Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

καλημερα σε ολους! Στο καινουριο φυλλαδιο του Lidl εχει ενα Κρουστικό δράπανο που λεει οτι ειναι 2 ταχυτήτων ( το PSBM 1100 B1). Γνωριζει κανεις τι διαφορα εχει αυτο απο το απλο κρουστικο δραπανο PSBM 750 B3 ; Εννοω δηλαδη βοηθαει περισσοτερο για συγκεκριμενες εργασιες;

Το συγκεκριμένο κρουστικό 2 μηχανικών ταχυτήτων πρέπει να κυκλοφορεί πρώτη φορά στην Ελλάδα κι εκ πρώτης όψης φαίνεται πολύ ανώτερο από το απλό των 750W που κυκλοφορεί συχνά πυκνά.
Πέρα από το ότι είναι σαφώς πιο ισχυρό, οι 2 μηχανικές ταχύτητες το καθιστούν σαφώς πιο κατάλληλο, μεταξύ άλλων, από το "μικρό" για τρυπήματα σε μέταλλα (όπου γενικά θέλουμε μικρές ταχύτητες περιστροφής) ενώ επίσης βοηθάνε και στην επίτευξη υψηλότερης ροπής στρέψης.
Επίσης και η ποιότητα κατασκευής του φαίνεται εκ πρώτης αρκετά ανώτερη της αντίστοιχης του μικρού (το οποίο παρεπιπτόντως επειδή το έχω περιεργαστεί κατά καιρούς δεν θεωρώ ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, ακόμα και σε σχέση με την τιμή του, ως προς άλλα κοντινής τιμής δράπανα του εμπορίου).
Προσωπικά θα επέλεγα με τα 1000 το νέο δράπανο των 40 ευρώ έναντι του μικρού των 25 ευρώ, αν ήταν να αγοράσω δράπανο.
Νομίζω ότι η διαφορά τιμής τους είναι μικρή σε σχέση με τη διαφορά απτής ποιότητας κατασκευής καθώς και χαρακτηριστικών/δυνατοτήτων τους.

καλημερα σε ολους! Στο καινουριο φυλλαδιο του Lidl εχει ενα Κρουστικό δράπανο που λεει οτι ειναι 2 ταχυτήτων ( το PSBM 1100 B1). Γνωριζει κανεις τι διαφορα εχει αυτο απο το απλο κρουστικο δραπανο PSBM 750 B3 ; Εννοω δηλαδη βοηθαει περισσοτερο για συγκεκριμενες εργασιες;

Kαλως τον!

Απλα το ενα δραπανο ειναι μεγαλυτερο, βαρυτερο και φυσικα ισχυροτερο απο το αλλο.

Το κυριοτερο κριτηριο ειναι οι αποδοσεις του καθενος:

-Το μικρο (750w): Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 30 mm σε ξύλο, 14 mm σε μπετόν, 12 mm σε ατσάλι
-To μεγαλο (1100w): Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 40 mm σε ξύλο, 16 mm σε μπετόν, 13 mm σε ατσάλι

Oι περισσοτερες ερασιτεχνικες εργασιες, μη σου πω ολες, γινονται με το μικρο που εχει το πλεονεκτημα του μικροτερου ογκου, βαρους και τιμης.

• Like
Reactions: anastasg
Την ερχόμενη εβδομάδα βγάζουν το μικρό επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας στα 20 ευρώ:

Το έχει δοκιμάσει κανείς; Λέει τίποτα για απλές εργασίες κηπουρικής;

παμε για ξεφραγκισμα για ακομα μια φορα :)
κατ'αρχην το εργαλειο-μαστ! το πνευματικο πιστολετο 1050. οποιος δεν εχει πνευματικο, τωρα ειναι η ευκαιρια.
απλα πεταμε απο μεσα τα τρυπανια του και βαζουμε, ειτε τα του λιντλ, οταν τα φερει αυτα με την ενδειξη προφεσιοναλ, ειτε κατι σε μπος και ντεβαλτ

προσωπικα παω για ΑΝ το βρω καθως γινεται αναρπαστο απο τους παππουδες, απο τα πρωτα λεπτα που ανοιγουν τα λιντλ το πρωι, το χλοοκοπτικο μεσηνεζας
550 βαττ, δυο καρουλια μεσα, πολυ καλο μονο 30 ευρω και 3 χρονια εγγυηση. λογω ογκου φερνει λιγα κομματια και χανονται με το καλημερα κυριολεκτικα

σετ σακοι κηπου. ειδικα ο μεγαλος 270 λιτρα πολυ βολικος για οποιον εχει κηπο

μεγαλο κρουστικο δραπανο 1100 βατ στις 900 και 3200 στροφες και με συστηματακι για την σκονη. ολα στα 40€
αυτο αξιζει να το παρεις, περα απο τις διατρησεις στα μεταλλα, και για τις λιγοστες του στροφες για συρματοβουρτσες, δισκους γυαλοχαρτων, αναμιξη χρωματων κλπ
λογικα συμφερει περισσοτερο απο το 1050 ως γενικου ρολου διατρητικο, γιατι περαν των χαμηλων στροφων, τους τουβλινους τοιχους θα τους εχει για πλακα ταχυτατα, εχει και συστημα αναροφησης σκονης, το μπετο το πολεμαει ανετα με τοσα βαττ, εχει μεταλλικο τσοκ, λογικα ειναι ελαφρυτερο απο το πιστολετο, και στη δευτερη ταχυτητα φτανει 3200 σαλ
αν ειναι και ευθυβολο τοτε θα μιλαμε για ευκαρια. αυτο ομως παιζεται καθως η παρκσαιντ δεν φημιζεται για τα κεντραρισμενα διατρητικα της... ελπιζω οτι λογω καλυτερης κατασκευης σε σχεση με το φτηνο-μικροτερο κρουστικο της, θα τα παει καλα σε αυτο.
με ενα σετ τρυπανια bosch cyl-9 εχεις στα χερια σου ενα πασπαρτου που σε καλυπτει παντου! αρκει να μην παιζει ο αξονας του.

ο μεγαλος γωνιακος στα 50 ευρω δεν αξιζει. γιατι εχει και τζογους στον δισκο και για αυτο κραδασμους. το καλοκαιρι θα τον εχει 35. ο budget απο τα πρακτικερ ειναι καλυτερος

τα εξαρτηματα αναδευσης στο 10αρικο συμφερουν οπως και ο καδος. ακομα και οι διαμαντοκορωνες συμφερουν στα 15 ευρω για οποιον τον βολευουν οι διαστασεις.

στο εξωφυλλο αλλά οχι μεσα, δειχνει το ραντιαλ φαλτσοπριονο. αν το φερει ξανα στα 80 € ειναι ευκαιρια για οποιον δεν εχει. σου λυνει τα χερια και με ασφαλεια!

Σημερινες αγορες...σετ τακτοποισης,μια βερμουδα και μια ταινια 3Μ διπλη οψεωςς...
Παιδια το σετ σκαφακια και τακτοποιησης εργαλειων αξιζει με το παραπανω.....!!!!Εμεινα με ανοικτο το στομα με οσα εχει μεσα....σκαφιακια δεν θα αγορασω ξανα στην ζωη μου...!!!!

20210429_100356.jpg 20210429_100556.jpg

Νικολα το χλοoκοπτικο θα το "χτυπησω" 100%....!!!
Πολυ πραμα την επομενη Παρασκευη...!!!

Last edited:
Πολυ βολικες αυτες οι θηκες οργανωσεις!!

Αντε να τις δουμε και γεματες!
Εχω κατι παρομοιο με απειρα σκαφακια που ακομα δεν εχω καταφερει να τα γεμισω!!!

καθως γινεται αναρπαστο απο τους παππουδες, απο τα πρωτα λεπτα που ανοιγουν τα λιντλ το πρωι

True story, πριν λιγα χρονια:

Ειναι καλοκαιρι, σε επαρχια και βγαζει το δισκοπριονο, που το θελω πολυ, και μαλιστα για δουλεια αμεσα, εκει στο εξοχικο. Ξερω οτι φερνει ελαχιστα κομματια, ενιοτε και ενα μονο, οποτε κανω την καρδια μου πετρα και βαζω ξυπνητηρι στις 7, διακοπαριατικα.
Ξυπνημα, ντυσιμο, καφε στα γρηγορα και φευγω για το lidl της γειτονικης πολης, μαχμουρλης.

Φτανω 7:40, πρωτος, και στηνομαι απεξω, μονος και στραβομουτσουνιασμενος.
8 παρα δεκα σκαει παππους, με τα κοντοβρακια του, το αμανικο φανελακι και το καουμπόικο καπελο κτλ., και καθεται πισω-διπλα μου. 8 παρα πεντε, εχουν ερθει και αλλοι πισω μας και κοιταμε ολοι στα ματια εναν υπαλληλο απο μεσα που τριγυριζει κοντα στην πορτα.

8 παρα 2, ο παππους σπρωχνει το καροτσι του, χτυπαει λιγο το δικο μου και μπαινει ελαχιστα μπροστα μου. Βγαζω τα γυαλια και τον κοιταω αγρια, απλως, χωρις να μιλησω. Κανει 10cm πισω και ειμαστε περιπου μαζι. Ειναι θεμα τιμης, πλεον.

