Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το (παρα πολυ) καλο με το συγκεκριμενο πολυεργαλειο Parkside ειναι οτι η αλλαγη των εξαρτηματων γινεται χωρις εργαλεια, με εναν μοχλο!

Αυτο ειναι τεραστια ευκολια και μου φαινεται οτι θα το αγορασω γιατι το Dremel και το Bosch που εχω ειναι μεν κορυφαιας αξιοπιστιας εργαλεια αλλα βαριεμαι απιστευτα τις αλλαγες με το αλλενακι. :)

Na μας κατσει μονο εργαλειο που να λειτουργει σωστα και ιδιαιτερα ο ρυθμιστης στροφων...

Το (παρα πολυ) καλο με το συγκεκριμενο πολυεργαλειο Parkside ειναι οτι η αλλαγη των εξαρτηματων γινεται χωρις εργαλεια, με εναν μοχλο!

Αυτο ειναι τεραστια ευκολια και μου φαινεται οτι θα το αγορασω γιατι το Dremel και το Bosch που εχω ειναι μεν κορυφαιας αξιοπιστιας εργαλεια αλλα βαριεμαι απιστευτα τις αλλαγες με το αλλενακι. :)

Na μας κατσει μονο εργαλειο που να λειτουργει σωστα και ιδιαιτερα ο ρυθμιστης στροφων...
Πούλα τα όλα και πάρε ένα Fein, άντε γιατί παράγινε με τα Parkside!

:p :p :p

Ωωωωωωμμμμμμ...
Το βασικό, πας με αγάπη για τα πάρκυ, πάνω από το παγκο, και λες: "ποιο είναι καλό παιδί να το πάρω μαζί μου"? Το χέρι σου θα πάει αυτόματα στο σωστό γιατί τους μίλησες με αγάπη :)
Μιλάμε για μεταφυσική γιόγκα :-D :)

Καλησπέρα. Και εγώ περίμενα το πολυεργαλειο να βγει σε προσφορά, αλλά σκέφτομουν να το πάρω με ρεύμα και όχι με μπαταρία. Το θέλω για κάτι κοπές σε ξύλινο έπιπλο και κάτι τριψιματα. Θα έχει ελάχιστη χρήση και κατά πάσα πιθανότητα μόνο εντός σπιτιού.

Η μπαταρία γενικά αντέχει στον χρόνο ή μετά από λίγο καιρό θα ξεφορτιζει πολύ εύκολα;

Γενικά με τις μπαταρίες του Lidl έχοντας 3 12ν καταλαβαίνω ότι ο μέσος όρος ζωής τους είναι 2-3 χρονια...το λέω αυτό γιατί η πρώτη που πήρα μια 2ah με το 12v γωνιακο τροχο δεν αντέχει και δεν φορτιζει όσο η νέα 2ah που πήρα πριν από ένα 3μηνο..
Οποτε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστει γενικότερα σε βάθος χρόνου..βέβαια με 12 ευρώ η 2ah και 20 η 4ah είναι σχετικά εύκολο να αποκτηθεί...

• Like
Reactions: Χιωτης
Τα Parkside είναι σαν τα καρπούζια.
Όλοι νομίζουν οτι ξέρουν να τα διαλέγουν αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστοι την κατέχουν την τέχνη. 😜
Μάλλον είναι ακριβώς αντίθετα από τα καρπούζια. Χτυπάς το κουτί με το χέρι και όποιο κάνει ντλιν-ντλον ΔΕΝ το παίρνεις

Και μη ψαχνετε για ατσαλακωτα χαρτοκουτια συσκευασιας.
Δεν πιανει το κολπο.
Ανετα μπορουν να κρυβουν στα σπλαχνα τους σημεια και τερατα.

Τον τελευταίο καιρό έχω ξενερώσει αρκετά με τα εργαλεία του lidl λόγω της ποιότητας τους.
Μου κάτσαμε 2-3 ελαττωματικά εργαλεία, χάλασε ένα, διαβάζω κι εδώ τα συμβάντα οπότε δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για Parkside αν και κάποια θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα.
Βέβαια τα χρήματα που κοστίζουν είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με επώνυμα προϊόντα αλλά προσωπικά έχω σαν φιλοσοφία να πληρώνω κάτι παραπάνω για να αγοράζω όσο το δυνατόν καλύτερο προϊόν.

Σκεφτόμουν μήπως έμπαινα στα 12v αλλά με βάση αυτά που διαβάζω ειδικά για τις μπαταρίες τελικά θα προσπεράσω.

Τον τελευταίο καιρό έχω ξενερώσει αρκετά με τα εργαλεία του lidl λόγω της ποιότητας τους.
Μου κάτσαμε 2-3 ελαττωματικά εργαλεία, χάλασε ένα, διαβάζω κι εδώ τα συμβάντα οπότε δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για Parkside αν και κάποια θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα.
Βέβαια τα χρήματα που κοστίζουν είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με επώνυμα προϊόντα αλλά προσωπικά έχω σαν φιλοσοφία να πληρώνω κάτι παραπάνω για να αγοράζω όσο το δυνατόν καλύτερο προϊόν.

Σκεφτόμουν μήπως έμπαινα στα 12v αλλά με βάση αυτά που διαβάζω ειδικά για τις μπαταρίες τελικά θα προσπεράσω.

