Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ο προβολέας έχει 2 σκάλες
Το πιστόλι θερμού αέρα δουλεύει μόνο με πατημένο το οριζόντιο κουμπάκι ασφαλείας πάνω από τη σκανδάλη η δεν κάνω κάτι σωστά;; :unsure:

• Like
Reactions: Χιωτης
Μεγαλη δουλεια που ο προβολεας εχει δυο σκαλες, δεν το αναφερουν νομιζω πουθενα! Μαλλον θα παω να τον παρω και εγω.

To πιστολι θερμου αερα ετσι δουλευει με πατημενο συνεχως το κουμπακι ασφαλειας. Και το δικο μου το Ryobi ετσι δουλευει.

• Like
Reactions: almaz
(Κακως, κακιστα, για το πιστολι. Εγω το δικο μου το χρησιμοποιω ως...αεροθερμο στην αποθηκη, και δεν θελω κουμπια και χαζομαρες ασφαλειας. Νταξ', βεβαια, το μπαταριας δεν θα βολευε πολυ για κατι τετοιο 😛😁).

Λοιπον, μικρο "unboxing" για το κρουστικο, με μια γρηγορη δοκιμη:

Ειναι αυτο με το μαυρο τσοκ, οχι το κοκκινο (νομιζω καποιος ειπε οτι ειναι λιγο "χειροτερο" αυτο). Γενικα βαρυ και ογκωδες, πιο μεγαλο απο το 20v απλο, κυριως λογω μεγαλυτερου τσοκ/φωλιας του. Επισης, δεν εχει το συστημα που μενει ανοιχτο για 10" το φως. Στη συσκευασια εχει μονο το στηριχτηρι, τιποτε αλλο (εκτος αν δεν το ειδα λογω βιασυνης).

Οσον αφορα στο δια ταυτα. Ειναι λιιιιγο εκκεντρο. Οχι περισσοτερο απο τα αλλα, κατα μ.ο. και οχι τοσο που (εγω, τουλαχιστον) να το θεωρω "χαλασμενο". Φανταζομαι ενα των €300 θα εχει μηδενικη εκκεντροτητα, αλλα για ενα των €25 το θεωρω αποδεκτοτατο. Σε φουλ στροφες, με κανονικο τρυπανι, ουσιαστικα δεν το καταλαβαινεις. Οταν ξεκιναει φαινεται λιγο. Ακομα και με μακρυ τρυπανι, του εβαλα ενα 30cm, δεν ειναι θεμα, πιστευω. Οριακα θα σου κανει την τρυπα λιγο μεγαλυτερη, ουτε μισο νουμερο, νομιζω. Ειδικα σε τοιχο, εγω το θεωρω μαλλον πλεονεκτημα αυτο, αν δεν χειροτερεψει.

Θεμα με τον επιλογεα ΔΕΝ εχει. Με ενα κλικ και λιγη δυναμη μπαινει η κρουση. Σε ενα b&d που εχω μπαινει πιο δυσκολα.
Η μπαταρια εκατσε καλα, σε αντιθεση με το απλο 20v, στο οποιο "παιζει" λιγο, χωρις να βγαινει, παντως.

Εδω μια οικογενειακη φωτο, με το απλο 20v και ενα παλαιοτερο 16v, και μια κοντινοτερη τα 2 20v.

20210415_153148.jpg

20210415_153205.jpg

Παραλαβη προβολεα και απο εμενα...!!!

Πολυ δυνατος,σχεδον εφαμμιλος σε φωτισμο με τον Stanley που εχω και με 3 σκαλες οπως αναφερθηκε...

φως .jpg

φως 2.jpg

..και φυσικα η μεγαλη πατεντα ωστε να περνει και 12v μπαταρια....πολυ εξυπνη η parkside.....!!!

φως 3.jpg

Οσοι δεν τον πηρατε να πατε...αξιζει με το παραπανω....ετσι μου ερχεται να παρω δευτερο...!!!!

Πηρα αυτο στα πεταχτα και δεν ειδα και πολλα-πολλα..
Το 18v καρφωτικο παντως ηταν θηριο...!!!
Ενδεχομενος να ειναι βαρυ...!!!!!!

