Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

• Love
Reactions: nickolas
αυτο το ταχυτσοκ, ξερουμε αν πηγαινει και στον αξονα του παρκσαιντ?
(δεν εχω μετρησει τον αξονα, δεν ξερω)
Συμφωνα με απαντηση στο γερμανικο αμαζον ταιριαζει τουλαχιστον στο PFBS 12 B2
Απανταει ο φιλος μας λοιπον ως εξης: (μεταφραση google απο γερμανικα )
"Yes, the original clamping nut on my PARKSIDE PFBS 12 B2 broke and the drill chuck 4486 fits perfectly, the thread on the grinder is 6.8 mm in diameter"

• Like
Ο σωστός μάστορας .... έχει το dremel στο όμορφο ημίσκληρο βαλιτσάκι του με τα φερμουάρ και τα "καλά" του εξαρτήματα για χειρουργικές επεμβάσεις ακριβείας ...αλλά χρησιμοποιεί εντατικά το parkside κρεμασμένο με την εύκαμπτη προέκταση του για όλες τις καθημερινές άτσαλες δουλειές . :D
Σημ. Η εύκαμπτη προέκταση του parkside κουμπώνει οριακά στο dremel δηλαδή δεν βιδώνει αρκετά το πλαστικό δαχτυλίδι στο σώμα του εργαλείου (διαφορετικό βήμα) :mad:

Το πήρα και εγώ το dremelοειδές. Καλή συσκευασία, πολλά παρελκόμενα, κρεμαστάρι, εξάρτημα για μικροφρεζάρισμα!!!. Χάρηκα, η κόρη πήγε να παίξει τον οδοντίατρο. Όμως μόλις το έβαλα μπρος ήταν παράκεντρο αισθητά. Η κατάρα των μοτέρ του LIDL ξαναχτυπά.
Το ξανασυσκεύασα και αύριο πάει για επιστροφή.
Υ.Γ. το dremel 3000 των 40+€ δεν έχει και πολύ καλές κριτικές (ειδικά οι τελευταίες) στο skroutz https://www.skroutz.gr/s/11442909/Dremel-3000-3000-5-130W-F0133000JW-F0133000JU.html .
Οπότε θα ξαναδοκιμάσω μια ακόμη φορά την τύχη μου με το LIDL αύριο.

Last edited:
  • Like
Όταν λες ήταν παράκεντρο πως το διαπίστωσες ...έβαλες κάποιο εξάρτημα επάνω και δεν γύριζε σωστά ??
Πρώτα να το κοιτάξεις σκέτο χωρίς εξάρτημα επάνω γιατί τα διάφορα εξαρτήματα ξεγελάνε το μάτι.

Last edited:
Όταν λες ήταν παράκεντρο πως το διαπίστωσες ...έβαλες κάποιο εξάρτημα επάνω και δεν γύριζε σωστά ??
Ναι, έβαλα το τρυπανάκι που είχε μέσα, αλλά και με 2 σβουράκια που δοκίμασα το ίδιο έκανε. Επίσης έκανε και θόρυβο όπως κάνουν οι τροχοί (όχι τόσο δυνατά προφανώς), σαν γουργούρισμα/γρατσούνισμα. Ένα παλιό 10ετίας που είχα με μπαταρία του LIDL απλά σφύριζε το μοτέρ λόγω ταχύτητας. Εκείνο δεν ήταν παράκεντρο αλλά ήταν αρκετά αδύναμο σε σχέση με αυτό το ρεύματος. Εκτός του LIDL δεν έχω πιάσει άλλα.

Σου συμπλήρωσα πιο πάνω: Σκέτο να το κοιτάξεις χωρίς εξάρτημα επάνω να δεις αν γυρίζει σωστά η κεντρική τρύπα στο τσοκ.
Στα λέω μήπως δεν χρειαστεί να μπλέξεις με αλλαγές.

Σου συμπλήρωσα πιο πάνω: Σκέτο να το κοιτάξεις χωρίς εξάρτημα επάνω να δεις αν γυρίζει σωστά η κεντρική τρύπα στο τσοκ.
Στα λέω μήπως δεν χρειαστεί να μπλέξεις με αλλαγές.
Το είδα με το μάτι άνευ εξαρτήματος και έχω την εντύπωση ότι κάνει μια μικρή ταλάντωση. Ωστόσο θα το δουλέψω με εξάρτημα και όχι σκέτο. Και με εξάρτημα είναι ελαφρώς αλλά αισθητά παράκεντρο. Επίσης κάνει τον θόρυβο που ανέφερα σαν μικρός τροχός και δεν μου κολλάει πολύ καλά να ακούγεται έτσι ένα μικροεργαλείο. Το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει και για τον θόρυβο;

Καλησπέρα κι από μένα! Αγόρασα τη σεγα που χε σήμερα, βασικά την περίμενα καιρό, δε την άνοιξα ακόμη,ο κουμπάρος μου που την έχει μου πε με κλειστά μάτια..Κάτι άλλο που είδα και τρελάθηκα ένα φορητό αεροσυμπιεστη στα 59 ευρώ βαλιτσάκι style Τον έχει κανεις, αξιζει;

Καλησπέρα. Ένα τέτοιο αεροσυμπιεστή τον είχα αγοράσει. Από την πρώτη στιγμή μου έκανε κακή εντύπωση ο θόρυβος του. Μιλάμε όμως για πολύ θόρυβο. Δεν ξέρω αν σε ενοχλεί εσένα φίλε μου. Πάντως εγώ τον πούλησα σε ένα γείτονα μετά από 3 μήνες.