Το έχω ξαναγραψει θα το ξανάπω:
Παιρνω τα parkside ως δευτερα εργαλεία και για όσο φτάνουν...Δεν έχω απαιτήσεις και θα τα χρησιμοποιησω εναλλακτικά η ως πρόσθετη σημαντική βοήθεια.

• Like
Reactions: Χιωτης
Έκανα το λάθος και αγόρασα τα τρυπάνια ξύλου στην κυλινδρική θήκη πριν 1-2 μήνες.

Προσπαθούσα να τρυπήσω με το 3αρι κόντρα πλακέ και δεν πίστευα πόσο δύσκολο ήταν!!!!

Πήγα και έφερα τα τρυπάνια απο το e-shop της bosch για σίδερα και ήταν 2-3 φορές πιο γρήγορα!!!!!!!!

Πραγματικά δεν το πίστευα ότι ένα τρυπάνι ξύλου μπορεί να είναι τόσο μάπα.

Απο την απογοήτευση μου έσπασα σχεδόν επίτηδες το ένα 3άρι στο κόντρα πλακέ αφού ήθελα να τα πετάξω στα σκουπίδια...
Τσάμπα χώρο πιάνουν.

• Wow
Reactions: lazarefa
Eτσι ειναι ολα τα φτηνα τρυπανια. Ακομα και τα φτηνα τρυπανια που εβγαζε ιη Bosch (x-line) δεν ειναι καλυτερα.

Μια φορα μοναχα ειχε φερει το Λιντλ καλα τρυπανια για ξυλο πριν λιγα χρονια, τα performance νομιζω οτι τα ελεγε, τα οποια ηταν ακριβα αλλα ηταν απο τα καλυτερα που εχω δοκιμασει.
Ειχε φερει και μεταλλου τοτε αλλα δεν τα αγορασα, ισως κακως. Ομως δεν τα εχει ξαναφερει απο τοτε, τουλαχιστον δεν τα εχω δει εγω.

• Like
Reactions: nickolas
Γενικώς στα αναλώσιμα τα parkside,powerfix και λοιπά δεν έχουν αφήσει καλές εντυπωσεις...Η ποιότητα δυστυχώς είναι κάτω του μετρίου..
Όσα σετ παλιότερα έχω πάρει τα έχω πετάξει εξαιτίας τέτοιων "σπαστικων" καταστάσεων....Δεν είναι για τίποτα.

Μιχάλη ελπίζω να τα φέρει τα συγκεκριμένα γιατί ενδεχομενως αποτελούν εξαιρεση...

Πήρα το πολυεργαλείο των 12v

unnamed (2).jpeg

Το δοκίμασα, μια χαρά μου φάνηκε για τα 25€ που κοστίζει και όπως είπε και ο Μιχάλης είναι ένα εργαλείο που θα χρειαστείς σπάνια, αλλά όταν το χρειαστείς είναι χρησιμότατο.
Σε αυτή τη βάση είναι καλή αγορά και το προτείνω.

Για πιο σκληρή χρήση θα έλεγα όχι, γιατί η συνολική εικόνα δεν δείχνει καθόλου στιβαρή και γενικά μοιάζει εργαλείο που δεν θα αντέξει για πολύ.

• Ο μοχλός που κλειδώνει τα εργαλεία είναι βολικός. Στην κλειδωμένη θέση, στο τέλος της διαδρομής του, είναι λίγο χαλαρός αλλά καθόλου δεν επηρεάζει το κλείδωμα που έχει γίνει πολύ πιο πριν την τελική θέση του.

• Οι κραδασμοί είναι ΟΚ, αρκετά περιορισμένοι και μόνο στην τελευταία ταχύτητα (στο 6) γίνονται έντονοι και είναι κουραστικοί για το χέρι

• Εκεί, στο 6, είναι και πολύς (και λίγο ανησυχητικός :p) o θόρυβος, που γενικά είναι ΟΚ

• Από ζέσταμα, κανένα πρόβλημα μετά από μερικά λεπτά χρήσης. Σε νορμάλ επίπεδα.

• Από εργονομία, είναι κάπως ογκώδες, αλλά για τα δικά μου (μεγάλα) χέρια μια χαρά.

• Το Ledάκι μου φάνηκε ψιλοάχρηστο αφού φωτίζει μόνο σε μια συγκεκριμένη μικρή περιοχή.

• Η ρύθμιση ταχυτήτων σε 6 επίπεδα πολύ χρήσιμη (με αδύναμο σημείο τον περιστροφικό διακόπτη που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη μακροζωίας, αλλά ΟΚ, δεν θα κάθεσαι να τον πειράζεις και συνέχεια)

• Τα εξαρτήματα που συνοδεύουν το εργαλείο αξιοπρεπή. Και λείανα και έκοψα χωρίς κάποιο παράπονο. Και ένα της Silverline που δοκίμασα, δεν είδα να είναι πολύ διαφορετικό από αυτά του κουτιού.

Πάντως, για κάτι τέτοια μικρά καψιματάκια είναι τέλεια αυτά τα εργαλεία.

unnamed (1).jpeg

Συνολικά θα έλεγα πως είναι από τα εργαλεία που θέλεις να τα κρατήσεις και όχι να τα επιστρέψεις, οπότε το κρατάω και ελπίζω να μη κάνει "νερά"

:)

Last edited: