριες θα ηταν νομιζω καλυτερα.

Το εχει φερει καθολου, σχετικα προσφατα, αυτο; Γιατι, νομιζω, τα τελευταια χρονια ολο το αλλο φερνει, με την ενσωματωμενη μπαταρια.

Eιναι πολυ καλο το συγκεκριμενο, ειχα παρει την πρωτη εκδοση πριν λιγα χρονια.
Ομως εχει το μειονεκτημα οτι δεν εχει αποσπωμενη μπαταρια και αν σε αφησει στη μεση μιας δουλειας, πρεπει να περιμενεις τουλαχιστον μια ωρα να φορτωσει.

Εαν μπορεις να περιμενεις να φερει το αλλο πολυεργαλειο που ανηκει στην 12βολτη σειρα εργαλειων Parkside με τις αποσπωμενες μπαταριες θα ηταν νομιζω καλυτερα.
Link η photo???

Τι διαφορά έχει με αυτό που φέρνει και έχει μια ντιζα;;

Λες να μην εχει φερει ακομα το 12βολτο ντρεμελοειδες με αποσπωμενη μπαταρια στην Ελλαδα?

5fbf6dd02154c28b63bc680aad1d432a--tools-youtube.jpg

Αν δεν το εχει φερει, σιγουρα θα το κανει. Μεχρι τοτε νομιζω οτι αξιζει να παρει κανεις το αλλο με την ενσωματωμενη μπαταρια.

Οχι, το εχει φερει, σιγουρα.
Αλλα νομιζω οτι τα τελευταια χρονια δεν φερνει αυτο, αλλα το αλλο με την ενσωματωμενη.

Εγώ θα έπαιρνα ξεκάθαρα την Bosch. Παρεπιμπτόντως είχα και χρησιμοποιούσα (τώρα είναι μέσα στη λάσπη μετά την πλημύρα στην Καρδίτσα) και τα 2 είδη που βγάζει το LIDL (με το χερούλι PSTD 800A1 και αυτή με το εξόγκωμα για την παλάμη, δεν θυμάμαι κωδικό αλλά την έχω/είχα πάνω από 10 χρόνια). Αυτό που συμπέρανα είναι ότι η σέγα δεν είναι για ακριβείς κοπές και σίγουρα όχι για την επιπλοποιία. Για την ξυλουργική ΟΚ. Δεν κατάφερα να κόψω κάθετα με καμία από τις 2 και ούτε ευθεία πάνω από 5 εκατοστά. Για κάτι στα γρήγορα ή καμπύλη, ΟΚ κάνει δουλειά. Επίσης για μαλακό ξύλο έως 2 εκατοστά όπως έλατο/πεύκο ή κατασκευές με σανίδια από παλέτες τότε, με τρίψιμο μετά, θα κάνεις δουλειά.
Μία φορά που πήγα να κόψω 18χιλ μελαμίνη για 50εκ απέτυχα όσο και να προσπάθησα και με τις δύο (με καλή λάμα Bosch). Δεν μπόρεσα να κόψω κάθετα (η λάμα έπαιρνε κλίση) και η ευθεία κοπή ήταν αδύνατη. Φυσικά αυτή η δουλειά είναι για δισκοπρίονο και όχι για σέγα. Ωστόσο απο περιέργεια δανείστηκα μία σέγα bosch από φίλο. Αν θυμάμαι ήταν όλο πράσινη (πρέπει τότε να ήταν η πιο φθηνή που κυκλοφορούσε), χωρίς τα κόκκινα μέρη που έχει αυτή που αναφέρεις και μπροστά την Parkide φαίνονταν σαν ο φτωχός συγγενής. Ωστόσο έκοψε αρκετά καλύτερα και από τις 2 Parkside.
Οπότε η δική μου άποψη: αν ξέρεις τα χαρακτηριστικά κοπής του εργαλείου (δηλαδή τους περιορισμούς και τις δυνατότητές του) να πας για τη Bosch.
Αν θέλεις να κόβεις ευθεία τότε ξεκάθαρα να πάρεις ένα δισκοπρίονο. Ειδικότερα για μελαμίνες η ποιότητα κοπής ακόμη και ενός φθηνού δισκοπρίονου είναι κατά πολύ ανώτερη οποιασδήποτε σέγας.
Αυτά και καλή επιλογή.