Υ.Γ. το dremel 3000 των 40+€ δεν έχει και πολύ καλές κριτικές (ειδικά οι τελευταίες) στο skroutz https://www.skroutz.gr/s/11442909/Dremel-3000-3000-5-130W-F0133000JW-F0133000JU.html .
Οπότε θα ξαναδοκιμάσω μια ακόμη φορά την τύχη μου με το LIDL αύριο.

ισως με τα χρονια να τα σκαρτεψανε κι αυτα, σιγουρα ομως στο καλο εργαλειο, δεν πας στο φτηνοτερο μοντελο.
παντα ετσι γινεται. αν παρεις καλη μαρκα, δεν θα παρεις το φτηνοτερο κομματι της. γιατι συνηθως (οχι παντα) θα εχει προβληματα.
σχεδον παντα ειναι πολυ καλυτερο να παρεις το κορυφαιο κομματι μιας μικρομεσαιας μαρκας, παρα το φτηνοτερο κομματι μιας καλης αν ειναι στα ιδια λεφτα!
εξαιρεση αποτελουν οσα εργαλεια βασιζονται κατα κυριο λογο σε εργαλειομηχανες (π.χ. δραπανα βασεως, σταθερα εργαλεια κοπης κλπ)

οσων αφορα τωρα τις μαρκες, αν και φαινομενικα ισοδυναμες, δες τι δουλευουν οι επαγγελματιες του καθε χωρου.
και δεν ειναι τυχαιο οτι ολες οι νυχουδες σχεδον επειδη δουλευουν με τις ωρες καθημερινα, δουλεουν proxxon.
για τον ιδιο λογο οι ταξιτζηδες δουλευουν μερσεντες και οχι bmw, και πιο κατω, toyota και οχι vw.

το να σου χαλασει το παρκυ, δεν τρεχει τιποτα, δεν θα κλαις αλλωστε τα 1000 γρόσια, ασε που για 3 χρονια το πετας και σου στελνουν αλλο
αν δουλεψει το παρκ καλα απο την αρχη, μην το φοβασαι σε τιποτα! αν σε προβληματισει οπως εσενα σημερα, γυρνα το και παρε αλλο.

για αυτο αγαπαμε παρκσαιντ :)

Συμφωνα με απαντηση στο γερμανικο αμαζον ταιριαζει τουλαχιστον στο PFBS 12 B2
Απανταει ο φιλος μας λοιπον ως εξης: (μεταφραση google απο γερμανικα )
"Yes, the original clamping nut on my PARKSIDE PFBS 12 B2 broke and the drill chuck 4486 fits perfectly, the thread on the grinder is 6.8 mm in diameter"
Όντως στο 12ρι ταιριάζει, είχα πάρει ένα πέρυσι για το μεγάλο ρεύματος που είχα, μα δεν έμπαινε, ήταν μικρότερο, αλλά παραδόξως στο 12ρι που πήρα αργότερα ταίριαξε. Μα γιατί έχουν άλλη διάσταση; Πολύ περίεργο!
Το δείχνει και εδώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Καλησπέρα κι από μένα! Αγόρασα τη σεγα που χε σήμερα, βασικά την περίμενα καιρό, δε την άνοιξα ακόμη,ο κουμπάρος μου που την έχει μου πε με κλειστά μάτια..Κάτι άλλο που είδα και τρελάθηκα ένα φορητό αεροσυμπιεστη στα 59 ευρώ βαλιτσάκι style
emoji16.png
Τον έχει κανεις, αξιζει;
Καλησπέρα και από εμένα. Πήρα και εγώ την σεγα σήμερα αλλά δεν είχε λάμες μέσα όπως έγραφε. Την κράτησα όμως και πήρα dewalt καλές για να είμαι και ήσυχος.

Καλησπέρα και από εμένα. Πήρα και εγώ την σεγα σήμερα αλλά δεν είχε λάμες μέσα όπως έγραφε. Την κράτησα όμως και πήρα dewalt καλές για να είμαι και ήσυχος.
Καλως τον!