8 νταν, ανοιγει ο υπαλληλος την πορτα. Ο παππους ορμαει, αλλα του δινω μια με το καροτσι στο δικο του (το οποιο χτυπαει λιγο στην εισοδο) και μπαινω πρωτος.

Παω βιαστικα προς τα εργαλεια, σαφως γρηγοροτερος απο τον παππου, ενω με την ακρη του ματιου τον κοιταζω....
.
.
.
Και τον βλεπω να πηγαινει καρφι...στα κωλοχαρτα, ρε φιλε!
ΗΜΑΡΤΟΝ!

Δεν μας είπες ξεκάθαρα όμως, το δισκοπρίονο το αγόρασες τελικά εκείνη τη μέρα :) ; Σου βγήκε καλό;

Τα ειχα πει τοτε. Το πηρα (ειχε 2-3) και το χρησιμοποιησα την ιδια μερα, για να κοψω κατα μηκος ενα παχυ τραπεζι. Μια χαρα δουλεια εκανα :)

Την ερχόμενη εβδομάδα βγάζουν το μικρό επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας στα 20 ευρώ:

Το έχει δοκιμάσει κανείς; Λέει τίποτα για απλές εργασίες κηπουρικής;
Άριστο.

Μήπως το δράπανο για να έχει ταχύτητες δεν έχει "γκάζι " στην σκανδάλη?

• Like
Reactions: lazarefa
Γιατί είναι αμφίβολο; Μια χαρα θα το κάνεις. Και δεν χρειάζεται να ξέρεις τα mAh. Πάρε τρεις μεγάλες και θα γινει καλύτερο από πριν. Μπορείς να πάρεις αυτές τις Samsung 18650 3000mAh που είναι δοκιμασμένες (Υπάρχουν και λίγο μεγαλύτερες).
Μόνο μέτρησε τα εκατοστά για να βεβαιωθείς πως χωράνε στη θήκη.
αν και εχω κανει αλλα δυο 2s2p pack με lifepo4 αυτο δεν εχει καλη σημανση στα καλωδια, και θελει καλες σημεωσεις πριν το διαλυσω εντελως, και ολα ειναισ τριμωγμενα.
Για μπαατριες δεν το ρισκαρισα και πηρα αυτες https://eu.nkon.nl/molicel-p26a-imr18650-2600mah-5a.html

panoss1

, το θεωρώ απίθανο να μην έχει το συγκεκριμένο δράπανο ρύθμιση στροφών στη σκανδάλη επειδή απλά έχει τις 2 μηχανικές ταχύτητες.
Αναφέρει άλλωστε και στην περιγραφή του "Με ρυθμιζόμενο αριθμό στροφών" αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του που βρήκα στο διαδίκτυο λέει ότι η πρώτη ταχύτητα είναι 0-900σαλ και η δεύτερη 0-3200.
Απλά αυτό που σε άλλα ανάλογα δράπανα βάζουν πάνω στη σκανδάλη (μια περιστρεφόμενη στεφάνη) η Parkside το έχει βάλει στο άνω μέρος του εργαλείου (στεφάνι ρύθμισης σταθερών στροφών). Το ίδιο έχει κάνει και στο μικρό δράπανο των 750W.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μήπως θέλει άνοιγμα Νικόλα και καλό στέγνωμα μέσα, καρβουνάκια-συλλέκτης-ρότορας και ίσως και η μπαταρία. ??

Ανοιξε οπως σου ειπε και ο Νικος και αστο 2-3 μερες ετσι ανοικτο...επειτα δοκιμασε το οτιδηποτε....

Έχοντας το 18v σκουπάκι δεν είχα παράπονο απόδοσης
Έχω κόψει και τις μισές γρίλιες τραβάει πολύ καλά
Αλλά ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός ιδιαίτερα κάποιες ώρες γιατί το έχω πάρει για το σπίτι επειδή η σύζυγος μου είχε κατασχέσει το αντίστοιχο Ryobi που έχω στο εργαστήριο :cautious:
Έτσι χτύπησα το μικρό σούπερ στυλάτο από τη μωβ σειρά

IMG_0967.jpg
IMG_0968.jpg
IMG_0969.jpg
IMG_0970.jpg

Πρώτες εντυπώσεις άριστες και ο θόρυβος σε ανεκτά επίπεδα !
Ο φορτιστής 9v 2.4a type c φορτίζει σχεδόν σε λιγότερο από ωρα
Και από δύναμη αρκετή
IMG_0971.jpg