Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εδώ να συμπληρώσω ότι ό.τι εργαλείο είχε δεν το έβγαλε από το ράφι, το τύλιξε με νάιλον κ δεν επέτρεψε την πώληση. Θεωρώ ότι με την άρση θα πουλήσει πάλι τα προηγούμενα.

Στάλθηκε από το SM-F916B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Περασα κι εγω μια βολτα σημερα.
Κλειστα ειναι ολα ακομα, με ναυλον.
Το αεροθερμο οντως υπαρχει, αλλα τετοια (για ζεστασια) εξαιρεθηκαν.
Κατα τα λοιπα, δε νομιζω οτι αλλαξε κατι.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επειδή το νήμα έχει ατονήσει λόγω της "εργαλειοαπαγόρευσης" να αφήσω μερικά μελλοντικά για τους Parkside φαν.

Παλμικό Performance BL 226 Nm

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο Performance BL 80 Nm

Μπουλονόκλειδο Performance BL 1356 Nm (αν ισχύει γυρίζει και ανεμογεννήτρια)

...και τα 3 φενονται θηρια...θα ελεγα με ονομαστικες δυνάμεις πανω του μεσου ορου..

Για το μπουλονοκλειδο εαν υσχιει το νουμερο σε Ν τοτε μιλαμε για αρκετα δυνατο εργαλειο που ομως τιμολογιακα ξεφευγει απο τις συνηθησμενες τιμες αλλα ειναι κατα 1/3 παλι σε σχεση με τον ανταγωνισμο...

Πραγματικά πολύ δύναμη.
Αλήθεια που μπορεί να χρειαστεί τόση δύναμη;
Προφανώς στο βιομηχανικό το καταλαβαίνω αλλά στα δικα μας χωράφια που μπορεί να φανεί χρήσιμη τόση δύναμη;
Υπάρχουν καρυδάκια που μπορούν να ανταπεξελθουν σε τόση δύναμη;

Πραγματικά πολύ δύναμη.
Αλήθεια που μπορεί να χρειαστεί τόση δύναμη;
Προφανώς στο βιομηχανικό το καταλαβαίνω αλλά στα δικα μας χωράφια που μπορεί να φανεί χρήσιμη τόση δύναμη;
Υπάρχουν καρυδάκια που μπορούν να ανταπεξελθουν σε τόση δύναμη;

ΜΟΥΦΑ.

Αυτο δεν βγαζει ουτε 200 Νm.

Ενδεικτικα οι βιδες που προσπαθει να ξεβιδωσει ειναι Μ12 - Μ16 και απαιτουν ροπη συσφιξης το πολυ 40nm

M48X5 12.9 και οχι η απλη θελει 1040Νm.

Και εγω ρωταω, 135 κιλα ροπη στο μετρο πως το κρατας με το χερι? Δηλαδη παει να ξεβιδωσει Μ16 (ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΒΙΔΩΝΕ) στο 10 λεπτο του βιντεο βαζοντας ροπη 1356 Νm δηλαδη σε μοχλο 1 μετρο 135 κιλα. Επρεπε να είχε κοπει το κεφαλι στο πρωτο δευτερολεπτο.

Δες εδω
https://www.youtube.com/watch?v=P0sgP6xDVmM

Εξηγει πως το milwa.. εχει rating 1500Nm = 1100lbs.ft. επειδη ξεβιδωνει το παξιμαδι που σφιχτικε με ενα πολυ δυνατοτερο εργαλειο σε αυτη την ροπη.

Καλημέρα σας ναι το είχα καθημεο συνήθεια να μπαίνω στο νήμα αυτό .
Να ρωτήσω για να είμαι έτοιμος.
Θέλω να αγοράσω το 12ν επαναφορτιζόμενο τύπου Dremel που έχει το lidl όταν το φέρει.
Δεν θέλω επώνυμο γιατί η χρήση του πχ μου χρειάστηκε μόνο στην καραντίνα άρα δηλαδή 3 φορές το χρονο.

