Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και εγώ πριν από λίγο εκανα την αγορά.

Κάτι αλλο που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει η αγορά του παρακάτω φορτιστή.

Έχω ακριβώς ακριβώς το προηγούμενο μοντέλο ο οποίος καλός είναι δεν λέω αλλά είναι λιγάκι αργος σε μια φόρτιση μπαταρίας αυτοκινήτου.

Ο συγκεκριμένος σε 12V μπαταρία, έχει ρεύμα φόρτισης 10Α.

Είναι το διπλάσιο από το προηγούμενο μοντελο.

Πιστεύεται αξίζει αυτή η αγορά;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι που το χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά σίγουρα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ τους.
Νομίζω η τιμή του με αυτά που παρέχει με δελεάζει περισσότερο στο να το αγοράσω.
Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ!!IMG_20201029_163649.jpg

Και εγω εχω καποιο παλαιοτερο μοντελο και ειμαι ευχαριστημενος και για φορτιση μπαταριων μηχανης και αυτοκινητου.

Εαν το θεμα ειναι η ταχυτητα, δες με ποσα αμπερ φορτιζει αυτος που εχεις μια (24βολτη) μπαταρια αυτοκινητου σε σχεση με τα 5Α του νεου.

Περισσότερο με απασχολεί η 12V φόρτιση αν και αυτός που έχω τώρα φορτίζει μονο 6V και 12V.

Παρακάτω το μοντέλο που έχω και τα χαρακτηριστικά του.

Σε 12V φόρτιση, το νέο μοντέλο πιστεύω πως θα ειναι αισθητά ποιο γρήγορος σε χρόνους από το προηγούμενο, αν συγκρίνω το ρεύμα εξόδου που έχουν και οι δύο.IMG_20201029_170828.jpgIMG_20201029_170727.jpg

Mε αυτα τα στοιχεια που βλεπω, η ταχυτητα φορτισης μιας 12βολτης μπαταριας θα ειναι υπερδιπλασια με τον νεο φορτιστη.

Οπότε.......;;;;;;;;

Δεν την γλιτώνει.........

Την επόμενη εβδομάδα αν τα προλάβω τα προϊόντα θα είναι τα παρακάτω.

IMG_20201029_172947.jpg

γενικα, με οσα λιγοτερα αμπερ φορτιζει μια μπαταρια, τοση περισσοτερη ζωη θα εχει σε βαθος χρονου.
Βεβαια με λιγοτερα αμπερ αργει η φορτιση

Εγώ ξέρω ότι σε αυτές τις μπαταρίες η μπαταρία ζητάει Τα αμπέρ και ο φορτιστής τα δίνει. όσα αμπέρ και να μπορεί να δώσει ο φορτιστής αν δεν τα ζητήσει η μπαταρία δεν θα γίνει τίποτα

Το θετικο σε αυτον τον φορτιστη δεν ειναι τα 10 Α ρευματος αλλα η δυνατοτητα παλμικης φορτισης που μπορει να ξυπνησει πεθαμενες 12V μπαταριες με ταση 4V η και μικροτερη.
Κατι που δεν κανουν οι προηγουμενοι αλλα βγαζουν Error στην ενδειξη μολις τους κουμπωσεις.

Πολύ σωστό αυτό που έγραψε πιο πριν ο enduras1 . Επειδή έχω τον παλιό φορτιστή του Lidl και μάλιστα την έκδοση χωρίς την οθόνη LCD (αγορασμένος αρχές του 2012 και μάλιστα αν θυμάμαι καλά τότε τον πουλούσαν 25 ευρώ κι όχι 20 που τον πουλάνε μέχρι και σήμερα), το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι αν η μπαταρία πέσει σε τάση αρκετά (πχ κάτω από 9-9,5 βολτ) δεν μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία φόρτισης και βγάζει μήνυμα σφάλματος. Την έχω πατήσει αρκετές φορές σε μικρή 12βολτη μπαταρία (6ΑΗ) που έχω σε παπάκι που το χρησιμοποιώ πολύ αραιά το χειμώνα, όπου η τάση της εύκολα πέφτει και κάτω από 9 βολτ αν είναι 2-3 ετών, οπότε εκεί ο παλιός φορτιστής δεν μπορεί να τη φορτίσει. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις έχω βρει ένα ας πούμε κόλπο: δίνω στιγμιαία από εξωτερική πηγή τα 12 βολτ παράλληλα με τους ακροδέκτες του φορτιστή πάνω στην μπαταρία οπότε ο τελευταίος βλέπει τη σωστή τάση και ξεκινά τη διαδικασία φόρτισης, δεν παύει ωστόσο να παραμένει μια προβληματική κατάσταση για τους παλαιού τύπου φορτιστές του Lidl η συγκεκριμένη (χαμηλή τάση της προς φόρτιση μπαταρίας).