Καλοριζικη η σεγα. Ηταν ανοιγμενη η συσκευασια?
Το λεω γιατι οταν ειχα παρει ενα σκαπτικο SDS Max δεν ειχα προσεξει οτι ηταν ανοιγμενη η συσκευασια και ελειπαν ολα τα καλεμια απο μεσα...!!!

Bεβαια καλα εκανες και πηρες καλες λαμες γιατι απο οτι θυμαμαι οι λαμες των σεγων και των σπαθοσεγων που ειναι μεσα στα εργαλεια Parkside ειναι για τα μπαζα.

σφραγισμενο κουτι παρκσαιντ και δεν ειχε μεσα τις λαμες?
παραξενο...
μηπως το ειχαν ανοιξει και το ξαναεκλεισαν το αυτοκολλητο με ωραιο τροπο?
οσα εργαλεια δεν ερχονται σε βαλιτσα (οπότε και τσεκαρεις την ασφαλεια), θελουν προσοχη στο αυτοκολλητο του κουτιου.
καποιοι πονηροι το ανοιγουν αριστοτεχνικα, σαβουρωνουν τα ανταλλακτικα και το ξανακολλανε.

μιχαλη δυστυχως, ειναι καποιοι που θελουν πολλες φουσκιές! ζωα!
γιατι δεν ειναι οτι κλεβουν εναν γιγαντα σαν το λιντλ, ειναι οτι κλεβουν τον συνηθισμενο τιμιο ανθρωπο που θα παρει το εργαλειο του και μετα στο σπιτι θα ανακαλυψει οτι τον εχουν κλεψει.
τι να πει μετα στην λιντλ? το ανοιξα και ελλειπαν τα παραφερναλια? ποιος θα τον πιστεψει?
ακομα και να το λιντλ του δωσει αλλο, και μονο η ταλαιπωρια και η στενοχωρια και το αγχος που προξενουν οι πονηριτες, δεν αξιζει..

Last edited:
Λάμες προτείνω της Bosch, είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στη σχέση τιμής/ποιότητας.

Last edited:
Καλως τον!

Καλοριζικη η σεγα. Ηταν ανοιγμενη η συσκευασια?
Το λεω γιατι οταν ειχα παρει ενα σκαπτικο SDS Max δεν ειχα προσεξει οτι ηταν ανοιγμενη η συσκευασια και ελειπαν ολα τα καλεμια απο μεσα...!!!

Bεβαια καλα εκανες και πηρες καλες λαμες γιατι απο οτι θυμαμαι οι λαμες των σεγων και των σπαθοσεγων που ειναι μεσα στα εργαλεια Parkside ειναι για τα μπαζα.
Κλειστή σφραγισμένη ήταν. Το πρωί την πήρα και το απόγευμα την άνοιξα. Γύρισα στα κατάστημα (Χανιά) αλλά ήταν μόνο οι ταμιες εκεί. Έφυγα και πήγα σε γνωστό μου κατάστημα όπου πήρα τις dewalt. Και στο πολυεργαλειο τα αξεσουάρ πηρα
dewalt. Κάνουν.

Λάμες προτείνω της Bosch, είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στη σχέση τιμής/ποιότητας.
Οι 2 είναι dewalt (για ξύλο αλουμίνιο) και η 1 bosh για μικτά ξυλο-μεταλο

• Like
Reactions: stfmich
Όμως μόλις το έβαλα μπρος ήταν παράκεντρο αισθητά.
Εχεις απολυτο δικιο φιλε. Μολις ευκαιρησα να δοκιμασω και το δικο μου.
Οφθαλμοφανεστατα στραβογυρναει του θανατα, ακομα και οταν το γυρνας με το χερι.
Στις ψηλοτερες στροφες βεβαια κοντευει να πεταξει. (danger, danger)
Κατα τα φαινομενα θα ειναι δυσκολο εως αδυνατο να βρεθει σωστο κοματι οποτε αυριο απλως επιστροφη.

• Wow
Reactions: Χιωτης
το δικο μου το τσεκαρα με το που το εφερα σπιτι. μια χαρα. αψογο!
τελειως ευθυβολο ( με το μαυρο τρυπανι που ειχε μεσα) και χωρις κραδασμους
μην απογοητευεσαι, απλα δοκιμασε και αλλο

το κραουσμαν που εχω απο παλια, απο την ωρα που το ειχα παραλαβει, ειχε περισσοτερους κραδασμους. νομιζω το ειχα παρει απο το ε-σοπ αν θυμαμαι καλα
μου ειχε φανει τοτε λογικο. αλλά και να ηθελα να το αλλαξω θα επρεπε να το παω πισω μιση ωρα δρομο
γενικα τα φτηνα, θα εχουν ενα τετοιο θεματακι, μπορει ομως να σου τυχει και καλο.
ζητησε τους να το ανοιξεις επι τοπου το καινουριο που θα παρεις και δοκιμαζεις και αλλο αν σου κατσει στραβη

• Like
Reactions: skysound