Τελικά προτίμησα κι εγώ την ερασιτεχνική (πράσινη) Bosch PST 650 από τα Leroy Merlin στα περίπου 33 ευρώ (με την έκπτωση μελών του 30%). Πολύ σπάνια θα είναι η χρήση της, απλά επειδή δεν είχα ανάλογο εργαλείο και τους τελευταίους μήνες χρειάστηκα 2 φορές ανάλογη κοπή, την αγόρασα. Εννοείται ότι στην αρχική της τιμή (γύρω στα 50 ευρώ) δεν υπήρχε περίπτωση να την αγοράσω και θα προτιμούσα εκείνη που βγαίνει αύριο στα Lidl.
Πάντως, αν και δεν την χρησιμοποίησα ακόμα τη συγκεκριμένη, έχω την αίσθηση ότι η ονομαστική ισχύς δεν είναι ούτε το μόνο ούτε το ασφαλέστερο κριτήριο για τη δύναμη κοπής ενός τέτοιου εργαλείου. Σημασία έχει η αποδιδόμενη στην κοπή ισχύς, και μπορεί η σέγα του Lidl να έχει ονομαστική ισχύ 800 W αλλά ποιος ξέρει τι ισχύς διατίθεται στην κοπτική λάμα. Ενδεικτικά η ερασιτεχνική Bosch που αγόρασα δίνει 300 W.
Yπ' αυτή την έννοια, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η παρακάτω επαγγελματική Bosch των 580 ονομαστικών Watt:
https://www.skroutz.gr/s/3316963/Bosch-GST-85-PBE-580W.html#specs
έχει μικρότερη δύναμη από την Parkside των 800 Watt.

Μην πας μακρια, ασε τα watt αν δεν σου λενε κατι, απλα δες τι μεγιστο υψος κοπης σε ξυλο δινει η parkside των 800w και τι μεγιστο υψος δινει η πρασινη Bosch των 500w.
Το μεγιστο υψος κοπης εχει μεγαλη σημασια οχι για το μεγιστο υψος αυτο καθ εαυτο, αλλα επειδη ολα τα υπολοιπα υψη, απο 1 εκατοστο εως το μαξ., κοβονται ευκολοτερα.
Δηλαδη εαν μια σεγα εχει μεγιστο υψος κοπης τα 8 εκατοστα και μια αλλη τα 5 εκατοστα, η πρωτη σεγα θα κοβει σαφως γρηγοροτερα και ευκολοτερα ενα ξυλο παχους 25μμ.

Δεν ισχυριζομαι οτι η σεγα Parkside ειναι καλυτερη ποιοτικα απο την Bosch, λεω οτι η σεγα parkside ειναι πιο δυνατη απο την πρασινη bosch και θα μου κανει την δουλεια γρηγοροτερα και ευκολοτερα. Υπο αυτη την εννοια, και φτηνοτερη να ηταν η Bosch, θα προτιμουσα την ισχυροτερη Parkside ιδιως εαν η χρηση της σεγα δεν θα ειναι συχνη.

Η συγκριση που κανεις στο τελος, της μπλε brushless Βοsch με την ταπεινη Parkside...ειναι ιεροσυλια :)

Eπισης δες καποιες λεπτομερειες που σου κανουν την ζωη λιγο ευκολοτερη, εαν οι σεγες διαθετουν oδηγο laser, εαν εχουν φωτισμο, λεπτομερειες κοπης και αλλα παρομοια.

Επειδή είμαι εντελώς αρχάριος με το συγκεκριμένο τύπο εργαλείου αφενός, και αφετέρου δεν έχω πιάσει καν στα χέρια μου τη σέγα της Parkside, προφανώς δεν θα αμφισβητήσω (και δεν έχω έτσι κι αλλιώς λόγο να το κάνω) τα λεγόμενά σου. Ακριβώς επειδή η χρήση του εργαλείου από μένα προβλέπεται να είναι εντελώς περιστασιακή, το αν κόβει 65 αντί για 80 χιλιοστά ξύλου από μόνο του, δεν μου λέει και πολλά. Απεναντίας θα μου έλεγε αν η μία πετύχαινε γενικά σαφώς πιο καλές/ευθείες κοπές από την άλλη σέγα, στο μια στο τόσο που θα τη χρησιμοποιώ. Με βάση τα λεγόμενα του φίλου πιο πάνω, μάλλον η Bosch το πετυχαίνει αυτό έναντι της parkside, κι ας μην έχει laser πχ.
Από κει και πέρα, ξαναλέω αγόρασα τη συγκεκριμένη και λόγω της παραπλήσιας τιμής σε σχέση με την Parkside λόγω της έκπτωσης που τρέχει αυτές τις μέρες στα leroy merlin.
Αν τελικά αποδειχθεί ότι όντως η συγκεκριμένη Bosch πετυχαίνει καλύτερες/καθαρότερες κοπές για σχετικά μικρά έστω πάχη ξύλου από την Parkside και μάλιστα με πιο ξεκούραστη λειτουργία (λιγότεροι κραδασμοί στο χέρι) για μένα θα είναι επιτυχημένη αγορά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν κατανοώ και δε σέβομαι κάποιον που θα προτιμήσει την Parkside για τη μεγαλύτερη ισχύ και τα πιο πλούσια γενικά χαρακτηριστικά της, σε μια καθόλα πολύ ανταγωνιστική τιμή. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Ναι, το καταλαβα το σκεπτικο σου, απλα αναφερω καποια πραγματα επειδη εχει τυχει να γνωριζω καλα και να εχω δουλεψει και τις δυο σεγες.

