Το bosch που έβαλες
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η σπαθόσεγα ΔΕΝ είναι για κλάδεμα. Με τίποτα όμως. Είτε επαγγελματική είτε ερασιτεχνική.
Ακόμα και αυτό τα ίδια χάλια.
https://www.bosch-diy.com/gb/en/p/keo-0600861900-v28202
Για 5-10 λεπτά μία στο τόσο οκ. Αλλά για παραπάνω ούτε να το δώσω σε εργάτη να μου βγάλει δουλειά.
Αλυσοπρίονο/κονταροπρίονο και τέλος. Με ελάχιστους κραδασμούς συγκριτικά.
Ναί δε διαφωνώ!
Το εργαλείο δουλεύει ακόμα, το χέρι πονάει λίγο και η δουλειά βγήκε!
Τώρα κοιτάω για αλυσοπρίονο ρεύματος και βγήκα αυτό το ελαφρύ σε προσφορά αλλά επειδή το έχω παρακάνει φέτος θα το αφήσω για αργότερα :blush:
https://www.praktiker.gr/p/alysopriono-ilektriko-mcculloch-cse1835-44210
Εχεις δικιο,στην ουσια δεν ειναι για αυτην την δουλεια αλλα εξαρταται το εργαλειο...
Εχω δει το συγκεκριμενο Bosch να το δουλευουν και ειναι εντελως αλλο εργαλειο....
Τα νουμερα που αναφερεις δεν ξερω τι ειναι οποτε δεν εχω αποψη...
....αυτο ναι μαλιστα...ξεμπερδευεις μια και εξω και με χαμηλο κοστος.....
Θοδωρη ψάξε όπου υπάρχει ακόμα το Husqvarna 334T και θα ξεχάσεις μπαλαντέζα και καλώδια για μια ζωή.
ξεκιναμε με λαθος μετρο συγκρισης ... "κλαδεμα σε 18 ελιες"!! μικρες? μεγαλες? τι κλαδεμα ... καλωπισμου? καρποφοριας ή κατεβασες το μισο δεντρο κατω? Το σωστο θα ηταν "δουλεψα την σπαθοσεγα περιπου τοσες ωρες".
Απο οσα γνωριζω η σπαθοσεγα ρευματος του lidl εχει καποια θεματακια, 2 γνωστοι την εχουν επιστρεψει στο service, σε αντιθεση με τη σεγα μπαταριας που συμπεριφερεται καλα.
Εχω τη σπαθοσεγα μπαταριας και κλαδευω πολλες ελιες, οταν καποια στιγμη την εδωσα στον εμπειρο κλαδευτη εργατη, επαθε πλακα και δεν ηθελε να μου τη δωσει πισω. Η σεγα θα κοψει κλαδι, με την καταλληλη λαμα, μεχρι 10cm διαμετρο, απο εκει και περα βαζεις αλυσοπριονο. Η σπαθοσεγα αντικαθιστα το χειροπριονο για τα λαιμαργα και μικρα κλαδια. Επιπλεον οταν εισαι πανω στο δεντρο, η σπαθοσεγα εξυπηρετει γιατι μπορεις να την κρατας και με το ενα χερι τεντωμενο, ενω το κλαδευτικο αλυσοπριονο κουραζει.
Με καλωδια πανω στο δεντρο δεν κανεις δουλεια, ειναι και επικινδυνο.
Μετά απο πολύ καιρό που είχα αγοράσει τη σπαθόσεγα ρεύματος του λιντλ για κανένα κλάδεμα, χτές έκατσα και κλάδεψα περίπου 18 ελιές μεγάλες. Σέγα είχα μία της bosch για κλάδεμα.
Εγώ έκοβα και κάθε λίγο πήγαινα τα κλαδιά στη φωτιά.
Θα τραβούσα το σχοινί όλη την ώρα?
Να μήν είχα ρεύμα ή να το χρειαζόμουν πιο συχνά ή να ήθελα περισσότερη δύναμη οκ!
Αλλά το αλυσοπρίονο ρεύματος είναι πολιτισμός :2thumb22sup:
Οσο για το σχοινι το συγκεκριμενο το βαζεις μπροστα πανω στο δεντρο με μισο τραβηγμα.
Οσο για τον πολιτισμο δεν συμφωνω. Οσο κανει η δυναμη της βενζινης για εμενα δεν κανει η ησυχια του ηλεκτρικου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.