Η ερώτηση μου είναι παίρνει και εξαρτήματα από το κανονικό dremel ή όχι;;

Ακόμα άλλη μια ερώτηση
Το παλμικό κατσαβίδι τη διαφορά έχει από ένα τρυπάνι εκτός από την hex μύτη;;;

Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν το έχω δουλέψει αλλά όσοι το αγόρασαν το βρήκαν αδυναμο.
Καλυτερα να παρεις του ρευματος που είναι δυνατό.

Τα παλμικα έχουν άλλο τρόπο λειτουργίας.
Δίνουν κρίση με την φορα της περιστροφης και έτσι έχουν υπέρ τριπλάσια δυναμη περιστροφης από ένα απλό δραπανοκατσαβιδο.

Είναι ότι καλυτερο σε βιδωματα ξεβιδωματα αλλά υστερούν σε τρυπηματα καθώς το εξάγωνο στέλεχος δεν προσφερει σταθερότητα στο τρυπάνι.

Tα παλμικά κατσαβίδια έχουν πολύ μεγαλύτερη ροπή στρέψης από τα κλασικά δραπανοκατσάβιδα, καθώς δρουν ταυτόχρονα με την περιστροφή και με λειτουργία κρούσης, τόσο κατά την έννοια της περιστροφής όσο και του βάθους (διαμήκης άξονας εργαλείου), αλλά το γεγονός αυτό τα καθιστά πρακτικά ακατάλληλα σε εφαρμογές βιδώματος (κυρίως) και δευτερευόντως ξεβιδώματος σε μέταλλα, αλλά πολύ ικανά σε εφαρμογές ξύλου, όπου για μεγάλες σε μήκος/διάμετρο ξυλόβιδες (πχ σε κατασκευή ξύλινης πέργκολας) φαντάζουν ιδανικά.
Στην πράξη κι έχοντας εδώ και 3 μήνες αγοράσει το ανάλογο παλμικό του Lidl, όταν το δοκίμασα από περιέργεια σε 2-3 βίδες pozidriv Pz2 σχεδόν χάλασε το σταυρό τους από το άτσαλο βίδωμα-ξεβίδωμα (πάντα σε ξύλο), καθώς δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη ροπή σφιξίματος/ξεσφιξίματος οι συγκεκριμένες, οπότε η ροπή του συγκεκριμένου εργαλείου καθώς και ο τρόπος που την εφάρμοζε ήταν υπερβολή για αυτές.
Από την άλλη υπάρχει και το λεγόμενο μπουλονόκλειδο που είναι πιο κατάλληλο για εφαρμογές βιδώματος/ξεβιδώματος σε μπουλόνια μετάλλου, καθώς κατά τη λειτουργία του απουσιάζει ο ένας από τους δύο τρόπους κρούσης του παλμικού (δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς από τους δύο) κι έτσι γενικά είναι δύσκολο να κάνει ζημιά στο μπουλόνι/βίδα αν το χειριστεί κανείς με σχετική προσοχή.
Για την ιστορία το παλμικό του Lidl στα χαρτιά έχει μέγιστη ροπή στρέψης 180ΝΜ, όταν ένα καλό δραπανοκατσάβιδο (κρουστικό ή μη) έχει το πολύ 70-80ΝΜ.