πήρα τα clamps Άγγελε
Δεν πιστευω να ησουν ενας που ελεγε "τρεχω μηπως το βρω στην Λυκοβρυση" (για το αλυσοπριονο, ισως); 😁

Για το μικρο χαρακτικο, συμφωνω κι εγω οτι ειναι πολυ καλο, αν δεν βαριομουν θα πηγαινα να παρω αλλο ενα. Ειναι πολυ καλυτερο απο το "μεγαλο" που βγαζει, με 8€, το οποιο λογω σχηματος δεν με εχει βολεψει καθολου.
Τουτο δω, για μικρες δουλιτσες ειναι ταμαμ.
Ιδανικο θα ηταν να επαιρνε και καποια ανταλλακτικα του "dremel" της parkside, αρα και τα αντιστοιχα κινεζικα. Θα το τσεκαρω, αν και ειναι επιφοβο να αρχισουν τις πτησεις.
Edit: Ακυρο. Δεν μπορει να παρει ανταλλακτικα, ετσι απλα τουλαχιστον, γιατι τα δικα του ερχονται μαζι με την πλαστικη "φωλια".

Το καρφωτικο μπαταριας ηταν οντως θηριο, αν και νομιζω παιρνει μεχρι το ιδιο μεγαλα ανταλλακτικα με το αντιστοιχο ρευματος, που ειναι σαφως μικροτερο, ακομα κι αν δεν μετρησουμε την μπαταρια.

Α, ειχε και καποιες ηλεκτροκολλησεις, αν και νομιζω δεν εχει πολυ νοημα να την παρει καποιος αυτη. Ok, μπορεις, βεβαια, με 35€ να κανεις καποιες δουλιτσες.

Last edited:
  • Like
Reactions: lazarefa
Πρωί πρωί σήμερα που πήγα σε Λιντλ είχε πολλά δραπανοκατσάβιδα. Το σκέφτηκα κανά 2 λεπτά και τελικά δεν έκανα την κίνηση.
Αγόρασα όμως το καρφωτικό ρεύματος. Επειδή βιαζόμουν, ξέχασα να προμηθευτώ και τους ανάλογους συνδετήρες που είχαν φέρει.
Οπότε ξανά επίσκεψη πριν 2 ώρες σε άλλο Λιντλ όπου είχαν φύγει τα περισσότερα κομμάτια του δραπανοκατσάβιδου. Πολλοί μάλιστα τα αγόραζαν 2 ή και 3 μαζί. Αγόρασα τους συνδετήρες 2 κουτιά με τα διαφορετικά μεγέθη. Είδα κι εγώ ότι είχε γύρω στα 5 κομμάτια της συμβατικής ηλεκτροκόλλησης στα 35 ευρώ (κατάστημα Λ. Αθηνών Περιστέρι). Πάγκους εργασίας δεν πρόσεξα αν είχε. Επίσης μπαταρίες 20V είχε μόνο των 2ΑΗ.
Γενικότερα πάντως ήταν για μένα ουσιαστικά η πρώτη φορά μετά το περσινό φθινόπωρο που είδα αρκετά και χρήσιμα εργαλεία μαζεμένα, γεγονός που με χαροποίησε αρκετά. Σε συνδυασμό δε με την νέα σειρά μωβ μικρών εργαλείων που είναι να φέρουν την άλλη εβδομάδα, νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια καλή περίοδο διάθεσης εργαλείων από τα Lidl.
Παρεπιπτόντως δοκίμασα σπίτι το μικρό καρφωτικό ρεύματος και οι πρώτες εντυπώσεις από δοκιμές σε ξύλο παλέτας με 2 τύπους δίχαλων (10 και 14 χιλ. βάθους) πολύ θετικές. Βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα πιο "σοβαρά" καρφωτικά ρεύματος, αλλά νομίζω ότι για τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πολύ καλό, σε συνδυασμό και με την πολύ χαμηλή τιμή του. Όντως μια καλή αγορά πιστεύω.

Τελικά τα παλαιά 18V Parkside που έχω δεν τα βλέπω να χρειάζονται αντικατάσταση όταν παραδώσουν οι μπαταρίες τους. :cool: Βέβαια θα μπορούσα να παραγγείλω στο servise καινούργιες αν υπάρχουν ακόμα ή να αλλάξω τα στοιχεία τους με καινούργια ....αλλά αφού πλέον η parkside κατέληξε στον συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας X20V για όλα τα εργαλεία της ακόμα και τα performance καιρός να μεταφερθώ και εγώ σε αυτή την σειρά σε νεότερα εργαλεία αλλά να διατηρήσω ενεργά και τα παλαιά.
Πήρα λοιπόν σήμερα ένα σετάκι μπαταρία -φορτιστή της σειράς X20V που δεν είχα για να δω μόνος μου αν γίνεται να ταιριάξουν στα παλαιά 18V τα οποία μάλιστα ανά ζευγάρι (κρουστικό-δισκοπρίονο) και (Παλμικό-σπαθοσεγγα) παίρνουν διαφορετικές μπαταρίες.
Η επιστημονική μου ματιά έδειξε ότι είναι δυνατόν να "καθίσουν" οι X20V και στους δύο τύπους εργαλείων χωρίς αντάπτορα αλλά με μικρές επεμβάσεις στην υποδοχή των εργαλείων.
Το θέμα θα το δούμε λεπτομερώς όταν θα χρειασθούν οι αλλαγές. :D
Αν κάποιος μέχρι τότε θέλει την γνώμη μου στο τί και πως ας μου πει. ;)