Οπως επισης εχω δουλεψει καμμια ντουζινα+ σεγες, επωνυμες και μη, και δεν εχω δει καμμια ουσιαστικη διαφορα σε ευθεια κοπη, οπως και καμμια ουσιαστικη διαφορα σε κραδασμους.

Δυσκολα εως αδυνατον κοβεις ισια με το χερι, ειτε εχεις σεγα parkside ειτε σεγα Ferrari:)

Παντως το καλο με την Bosch ειναι οτι ειναι μικρη και ελαφρια. Την δουλεια σου θα την κανεις μια χαρα. Καλοριζικη!!

Ευχαριστώ πολύ και ξαναλέω, σέβομαι απόλυτα τη γνώμη σου. Εδώ θα μαστε να τα λέμε.

Αγόρασα σήμερα το σετ των τηλεσκοπικών εξαρτημάτων επιθεώρησης (Σετ εργαλεία ελέγχου τα λέει):

https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-lidl/parkside-diafora-mikroergalia/p74972

Για κακή μου τύχη, στο ένα εξάρτημα με το μικρό φακό led, παρότι έβγαλα το χαρτονάκι που είχαν οι μπαταρίες (για να μην πέσει η τάση τους φαντάζομαι), όπως επίσης και δοκίμασα με άλλες μπαταρίες, ο φακός δεν ανάβει...
Αύριο πάλι επιστροφή στο κατάστημα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αγόρασα σήμερα το σετ των τηλεσκοπικών εξαρτημάτων επιθεώρησης (Σετ εργαλεία ελέγχου τα λέει):

https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-lidl/parkside-diafora-mikroergalia/p74972

Για κακή μου τύχη, στο ένα εξάρτημα με το μικρό φακό led, παρότι έβγαλα το χαρτονάκι που είχαν οι μπαταρίες (για να μην πέσει η τάση τους φαντάζομαι), όπως επίσης και δοκίμασα με άλλες μπαταρίες, ο φακός δεν ανάβει...
Αύριο πάλι επιστροφή στο κατάστημα.
Παιξε λιγο με την κεφαλη. Δεν νομιζω να ειναι διαφορετικα απο αυτα που αγορασα πριν 5 χρονια. Δεν κανει καπου καλη επαφη καθως δεν ειναι ακριβως διακοπτης αλλα μια βιδωτη κεφαλη που μετα απο καποιο σημειο κανει επαφη και δινει ρευμα.

Πήρα σήμερα τα παπούτσια εργασίας parkside, μου φάνηκαν εξαιρετικά αλλά θα δείξει όταν αρχίσω να τα φοραω σε διάφορες εργασίες. Επίσης για επίπεδο
Ασφαλείας S3 μου φάνηκαν vfm.

εχεις κανεις το τροχο με τον ταινιολειαντηρα?
δεν εχω διδυμο τροχο και ψηνομαι...

Μάστορα επειδή κι εγώ είναι στην ίδια φάση αναζήτησης, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αυτή τη μάρκα Verto (Πολωνία) :
https://www.skroutz.gr/c/2785/micha.../723998/didymoi-trochoi.html?o=διδυμος+τροχος

Ψήνεται και για καμία ομαδική παραγγελία;

Πήρα σήμερα τα παπούτσια εργασίας parkside, μου φάνηκαν εξαιρετικά αλλά θα δείξει όταν αρχίσω να τα φοραω σε διάφορες εργασίες. Επίσης για επίπεδο
Ασφαλείας S3 μου φάνηκαν vfm.

Θα πάω να πάρω και εγώ σήμερα εαν βρω....ενδεχόμενος να αξίζουν...