Έχω ανοίξει πολύ φτηνά (π.χ. ένα το είχα πάρει 9 ευρώ το 2008, κάπου εκεί) κινέζικα δράπανα και είχαν μεταλλικά γρανάζια.αν το κιβωτιο γρναζιων ειναι απο πλαστικο
Τα ρευματος δεν εχουν ταχυτητες και το περιβλημα της συμπλεξης / αποσυμπλεξης της κρουσης ειναι μεταλλικο (στα ακριβα εργαλεια) και φαινεται εξωτερικα.μα το περιβλημα φαινεται. ειναι το μπροστινο τμημα του εργαλειου.
οταν λεμε κιβωτιο συνηθως εννοουμε κιβωτιο ταχυτητων (συνηθως δυο).
αυτα ειναι παντα μεταλλικα για δυο λογους.
ο ενας ειναι οτι μιλαμε για ακριβοτερα εργαλεια οποτε δεν φειδωνται οι κατασκευαστες να ανεβουν σε ποιοτητα κατασκευης. ετσι πετυχαινουν καλυτερη ψυξη.
ο αλλος ειναι οτι αυτα τα εργαλεια ειναι συνηθως για τρυπηματα μεγαλυτερης ακριβειας (για αυτο εχουν και καλυτερα τσοκ) σε μεταλλο ως επι των πλειστων, που θα μπουν πολλες φορες σε βαση. το να εχει το εργαλειο μεταλλικο λαιμο εκει που πιανει ο σφιγκτηρας, το κανει λιγοτερο τζογαδορικο
συν οτι δομικα το μεταλλικο κιβωτιο δενει καλυτερα τα δυο πλαστικα τμηματα (αριστερο-δεξιο ) του δραπανου
για αυτο χρησιμοποιησα τον ορο κιβωτιο γραναζιων, εννοοντας το τμημα μπροστα απο το μοτερ που φιλοξενει τα γραναζια κινησης και κρουσης οχι ομως τα γραναζια δυο ταχυτητων που στα φτηνα δεν υπαρχουν εχοντας μονο μια ταχυτητα
Ναι Γιώργο, όπως έγραψα και εγώ παραπάνω πάω για >=700w . Θα πάρω τον Θανάση να δω πότε είναι στο μαγαζί να περάσω.Αν τελικά καταλήξεις καπου με τον Θανάση βάλε σαν μίνιμουμ τα 700w μην πάρεις δραπανο με λιγότερα watt !
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό που λες για τα ρεύματος. Το κρουστικό Metabo ρεύματος που είχα παλιότερα σαφώς και είχε 2 μηχανικές ταχύτητες (και μεταλλικό κάλυμμα κιβώτιο) ενώ κι ένα άλλο δράπανο που έχω τα τελευταία χρόνια (απλό, χωρίς κρούση) έχει επίσης 2 μηχανικές ταχύτητες (και μεταλλικό κάλυμμα στο κιβώτιο).Τα ρευματος δεν εχουν ταχυτητες και το περιβλημα της συμπλεξης / αποσυμπλεξης της κρουσης ειναι μεταλλικο (στα ακριβα εργαλεια) και φαινεται εξωτερικα.
Τα μπαταριας εχουν 1 2 ή και 3 ταχυτητες και το κιβωτιο ταχυτητων ειναι παντα πλαστικο σε οσα εχω ανοιξει, ακομα και τα κρουστικα, καινουργια και 20ετιας, Bosch, Dewalt, Parkside ...
Ναι (και τα παλια) ειχαν ρυθμιση ταχυτητας με διακοπτη επανω γιατι δεν ειχαν ρυθμιση σκανδαλης. Μολις θυμηθηκα οτι ειχα κι εγω ενα, αλλα δεν θυμαμαι πως ηταν εσωτερικα το κιβωτιο.Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό που λες για τα ρεύματος. Το κρουστικό Metabo ρεύματος που είχα παλιότερα σαφώς και είχε 2 μηχανικές ταχύτητες (και μεταλλικό κάλυμμα κιβώτιο) ενώ κι ένα άλλο δράπανο που έχω τα τελευταία χρόνια (απλό, χωρίς κρούση) έχει επίσης 2 μηχανικές ταχύτητες (και μεταλλικό κάλυμμα στο κιβώτιο).
Τα ρευματος δεν εχουν ταχυτητες και το περιβλημα της συμπλεξης / αποσυμπλεξης της κρουσης ειναι μεταλλικο (στα ακριβα εργαλεια) και φαινεται εξωτερικα.
Τα μπαταριας εχουν 1 2 ή και 3 ταχυτητες και το κιβωτιο ταχυτητων ειναι παντα πλαστικο σε οσα εχω ανοιξει, ακομα και τα κρουστικα, καινουργια και 20ετιας, Bosch, Dewalt, Parkside ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.