Tα παλμικά κατσαβίδια έχουν πολύ μεγαλύτερη ροπή στρέψης από τα κλασικά δραπανοκατσάβιδα, καθώς δρουν ταυτόχρονα με την περιστροφή και με λειτουργία κρούσης, τόσο κατά την έννοια της περιστροφής όσο και του βάθους (διαμήκης άξονας εργαλείου), αλλά το γεγονός αυτό τα καθιστά πρακτικά ακατάλληλα σε εφαρμογές βιδώματος (κυρίως) και δευτερευόντως ξεβιδώματος σε μέταλλα, αλλά πολύ ικανά σε εφαρμογές ξύλου, όπου για μεγάλες σε μήκος/διάμετρο ξυλόβιδες (πχ σε κατασκευή ξύλινης πέργκολας) φαντάζουν ιδανικά.
Στην πράξη κι έχοντας εδώ και 3 μήνες αγοράσει το ανάλογο παλμικό του Lidl, όταν το δοκίμασα από περιέργεια σε 2-3 βίδες pozidriv Pz2 σχεδόν χάλασε το σταυρό τους από το άτσαλο βίδωμα-ξεβίδωμα (πάντα σε ξύλο), καθώς δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη ροπή σφιξίματος/ξεσφιξίματος οι συγκεκριμένες, οπότε η ροπή του συγκεκριμένου εργαλείου καθώς και ο τρόπος που την εφάρμοζε ήταν υπερβολή για αυτές.
Από την άλλη υπάρχει και το λεγόμενο μπουλονόκλειδο που είναι πιο κατάλληλο για εφαρμογές βιδώματος/ξεβιδώματος σε μπουλόνια μετάλλου, καθώς κατά τη λειτουργία του απουσιάζει ο ένας από τους δύο τρόπους κρούσης του παλμικού (δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς από τους δύο) κι έτσι γενικά είναι δύσκολο να κάνει ζημιά στο μπουλόνι/βίδα αν το χειριστεί κανείς με σχετική προσοχή.
Για την ιστορία το παλμικό του Lidl στα χαρτιά έχει μέγιστη ροπή στρέψης 180ΝΜ, όταν ένα καλό δραπανοκατσάβιδο (κρουστικό ή μη) έχει το πολύ 70-80ΝΜ.
Το παλμικό δύσκολα χαλάει βίδα, αρκεί να έχουμε βάλει τη σωστή μύτη και κατά προτίμηση impact ή κάποια άλλη αντοχής. Επίσης, επειδή το συγκεκριμένο του lidl το χρησιμοποιώ πολύ σε μέταλλα με καρυδάκια κυρίως , θα έλεγα ότι είναι άψογο και κάνει γερό σφίξιμο. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι σωστές μύτες/καρυδάκια και ο έλεγχος των στροφών από τη σκανδάλη του εργαλείου. Δε δίνουμε ποτέ πάσα δύναμη χωρίς να χρειάζεται και ειδικά σε πιό ψιλές βίδες, θέλει τον χειρισμό του. Ποτέ δε μου χάλασε βίδα με αυτό το εργαλείο.

Από την μικρή μου εμπειρία, όχι με το συγκεκριμένο παλμικό, συμφωνώ με τον Zidan.
Αν έχεις το σωστό bit και δεν πατάς τέρμα γκάζι δύσκολα θα χαλάσεις τη βίδα.
Επιπλέον πολλά παλμικά έχουν επιλογή δύναμης-ταχύτητας
Η κρούση μπαίνει μόνο όταν το παλμικό συνάντησει αντίσταση στην περιστροφή.

κι εγω το παλμικο του λιντλ εχω, δεν μου εχει χαλασει βιδα μεχρι τωρα (εχει κανει λιγη δουλεια παντως)
όποτε εχω χαλασει βιδα (συνηθως σταυρου) το εχω καταφερει με απλο κατσαβιδι ή με δραπανοκατσαβιδο.

νομιζω οτι για να χαλασει βιδα, πρεπει να γινει συνδιασμος απο τη μια η βιδα να ειναι της πλακας, το ιδιο και η μυτη και παραλληλα να μην εφαρμοζει καλα, να μην σπρωχνεις δηλαδη προς τα μεσα τη μυτη και να δουλευεις με πολλες στροφες.
αν τωρα εχεις βαλει και λαθος νουμερο μυτης, τοτε εδεσε το γλυκο ;)

προσωπικα, επειδη το παλμικο εχει μεγαλο βαρος, ιδιαιτερα αν εχεις μεγαλη μπαταρια, οπότε και συνηθως αλλαζει κλιση, τοτε αν βιδωνω σε υψος πανω απο τον ωμο μου, ή αν βιδωνω κατι καθετα και το βαρος δινει απο απροσεξια μου κλιση στο εργαλειο, αν εχω βιδες ισιες ή σταυρου αλλά και ολων των τυπων, χρησιμοποιω ενα ηλεκτρικο κατσαβιδακι οσο με παιρνει (του λιντλ ή το εξαιρετικο budget του δεκαρικου απο πρακτικερ) που ειναι ελαφρια και με μικρη ροπη και οταν κολωσει συνεχιζω με το παλμικο.