Νέο Κατάστημα LIDL Κάτω Πετραλώνων

Πειραιώς 205 και Χαμοστέρνας

Εγκαίνια Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Προσφορές μόνο για το κατάστημα

Κράνος Μηχανής Σπαστό 30

Γάντια Μηχανής 16

Κάμερα για ταμπλό αυτοκινήτου 22

Φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου ULGD 5.0 A1 14

Συσκευή λείανσης και διάτρησης PFBS 160 B2 16

https://media.lidl-flyer.com/f9ca36...Noembriou-Neo-Katastema-Kato-Petralona-01.pdf

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τα Lidl αλλά κράνος με 30 ευρώ ποτέ.
Είτε είναι από εκεί, είτε από οποιοδήποτε μαγαζί.
Το 100 τοις 100 αυτών των κρανών πρέπει να προλάβεις να το βγάλεις έτσι και πέσεις.
Όποιος πρόκειται να πάρει κράνος να διαθέσει όσο πιο πολλά λεφτά μπορεί και να πάρει ένα καλό επώνυμο.

Εννοεις οτι το κρανος του Λιντλ δεν πληροι τις προδιαγραφες ασφαλειας που εχει ορισει η Ευρωπη?

Εαν ειναι ετσι, δεν πρεπει καν να βρισκεται στα ραφια. Εαν ειναι αλλιως, μηπως εννοεις την ποιοτητα κατασκευης και την ανεση? Κατι σαν τα δραπανοκατσαβιδα parkside που κανουν την δουλεια τους αλλα δεν ειναι Bosch?

Επι του θεματος να πω οτι δεν εχω αποψη καθως δεν εχει τυχει να αγορασω κρανος απο τα Lidl. Εαν χρειαζοταν ομως δεν θα ειχα προβλημα, για αυτο κανω αυτη την ερωτηση.

Το οτι πληροί κάποιες προδιαγραφές δεν σημαίνει οτι είναι οτι καλύτερο υπάρχει.
Σημαίνει οτι ανταπεξέρχεται στο ελάχιστο των απαιτήσεων. Είτε αυτές οι απαιτήσεις αφορούν υλικά, είτε σχεδίαση, είτε συναρμολόγηση, είτε διάρκεια ζωής των υλικών, είτε εξαερισμό, είτε ζώνες εκτόνωσης, είτε υποαλεργικότητα υλικών, είτε, είτε, είτε.
Το παράδειγμα με τα parkside και τα Bosch μοιάζει εύστοχο αλλά δεν είναι.
Αν σου σπάσει ένα εργαλείο ή προκαλέσει βλάβη στο υπό κατεργασία αντικείμενο δεν τρέχει και τίποτα.
Το κράνος θα το χρειαστείς ΜΙΑ φορά. Και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Το κεφάλι μας βάζουμε μέσα.
Ενδεικτικά να σου αναφέρω οτι σε μια απλή πτώση του κράνους στο έδαφος από το ύψος της σέλας αυτό χάνει περίπου το 25% με 30% της αντοχής του. Οι μεγάλες εταιρείες υπαγορεύουν ρητά, στα ψιλά γράμματα δυστυχώς, οτι στις δύο πτώσεις το κράνος θέλει πέταμα.
Πιστεύεις ειλικρινά οτι τα κράνη στύλ Lidl (ξαναλέω οτι δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτά αλλά σε όλα τα απίθανα κράνη που κυκλοφορούν) αντέχουν σε τέτοια σύγκριση;

Υ.Γ. Εσκεμμένα αφήνω εκτός συζήτησης τις προδιαγραφές, το «ξεχείλωμα» τους κατά το δοκούν και το παρελθόν των Γερμανικών εταιρειών στην συμμόρφωση προς τους κανόνες.
Ο νοών νοείτω.

Ποιος θα ήθελε να προστατεύσει το πολυτιμότερο μέλος του σώματός του με εξοπλισμό λιανικής τιμής 30 ;

Δεν γνωριζω Αποστολη εαν καποια κρανη που πληρουν πραγματικα τις ευρωπαικες νορμες ασφαλειας ειναι πιο ασφαλη για χρηση απο καποια αλλα. Εαν υπαρχουν επισημα crash tests μεταξυ αυτων, ειναι κατι που θα το αποδεχτω.
Δεν ειπα βεβαια οτι ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει, αλλα ψαχνω να βρω εαν ειναι καταλληλο και ασφαλες για χρηση καθως αυτη ειναι η ουσια. Σπανια αλλωστε κατεχουμε 'ο,τι καλυτερο' υπαρχει ειτε προκειται για προιον ειτε για υπηρεσια.

Επιπροσθετως, δεν μιλαμε για ολα τα απιθανα κρανη που κυκλοφορουν αλλα συγκεκριμενα για αυτα που εμπορευεται και εχει την πληρη ευθυνη το Lidl.
Δεν νομιζω οτι μια πολυεθνικη τετοιου βεληνεκους να ρισκαρε με θεματα ασφαλειας ενος κρανους, απλα δεν θα το εμπορευοταν και θα διαλεγε να εμπορευτει καποιο λιγοτερο 'επικινδυνο' προιον.

Και τελος αυτο που αναζητουμε στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι νομιζω η πραγματικη αξια ενος προιοντος και δευτερευοντως η τιμη του.

Θα παρω και εγω αυτον τον φορτιστη για να υπαρχει...φαινεται καλος και ενδεχομενως χρησιμος...