(Κακως, κακιστα, για το πιστολι. Εγω το δικο μου το χρησιμοποιω ως...αεροθερμο στην αποθηκη, και δεν θελω κουμπια και χαζομαρες ασφαλειας. Νταξ', βεβαια, το μπαταριας δεν θα βολευε πολυ για κατι τετοιο 😛😁).

Λοιπον, μικρο "unboxing" για το κρουστικο, με μια γρηγορη δοκιμη:

Ειναι αυτο με το μαυρο τσοκ, οχι το κοκκινο (νομιζω καποιος ειπε οτι ειναι λιγο "χειροτερο" αυτο). Γενικα βαρυ και ογκωδες, πιο μεγαλο απο το 20v απλο, κυριως λογω μεγαλυτερου τσοκ/φωλιας του. Επισης, δεν εχει το συστημα που μενει ανοιχτο για 10" το φως. Στη συσκευασια εχει μονο το στηριχτηρι, τιποτε αλλο (εκτος αν δεν το ειδα λογω βιασυνης).

Οσον αφορα στο δια ταυτα. Ειναι λιιιιγο εκκεντρο. Οχι περισσοτερο απο τα αλλα, κατα μ.ο. και οχι τοσο που (εγω, τουλαχιστον) να το θεωρω "χαλασμενο". Φανταζομαι ενα των €300 θα εχει μηδενικη εκκεντροτητα, αλλα για ενα των €25 το θεωρω αποδεκτοτατο. Σε φουλ στροφες, με κανονικο τρυπανι, ουσιαστικα δεν το καταλαβαινεις. Οταν ξεκιναει φαινεται λιγο. Ακομα και με μακρυ τρυπανι, του εβαλα ενα 30cm, δεν ειναι θεμα, πιστευω. Οριακα θα σου κανει την τρυπα λιγο μεγαλυτερη, ουτε μισο νουμερο, νομιζω. Ειδικα σε τοιχο, εγω το θεωρω μαλλον πλεονεκτημα αυτο, αν δεν χειροτερεψει.

Θεμα με τον επιλογεα ΔΕΝ εχει. Με ενα κλικ και λιγη δυναμη μπαινει η κρουση. Σε ενα b&d που εχω μπαινει πιο δυσκολα.
Η μπαταρια εκατσε καλα, σε αντιθεση με το απλο 20v, στο οποιο "παιζει" λιγο, χωρις να βγαινει, παντως.

Εδω μια οικογενειακη φωτο, με το απλο 20v και ενα παλαιοτερο 16v, και μια κοντινοτερη τα 2 20v.

View attachment 179750

View attachment 179751
Το καινούριο κρουστικό που αγόρασες σήμερα σε σχέση με το παλιότερο κρουστικό τι λέει στο θέμα εκκεντρότητας του τσοκ και γενικά σαν εικόνα ποιότητας; Στις φωτό πάντως το νέο φαίνεται πιο ογκώδες από το παλιό.

λαζαρε κι εγω που υπολογιζα να το παρω, κολλωσα και δεν το πηρα. περισσοτερο γιατι απο οτι διαβασα, πολλα εχουν προβλημα εκκεντροτητας. ειχε αποθεμα μονο δυο ακομα, (το ενα πειραγμενο στο αυτοκολλητο) οπότε αν δεν μου καθοταν το σωστο, θα επρεπε να τρεχω σε αλλα καταστηματα και αν εβρισκα.
πηρα οπως κι εσυ το μικρο καρφωτικο, τα συναφη του (διχαλα και καρφακια), αλλά και αρκετα άλλα