το δραπανοκατσαβιδο το αποφευγω σε τετοιες θεσεις γιατι και τα μειονεκτηματα του παλμικου εχει (βαρος, αλλαγη αξονα κλισης) και τα πλεονεκτηματα του μικρου κατσαβιδιου δεν διαθετει. επιπλεον ειναι και πολυστροφο σε σχεση με ενα ηλεκτρικο κατσαβιδι.
μαλιστα εχω χαλασει αρκετες βιδες με δραπανοκατσαβιδο και με κατσαβιδι χειρος, ποτέ ομως με ηλεκτρικο ή με παλμικο

Χρησιμοποιω το παλμικο κατσαβιδι σχεδον σε ολου του τυπου βιδωματα/ξεδιδωματα....
Οπως ανεφεραν τα παιδια ειναι πολυ δυσκολο οταν εχει επιλεγει ο σωστος συνδυασμος μυτης/βιδας να γινει ζημια....

Απο εκει και περα το ειδος της εργασιας απαιτει και το αναλογο εργαλειο...

Π.χ για τις εργασιες που αφορουν ξυλεια χρησιμοποιω παντοτε το 12v Bosch στην χαμηλη σκαλα και ολα καλα....εαν ειναι σκληρο ξυλο τοτε ενδεχομενως να το βαλω και στην δευτερη...
Εαν εχω να κανω βιδωματα σε σιδερα αναμεταξυ τους η πιο βαριες εργασιες,οπως βιδωματα μεγαλων βιδων η στριφωνια σε σοβα και μπετο βαζω το 18v Stanley...
Τρυπημα πολυ σπανια θα κανω με hex τρυπανια,στην αναγκη για να το πω πιο απλα, αλλα και οταν εκανα δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερο προβλημα...

Γενικα η αγορα ενος παλμικου την θεωρω πολυ σημαντικη για το ευρος εργασιων που προσφερει...Απλως εαν ασχολειστε με ξυλεια παρτε 12v.... εαν εχετε και πιο βαριες δουλειες 18v....

Μπράβο σας πάντως...εγω δεν έχω αφήσει βίδα για βίδα όρθια με του lidl.

Παρεμπιπτόντως μόνο εγώ νοιώθω έλλειψη που δεν πάω στα lidl ή υπάρχει και άλλος???χαχα

Johann, να πάρεις το ρεύματος - είναι σούπερ. Το μπαταρίας δεν το ξέρω, αλλά και δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά του, εκτός αν κάποιος κάνει πολύ κάμπινγκ.

Όλα αυτά παίρνουν τα ίδια-στάνταρ αναλώσιμα 1/8" οπότε ψωνίζεις ότι μάρκα αναλώσιμο θες.

...
Δεν θέλω επώνυμο γιατί η χρήση του πχ μου χρειάστηκε μόνο στην καραντίνα άρα δηλαδή 3 φορές το χρονο.
...

Τι υπονοεις οτι θα εχουμε καραντινα 3 φορες το χρονο? Ξερεις κατι που δεν ξερουμε? Δεν θα τελειωσουμε ποτε?

Περα απο την πλακα, οπως εχουν αναφερει πολλοι χρηστες, το 12v ειναι αδυναμο.
Ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις τα bit του dremel, με διαμετρο στελεχους 3,2mm

Σας ευχαριστώ και για τις δύο απαντήσεις
Αν μπορείτε βάλτε μου φωτό και από τα εργαλεία που λέτε ώστε να είναι έτοιμος μόλις ανοίξουν πάλι τα εργαλεία.
Είχα δει δύο dremel ένα με ακόμα προέκτασεις και ένα όχι.
Πιο λέτε;
Και πιο παλμικό κατσαβίδι lidl x20v team

Σας ευχαριστώ

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk