Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να σας δω τι θα κάνετε αν φέρει αυτό.... 😁

131dacde0d9915d59daa9ccb94bbfd08.jpeg

Από μια γρήγορη έρευνα που έκανα , για όσους τυχόν θέλουν να το πάρουν , κατέληξα στα εξής :
1.Η G5 version δεν έχει soft start ούτε φρένο , σε αντίθεση με την F4 .
2.Η μπάρα (στα ελληνικά ....Fence) στο G5 μαγκώνει και στις δύο πλευρές , ενώ στην προηγούμενη έκδοση F4 μόνο μπροστά.
3.Στην g5 δίνει και δύο δίσκους μαζί.
4. Τέλος αυτό που θέλω να πω , ότι από το βίνδεο που ανέβασαν τα παιδιά πιο πάνω (προφανώς από το ισπανικό site) όταν ο τύπος γύρισε το πριόνι ανάποδα είδα ότι οι τα ρουλεμάν ανύψωσης αλλά και tilt είναι από πλαστικό χρησιμοποιεί και έχουν κοινό μονό μηχανισμό , αν το καταλαβαίνω καλά , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μακροβιότητα του μηχανήματος . Επίσης η μπάρα του μηχανισμού ανύψωσης είναι μεταλλική αλλά πολύ λεπτή .
Από την άλλη ακόμη και το Dewalt 7485 χρησιμοποιεί μονό μηχανισμό , (σε αντίθεση με το 7492 αλλά και το παλαιότερο 745 που χρησιμοποιούσαν διπλό) στα πλαίσια οικονομίας των εταιρειών σε όλους τους τομείς , οπότε από την lidl δεν μπορείς να έχεις και παράλογες απαιτήσεις σε αυτή τη τιμή .
Its up to you guys !!

Δειτε εδω το manual του PTKS 2000 G5
Στα manual γραφει: "Συνδεετε το μηχανημα μονο σε μια σωστα εγκατεστημενη επαφη προστασιας, η οποια διαθετει τουλαχιστον μια ασφαλεια 16Α"
Ισως το προβλημα της μη υπαρξης soft start μπορει να λυθει ενεργοποιωντας το εργαλειο στις χαμηλες στροφες και στη συνεχεια στις υψηλες

• Like
Reactions: nickolas
Δειτε εδω το manual του PTKS 2000 G5
Στα manual γραφει: "Συνδεετε το μηχανημα μονο σε μια σωστα εγκατεστημενη επαφη προστασιας, η οποια διαθετει τουλαχιστον μια ασφαλεια 16Α"
Ισως το προβλημα της μη υπαρξης soft start μπορει να λυθει ενεργοποιωντας το εργαλειο στις χαμηλες στροφες και στη συνεχεια στις υψηλες
Αν κατάλαβα καλά στην μικρή ταχύτητα τραβάει.μονο 500w. Οποτε θα μπορεί να εκκινήσει. Αλλα δεν είμαι σίγουρος ότι αν βάλεις την δεύτερη ταχύτητα δεν θα πέσει η ασφάλεια αν ειναι 10Α. Το peak δεν είναι μόνο στην εκκίνηση αλλά και όταν το μοτέρ ζοριστεί.

Εγώ πάντως τρέμω το παγκοπρίονο...
κι εγω το ιδιο! το τρεμω γιατι αν και δεν ειναι ανοιχτο "απο πανω" οπως ηταν πριν δεκαετιες, εντουτοις , ενας ανθρωπος να σου μιλησει την ωρα που κοβεις μπορει να ξεχαστεις..
μια λεπιδα που γυρναει αναμεσα στα χερια μου και που μια ζαλαδα, μια απροσεξια, ενα ξεχασμα μπορει να χασεις δαχτυλα ή χερι! ιδιαιτερα αν σου γραπωσει μανικι.
κι απο τη στιγμη που δεν εχουμε το πλουτο να παρουμε κανα φεστουλ ή κανα τρελο μπος, απο αυτα που σταματουν αμεσα, θελει διπλη προσοχη.

Λεπίδα που γυρνάει ανάμεσα στα χέρια; Τι λέτε ωρε; Με δύο push sticks το δουλεύω εδώ και χρόνια και από πλαγια θέση. Είχε εκτοξεύσει κομμάτι πριν χρόνια και το κάρφωσε στην γυψοσανιδα. Ήταν καλή προειδοποίηση...

Μιάς και είναι περίοδος που οι φοιτητές ξεκινάνε σιγά σιγά τις σπουδές στα νέα τους σπίτια, ένα πολύ καλό δώρο θα ήταν και η εργαλείοθήκη https://www.lidl-hellas.gr/p/product-recommendation/parkside-ergaliothiki/p124168 που έχει την επόμενη εβδομάδα. Μια πλήρη συλλογή και σε καλή τιμή.

• Like
λοιπον... :)
εχουμε λαμαρινοβιδες, την τριπλετα των δισκων, το σετ βαφης, 2 μανταλα, το πιασαμε το 30ευρω και τουτη τη βδομαδα :) βαλε και κατι απο ε-σοπ και κρεηζυ και ξεφραγκιστηκαμε και παλι!

αξιο προσοχης ειναι το πιστολι θερμου αερα που συνοδευεται απο αρκετουτσικα εξαρτηματα μονο με 13 ευρω.
το ειχα ως δευτερο και το εδωσα στην κορη για τις χειροτεχνιες της και το υγρο γυαλι που της αρεσει.
αν δεν εχετε, παρτε το ειναι τσαμπα.
οπως και η τριπλετα δισκων κοπης για το φαλτσοπριονο/ παγκοπριονο

τα ψαλιδια λαμαρινας τα εχει κανεις? αξιζουν?

Οι σεβασμιοι γεροντες απο την αλλη λαχταρανε ενα οξυμετρο που λενε οτι το φερνει στη μιση τιμη απο την αγορα! 🤯

Το πιστολι θερμου αερα ειναι τσαμπα μαζι με τα πανχρησιμα αξεσουαρ.
Το προηγουμενο μοντελο που ειχα, δεν ελεγε να πεθανει για να παρω το καλο της Black and Decker. Τωρα εχω και τα δυο.

• Like
λοιπον... :)
εχουμε λαμαρινοβιδες, την τριπλετα των δισκων, το σετ βαφης, 2 μανταλα, το πιασαμε το 30ευρω και τουτη τη βδομαδα :) βαλε και κατι απο ε-σοπ και κρεηζυ και ξεφραγκιστηκαμε και παλι!

αξιο προσοχης ειναι το πιστολι θερμου αερα που συνοδευεται απο αρκετουτσικα εξαρτηματα μονο με 13 ευρω.
το ειχα ως δευτερο και το εδωσα στην κορη για τις χειροτεχνιες της και το υγρο γυαλι που της αρεσει.
αν δεν εχετε, παρτε το ειναι τσαμπα.
οπως και η τριπλετα δισκων κοπης για το φαλτσοπριονο/ παγκοπριονο

τα ψαλιδια λαμαρινας τα εχει κανεις? αξιζουν?
Ειναι πολυ φτηνα ειναι η αληθεια... 3 με 7 ευρω τσαμπα φαινεται.. Ηθελα να αγορασω αλλα επειδη ειναι ακριβα για την σπανια χρηση που κανω δε πηρα.

• Like
Οι σεβασμιοι γεροντες απο την αλλη λαχταρανε ενα οξυμετρο που λενε οτι το φερνει στη μιση τιμη απο την αγορα! 🤯

Το πιστολι θερμου αερα ειναι τσαμπα μαζι με τα πανχρησιμα αξεσουαρ.
Το προηγουμενο μοντελο που ειχα, δεν ελεγε να πεθανει για να παρω το καλο της Black and Decker. Τωρα εχω και τα δυο.

τα ιδια εχουμε, το παρκυ το εδωσα. κρατησα το B&D περισσοτερο για την συνεχομενη ρυθμιση θερμοκρασιας.
ελπιζω καποια στιγμη αν φτιαξουν καπως τα οικονομικα μου να παω αν οχι για το μπλε μπος, για το εξαιρετικο skill που εχει μεχρι και αισθητηρα που κοβει την θερμοκρασια αν δει οτι γυρναει πισω καυτο αερα για να προφυλλαχτει (πχ οταν το στριμωχνουμε κοντα σε μια επιφανεια)

παντως το παρκυ πολυ το χαρηκα γιατι ηταν τοσο φτηνο που δεν με ενοιαζε να το κακομεταχειριστω, το πεταγα εδω και εκει και δεν παθαινε τιποτα το ατιμο :)
ασε που εχει και το εξαρτημα για τα καρβουνα του μπαρμπεκιου που πολυ εκτιμηθηκε απο το σοϊ

Ειναι καποια εργαλεια που βγαζει το Lidl που δε χαλανε με τιποτα τα ατιμα και δεν σε αφηνουν να παρεις καινουρια για να χαρεις.

Ξεχασα να αναφερω την μεγγενη με το ενσωματωμενο αμονακι η οποια ειναι εξαιρετικη.
Δεν εχει την απολυτη ακριβεια στο σφιξιμο, αλλα η τιμη ειναι χαρισμα και για τα μαστορεματα μου, ιδανικη.

Βλεπω ομως οτι δεν εχει περιστρεφομενη βαση αυτη η νεα εκδοση, ενω η προηγουμενη ειχε.

• Like
το δισκοπροιονο λέει κατι; Παιρνει μονο δισκους 190mm;
μεχρι 190. μπορεις φυσικα και μικροτερους.
το δισκοπριονο αυτο ειναι το Νο1 εργαλειο της παρκσαιντ !
το απολυτο "μαστ" που πρεπει να εχει ο καθενας, γιατι απλα δεν υπαρχει στον ανταγωνισμο ανεξαρτητα τιμης κατι που να συνδιαζει τοσα πολλα οπως αυτο! πιο απαραιτητο και απο το πιστολετο 1050.
ποσο μαλλον που στοιχιζει μονο 40 €. εγω το ειχα παρει στα 30 μια φορα που το εφερε τοσο.
ρυθμιζομενες στροφες, λεϊζερ, πολυ ακαμπτη βαση με ραβδωσεις και νευρα που για να βρεις αντιστοιχη στον αναταγωνισμο θα πας πανω απο 120 €. με δυο δισκους μεσα, ο ενας πολυδοντος.
εχω δυο, αν και δεν τα εχω δουλεψει πολυ, ειναι παντα ετοιμα και αψογα. με τον πολυδοντο δισκο κανει πολυ καλες κοπες.
με το εργαλειο αυτο φτιαχνεις οτι θελεις χωρις κοπο .
του εχω παρει και οδηγο (τον φερνει το λιντλ κατα καιρους με 10-12 ευρω) και το σετακι ειναι αψογο

μιχαλη αυτη με τη περιστρεφομενη βαση ειναι αλλη, νομιζω ηταν μπλε. τις φερνει και τις δυο κατα καιρους

Last edited:
Εγώ έχω ακόμη το παγκοπριονο που είχε φέρει πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Εάν δεν το είχα θα έπαιρνα το καινούργιο σίγουρα, αν και προβλέπω ότι θα έχει λίγα κομμάτια και πολλοί θα μείνουν με την όρεξη, όπως συνέβη και με το χλοοκοπτικο.

• Like
η μεγκενη ηταν μπλέ η περιστρεφόμενη . Πολύ πρακτική και για τ λεφτα που εκανε ειναι μια χαρα (κ εχει και το αμονακι πισω ) .

• Like
Reactions: mastroxalastis