το απλο δραπανοκατσαβιδο που εχω, το πηρα 30 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
ετουτο που ειναι και κρουστικο παει στα 25. σιγουρα καπου χανει. αν το δραπανο χανει στην εκκεντροτητα ειναι αχρηστο ακομα και για ουπες.
ετσι δεν ειναι τυχαιο το οτι το κλασικο κοκκινο που εφερνε παλιοτερα κανει 45 στη γερμανια, και παλια στην ελλαδα 40.
πιστευω οτι αργοτερα θα φερει παλι το κλασικο κρουστικο με το κοκκινο κολλαρο αφου κυκλοφορει ακομα στο εξωτερικο. καλυτερα να πληρωσεις 40-45 και να κανεις δουλεια σου, παρα 25 και να σε σκασει. ειναι και πιο αδυναμο απο το παλιοτερο οπως ειδα σε βιντεακια.

εδω ακομα το φτηνο δραπανο ρευματος της oxford , που προλαβα και πηρα στα 16 € ειναι ευθυβολο. ακομα και το πνευματικο πιστολετο του λιντλ με σωστα τρυπανια (οχι αυτα της μανας του) ειναι ευθυβολο και φερνει την ουπα τελεια, και να μας την κανει το δραπανοκατσαβιδακι? ;)
αλλωστε, οπως οι περισσοτεροι φιλοι εδω, για βιδωματα εχω το κλασικο συν ενα αλλο, τα κατσαβιδια μπαταριας, ακομα και παλμικο. αρα καπου θα ηταν αχρηστο αν χανει στο μπετο. προτιμοτερο να δωσω ενα πενηνταρι και να παρω το πνευματικο πιστολετο μπαταριας...

το καρφωτικο πρεπει να ειναι μια χαρα. το πηρα γιατι παιρνει φαρδια διχαλα οπως διαβασα απο τα παιδια εδω. ετσι ειναι ο,τι πρεπει για να καρφωσεις υφασματα σε καρεκλες κλπ
το μεγαλο ρευματος του λιντλ που εχω, παιρνει πιο στενα (και φυσικα πιο μακρια). το μεγαλο ρευματος ειναι μια χαρα για ξυλοκατασκευες παντως, αρα και το τωρινο μεγαλο μπαταριας που περνει τα ιδια διχαλα και καρφια με το ρευματος, πρεπει να ειναι τζαμι.

νικολα, ναι καλη σκεψη εκανες. ευχομαι καθε επιτυχια στο εγχειρημα

Last edited:
Λαζαρε δες το ποστ μου, τα γραφω. Γενικα ειναι ok το κρουστικο, ελαχιστα εκκεντρο, δεν φαινεται διαφορα με το απλο 20v, που ειναι επισης ελαχιστα εκκεντρο. Ναι, ειναι λιγο πιο ογκωδες και βαρυ.

• Like
Reactions: lazarefa
Πήγα πίσω και το δευτερο κρουστικό (που δεν το χώνεψα και λόγω βάρους και όγκου) και δεν είχα όρεξη να δοκιμάσω τρίτο.
Να σημειώσω πως και άλλος το επέστρεφε την ίδια ώρα με μένα για τους ίδιους λόγους.

Ο δικός μας mstroxalastis πρέπει να στάθηκε τυχερός. Δεν ξέρω.

Αγόρασα τον προβολέα και ... εντυπωσιάστηκα!
Παρα πολύ ωραίος.

Τον μέτρησα και με φωτόμετρο και διαπίστωσα πως βγάζει ακριβώς την ίδια φωτεινότητα είτε με την μπαταρία των 2A είτε με των 4Α, είτε συνδεδεμένος στο ρεύμα.

Αξίζει!

Εγω στάθηκα άτυχος. Στο Lidl Βύρωνα που πήγα δεν βρηκα ούτε τον πάγκο, ούτε τον οδηγό κοπής που έψαχνα. Επισης είχαν εξαφανιστεί κρουστικά, σέγες, αλυσοπρίονα. Ειχε πάντως κάποια πράγματα εκτός φυλαδίου, όπως ηλεκτροσυγκόλληση και κομπρεσερ. Θα πάω και το Σάββατο αλλού.

Ή τυχερος ειμαι, ή ολα οσα εχω ειναι για πεταμα και δεν το ξερω :)
Παντως, οταν ειχα παρει το απλο 20v, ειχα αλλαξει 3 για να βρω ενα που να μην ειναι εκκεντρο.

Λεγε-λεγε θα με ψησετε για το...φωτιστικο. Σαταναδες! 😛

• Haha
Reactions: nickolas