Συνωνοματε το made in japan θα το δεις δύσκολα έως καθόλου...το λέω γιατί θα απογοητευτείς μπεις στην λογική με βάση αυτήν την απαίτηση αγοράς..Ρε φίλε, μέχρι τα 25 χρόνια μου χρησιμοποιούσα ένα δράπανο του πατέρα μου, ένα black & decker ποστοκαλί D720 το οποίο το έχω ακόμα ! Μετά, ένα BOSCH 750 watt την έβγαλε για 15-20 χρόνια μια χαρά και στην συνέχεια έμπλεξα με τις κινέζικες μαλακίες & τα άχρηστα του lidl.
Θέλα να πάρω ένα Makita μέχρι τα €150-€200 το πολύ ή όποιο τέλος πάντων έχει εγγυημένη καταγωγή preferably Made in Japan !
Όπως δεν μπορείς με corolla να πας σε αγώνες rally,όπως δεν μπορείς με Yamaha εξωλέμβια να κάνεις τον περίπλου της Αφρικής έτσι δεν μπορείς με parkside να κάνεις ανακαινίσεις. Σοβαρές δουλειές απαιτούν σοβαρά (επαγγελματικά -ακριβά) εργαλεία. Το να θέλουμε με πορδές να βάψουμε αυγά δεν είναι εφικτο.Και το bosch μη νομίζεται ότι ανακάλυψε τον τροχό,μια απλή κατασκευή είναι (δύο πήρα προχθές και δεν τρελάθηκα απ την ποιοτητα).Κοίταξε, ότι έχω Ιαπωνικό είναι ο ορισμός της αξιοπιστίας. Αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, εξωλέμβια, εργαλεία, ηλεκτρονικά, είναι όλα άριστα στην μακροχρόνια χρήση, παρά το γεγονός ότι έχουν ακριβά ανταλλακτικά. Επειδή έχω μπροστά μου μια ανακαινηση του σπιτιού που μένω καθώς και αρκετά μαστορέματα λέω να μην ρισκάρω με κινέζικα κλπ και λέω να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω ένα δραπανου για καθημερινή χρήση. Το BOSCH το εμπιστεύομαι και εάν δεν βρω κάτι ποιο αξιόπιστο στα εξειδικευμένα καταστήματα θα πάρω το BOSCH μπλε σειρά >700watt
Φυσικά δεν φταίει το εργαλείο, αυτό λέω...Αν με δραπανο των 30 ευρώ ανακατευες μπετό ενώ με 70 παιρνεις αναδευτηρα τότε δε φταίει το εργαλείο.
Δεν νομίζω όμως ο φίλος να έκανε κάτι τόσο τραγικό.
Κώστα πηγαινε στο Bosch η σε αντίστοιχο εργαλείο και ενημέρωσε μας.
Τουλάχιστον γίνεται μια χρησιμη συζήτηση. Λίγο η γνώμη του ενός, λίγο η εμπειρία του άλλου.. μια σωστή γνώμη ή σύσταση θα την πάρεις.Εν ολίγοις εδώ που είσαι "έμπλεξες".
Αν μιλάμε για απλό κρουστικό δράπανο ,δεν κάνει για διάτρηση μπετού , νομίζω αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό . Ό,τι μάρκα ,από parkside μέχρι hilti, και να πάρεις θα σε ταλαιπωρήσει. Αν δεν κόβει και το τρυπάνι οι πιέσεις που δέχεται το εργαλείο είναι ακόμη μεγαλύτερες ,οπότε και ο κίνδυνος να καεί υπαρκτός . Γιαυτό ήμουν πάντα της γνώμης ότι τα απλά κρουστικά δραπανάκια είναι περιορισμένης χρηστικότητας εργαλεία.
Αυτό το εργαλείο προορίζεται για τρύπημα σε μπετόν, πέτρα και τοιχοποιία.
Αν είναι εντός εγγύησης (συνήθως 3 χρόνια) πάρε τηλέφωνο στο σέρβις του Λιντλ και ζήτα αντικατάσταση.Το δραπανο του lidl πήρε φωτιά κατά την διάτρηση μπετου με 6ρι τρυπάνι και στα 20δευτερολεπτα μύρισε, κάπνισε πολύ. και ξαφνικα σταμάτησε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.